Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

maanantaina, maaliskuuta 15, 2010

Peijaksen sairaala

Suomessa julkinen terveydenhoito on vakavassa kriisissä. Kuntien tarjoamat tai ostamat terveydenhoitopalvelut alimitoitetaan todelliseen tarpeeseen nähden. Kunnat tietoisesti budjetoivat terveydenhuoltoon liian vähän rahaa. Laman varjossa supistuksia tehdään entisestään. Raha ratkaisee, ei potilaiden oikeudet. Päättäjät eivät ole vastuussa päätöksistään. Kun rahaa ei ole, potilaan lakisääteiset oikeudet eivät toteudu, eivätkä potilaat saa hoitoa. Potilas voi valittaa saamastaan hoidosta tai sen puutteesta lääninhallitukseen. Lääninhallitus on asiassa kuitenkin ohjaajan roolissa. Lääninhallituksilta puuttuvat sanktio mahdollisuudet sekä oikeudet kumota lääkärien ja sairaaloiden tekemiä päätöksiä. Ainoastaan joistakin hoitoon liittyvistä päätöksistä jotka ovat selkeästi hallinnollisia päätöksiä voi kannella hallinto-oikeuteen. Kun lääkäri tai sairaala kieltäytyy hoitamasta, potilaan valitustiet ovat hyvin vähäiset.

HUS eli Helsingin ja uudenmaan sairaanhoitopiirin organisaatioon kuuluu useita sairaaloita ja erikoishoitoyksikköjä. Yksi pahimmista potilaan ongelmiin kintaalla viittavista HUS:n sairaaloista on Peijaksen sairaala Vantaalla. Sairaalasta on tehty vuosittain lukuisia kanteluita lääninhallitukseen. Myös potilasvakuutuskeskus on maksanut korvauksia Peijaksen sairaalan hoitovirheistä. Osa lääninhallituksen päätöksistä on edellyttänyt selkeitä toimenpiteitä sairaalalta. Sairaalan johto on kuitenkin jättänyt lääninhallituksen vaatimukset oman arvoonsa

Miten toimitaan Peijaksen sairaalassa?

Vantaalla asukkaita pyöritetään hyvin tehokkaasti terveysasemilla ja viimeiseen asti yritetään arpoa oikeanlaista hoitoa ennen kalliiseen erikoissairaanhoitoon ohjaamista. Potilaan tilanne saattaa monesti pahentua huomattavasti ennen todellista hoitoon pääsyä. Lähete erikoissairaanhoitoon Vantaalla on aikamoista arpaonnea. Huonolla onnella potilas saa arvonnassa "Ei voittoa" -lipukkeen ja hänet ohjataan pahamaineiseen Peijaksen sairaalaan. Peijaksen sairaalassa toiminnalle on tyypillistä, että potilasta juoksutetaan kerta toisensa jälkeen potilaan vaivojen vain pahetessa. Kallista erikoissairaanhoitoa ei tarjota. Joissakin tapauksissa potilas ei ole päässyt edes alalle erikoistuneen lääkärin tutkittavaksi, vaan hoidosta on päättänyt jokaisella käyntikerralla sairaalalääkäri, joka nopeasti konsultoi asiassa puhelimitse erikoislääkäriä. Monen potilaan kohdalla hoito onkin toteutunut vasta, kun potilas on itse käynyt kalliilla yksityisellä lääkäriasemalla, jossa kunnallisella puolella toimiva lääkäri yksityisvastaanotollaan on ohjannut potilaan "itselleen" johonkin muuhun hoitoyksikköön kuin Peijaksen sairaalaan. Ne potilaat joilla ei ole varaa yksityiseen lääkäriin jäävät hoidossa paitsioon.

