Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

perjantaina, lokakuuta 24, 2014

Alkoholin nettitilaaminen on täysin laillista

Alkoholin nettitilaaminen on täysin laillista. Tilaaminen on itse asiassa suotavaa varsinkin jos haluaa tutustua erikoisempiin merkkeihin tai säästä isonkin summan rahaa. Valitettavasti Suomen viranomaiset tekevät kaikkensa jotta kansalaisilla säilyisi asiasta väärä käsitys. Viranomaisten toiminta on ajoittain täydellistä kansalaisten harhaanjohtamista, selkeää valehtelua ja tarkoituksellista väärän tiedon levittämistä.

Alkoholin tarjoaminen netissä olevan verkkokaupan kautta on lain tarkoittamaa etämyyntiä. Etämyynnissä tyypillistä on, että asiakas ostaa ja maksaa tuotteen ja myyjä toimittaa tuotteen järjestämällä kuljetuksen. Valmisteverovelvollisuus valmisteverolain (182/2010, 79§) mukaan etämyynnissä on yksiselitteisesti myyjällä, ei tuotteen ostajalla. Se että maksaako myyjä koskaan valmisteveroa Suomeen ei ole ostajan ongelma.

Etämyynti itsessään on testattu EU-tuomioistuimessa ns. Rosengren –tapauksen päätöksellä C-179/04, jonka mukaan alkoholin etämyynti on sallittua eikä sitä voida estää olemassa olevan EU perussopimuksen 34 artiklan (SEUT 34) mukaisen tavaroiden vapaan liikkuvuuden edellytysten takia.

Jokaisella Suomen kansalaisella on vapaus tilata haluamansa määrä alkoholia ulkomaisista verkkokaupoista yksityiseen käyttöön. Valitettavasti tämä oikeus ei miellytä kaikkia viranomaisia.

Suomessa viranomaisten toimintaa säädellään lailla ja asetuksilla joiden perusteella viranomaisten pitäisi toimia rehellisesti, hyvän hallintotavan mukaisesti neuvoen ja opastaen kansalaisia. Näin ei kuitenkaan tapahdu. Kaikista sivistyneistä maista Suomi näyttää olevan ainoa jossa viranomainen saa vapaasti ja tarkoituksella johtaa harhaan, valehdella ja levittää väärää tietoa kansalaisille.

Viranomaisten valheet:
  • Valvira, Sosiaali- ja terveysalan valvontavirasto väittää virheellisessä tiedotteessaan että ostajan on järjestettävä kuljetus alkoholituotteilleen. Näin ei asia kuitenkaan ole. Tämän väitteen tarkoitus on siirrättää valmisteverovelvollisuus ostajalle mikä tekisi tuotteiden hankinnasta epäedullisen. Valvira siis johtaa kansalaisia tietoisesti harhaan.

  • Tulli opastaa omilla sivuillaan alkoholin ostamisesta netistä kertomalla että yksityishenkilö on velvollinen suorittamaan valmisteveron Suomeen jos hän ostaa alkoholituotteita toisesta jäsenvaltiosta ja järjestää niiden kuljetuksen jolloin kyse ei ole etämyynnistä vaan etäostosta. Miksi ostaja järjestäisi kuljetuksen? Ostaja ostaa tuotteen ja myyjä järjestää kuljetuksen jolloin verovelvollisuus on myyjällä. Aivan normaalin verkkokauppaprosessin mukaisesti. Tämä tieto Tullin ohjeissa jää yllättäen kertomatta.

  • Tulli viittaa kaiken lisäksi samalla ohjesivulla tahalleen Valviran virheelliseen ohjeeseen. Tässä kohdin moni oikeuksistaan tietämätön luovuttaa. Eihän kaksi viranomaista voi olla väärässä! Vai voiko? Kyllä voi ja mikä pahinta, kumpikin viranomainen levittää tahallaan harhaan johtavaa tietoa.

