Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

lauantaina, elokuuta 02, 2014

LUKIJAN ARTIKKELI: Erotkaa ajoissa!

Luin koskettavan, julkaisemanne lukijan artikkelin ”Tapan mieluimmin itseni”. Artikkelissa kerrottiin konkreettisesti vanhusten hoidon ongelmista. Erityisesti sydäntä riipaisi tarinan viimeinen lausahdus:

Tapan itseni mieluimmin kuin joudun vanhainkotiin Suomessa. Kun aika tulee, tämä teko on kunnioitus elämää kohtaan. Kuolema on parempi kuin elämän loppuvuodet suomalaisessa vanhustenhoidossa.

Tämä kiteyttää koko karmeuden muutamaan lauseeseen. Se saa itkemään. Tähän on Suomessa tultu.

Entä ne vanhukset jotka sairastuvat vakavasti ja lähiomainen pakotetaan yhteiskunnan toimesta omaishoitajaksi?

Omaishoitaja tarkoittaa henkilöä joka päätoimisesti kotona hoitaa lähiomaistaan, yleensä puolisoa joka on vakavasti sairas. Hoito voi olla äärimmäisen kuormittavaa, raskasta ja monesti ylivoimaista jo sen takia että hoitaja on myös iäkäs ja huonossa kunnossa. Varmasti moni puolisonsa hoitaisi kotona, mutta reaalimaailman todellisuus ja hoidon raskaus vievät voimat ja oman terveyden. Yhteiskunnalle tämä sopii hyvin. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Kaksi raatoa pois yhteiskunnan rattaista.

Olen 72 -vuotias. Olen huonossa kunnossa. Kävelen sauvoilla. Minulla on sydänvika. Jalat on leikattu kahdesti. En pysty nostamaan raskaita esineitä, en kunnolla kumartumaan enkä pysty kävelemään pitkiä matkoja. Minulla on asiat oikeastaan hyvin.

Vaimoni on sänkypotilas. Hän on hyvin huonossa kunnossa. Hän ei pysty peseytymään tai käymään wc:ssä ilman apua. Hän ei pysty kävelemään ilman tukea. Hänellä on paniikkikohtauksia, pelkoa ja ahdistusta. Vaimoani hoidettiin ongelmien alkaessa ensin sairaalassa. Kävin katsomassa häntä joka päivä. Muutaman viikon kuluttua sairaala kotiutti hänet. Papereissa luki ”potilaan puoliso hoitaa kotona”.

Hoitaisin mielelläni, rakastan häntä yli kaiken ja naimissa olemme olleet yli 45 vuotta. En en pysty, en jaksa. En pysty nostamaan häntä sängystä, en pysty vaihtamaan hänen vaatteitaan enkä auttamaan häntä kylpyhuoneeseen. Yritin parhaani ja soitin sairaalaan. Ei apua. Soitin lopulta ambulanssin hakemaan. Hakivat kahdeksi päiväksi ja palauttivat kotia. Puoliso voi hoitaa.

Sosiaaliavusta ei ole mitään hyötyä. Tilanne olisi eri jos hän asuisi yksinään. Silloin sairaala ei voisi lähettää häntä kotia syyllistymättä heitteillejättöön ja kaupungin olisi etsittävä hänelle hoitopaikka. Mutta kun puoliso on kotona, puoliso hoitaa. En pysty. En pysty vaikka kuinka haluan. Miksi kukaan ei auta? Tunnen suunnatonta syyllisyyttä siitä että en pysty olemaan avuksi.

Sairaalassa ei otettu kantaa koko asiaan. Siellä potilasasiamieheksi itseään tituleerannut koppava keski-ikäinen nainen vain jankutti kuinka sairaalassa ei pidetä potilaita jos se ei ole välttämätöntä ja omaisten tehtävä on hoitaa kotona. Kyllä, ymmärrän sen että sairaala ei ole pitkäaikainen hoitopaikka, mutta kun kuntakaan ei järjestä hoitoa. Kunta käskee soittamaan sairaalaan kun ei heillä ole rahaa, määrärahat vanhustenhoitoon on käytetty, pitäisi nyt kuulemma vain jaksaa.