Potilaat saattavat jonottaa Peijaksen erikoissairaanhoitoon kiireettömässä jonossa kuukausia, pahimmassa tapauksessa jopa yli puolivuotta. Aikanaan hoitovuoro myönnetään ja potilas otetaan sairaalaan tutkittavaksi. Pitkien tutkimusten jälkeen kun lääkärit eivät syystä tai toisesta osaa diagnosoida potilaan vaivaa, potilas saatetaan "heittää" kylmästi ulos sairaalasta ja passittaa takaisin terveyskeskuksen vastaanotolle. Terveyskeskuslääkärillä ei ole mahdollisuuksia järjestää vaativaa erikoissairaanhoitoa joka käytännössä voidaan toteuttaa vain kunnallisessa sairaalassa. Terveyskeskuslääkäri ei voi tällaisen potilaan kohdalla tehdä muuta kuin aikansa potilasta pyöriteltyään vastaanotolla, kirjoittaa uuden lähetteen Peijaksen erikoissairaanhoitoon. Jälleen potilas odottaa hoitojonossa kuukausia tai jopa vuosia seuraavan arvontakierroksen alkua. Tämän Peijaksessa käytetyn menettelyn taustalla onkin pyrkimys kaunistaa tilastoja ja sijoittaa vakavasti sairaat potilaat takaisin hoitojonon hännille - kerta toisensa jälkeen. Poissa silmistä, poissa mielestä!

Onkohan kukaan koskaan tutkinut paljonko potilaita kuolee hoitojonoissa siirtelyyn? Tasoittaako lääkärikunnan ja sairaalahallinnon tahallinen "kuolemantuottamus" tilastoja?

Lue myös:
Röntgen ja magneettikuvat
Potilaan oikeus saada hoitoa
Suomessa lapset arveluttaviin lääketieteellisiin tutkimuksiin ilman vanhempien lupaa
Sikainfluenssa
Sikainfluenssa, osa 2 - Rokote on terveysriski
Medikalisaatio
Lääkäri ei voi kieltäytyä kirjoittamasta lääkärintodistusta
Asiantuntijalääkäreiden nimet ovat julkisia
Kadotettu oikeudenmukaisuus

37 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole minullakaan kovin kummonen kokemus tuolta Peijaksen sairaalasta. Vaikean sairauden osalta pistivät takaisin hoitojonoon kun eivät osanneet hoitaa, eli mene terveyasemalle. Ei se lääkäri siellä pystynyt mitään tekee vaan teki uuden lähetteen sairaalaan. Jonotus hoitoon alko uudelleen.

Anonyymi kirjoitti...

Tuntuu olevan yleinen linja monissa muissakin sairaaloissa. Resurssit on minimoitu joten potilaat kärsii. Hoitoa ei saa ja kaikkea vähän kalliimpaa tutkimusta viivytellään. Välillä ihmettelee ohjaako lääkäreitä ollenkaan "vala" vai taloudelliset intressit?

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostais tietää nyt vantaalaisten kommentteja jotka kyseistä sairaalaa käyttävät. Tiedän meinaan erään vantaalaisen äidin jolla oli niin huonoja kokemuksia lapsen hoidossa peijaksessa että muutti varta vasten helsingin puolelle jotta voi viedä lapsensa lastenklinikalla.

Anonyymi kirjoitti...

Peijas: Sairaanhoitajat ok, lääkäreistä osa itsekeskeisiä jumalia, hallinto kuristaa hoidot minimiin

Anonyymi kirjoitti...

Kannattais myös keskustella potilasasiamiehistä joiden pitäisi nimenomaan auttaa potilaita sairaaloissa saamaan lain mukaista hoitoa. Ongelma vain on se että näiden potilasasiamiesten palkan maksaa kyseinen sairaala ja eihän kukaan ruokkivaan käteen kuse.

Anonyymi kirjoitti...

Se on lottovoitto syntyä Suomeen, verotus on korkea mutta vastineeksi saadaan mm. terveydenhuolto joka on ilmainen ja korkealaatuinen... eiku..

Missäs voisin ilmoittautua osallistujaksi vallankumoukseen?

Anonyymi kirjoitti...

Tässä tullaan tulosvastuullisten toimintojen ja "hoitovelvoityteiden" ytimeen.