  • Tulli saattaa myös lisätä EU-maista etäostetun alkoholilähetyksen yhteyteen Tullin omat valmisteveropaperit veron maksamista varten. Kun ostaja saa tällaisen paketin kotia niin viimeistään tässä vaiheessa kuuliainen ja auktoriteettia pelkäävä kansalainen pelästyy ja maksaa verot. Täysin turhaan! Etämyynnissä verovelvollinen ei ole ostaja vaan myyjä. Tullin toiminta täyttää viranomaisasemassa tehtynä törkeän petoksen tunnusmerkistön. Sikäli se Suomen kaltaisessa banaanivaltiossa ei ole mitään uutta.

Kaikenlisäksi suomalainen media näyttää olevan niin uusavutonta, toimittajat epäpäteviä, pelokkaita tai muutoin viranomaisten ohjauksessa, että vuosi toisensa jälkeen toistelevat totuutena viranomaisten valheellista näkemystä viitsimättä tutkia asiaa yhtään sen tarkemmin. Jälleen kerran kansalaiset uskovat kun viranomaisten virheellinen propaganda asiasta on kerrottu niinkin luotettavien medioiden sivulla kuin Helsingin Sanomat tai YLE. Luulisi toimittajilla olevan sen verran ammattiylpeyttä ja itsekunnioitusta etteivät toista viranomaisten valheellista progandaa täysin sokeasti.

Rohkeasti ostoksille!

oikeusjakohtuus.blogspot.com

Tutustu:
Gourmond
Bierkompas
Bierzwer
The House of Gueuz
Drankgigant.nl 
The Whisky Exchange
MyDrink.ee

Lue myös:
Viranomaisrikollisuus
 

36 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näinhän se on, valitettavan monelta ihmiseltä puuttu vain munaa ajatella omilla aivoillaan. Suomalainen viranomainen ei ole koskaan ajatellut "kansan" parasta.

Anonyymi kirjoitti...

mydrink.ee-sivustolta kopioitu:
MyDrink lähetystä Viron ulkopuolella itse ei järjestä enkä ota tästä maksua. Teillä on mahdollisuus käyttää sopiva kuriiri tai kuljetusyhtiön palvelua ja ilmoittaa meille sähköpostitse kuljettajan yhteystiedot.
Meidän tietojen perustella on arvioitu hinta €17,25 (Postin pakettiautomaatti ympäri Suomeen) kaikki edullisempi kuljeta tavarat Suomen. Jos teidän valinta on pakettiautomaatti, sitten lähetätte itseni henkilötiedot kuljetusyritykselle ja Finantskorralduse OÜ yhteistyössä Itella Smartpostin kanssa toimita tavarat teidän valitseman pakettiautomaatin Suomen. Kuljetuksesta tulee maksaa tavaran vastaanottaessa pakettiautomaatista.
Huomioitamme, että teillä on velvollisuus maksa kaikki verot Suomen lain mukaan.

Miten tuo sitten käytännössä toimisi? Tilaan viinoja, haen ne Prisman Smartpostista? Meniskö läpi?
//JHL

Anonyymi kirjoitti...

Huomioitamme, että teillä on velvollisuus maksa kaikki verot Suomen lain mukaan.

Miten tuo sitten käytännössä toimisi? Tilaan viinoja, haen ne Prisman Smartpostista? Meniskö läpi?


Jos viesti todella on tuonsisältöinen, silloinhan kuljetuksen järjestää tilaaja ja kyse on artikkelin mukaan etäostosta, ei etämyynnistä, ja verovelvollisuus olisi ostajalla.

Suosittelen tämän perusteella tutustumaan muihin verkkokauppoihin, jos veronmaksun järjestäminen tuntuu hankalalta.

Anonyymi kirjoitti...

Saksalaisista kaupoista löytyy parhaat tuotteet. Maksu ja normaalit toimituskulut. Myyjä järjestääkuljetuksen. Ei ongelmaa. Kaikki oluet ja väkevät olen tilannut sieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Veroa maksetaan aivan liikaa muutenkin. On se nyt helvetti jos pitää vielä alkoholistakin maksaa.

Anonyymi kirjoitti...

Onko tosiaan niin että tulli ja valvira saa vapaasti jatkaa tota propagandaansa ilman että siihen puututaan. Miten voi olla että viranomainen saa valehdella? Eikö kukaan ole valittanut tai kannellut asiasta?