Sosiaaliviraston parikymppinen naikkonen jopa kyseenalaisti minun rakkauteni ja sitoutumiseni vaimooni ja piti minua itsekkäänä mukavuuden haluisena ja välinpitämättömän ihmisenä. Käskin hänen pitää turpaansa kiinni ja puhua vasta sitten kun hänellä itsellään puoli vuosisataa yhteiselämää toisen ihmisen kanssa. Oli kuin tyhjille seinille olisi puhunut.

Yhdessä vaiheessa ajattelin tappaa itseni. Jos kuolisin, vaimoni jäisi yksin ja hoitojärjestelmän olisi pakko järjestää hänelle hoito. En tappanut. Keksi paremman keinon. Erosin vaimostani.

Vuokrasin pienen yksiön alle puolen kilometrin päästä. Siirsin kirjat pois. Soitin ambulanssin ja sain vaimoni sairaalaan. Sairaalasta taas muutaman päivän päästä soitettiin ja sanottiin että vaimoni kotiutetaan. Kerroin että hän ei pysty käymään yksin tarpeillaan, hän ei pysty tekemään ruokaa eikä nousemaan ylös sängystä. Me olemme eronneet enkä asu kotona.

Hiljaisuus oli täydellinen. Hoitopaikka vanhustenhoitolaitoksesta järjestyi viikossa. Asunto myytiin. Käyn tapaamassa vaimoani päivittäin. Rakastan häntä edelleen. Suomalainen yhteiskunta ei.

Minulla on vain yksi ohje teille. Erotkaa ajoissa. Jos kummatkin olette huonossa kunnossa jää vain kaksi mahdollisuutta jotka Suomalainen hyvinvointi yhteiskunta tarjoaa.

Tapa itsesi tai eroa!

LUKIJAN ARTIKKELI - oikeusjakohtuus.blogspot.com
 
Lue myös:
Tapan mieluummin itseni

Lue:
Omaishoitajat
  

28 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Järkyttävää, mutta ei mitään uutta. Omatkin vanhempani erosivat kun isä meni huonoon kuntoon ja äiti ei olisi jaksanut hoitaa. Eipähän pystynyt kukaan pakottamasn omaishoitajaksi!

Anonyymi kirjoitti...

Tässä on ihan turha syyttää järjestelmää, sillä säännöt ja raamit luovat poliitikot, he tästä ovat vastuussa.

Ja kyllä omaisten pitää myös auttaa, ei ole sekään oikein, että vanhukset sysätään yhteiskunnan hoidettavaksi ja omaiset pesevät asiassa kätensä. Kerran kaksi vuodessa käyvät sitten haukkumassa hoitopaikan henkilöstön, vaikka eivät hoidosta ja vanhuksen olosta oikeastaan mitään tiedä - eivätkä haluakaan!

Anonyymi kirjoitti...

Kerran kaksi vuodessa käyvät sitten haukkumassa hoitopaikan henkilöstön, vaikka eivät hoidosta ja vanhuksen olosta oikeastaan mitään tiedä - eivätkä haluakaan!

Niin, sen verran totean edelliselle kommentoijalle että kysehän ei ollut vanhuksesta hoitokodissa vaan kotihoidon ongelmasta ja siitä että henkilö joka monesti itsekkin on huonossa kunnossa pakotetaan omaishoitajaksi. Kannattaisi syventyä lukemaansa ja perehtyä ajatuksella tekstiin ennen kuin aukoo päätänsä harvinaisen typerillä kommenteilla.

Olen samaa mieltä että omaisista pitää huolehtia, mutta valitettavasti elämän realiteetit tulevat vastaan.