Hoitojonot saadaan kustannustehokkaasti lyhennettyä lain sallimiin maksimipituuksiin yksinkertaisesti eväämällä uusien potilaiden pääsy hoitojonoihin esim. "pompottamalla" luukulta toiselle yms. Samallalailla hammaslääkäripuoellla pistettiin taannoin Vantaalla ajanvarausluukut 6kk kiinni nk. normaaleja tarkastuksia koskien. Tämä sama hölmöläisten homma jatkuu ja jatkuu...

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa viranomaisten toiminnan valvominen toisen viranomaisen toimesta on naurettavaa säätelyä. Lääninhallitus tai mikä lie aluehallintovirasto on täysin munaton ja voimaton. Itse valitin keskisuomessa asuessani sairaalan toiminnasta lääninhallitukseen. Lääninhallitus tutki asiaa vuoden päivän ja totesi että sairaala on menetellyt väärin. Lääninhallitus voi kuitenkin antaa vain huomautuksen. Sairaala ei asialle mitään tehnyt joten se siitä. Miksi yleensä valittaa mihinkään kun valvolta viranomaiselta puuttuu mahdollisuus sanktioihin tai tehtyjen päätösten perumiseen.

Vaimo ei saanut hoitoa sairaalassa. Lääkäri totesi että ei tässä tiedä mikä on vikana ja palautti takaisin terveyskeskukseen. Siellähän sitä erikoissairaanhoitoa saakin. Kantelu lääninhallitukseen on täysin turhaa. He voivat huomauttaa asiasta mutta eivät voi perua lääkärin tai sairaalan tekemää päätöstä.

Miksi yleensä on olemassa lääninhallitus? Kuka oikeasti uskoo että "huomauttamalla" saadaan jotain aikaa. Valvovalla viranomaisella pitää olla mahdollisuus antaa sanktioita, sakkoja, uhkasakoja, perua päätöksiä jne. Muuten tää touhu on täysin pelleilyä.

Anonyymi kirjoitti...

Jos suinkin mahdollista niin välttäkää Peijaksen sairaalaa. Vantaalla 15 vuotta asuneena voin sanoa että pahempaa kuoleman loukkoa ei ole kuin Peijas ...

Anonyymi kirjoitti...

Niin, sairaanhoitopiirit ja kunnat saa ihan rauhassa vähentää terveydenhoidon määrärahoja. Idiootit jotka istuu hallituksissa ja kunnan johdossa eivät ole vastuussa siitä että määrärahat eivät riitä ihmisten hoitamiseen. Sitten kun joku ei saa hoitoa ja kuolee sen takia, niin voi voi. Oishan tämä havaittu jos olisi tehty magneettikuvaus, mutta kun se maksaa niin paljon. Näin kävi äidilleni. Jos kuvaus olisi tehty olisi todennäköisesti voitu estää syövän leviäminen tai ainakin hän olisi saanut 2-3 vuotta lisää elinaikaa.

Kukaan ei ole vastuussa. Teki oikeasti mieli ottaa haulikko ja mennä seuraavaan kunnan kokoukseen jossa terveysasioista päätetään. Siinä olisi vaikea ollut kuolleena päättää mitään. Mutta, aika parantaa mutta ei unohda. Vieläkin kaduttaa etten tehnyt mitä miehen olisi pitänyt tehdä ja listiä ne syylliset.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, toivon että joku joskus pistää nää päättäjät "henkilökohtaisesti" vastuuseen. Muuten tää resurssien alasajo ei lopu koskaan. Tappolista, perkele.

Anonyymi kirjoitti...

Ongelma on yksinkertainen. Kunnat päättävät kuinka paljon rahaa ohjataan terveydenhoitoon. Päättäjistä kukaan ei ole vastuussa siitä että rahat eivät riitä kaikkien hoitamiseen. Sairaalassa lääkärit eivät ole vastuussa budjetin riittämättömyydestä. Kannella voi virastoon mutta heillä ei ole valtaa tehdä mitään. Homma jatkuu ja tavallinen ihminen kärsii. Kun et saa hoitoa et saa myös oikeutta. Kenet haastat oikeuteen? Ainoa keino on valittaa viranomaiselle jolla ei ole toimivaltaa.