Anonyymi kirjoitti...

Niin, voit kannella toiselle viranomaiselle, mitä luulet että käy? Aina on joku pikkuvirkamies joka tietää parhaiten mikä on kenellekin hyväksi ja miten kunkin pitäisi elää. Viranomaiset noudattaa eu lakia ja suomen lainsäädäntöä jos se on heille eduksi, mutta ei tietenkään jos se on kansalaisilleeduksi. Vertaa nyt vaikka ajoneuvoverotukseen tuontiautojen osalta. Suomen viranomaiset on havinaisen korruptoituneita ja sisäsiittoisia. Olisi aika jo herätä todellisuuteen ja tajuta etä viranomaiset on kansan vihollisia.

Anonyymi kirjoitti...

Sanokaas luotettavia paikkoja ostaa whiskeyä?

Anonyymi kirjoitti...

Mydrink.ee sivustolla kovasti väitetään että asiakas järjestää kuljetuksen. Todellisuudessa tilausvaiheessa valitset vain sopivan hintaisn kuljetuksen (normaali kauppaprosessi) ja tilaat tuotteet. Kotia tulevat. Myyjä siis hoitaa kuljetuksen. Nähtävästi virolainen liike tietää Suomen lain koukerot ja haluaa välttyä siltä ettei heiltä peritä valmisteveroa väittämällä että asiakas järjestää kuljetuksen. Tilausprosessi on kuitenkin ihan vastaava kuin muissakin verkkokaupoissa kuten Gormoundissa.
, josta itse tilailen bisset ja whiskeyt kotia.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi ja suomalaiset haluavat kovasti olla eurooppalaisia, sen takiahan Euroopan Unioniin liityttiin.

MUTTA: auta armias, jos/kun joku Suomessa asuva haluaa ostaa jonkin toisen EU:n jäsenmaan alueelta Suomeen auton tai peräti ihan alkoholia, niin voi Ristus!

Suomen viranomaiset pelottelevat, puhuvat osatotuuksia ja keksivät vaikka mitä veroja ja maksuja, jotka he jo k.o. maksuja määrätessään/periessään tietävät joutuvansa maksamaan takaisin jos asiakas valittaa ja jaksaa odotella oikeuden tapahtuvan.

Minä olen ostanut viinejä muutaman vuoden ajan suoraan Saksasta, Ranskasta ja Italiasta. Kyseessä on aina ollut ETÄMYYNTI, jolloin minun ei tarvitse lain mukaan maksaa mitään veroja, tulleja eikä muitakaan maksuja Suomeen.

Pääsääntöisesti kaikki on mennyt ilman ongelmia. Kerran oli kotiin tuodussa viinilaatikossa keltainen tarra "TULLIN AVAAMA" ja laatikossa sisällä Tullin kirjekuori. Kirjekuoressa oli kahdeksantoista (18!) sivullista Tullin lomakkeita ja "ohjeita", joista sai sen kuvan, että ne lomakkeet pitäisi palauttaa täytettyinä.

En reagoinut mitenkään, koska kyseisenlainen kauppatapahtuma ("etämyynti") ei EU:n lakien ja määräysten mukaan aiheuta ostajalle (minulle) mitään maksuja viranomaisille missään maassa.

Anonyymi kirjoitti...

Vaan onko asia näin lain silmissä, tai oletko valmis viemään asian oikeuteen?

Etämyynnin edellytyksenä kuitenkin on, että verot maksetaan. Jos veroja ei makseta, onko kyseessä etämyynti? Blogissa viittaat artiklaan 79, ja sivuutat artiklan 80, "80 § Menettely etämyynnissä

Etämyyjän, jolla ei ole Suomessa veroedustajaa, on annettava ilmoitus tulliviranomaiselle ennen valmisteveron alaisten tuotteiden lähettämistä toisesta jäsenvaltiosta Suomeen sekä annettava vakuus valmisteverojen suorittamisesta."