Kaikkihan riippuu siitä mitä apua tarvitaan. Jos vanhus selviää itsekseen, käy wc:ssä, pesulla ja osaa laittaa ruokansa, niin apu mitä tarvitaan on monesti kaupassakäynti ja siivous muutaman kerran viikossa. Se tuskin on monelle ongelma.

Sitten on artikkelin kuvaamia vanhuksia jotka tarvitsevat huolenpitoa 24/7 jos kerta wc:ssä käyntikään ei onnistu ilman apua.

Tämmöstä hoitoa ei lähiomaiset jotka eivät asu samassa asunnossa pysty antamaan. Jos puoliso asuu, silloin yleensä puolisokin on vanha. Sitäpaitsi, sairaalassakin hoitajat vaihtuu 8 tunnin välein, on se käsittämätöntä että kotihoidossa saman ihmisen pitäisi hoitaa henkilöä 24/7.

Anonyymi kirjoitti...

Puhumattakaan niistä vanhuksista joilla ei ole omaisia tai lapsia?

Anonyymi kirjoitti...

Muistakaa tehdä lapsia, silloin teistä joku huolehtii (toivon mukaan) jos ei ole lapsia ei vahuus hyvältä näytä jos et pysy terveenä!

Anonyymi kirjoitti...

Lähiomaisten pitää huolehtia?

Siis, ihan oikeasti. Eiköhän jokainen huolehdi lähiomaisestaan siten miten pystyy, mutta se on ihan selvä että ihminen joka ei pysty käymään tarpeillaan, vaihtamaan vaatteita tai edes kunnolla pääse sängystä, ei voida jättää omaisten hoidettavaksi. Sitä varten pitää löytyä hoitokoti/sairaalapaikka jossa saa asianmukaisen hoidon 24/7 tuntia. Se on yhteiskunnan tehtävä. Se miten hoito sitten rahoitetaan on eriasia.

Anonyymi kirjoitti...

Aika moni vielä luulee että on olemassa "vanhainkoteja". Ei ole!

Kaikki vanhusten hoitolaitokset on ns. hoitokoteja/palvelutaloja jossa vanhukset maksaa sekä vuokran että tarvikkeet kuten lääkkeet, vaipat jne.

Ei ole olemassa mitään yhteiskunnan maksamaa vanhustenhoitoa. Jos vanhuksen varat ja omaisuus ei riitä hoitokuluihin, sitten maksuihin haetaan apua sosiaalitoimistolta ihan normaalin kaavan mukaisesti!

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Muistakaa tehdä lapsia, silloin teistä joku huolehtii (toivon mukaan) jos ei ole lapsia ei vahuus hyvältä näytä jos et pysy terveenä!

Et ole ilmeisesti tietoinen siitä, että kaikki eivät pysty sellaisia tekemään, halua tehdä tai ei ole varaa sellaisiin tai haluavat elää elämänsä (rauhassa)?

Anonyymi kirjoitti...

Siis ilman muuta, lapset hoitaa. Kuka nyt töissä kävis tai muutenkaan eläis. Loppuu työt samantien jos vanhemmat tarvii apua. Näinhän se yhteiskunta toimii ja verot kilahtaa kassaan.

Anonyymi kirjoitti...

Vanhemmat ovat lapsensa kasvattaneet, kylvettäneet ja vaipat vaihtaneet. Nyt kun vanhus itse tarvitsisi apua, huudetaan yhteiskuntaa apuun, kun ei haluta tai voida itse hoitaa omia vanhuksia.

Yksinäiset vanhukset toki pitää yhteiskunnan huolehtia, monet näistä vanhuksista kun eivät ole muuta yhteiskunnalta saaneet kuin veroja maksettavakseen.

On myös oikein, että vanhuksen omaisuutta käytetään hoitokustannuksiin. Millä oikeudella omaiset omaisuutta kyttäävät, jos eivät kerran hoitoon voi/halua osallistua, miksi yhteiskunnan pitäisi hoito kustantaa ja tavallaan kartuttaa omaisten tulevaa perintöä.