Anonyymi kirjoitti...

Peijas tappo minun lapseni. Jätti hoitamatta.

Anonyymi kirjoitti...

Off-Topic, mutta blogin lukijoille tuttu aihe:

KKO päätös ParkCom jutussa luettavissa täällä:

http://www.kko.fi/50187.htm

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoittaja on ilmeisesti herännyt lopulta siihen että korkea verotus ei takaa korkealuokkaisia palveluja.

En itse ole astunut jalallani julkisen terveydenhoidon piiriin yli kymmeneen vuoteen. Minulla ei nimittäin ole varaa sellaiseen riskinottoon joka liittyy julkisiin terveyspalveluihin.

Päivähoidonkin järjestin lapselleni yksityiseltä, koska se oli ensinnäkin lähempänä ja tuli huomattavasti kokonaisuudessa halvemmaksi kuin kauempana sijaitseva julkisen puolen päivähoito. Lapsellani on tietysti sairausvakuutus.

Ei näillä julkisilla palveluilla tee yhtään mitään. Ymmärrette varmaan että en puolla ainoatakaan veronkorotusta, kankkulan kaivoon menevät veroni.

Anonyymi kirjoitti...

Offtopic edelleen... Käsittämätön päätös KKO:lta tuo ParkCom. Miten noin voitiin edes linjata, kun Suomen laki ei tunne lainkaan yksityistä pysäköinninvalvontaa eikä lainsäätäjä ole sanonut asiassa juuta eikä jaata?

Nyt ollaan jouduttu tilanteeseen, missä samasta rikkeestä voi saada kaksi erillistä sakkoa jotka molemmat on maksettava. Eiköhän tästä vielä EIT:hen valitukset lähde.

Anonyymi kirjoitti...

Julkisen puolen lääkäri voi ihan hyvin harjoittaa mielivaltaa. Kun lääkäri päättää, niin hänen erikoisalansa hoito ei etene julkisella puolella.

Omalla kohdalla ei auttanut muuta kuin mennä yksityiselle ja maksaa sekä magneettikuvaukset että leikkaus. Onneksi oli rahaa, sillä varmasti aika huonoon kuntoon olisi käsi menny, koska leikkaukseen pääsy olisi pitkittynyt. Ja tämä nyt ei sattunut Peijaksessa, mutta se on sivuseikka.

Ja off-topic: Uskomatonta, että KKO sallii yksityisten valvontayhtiöiden mielivallan. Eiku maksulappua vaan tuulilasiin vaikka millä syyllä ja rahantulo on taattu, koska ihmiset eivät viitsi lähteä oikeuteen asian suhteen.

Anonyymi kirjoitti...

Sen kolme kertaa jotka tarvinnut Peijaksen päivystyksessä käydä ovat olleet ihan ok, jonottaa tosin saa aivan luvattoman kauan, mutta lopulta sai asiallista hoitoa. Kaikissa tilanteissa tosin riitti yleislääkärin osaaminen joten erikoissairaanhoidon osalta en osaa sanoa.

Yleisesti pidän julkisia terveydenhuoltopalveluita riittävinä ja laadultaan hyvinä, yleislääkäreiden osalta jopa parempana. Tämä mielipide perustuu omaan kokemukseeni vuosikymmenten ajalta molemmista. Muilla voi olla erilaisia kokemuksia ja mielipiteitä.

Anonyymi kirjoitti...

Pikkusen aiheen vieresta, mutta asioihin voi vaikuttaa halutessaan. Ongelma on vaan siinä että suuri osa suomalaisista ovat (lue) LAMPAITA!

ei uskalleta vaatia verorahoille vastinetta. Asiassa kuin asiassa.

Anonyymi kirjoitti...