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:2008L0118:20130701:FI:PDF

"Määräjäsenvaltio voi kuitenkin määrätä, että verovelvollinen on määräjäsenvaltioon sijoittautunut veroedustaja, jonka tuon jäsenvaltion toimivaltaiset viranomaiset ovat hyväksyneet, tai, jos myyjä ei ole noudattanut 4 kohdan a alakohdan säännöstä, valmisteveron alaisten tavaroiden vastaanottaja"

Saa olla toki erimieltä, mutta linkitä mieluusti pykälä, mikä kumoaa edelliset. Samat säännöt koskevat kaikkia EU-maita, ei pelkästään Suomea.

Anonyymi kirjoitti...

"Määräjäsenvaltio voi kuitenkin määrätä, että verovelvollinen on määräjäsenvaltioon sijoittautunut veroedustaja, jonka tuon jäsenvaltion toimivaltaiset viranomaiset ovat hyväksyneet, tai, jos myyjä ei ole noudattanut 4 kohdan a alakohdan säännöstä, valmisteveron alaisten tavaroiden vastaanottaja"

Ihan hienoja sanakoukeroita, mutta eihän ostaja voi olla maksu-/verovelvollinen myyjälle määrätyistä veroista?
Vai pitääkö Suomessakin aina olla valmiina maksamaan myyjälle jo kerran maksamansa verot uudelleen? Siis jos Kesko Oy tytäryhtiöineen tekee konkurssin, niin kuluttajat maksavat tekemistään ostoksista alv:it ja muut liitännäisverot uudelleen? Jos Alko jonkin virheen vuoksi on perinyt minulta Kossupullosta liian vähän veroja, niin minä olen sitten Suomen Valtiolle velvollinen maksamaan ne puuttuneet verot?

Vähän naurattaa koko höpötys. Jos suomalaiset intoilevat viranomaiset eivät osaa, viitsi, tai halua periä joitain keksityjä verojaan ulkomaisilta yrityksiltä, niin olkoon sitten perimättä. Ei ole asiakkkaan vika.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä tätä alkoholia voi tilata? Linkkejä? Mielellään myös FAQ/UKK tilauksen suorittamiselle.

Anonyymi kirjoitti...

Viinikauppoja löytyy helposti googlettamalla.
Voi käyttää vaikka seuraavia hakusanoja:

Ranskaksi: vin
Saksaksi: Wein
Espanjaksi ja italiaksi: vino
Englanniksi: wine
Portugaliksi : vinho

jne.

Sitten, kun löytää sopivan kaupan, esim. haluttu juoma ja sopiva hintataso, niin pitää tarkastaa, että toimittaako k.o. liike Suomeen ja millaiset ovat toimituskulut.
Kannattaa ehdottomasti valita sellainen myyjä, joka hoitaa lähettämisen ja valitsee kuljetusliikkeen itse.

Tällöin voidaan puhua "Etämyynnistä", jolloin ei ostajan tarvitse maksaa mitään viranomaismaksuja Suomessa.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin on tilaukset aina tullut perille niin Virosta kuin Saksasta. Minulla myös kerran tullin veropaperit paketin mukana, iso nivaska. Käytin saunan uunin lämmityksessä sytykkeenä!

Anonyymi kirjoitti...

Se on selvä että suomalainen media ei pysty itsekriittisesti analysoimaan viranomaisten levittämää propagandaa vaan syöttää sitä purskelematta kansalaisille.

Suurin osa suomalaisista on puolestaan edelleen siinä naiivissa 50-60-luvun uskossa että viranomainen on jotain johon pitäisi luottaa ja jonka toimintaa pitäisi arvostaa, "kyllä viranomainen tietää".

Eikö tullin ja valviran
toiminnasta voi tehdä kantelua?

Anonyymi kirjoitti...

> Eikö tullin ja valviran
toiminnasta voi tehdä kantelua?

Mihin ajattelit kannella? Eduskunnan oikeusasiamies? Oikeuskansleri ylimpänä laillisuusvalvojana? Samanlaisia korruptoituneita virkamiehiä myös he ovat, joten sieltä on turha odottaa mitään muuta tulkintaa.