Hoitoon kyllä pääsee, ainakin yksityiseen, kunnalliseenkin vanhainhoitoon kyllä pääsee, kunhan tarve on riittävä.

Kaikki kuitenkin on kiinni rahasta, jonkun on hoito maksettava. Veroja maksamme kaikki, mutta miten potti jaetaan? Lapsiperheille, koulutukseen, opiskelijoille, tieden hoitoon, poliisiin yms. jostain on karsittava jos rahat ei riitä - karsinnan tekee päättäjät, jotka yleensä ovat näiden hoitoa tarvitsevien vanhusten lapsia!

Anonyymi kirjoitti...

"Vanhemmat ovat lapsensa kasvattaneet, kylvettäneet ja vaipat vaihtaneet. Nyt kun vanhus itse tarvitsisi apua, huudetaan yhteiskuntaa apuun, kun ei haluta tai voida itse hoitaa omia vanhuksia."

Lapsi ei itse ole valinnut syntymäänsä vaan vanhempi/vanhemmat ovat valinneet. He ovat valinnallaan ottaneet lapsen kasvatuksen harteilleen kunnes lapsi on täysi-ikäinen.

Vastavuoroisuus on kiva asia kyllä kun se toimii. Tässä sinun kirjoituksessasi vaan paistaa se ajatusmaailma, että lapsen olisi pakko auttaa ja näinhän ei suinkaan ole.

Karu teksti blogilta, mutta voin hyvin kuvitella, että tästäkin asiasta on Suomessa tehty vaikeaa. Hieno ratkaisu tilanteeseen kyllä tuo eroaminen. Se ei tarvitse olla henkistä kunhan vaan virallisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Ja tähän vielä voinee lisätä, että kun omainen tai itse joutuu/pääsee yhteiskunnan hoitoon, niin hommautukaa eroon kaikesta varallisuudesta. Hoitomaksut kun määräytyy varallisuuden mukaan. Eli kaikki omaisuus, oli ne sitten osakkeita tai mitä tahansa, jälkipolville piiloon. Helsingin kaupunki yritti aikanaan peruuttaa jälkikäteen vaarini tekemät omaisuuslahjoitukset isälleni kun tämä joutui hoitoon, köyhänä kirkonrottana hoitomaksut oli minimaaliset.

Anonyymi kirjoitti...

Vanhemmat ovat lapsensa kasvattaneet, kylvettäneet ja vaipat vaihtaneet. Nyt kun vanhus itse tarvitsisi apua, huudetaan yhteiskuntaa apuun, kun ei haluta tai voida itse hoitaa omia vanhuksia.

Todella yksipuolinen näkemys. Ei osata taas katsoa yhtään laajemmin kuin sen oman pienen kaventuneen maailmankatsomuksen läpi. Suurin osa lapsista auttaa vanhempiaan. Käy kaupassa, auttaa siivoamisessa jne. Silloin kun vanhus tarvitsee 24/7 tukea, tarvitsee tukea wc-käynteihin, pesulla käyntiin, ruuanlaittoon niin yksinkertainen realimaailman todellisuus tulee vastaan. Jos vanhuksen lapsella on oma perhe huolehdittavana ja vielä kaiken lisäksi välimatka pitkä, niin miten luulet että vanhuksen lapsi pystyy olemaan 24/7 paikalla vanhempaansa hoitamassa? Yölläkin? Entä jos lapset käy töissä? Meinaatko että pitää pystyä kahteen paikkaan repeämään samanaikaisesti?

Artikkelissa puhutaan omaishoidosta. Siinä vaiheessa kun vanhus tarvitsee 24/7 tukea niin siinä yhteydessä yleensä myös puoliso on jo vanha ja huonossa kunnossa. Olisi hauska nähdä miten sinä hoidat huonossa terveydellisessä tilassa puolisosi omaishoitajana 80-90 vuotiaana? Toivottavasti urheilet paljon jotta olet sitten myöhemmällä iällä hyväsä iskussa?