Vantaalla pitäis lynkata tai hirttää lähimpään puuhun nää terveydenhoidosta päättävät. itä järkeä oli Länsimäen terveysasema sulkea moneksi viikoksi jouluna? Nyt koko kevään on aivan järkyttävä ruuha Länsimäkeen. Ei saa aikoja vaikka kuinka olisi akuutti tilanne. Tikkurilassa on kuulema yksi lääkäri joka purkaa iltaisin Länsimäen jonoja jotka kertyivät joulukuun katkon aikana.

Siis ihan oikeasti. Kyllähän Vantaan hallinnossa on tyhmiä ja aivottomia paskiaisia ollut aina mutta että tyhmyydelläkään ei ole rahaa, niin täytyy ihmetellä.

Anonyymi kirjoitti...

Terveydenhoitoa vaivaa sama ongelma kuin teollisuuttakin. Kun henkilöstökulut karkaavat käsistä niin mitä tehdään? Ulkoistetaan, haetaan halvempia työntekijöitä tai nostetaan asiakkaan hintoja.

Valitettavasti mikään noista ei tuo kilpailukykyä pitemmällä tähtäimellä. Ainoa oikea tapa on "automatisoida" palveluja ja palvelulinjoja.

Kuulostaa oudolta terveydenhuollon osalta, mutta pohtikaapa sitä, miksi ihmisiä juoksutetaan lääkäriltä lääkärille, joka kuuntelee potilasta ja sitten arvailee kertomusten mukaan missä on ongelma ja lopulta ohjaa laboratorioon, magneettikuvaukseen jne.

Tehokkuutta saisi aikaan sillä, että puhelinsoiton "kuuntelun" perusteella jo hoitohenkilöstö ohjaisi hyvin rasvattuun ja aikataulutettuun "labra/magneetti/jne automaattilinjalle". Tulokset menisi "lääkäri backofficeen", joka ohjaisi henkilön oikealle lääkärille jos on tarvetta.

Näin potilaan "odotuttamiset" eri kohteissa jäisi pois, teollisia labra/magneettikuvaus linjoja voisi optimoida ja SLA perustuisi aikataulujen pitämiseen jne.

Rinnalla voisi olla sitten perinteisiä "pankkitiskejä", joissa nuhanenät ja muut voisi jonottaa lääkärin palvelua kuten tähänkin asti ja "kaiken osaava" lääkäri pääsisi sitten juoksuttamaan potilasta labraan ja hänelle takaisin...

Anonyymi kirjoitti...

Sukulaisellani oli kurkunkannen-tulehdus (ei siis kurkunpään!) ja vaivoin pääsi Peijakseen. Siellä odotteli pitkän aikaa, ja joutui hoitajalle. Hoitaja totesi että kaikki kunnossa, ja antoi kaksi särkylääkettä?!

Sukulaiseni lähti takaisin kotiin kun ei kuulemma tarvinnut hoitoa. Siellä hengitys salpaantui täysin ja hän sai kyydin Jorviin, jossa pääsi heti lääkärille. Lääkäri katsoi kurkkuun ja soitti heti ambulanssin paikalle ja kiireellä Meilahden teho-osastolle.

Oli kuulemma minuuteista kiinni ettei henki lähtenyt. Kiitoksen vaan Peijas!! Ei ihan tuommoinen sairaus parane kahdella särkylääkkeellä, olis edes voinut antaa lääkärin katsoa!

Valitus on tehty asiasta.

Anonyymi kirjoitti...

Törkeää kohtelua Peijaksen sairaalan ortopedilta. Terveyskeskuksen lääkärin lähete ei paina mitään. Juoksutetaan tutkimuksissa jotka on jo tehty. 3 jono on yleinen, vaikka hoito on TODELLA kiireellinen. Ortopedin kohtelu asiatonta ja välinpitämätöntä ylimielistä. EI KIINNOSTA LAAADUKAS HOITO eikä ihmisarvo.

Anonyymi kirjoitti...