Suomessa viranomainen ei saa ikinä rangaistusta mistään missä on toimnut lainvastaisesti. Ainoastaan nuhteet, jos sitäkään. Nuhteiden jälkeen sama meno jatkuu.

Anonyymi kirjoitti...

Sen verran kuitenkin, että samaisen valmisteverolain mukaan Tulli voi ottaa juomat haltuunsa, jos valmisteveroja ei ole maksettu. Pahimmassa tapauksessa tulli ryhtyy urputtamaan, että *ostaja* ei tällöin edes voi maksaa valmisteveroja.

Toisaalta verrattain selkeää on, että Tullin/Valviran niuhotus etämyynnistä ja myyjän verovelvollisuudesta on EU:n sisäisen kaupan este. Etämyynti, jossa siis myyjä järjestää kuljetuksen, on aivan tavallinen tapa toimia laillisen tuotteen kaupassa.

Itse asiassa jo pelkästään Tullin menettely alkoholin valmisteverojen maksussa (ota itse selvää esimerkiksi juomapakkausverosta, valmisteveron suuruudesta yms, lähetä laput Tulliin, maksa vakuus, ota tuotteet vastaan, raportoi saatu määrä Tulliin ja odota kuittausta vakuuden käyttämisestä verojen maksuun) voisi hyvinkin olla kaupan este - onhan Tulli sentään pystynyt tekemään nettitullauspalvelun EU:n ulkopuolelta toimitettaville tuotteille. Myös vaatimus veroedustajan hankkimisesta/käytöstä ehkäpä hyvinkin satunnaisten erien myyntiin saattaa toimia kaupan esteenä.

Tämän kaupan este -aspektin vuoksi on kuitenkin mielestäni verrattain turvallista tilata alkoholia EU:sta normaalin etämyynnin avulla. Jos Tulli jumittaa lähetyksen eikä salli verojen maksua, valtio ottaa pataan viimeistään EU-tuomioistuimessa ja se on vähintään lopun alkua Suomen alkoholin vähittäismyyntimonopolille.

Mutta EU-direktiivin mukaan valmisteverot pitäisi kyllä maksaa EU:n alueelta tilatuista alkoholeista. Se on testattu myös EU:n tuomioistuimessa. Suomessa se vain tehty erittäin vaikeaksi tai jopa mahdottomaksi.

Jos Tullin/Suomen valtion toiminnasta haluaa tehdä kantelun, osoite on EU:n komissio. Kanteluja varten on käytettävissä jopa valmis suomenkielinen lomake.

john_holmes kirjoitti...

Blogaukseen linkattu tullin sivu on päivitetty 2. lokakuuta ja siinä on kylläkin mainittu etämyynti ihan ensimmäisenä vaihtoehtona jopa.

Anonyymi kirjoitti...

Itseasiassa toi tullin sivun päiväys 02.10 ei pidä paikkansa. Sivu ei ollut tuollainen kuin blogistin artikkelin luin ensimmäisen kerran 24.10. Ne ovat päivittäneet sivun uudempaan version jossa asia on selvemmin kerrottu, mutta jälleen valehtelevat jopa julkaisupäivän.

Anonyymi kirjoitti...

Viittaus VIRHEELLISEEN Valviran ohjeeseen löytyy edelleen.

Anonyymi kirjoitti...

Törmäsin tässä eräässä toisessa blogissa siihen, että eu on antanut direktiivin jonka mukaan tuotteista ja palveluista on maksettava asiakkaan eli kohdemaan mukainen alv. Mainittiin myös sen olevan melko uusi direktiivi. Mutta ei ollut ohjausta kyseiseen direktiiviin.
Sain myös käsityksen, että alv.n maksaa aina myyjä eli se pitää sisällyttää hintaan jonka asiakas maksaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Pääsääntö on, että kaukomyyjän on rekisteröidyttävä Suomessa arvonlisäverovelvolliseksi, jos kaukomyynnit Suomeen ylittävät 35 000 euron rajan kalenterivuodessa." Eli esim. isot verkkokaupat (Amazon) veloittavat automaattisesti Suomen ALV:n.