On myös oikein, että vanhuksen omaisuutta käytetään hoitokustannuksiin. Millä oikeudella omaiset omaisuutta kyttäävät, jos eivät kerran hoitoon voi/halua osallistua, miksi yhteiskunnan pitäisi hoito kustantaa ja tavallaan kartuttaa omaisten tulevaa perintöä.

Huh huh, on sulla faktat todella hakusessa. Suomessa ei ole enää vanhainkoteja, on vain hoitokoteja joissa vanhus maksaa hoidon omilla tuloillaan aina huoneen vuokrasta lähtien omiin lääkkeisiin ja vaippoihin. Jos eläke ja omaisuus ei riitä niin sitten loput maksaa yhteiskunta. Tämä koskee tasan tarkkaan sekä lapsettomia vanhuksia että vanhuksia joilla on omaisuutta. Nyt faktat pöytään ennen kuin avaat tyhjän pääsi.

Hoitoon kyllä pääsee, ainakin yksityiseen, kunnalliseenkin vanhainhoitoon kyllä pääsee, kunhan tarve on riittävä.

Mistä maasta puhut? Onko sinulla todella tämä käsitys vai oletko trolli? Suomessa vanhuksen pääseminen hoitoon on todella kiven takana. Suurin osa vanhuksista kuolee kotia kun hoitopaikkaa ei saada järjestettyä? Yksityinen hoitokoti? Huh huh. Näissä laitoksissa kuukausi maksaa 4000-5000 euroa. Saa olla aikamoinen omaisuus käytettävissä että riittää 10 vuoden maksuihin? Vai meinaatko että lapset maksaa? Kunnallinen hoito? Kunnallisia vanhusten hoitokoteja ei ole enää ollut pitkään aikaan. Kaikki on yksityisiä joista kunta ostaa paikat jos näkee tarpeelliseksi. Paikkojen määrä taas on suhteessa suoraan kunnan pudjettiin. Ei ole hoitopaikkoja kaikille!

Kyllä sun kirjoituksesta näkee että heität noita ennakkoluuloisia ja täysin vailla faktaa olevia mielipiteitä täysin lennosta. Yritä nyt ottaa edes asioista selvää. Kyllä se vanhuus sinunkin ovelle joskus kolkuttaa. Toivon todella että sinulla on sitten omia lapsia jotka voivat auttaa vielä siinä vaiheessa kun et vielä tarvitse 24/7 tukea. Mutta jos sinulla ei ole lapsia ja jossain vaiheessa ei enää kaupassa käyntikään onnistu, niin ... noh, ei hyvältä näytä sinun osaltasi.

Anonyymi kirjoitti...

Ja tähän vielä voinee lisätä, että kun omainen tai itse joutuu/pääsee yhteiskunnan hoitoon, niin hommautukaa eroon kaikesta varallisuudesta. Hoitomaksut kun määräytyy varallisuuden mukaan. Eli kaikki omaisuus, oli ne sitten osakkeita tai mitä tahansa, jälkipolville piiloon. Helsingin kaupunki yritti aikanaan peruuttaa jälkikäteen vaarini tekemät omaisuuslahjoitukset isälleni kun tämä joutui hoitoon, köyhänä kirkonrottana hoitomaksut oli minimaaliset.

Niimpä. En tiedä mistä kumpuaa se virheellinen käsitys että Suomessa on vanhainkoteja ja hoitopaikkoja joissa vanhuksen hoidon maksaa yhteiskunta verorahoin? Ei sellaista ole enää ollut pitkään. Kyllä ne vanhukset maksaa koko hoidon niin pitkälle kun varallisuus ja rahat riittävät. Sen jälkeen tulee vasta yhteiskunnan vuoro.

Anonyymi kirjoitti...