Itselläni on huonoja kokemuksia peijaksesta, kerran menin sinne kovan hinkuyskän takia, antoivat maskin kautta kyllä lääkettä, että saatiin henki kulkemaan, sitten laitettiin kotia ja lääkäri totesi, että älä tule tänne enään, toinen kerta oli kun menin kovan kolmoishermokivun takia hakemaan kipupiikkiä, niin annettiin käteen pari särkylääkettä ja lähetettiin kotiin, jonka jälkeen menin Meikkuun ja siellä 10 minuutin sisällä olin jo tiputuksessa, kaikki hoitu ripeästi ja amattitaidolla, sekä oli tosi ystävällinen henkilökunta, elikkä näin toisessa sairaalassa.

Anonyymi kirjoitti...

Voisin kirjoitaa kirjan Peijaksen sairaalan huonosta asioiden hoidosta.. olen ystävällinen ja lehmän hermot omaava ihminen, mutta Pei--- anteeksi pienellä peijaksen kohdalla on hermo mennyt pariinkin otteeseen.. Lasten kohtelu on aivan ala-arvoista... viisi tuntia kuumeisen jo tajunnan rajamailla olevan lapsen kanssa.. sitten ohjaavat automaattisesti Jorviin.. jossa ei voida auttaa ja TAAS MEILAHTEEN.... kun oli ees yks kerta mutta kun aina. Miten yhteen pisteeseen on osattu palkata kaikkein laiskimmat ja työtävieroksuvat ja epäystävällisimmät ja pätemättömimmät henkilöt?? ja minulla on sentään vuosien kokemus..,.(ja olen edelleen kiltti ihminen)

Anonyymi kirjoitti...

Jos peijaksesta pitää hakea jotain positiivista niin siellä ainakin toteutuu aktiivinen eutanasia, niin osastoille kuin ensiavussakin. Ei hoitoa, ei lääkäreitä, hoitajat kattoo telkkaria vakka ihmisia paikat turvoksissa.
Veljeni jouduttiin taistelemaan sisälle kun eivät meinanneet ottaa kun ei pystynyt itse puhumaan (kuume yli 40 crp yli 250 etc paha pneumokokki keuhkokuume) Anoppi laitettu kotiin vaikka ei pysy istualteen ( hoitaja sanoi että voi kotiutua kun pysy tiukasti tuettuna istumassa...kerottiin että asuu yksin, niin ei auttanut) Omista kokemuksista olen valitukset tehnyt. Ei auta. Tulee vaan kirjallinen anteeksipyyntö ja selitys kuinka olen ymmärtänyt väärin. Yksityistäminen päivystyksessä vain pahenti tilannetta, vaikka sama henkilökunta sielä edelleen on. Nyt voidaan olla sitten tiukan ylimielisiä ja estää hoitoonpääsy milloin milläkin verukkeella ja sitten tuoda tilastoja joissa topteutuu se 5 miljoonan euron säästö vuositasolla. Toki toteutuu kun annetaan 2 panadolia ja passitetaan kotiin, oli tulo syy sitten murtuma tulehdus tai sydänkohtaus.

Anonyymi kirjoitti...

Tehokkuutta saisi aikaan sillä, että puhelinsoiton "kuuntelun" perusteella jo hoitohenkilöstö ohjaisi hyvin rasvattuun ja aikataulutettuun "labra/magneetti/jne automaattilinjalle". Tulokset menisi "lääkäri backofficeen", joka ohjaisi henkilön oikealle lääkärille jos on tarvetta.

Buhahaaahaaa. Mitä hittoa ne sitten siellä autokorjaamossakin munii auton kanssa päivän-pari, kun on vika tullut. Vaihtaisivat vain sen osan, jonka takia ei lähde käyntiin. Voisivat vaikka jo puhelinsoiton perusteella tilata sen valmiiksi hyllyyn ja taas baanalle. Ja julkeavat vielä laskuttamaan jostain "vian etsinnästä"..

Jyrki Viheriäsaari kirjoitti...

