tiistaina, heinäkuuta 05, 2011

Maksa lomamatkat luottokortilla

Kuluttajansuojalain (20.1.1978/38, 7 LUKU 13 §) mukaisesti luottokortin myöntäjä on vastuussa myyjän tekemästä sopimusrikkomuksesta. Luottokorttiyhtiöt tekevät sopimuksia liikkeiden ja palveluntarjoajien kanssa luottokortin käyttömahdollisuudesta. Luottokortin myöntäneen tahon katsotaan olevan vastuussa myyjän sopimusrikkomuksesta. Asiasta on myös korkeimman oikeuden ennakkopäätös.

Lomamatkan varaus- ja loppumaksu kannattaa aina maksaa luottokortilla. Matkustaja turvaa tällä menettelyllä parhaiten saatavansa matkatoimiston konkurssin yhteydessä. Vaikka matkatoimisto joutuu maksamaan vakuuden Kuluttajavirastolle mahdollisen konkurssin takia, vakuuden maksamista ei kuitenkaan edellytetä matkanvälittäjältä eikä vakuus koske kuin valmismatkoja.

Matka saatetaan varata monesti koko perheelle jo kuukausia tai jopa yli puolikin vuotta etukäteen. Varausmaksun yleensä pystyy maksamaan internetvarauksen yhteydessä luottokortilla. Matkan loppumaksu maksetaan yleensä kuukautta ennen matkalle lähtöä. Viimehetken lähdöt maksetaan yleensä heti. Oli maksuaikataulu mikä tahansa ja mikäli matkaa tai matkan osaa ei pysty maksamaan internetpalvelun kautta kortilla kannattaa nähdä vaivaa sen verran että käy matkatoimistossa paikan päällä maksamassa matkan luottokortilla.

Lue myös:
Luotonantaja vastaa epäonnistuneista ostoksista
Älkää maksako ennakkoon
Nordean suuri VISA puhallus
Nordean suuri VISA puhallus, osa II

7 kommenttia:

  1. Jep, tämä huomattiin Töölön matkatoimiston konkan yhteydessä. Hyvä että olin VISAlla maksanut. Hyvä neuvo!

    VastaaPoista
  2. Olisi sellainen kysymys tuosta oman keskustelun nauhoittamisesta, eli jos nauhoitan salaa jonkun toisen kotona, ja tämä kyseinen henkilö sanoo "Jos nauhoitat, poistu talosta" ja vastaan kieltävästi nauhoituksen osalta enkä poistu, päteekö tämä oikeudessa vai mites menee?

    VastaaPoista
  3. Keskustelun saa nauhoittaa vapaasti ilman että siitä tarvitsee kertoa. Edellytys tietysti on että kysesssä ei ole salakuuntelu. Salakuuntelu on kyseessä jos nauhoitat keskustelun joka ei ole tarkoitettu sinun kuultavaksesi. Jos itse osallistut keskusteluun tai keskustelu on muutoinkin tarkoittettu sinun kuultavaksi ongelmaa ei ole.

    Paikalla ei ole väliä, nauhoitettava keskustelu voi tapahtua puhelimessa, kotona, toisen kotona,työpaikalla, virastossa, pankissa (jälkimmäisissä suosittelen lämpimästi) ;)

    Se että lupaat olla nauhoittamatta ei muuta siitä tosiasiaa että sinulla on oikeus lupauksestasi huolimatta nauhoittaa.

    VastaaPoista
  4. Osa meistä kansalaisista on vain Ö-luokkaa, eli pankki ei myönnä mitään korttia. Eli se siitä matkustusturvasta ja vakuutushienouksista. Nordea on paska pankki!

    VastaaPoista
  5. SItä meinaan että eikö suullinenkin sopimus ole lailliszesti pitävä, tämän perusteella tuo nauhoittaminen jos toinen sanoo että poistu talostani jos nauhoitat ja sanot ettet nauhoita tekee sopimuksen?

    VastaaPoista
  6. Toki tekee. Mutta sen, joka vetoaa sopimukseen, on osoitettava sellaisen olemassaolo.

    VastaaPoista
  7. Ja mitä sitten, jos ko. sopimusta rikkoo, sanktioistahan ei ollut puhetta joten kyseessä on vain sopimusrikkomus mutta ei muuta. "Ai jaha, sopimus meni rikki, no jaa".

    VastaaPoista

Sananvapaus ei kata pelkästään sellaisia tietoja ja ajatuksia, jotka otetaan myötämielisesti vastaan, joita pidetään vaarattomina tai joihin suhtaudutaan välinpitämättömästi. Sananvapaus kattaa myös sellaiset viestit, jotka loukkaavat, järkyttävät tai häiritsevät valtiota tai jotain sen väestön osaa. (Euroopan ihmisoikeustuomioistuin)

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Jokainen kirjoittaja vastaa itse omasta kirjoittelustaan ja oman kommenttinsa sisällöstä.