Jos lapsi pakotetaan vastaamaan vanhempansa hoidon kustannuksista, silloin on vain tasapuolista että samalla periaatteella toimitaan kaikissa tapauksissa. Jos vanhuksella ei ole lapsia silloin kukaan ei ole maksamassa hoitoa joten pärjätköön yksinään. Olisi tehnyt aikoinaan lapsia ja varmistanut vanhuuden hoitonsa. Miksi yhteiskunnan pitäisi tukea lapsettomia jos kerta ei ole ollut haluja osallistua yhteiskunnan rakentamiseen ja jatkuvuuteen.

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä. Lapsettomat ovat innoissaan vaatimassa velvoitteita muiden lapsille mutta omalla kohdalla halutaan että yhteiskunta maksaa kun ei niitä omia lapsia koskaan tullut tehtyä.

Anonyymi kirjoitti...

Esimerkiksi Turkissa ei ole hoitolaitoksia vanhuksille vaan lapset hoitavat kotona. Jos taas ei ole lapsia jotka hoitavat niin .... sitten ollaan oman onnensa nojassa.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä on aika monella puurot ja vellit sekasin.

1. Omaishoitajaksi joutumisen pystyy estämään vain eroamalla puolisostaan. Mùutoin yhteiskunta pakottaa siihen riippumatta siitä kuinka huonossa kunnossa itse on.

2. Vanhusten hoito ei ole ilmaista hoitolaitoksissa. Vanhus itse joutuu maksamaan hoidon tai osan siitä riippuen tuloista ja omaisuudesta. Vasta sen jälkeen yhteiskunta maksaa.

3. Jos ei halua menettää omaisuuttaan hoitolaitoksen kustannuksiin niin omille lapsilleen kannattaa lahjoittaa ennen hoitolaitokseen siirtymistä.

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi omat vanhemmat erosivat. Kun kunto huononi äidillä olisi ollut aika mahdoton yhtälö että isä joka tarvitsi rollaattoria liikkuakseen oli huolehtinut vaimostaan. Se että vaikka erottu on virallisesti ei tarkoita henkistä ja tunnepuolen eroa.

Anonyymi kirjoitti...

Parasta Suomessa on vain tappaa itsensä kun tulee tarpeeksi vanhaksi. Ei ole riesana kenellekään!

Anonyymi kirjoitti...

Ärsyttää toi yleistäminen...ei lapset hoida, lapset on itsekkäitä ja kyttää perintöä ...jne. suurin osa huomehtii vanhemmistaa kykynsä rajoissa. Aina löytyy niitä jotka eivät hoida, syystä tai toisesta on välit vanhempiin poikki jne, miksi pitäisi silloi. Pakkoko auttaa? Hei, pieni promille käyttää työttömyysturvaa väärin, sehän on hyvä syy lopettaa koko järjestelmä.

Anonyymi kirjoitti...

Se eroaminen pätee kyllä moneen muuhunkin typerään suomalaiseen sosiaalijärjestelmän järjestämään ahdinkoon. Jatkuvastihan ne kyttää mitä puolisot tienaa samalla unohtaen ihan täysin mitä ne puolisot joutuu omia laskujaan maksamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kunnan maksaman laitoshoidon asiakasmaksusta säädetään sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetussa laissa. Asiakasmaksu määräytyy vanhuksen tulojen mukaan siten, että käytännössä kaikki tulot menevät asiakasmaksuun koska hoidon kustannukset n.3000-5000e/kk ovat pääsääntöisesti suuremmat kuin vanhuksen tulot. Vanhukselle jätetään kuitenkin pienehkö vakio käyttövara kuukaudessa. Kunta ei sen sijaan voi kattaa laitoshoidon kustannuksia vanhuksen omaisuudella ja pakottaa häntä myymään omaisuuttaan (tästä on oikeuskäytäntöä!).

Asiakasmaksussa huomioidaan kuitenkin tuloina myös omaisuudesta saatua tuottoa, ja mikäli vanhus on toimeentulotuen tarpeessa, voi omaisuuskin joutua realisoiduksi ennen kuin toimeentulotukea voidaan myöntää.