Tällä ei tosin ole mitään tekemistä alkoholin valmisteveron kanssa, joka kuuluu maksaa aina kohdemaahan. Mitään tuplaverotusta ei pääse syntymään, sillä myyjä voi hakea palautusta omaan maahansa jo maksetuista veroista.
Tätähän ei käytännössä kukaan tee ja verot Suomeen jää maksatta.

Ainoa syy, miksi homma toimii, on määrien vähäisyys verrattuna esim. Viron viinaralliin. Kun määrät kasvavat riittävän isoiksi, niin kummasti se pakettien liikkuminen lakkaa (jos verot on maksamatta). Monta hyvää kauppaa on jo lopettanut toimitukset Suomeen, tuskin ihan huvikseen ovat näin tehneet.
Tämän vuoksi näistä toimivasta paikoista ei kannattaisi kauheasti huudella.

Anonyymi kirjoitti...

”Ainoa syy, miksi homma toimii, on määrien vähäisyys verrattuna esim. Viron viinaralliin. Kun määrät kasvavat riittävän isoiksi, niin kummasti se pakettien liikkuminen lakkaa (jos verot on maksamatta). Monta hyvää kauppaa on jo lopettanut toimitukset Suomeen, tuskin ihan huvikseen ovat näin tehneet.
Tämän vuoksi näistä toimivasta paikoista ei kannattaisi kauheasti huudella.”

*******************

Valitettavasti asia on juuri näin, ei kannata huudella.
Tiedän omasta kokemuksesta, koska jouduin vaihtamaan "hovihankkijaani" sen takia, että se sai niin paljon asiakkaita Suomessa, että tuo valmistevero alkoi ahdistaa myyjää.

Niinpä olen nyt omalta osaltani hyvin hiljakseen tekemästäni uudesta löydöstä.

"Kell' onni on se onnen kätkeköön".

Anonyymi kirjoitti...

Hienosti tuli Gormondista perille lasti väkeviä ja oluita. Ei paha todellakaan. Suosittelen!

Anonyymi kirjoitti...

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/73831-viinailmio-leviaa-tietamattomia-suomalaisia-pikkaisen-huijataan

"On tullut sellaisia tilanteita, joissa kuluttaja on luullut tilanneensa etämyyjältä, joka maksaa veronsa Suomeen. Kun kuluttaja saa Tullin tekemän verotuspäätöksen, ja pahimmassa tapauksessa jopa kutsun kuulusteluihin epäiltynä lievästä veropetoksesta, niin silloin vasta selviää, että ei se ollutkaan mikään etämyyjä, Raitolahti sanoo.

Jos ulkomailta tilatun alkoholin verot jäävät maksamatta, asiakas selviää usein lievällä veropetoksella, jos tuotteita ei ole tilattu lavakaupalla, hän kertoo. Rangaistuksena on yleensä noin 10 päiväsakkoa ja verotus ”kaikilla mausteilla”, Raitolahti kertoo."

Anonyymi kirjoitti...

Raitolahdella on pelotelussaan sellainen ongelma, että täysipäiset kansalaiset osaavat ostaa tuotteensa myyjältä joka järjestää myös kuljetuksen, joten kyse on etämyynnistä ja tullissahan tiedetään hyvin mistä suunnasta veroja siinä vaiheessa kysellään eikä pakettia saa kanittaa tulliin, koska EU-tuomioistuimen päätöksessä on määritelty verovelvoitteet sekä kielto sisäisen tuonnin haittaamisesta. Artikla 34.

Mahtaa harmittaa sarvikuonoja mutta EU:sta saa rivikansalainenkin jotain hyvää.

Anonyymi kirjoitti...

Siis hetkinen. Seppo Raitolahti sanoo että kuluttaja tekee rikoksen ..

"Ostaessaan alkoholituotteita ulkomailta kuluttajan pitää olla tarkkana, että myyjä on alkoholin etämyyjä. Kuluttaja tekee rikoksen jo siinä vaiheessa, kun tilaa alkoholituotteen myyjältä, joka ei ole etämyyjä."