Olin Peijaksen valvontaosatolla. Diapamia tungettiin niin, että lopulta kieltäydyin lääkityksestä. Tulos oli grande kataststrophe. Tuli tappelu. Wanna be hells angel auttoi hoitajaa lääkkeen antamisessa, eivät onnistuneet. Olin sitten "lepositeissä" muutaman päivän.Varokaa helvetisti joutumasta tuonne helvetin esikartanoon.Sairaaanhoito ja turpaan antaminen ovat siellä synonyymejä. Kaikenlaiset vaksit ja virkailijat lukevat potilastietoja, vieläpä väärin ja kommentoivat niitä sitten letkuissa makaavan potilaan edessä.

Anonyymi kirjoitti...

Auts, odottelen käsikirurgille pääsyä tuonne Helvetin Esikartanoon, nyt alkaa hirvittää luettuani edelliset kommentit, huuu-uu..

Anonyymi kirjoitti...

Ystäväni oli tuolla lyhyen aikaa töissä, mutta lähti sieltä nopeasti toiseen sairaalaan, kun totesi paikan ilmanpiirin niin huonoksi. Samoin tiedän monen valitelleen hoidon tasoa ja/tai henkilökunnan asenteita ja itsekin näin yhden tapauksen, jossa minusta hoitajat olisivat voineet käyttäytyä vähän miellyttävämmin tylytyksen sijaan. Ei sitä tylyä asennetta ainakaan millään rahapulilla voi selittää, kun ystävällisten sanojen valinta ei mitään maksaisi.

Anonyymi kirjoitti...

Peijaksen "vastaanotto" ei kutsu sairaalaan. Viitoitus ala-arvoista.
Puttuu rakennuksen pohjapiirustus.
Lähetin ultimaattumin
" HUS tiedotukseen" http://www.hus.fi/default.asp?path=1,46,827
Rekolan asemalta kävely huonojalkaiselle toivoton.
Löysin eniten busseja Koivukylän asemalta 52, 53, 70, 71, 72, 87, 623, 973
Tätä ei HSL reittiopas anna

Reiska kirjoitti...

Töissä on peijaksessa oltu, paska paikka ja kusipäiset narsistiset esi"miehet". Paperit, budjettiluvut ja byrokratia on heille ehdoton ykkösasia, ei itse työ ja sen laatu.

En viihtynyt joten häivyin. Elämänlaatu parani valovuosilla.

Anonyymi kirjoitti...

Äitini kuoli 2013 Katriinan sairaalassa... koska Peijas oli päättänyt niin. Äidilläni ei ollut aikaa kuin vajaa 10 tuntia ja Peijaksessa tiedettiin se. Minua informoinut "potilaaasta vastannut hoitaja" sanoi sen minulle suoraan. Sen sijaan että hän olisi saanut kuolla meidän ympäröimänä, hän kuoli yksin vanhassa sairaalassa ilman lapsiaan. Meiltä ei kukaan kysynyt siirrosta, suostummeko. Katriinan hoitaja sanoi että ovet lukossa ja niiden auki saamiseksi yollä olisi pitänyt tehdä järjestelyjä... En anna ikinä anteeksi tekoa, koska inhimilliseen kuolemaan pitää suoda omaisten läsnäolo jos he niin tahtovat. Kun äitini vielä viime voimillaan soitteli minulle, hoitaja huuteli taustalla ovista, ja käski rauhoittumaan. KUOLEVAA RAUHOITTUMAAN. En olisi ehtinyt sinne, vaikka olisin heti lähtenytkin. Katriina on kuolevien paikka. Siellä on moni tuttu lähtenyt viimeiselle matkalle. Se on ihmisielujen roskakori.

Anonyymi kirjoitti...