Anonyymi kirjoitti...

"Samaa mieltä. Lapsettomat ovat innoissaan vaatimassa velvoitteita muiden lapsille mutta omalla kohdalla halutaan että yhteiskunta maksaa kun ei niitä omia lapsia koskaan tullut tehtyä."

No, lapsettomat myös maksavat lapsellisten koulutusta, lapsilisiä, hoitopaikkoja.....

Anonyymi kirjoitti...

Voi perkele, mitä vajakki-mielipiteitä täältä löytyy. Onneksi on asiaa tuntevia henkilöitäkin.

Ja loppuun pakollinen "paska ploki teen rikos ilmoituksen rikos poliisille"

Anonyymi kirjoitti...

Tähän voinee lisätä vaikka ei suoraan liity asiaan että yksinelävä tosiaan saa kaikki mahdolliset yhteiskunnan tuet. Itsekin elän virallisesti naapurikunnassa vaikka tosiasiassa ollaan eletty emännän kanssa jo pitemmän aikaa yhdessä. Vaikka yksiöstä maksaa lainanlyhennykset+vastikkeet (pienessä kunnassa yksiö ei käytännössä maksa mitään) niin jäädään hyvin plussan puolelle kun emäntä saa vuokra-asuntoon asumistuet+sossu maksaa osan laskuista. Ja kun itse vielä saa vähentää asuntolainan korot verotuksessa ja työmatkankulutkin saa laittaa verotukseen pitemmän kautta niin mikäs tässä on ollessa. Olihan tuossa joku kateellinen naapuri valittanut jo isännöitsijälle asiasta mutta tämä oli vain todennut että niin kauan kun on virallinen osoite jossain muualla niin homma on laillista. Kylässä saa olla ja kylässäkäynnin pituutta ei ole missään rajattu, joten eipä ole kelalla tai sossullakaan mitään sanomista asiaan. Ja ei, emme koe syyllisyyttä kun ei mitään laitontakaan tapahdu.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmeisesti et lukenut tai et ymmärtänyt kirjoitettua tekstiä.Lienet hoitohenkilökuntaa ja puolustus efekti on jäänyt päälle.On totta että meidän on huolehdittava toisistamme mutta jotkut eivät vaan pysty siihen,niin kuin tässä tapauksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Esim. nestevajeella aiheutettu kuolema on ihan yleinen käytäntö Euroopan laajuisesti.

https://malluaisentoinen.wordpress.com/2016/01/24/salainen-eutanasia-euroopan-sairaaloissa-joan-riversin-outo-kuolema/

Kun tuota blokia selaa niin huomaa että kaikki mitä tiedätte toisesta maailmansodasta on valhetta. Jos meillä olisi Hitlerin systeemi niin vanhuksista pidettäisiin hyvää huolta.

"Jos Hitler olisi voittanut sodan tai saanut olla rauhassa ilman sotaa, hän olisi pelastanut monen ihmisen läheisen tai siis ehkä jonkun muun, silllä kai kaikki olisivat eri ihmisiä eri siittiöistä, koska tapahtumat olisivat menneet eri aikataulua ja siis heidän vanhempansa ja esivanhempansa synyttäneet eri ihmiset. Mutta siis Hitler halusi löytää poarannuskeinon syöpään ja muutenkin halusi kansastaan tervettä ja siten pyrki saamaan yhteiskunnan parantamaan ihmisiä ja huolehtimaan heidän terveydestään. Dresdenissä oli suuri luontaislääketieteen ja yrttituntemuksen arkisto ja tiedekeskus, jotka tuhottiin liittoutuneiden pommituksissa. Saksassa lääketeollisuuden rahastukselle oli selvät pelisäännöt."

http://moranen.blogspot.fi/

https://sensuroituahistoriaa.wordpress.com/

http://rollimetsatonttu6.blogspot.fi/

Selitys miksi rahat loppuu kaikkialta: http://sahinpe.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179849-rahanpuutteen-syy