Jos kyseessä ei ole etämyyjä, silloin kyseessä on etäosto jossa ostaja on järjestänyt kuljetuksen. Nyt VALVIRA taas edelleen ohjeissaan väittää että ostajan on järjestettävä kuljetus. Eli jos ostaja järjestää kuljetuksen kyseessä ei ole etämyynti ja näin pitäisi Valviran mukaan toimia, mutta tullin Seppo Raitolahden mukaan kyseessä onkin rikos?

Anonyymi kirjoitti...

Seppo Raitolahti on nyt vanha kommari ja ajatusmaailmaltaan kieroutunut kontrollifriikki. Sääliksi käy hänen lapsiaan kun on isänä tuollainen yksinkertainen paskaläjä. Eli hyvää isänpäivää!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä menee nyt viranomaisten toiminta täysin kusetuksen puolella.

tullin Seppo Raitolahti kertoo siis että "Juridisesti etämyyjän pitää järjestää tuotteiden kuljetus. Jos myyjä ei järjestä kuljetusta, kyseessä ei voi olla etämyyjä. Kuluttaja tekee rikoksen jo siinä vaiheessa, kun tilaa alkoholituotteen myyjältä, joka ei ole etämyyjä."

Samaan aikaan toisen viranomaisen sivulla eli Valviran sivuilla sanotaan että:

Ulkomailta tilaamalla alkoholijuomia ostavan on itse
järjestettävä alkoholijuomien kuljetus Suomeen.


Suomessa nämä korruptoituneet viranomaiset puhuvat TARKOITUKSELLA ja TAHALLISESTI päinvastoin ja VALEHTELEVAT tietoisesti. Kumpi siis valehtelee Valvira vai Seppo Raitolahti?

Eikö EU:sta löydy nyt tuomioistuinta pysäyttämään tämä suomalaisten viranomaisten korruptoituneisuus. Nähtävästi oikeuskanserikin katsoo korruptoituneena pikku paskiaisena sormiensa läpi viranomaisten kyykyttelyn?

Unknown kirjoitti...

MyDrink sivustolta tilattaessa..
"Huomioitamme, että teillä on velvollisuus maksa kaikki verot Suomen lain mukaan."
ELI he eivät maksa veroja..

Unknown kirjoitti...

MyDrink sivujen kautta tilattaessa kyse ei ol eetämyyjästä ja suomalaisen tilaajan tulee makssaa tuotteista verot.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs sitten jos tulli ottaa tavarat haltuunsa, eikä luovuta niitä. KENELLE SILLOIN VOI VALITTAA ?

Suomen tulli kun ilmeisesti voi tehdä ihan mitä vaan

Anonyymi kirjoitti...

Iltalehti 17.12.2014: "Yleisin tapa tilata netistä alkoholituotteita on käyttää verkkokauppaa. Siinä yksityishenkilö tilaa toisesta EU-valtiosta tuotteita ja myyjä järjestää niiden kuljettamisen. Tällöin etämyyjä on verovelvollinen ja eikä tilaajaa voida verottaa etämyyjän sijasta. Tulli voi kuitenkin ottaa tilatut tuotteet haltuunsa, jos etämyyjä ei ole maksanut veroja."

Mitenkä tämä tuotteiden haltuunotto, meneekö luvallista vai ei?

Anonyymi kirjoitti...

Alkoholivero on 1,3 mrd euroa vuodessa. Ansio- ja pääomatuloja kerätään 9,2 mrd euroa. Näitä veroja pitää korottaa 15%, jos alkoholiveroista luovutaan.
Valtion menojen leikkaushan ei meille käy. Barrikaadeille nousee yksi toisensa jälkeen puolustamaan saavutettuja etuja.
Omia veroja ei kukaan halua nostaa. Verotta ostaminen on oikein (viina, tupakka, remontti mm. Hautala),koska verotus on niin kova. Tietysti rikkaat voisivat maksaa lisää veroja.

ruou chivas kirjoitti...

Mielenkiintoinen artikkeli houkuttelee yhtä vaikuttavimmista artikkeleista, joita olen lukenut. Minulla on myös joitain tietoja, joita haluan jakaa kanssasi.