Minua on pompoteltu Peijaksen ja terveyskeskuksen väliä nyt puolitoista vuotta jalkani toimimattomuuden takia, eikä loppua näy.
Joka kerta on eri ns. ortopedian erikoistuva lääkäri, joka passittaa joko fysioterapiaan tai ehdottaa vahvoja särkylääkkeitä. Missään vaiheessa en ole pyynnöistäni huolimatta päässyt polven/jalan magneettikuvaan eikä röntgenkuviakaan ole otettu.
Jalkani toiminta huononee koko ajan ja pyörätuoli on jo ollut mielessäni, kun ei voi enää ulkona kävellä eikä lähteä mihinkään. Kepin kanssa olen pakolliset kävelyt tehnyt ja aina sen jälkeen polvea ja jalkaa särkee.
Viimeksi lääkäri ehdotti polvitukea ja kun menin fysioterapeutin luo, jonka piti mitata ja suunnitella tuki, niin totesi kuitenkin, että ei se minun vaivaani käy ja on niin kalliskin, joten takas fysioterapeutille. Näköjään terapeutilla on valta muuttaa lääkärin antamia määräyksiä, kun vaan säästöä tulee, potilaan toimintakyvystä ei mitään väliä.





Anonyymi kirjoitti...

Minä kävin joulun aaton aattona
Peijaksessa koska sormeni oli kipeä. Sairaanhoitaja katsoi sormeni ja päätti että minulla on kynsisieni hän ei päästänyt minua lainkaan lääkäriin vaan kävi vain itse lääkärin luona ja takaisin tultuaan hän sanoi että lääkärinkin mielestä minulla on kynsisieni ja apteekista saa siihen voidetta. Ihmettelin miten lääkäri voi päättää näkemättä että minulla on kynsisieni. Menin siis apteekkiin ja pyysin kynsisieni lääkettä ja kerroin miten sormeni on kipeä. Apteekissa katsottiin sormeni ja siellä tiesivät että siinä ei ole kynsisientä ja ettei minun kannata ostaa kynsisieni lääkettä. Peijaksessa en enää mennyt vaan kärvistelin särkeä ja haisevat sormeni kanssa joulun pyhät. Heti välipäivänä menin terveyskeskukseen ja siellä todettiin että minulla on paha tulehdus kannessa ja sain antibiootti kuurin. Nyt tein potilasvahinko ilmoituksen ja sain vastauksen potilasvahinko keskuksesta että lääkäri oli toiminut oikein kun ei ollut välittänyt nähdä kynttä ja oli näinollen jättänyt minut hoitamatta. Jos potilasvahinko Keskus on näin epäoikeudenmukainen mukainen ja potilaan oikeuksista välittämättä ei tarvitse ihmetellä että Peijaksessa ei edes yritetä hoitaa potilaita kohtuudella.

S/\ffr/\n kirjoitti...

Muistakaa, että Peijas on sekä terveyskeskuspäivystys että erikoissairaanhoidon sairaala. Päivystys ei tarkoita sitä, että sinne hakeudutaan sellaisissa vaivoissa, jotka voidaan hoitaa omassa terkkarissa virka-aikana.

Tarvittaessa tk-lääkäri (päivystyksessä) tekee lähetteen (tai jo vastaanotossa otetaan yhteyttä ja ohjataan) erikoissairaanhoidon puolelle.

Mielestäni on turha haukkua päivystystä, jos sinne mennään kipeän sormen kanssa. Mikset mene arkipäivänä terkkariin? Vaatiiko vaivasi oikeasti päivystystä? Kipu on ikävää, mutta selviäisitkö hengissä siihen saakka, kun terkkari on auki?

Ite olen ollut useamman kerran Peijaksen tk-päivystyksessä ja aina saanut apua. Hekin tekevät työtään, mutta ihan oikeasti päivystys on sitä varten, että Sinulla on sellainen vaiva, joka vaatii v ä l i t ö n t ä hoitoa. Ei ole "nuhapäivystys".

Anonyymi kirjoitti...

Tässä olet aivan oikeassa. Peijakseen ei pääse hoitoon,ja vaikka pääsisit,niin mielummin hoidatan itseni aivan missä tahansa muualla. Ihmisiä kuolee sinne,koska hoito ei ole kunnollista. Hoitajat,lääkärit sekä muu henkiläkunta epäasiallista:
Minulle sanottiin,ettemme pysty hoitamaan sinua,täällä on 1 lääkäri vain paikalla,päivystyksessä... Kävelin ovesta ulos,ulkona 4 lääkäriä ja 3 hoitajaa,tupakalla,tekemättä yhtään mitään.