Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

maanantaina, helmikuuta 04, 2013

Kansalaisaloite EU-kansanäänestyksestä avattu

Suomen eroamisesta Euroopan unionin jäsenyydestä toimitettava neuvoa-antava kansanäänestys. Suomen asema Euroopan unionin jäsenenä on aivan toinen kuin Suomen valtiojohdon taholta luvattiin v. 1994 ennen neuvoa-antavaa kansanäänestystä Euroopan unioniin liittymisestä.

Kansanäänestys Suomen eroamisesta Euroopan unionin jäsenyydestä

Suosittelemme myös tututustumaan kansalaisaloitteeseen nykyisen tekijänoikeuslain (Lex Karpela) järkeistämiseksi. Nykyisellään tekijänoikeuslain mahdollistamat viranomaistoimenpiteet eivät ole missään suhteessa itse tekoon.

Ehdotus tekijänoikeus- ja rikoslain korjaamiseksi

Osallistu!

oikeusjakohtuus.blogspot.com

Lue myös:
Tekijänoikeuksia valvotaan kiristämällä ja laittomin uhkauksin
Uusi vaihe sananvapauden alasajossa
Verkkosensuuri saavuttaa Kiinalaiset mittasuhteet Suomessa
Kuinka kiertää Pirate Bay estot

Tutustu:
Pirate Bay

22 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Harvoin pohditaan mitä hyötyä EU:sta on. Sitä on turha odottaa mm. tässä blogissa, koska blogistilla on oma ennakkoasenteensa, joka ei muutu mistään faktasta.

Tässä nyt yksi esimerkki: yksi EU:n hyviä puolia on tiukempi luonnonsuojelu. Suomessa esimerkiksi järjetön petoviha ja salametsästys voidaan luokitella terrorismiksi, johon jopa viranomaiset osallistuvat. Onneksi EU:ssa ymmärretään paremmin biodiversiteetin tärkeys.

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen allekirjoittamaan samalla tuonkin, jos järki vaikka voittaisi: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/74

Anonyymi kirjoitti...

"Suomessa esimerkiksi järjetön petoviha ja salametsästys voidaan luokitella terrorismiksi..."

Tässä kommentissahan ei näy mitenkään vihreän rikospuolueen ennakkoasenteet.

Kuten ei näy siinäkään, että vihreä rikospuolue vastustaa suoraa demokratiaa sekä kansan oikeutta ilmaista suoraan mielipiteensä koko valtion tulevaisuutta koskevissa asioissa.

Ergo, vihreä rikospuolue on täysin vieraantunut tavallisesta kansasta ja kansan arjesta.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta EU:sta on hyötyä se, että valtion monopoliyhtiöt ajetaan ahtaalle. Kohta vapautuu myös raideliikenne, ja tämä on ehdottomasti hyvää kehitystä. Ilman EU:ta suomalaiset virkamiehet olisivat ajaneet meidät konkurssiin jo kauan sitten.

EU on mielestäni hyvä asia. Ongelma on pelkästään suomalaisissa virkamiehissä. Kun EU laittaa pystyyn jonkun päättömän direktiivin, niin muissa maissa nämä kuitataan olanhkohautuksella. Ainoastaan Suomessa perustetaan jokin valiokunta tutkimaan ja valvomaan mitä päättömimpiä sääntöjä.

Ei vika ole EU:ssa. Samat virkamiehet meillä kiusaavat tavallista tallaajaa oltiin EU:ssa tai ei. EU on tässä ainoastaan hyvää kehitystä kun se sanelee edes jotain raameja päättömästi häärääville virkamiehille.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulehan, kansanäänestyksen järjestäminen EU jäsenyydestä on enemmän kuin tarpeen.

Ihan hävettää tämän rakkaan presidentimme, kokoomuksen yli-elinkeinoelämähuoran kommentit siitä että äänestystä ei tarvita kun yhden kerran on äänestetty.

Silloin kun edellinen kansanäänestys oli, Suomelle luvattiin kaikkea hyvää, Suomi on nettosaajan roolissa jne. jne. Tämän jälkeen on kaikki muuttunut. On liitytty euroon, Suomi on nettomaksajien joukossa kustantamassa koko touhua. Kaikelisäksi nyky-koomuslainen maanpetturi hallitus Kataisen paskiaisen johdolla antaa velkatakuita kymmeniä miljardeja euroja hulttiovaltioille jotka ovat alunperinkin väärentäneet tiedot EU ja rahaliittoon liittymisen edellytyksistä.

Jos Suomessa on vähänkin demokratia rippeitä jäljellä niin kansalta kysytään halutaako Suomi kuulua EU:n vai ei. Demokratia tarkoittaa kansan valtaa ja sitä että kansa päättää, ei sitä että yksinvaltias kokoomus sanelee Suomen linjan.

Nyt kun britit ovat tulleet järkiinsä ja järjestävät kansanäänestyksen myös Suomessa on järjestettävä sitova kansanäänestys siitä kuulutaanko euroopan unioniin vai ei.

On se jännä miten Suomalaiset poliitikot kokoomuslaisten huorien johdolla pelkäävät demokratian toteutumista?

Anonyymi kirjoitti...

Toimivan PirateBay linkin esittäminen sivulla on lain vastaista. Käräjäoikeus on todennut että sivuille ei ole mitään asiaa, joten blogisti syyllistyy tyhmyyden lisäksi myös rikokseen jakamalla linkkiä toimivalle PirateBay sivulle.

Anonyymi kirjoitti...

Jos Suomessa vallitsee demokratia, kansan annetaan päättää. Demokratiassa kansa päättä ja poliitikot toimivat kansan tahdon mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Demokratiassa kansa päättä ja poliitikot toimivat kansan tahdon mukaan.

Niinhän sen pitäisi olla mutta niin kauan kun löytyy niitä idiootteja jotka äänestä kokoomuslaisia vaaleissa ei demokratiakaan toteudu Suomessa.

Suomi on edelleen neuvosto-Suomi koko sanan merkityksessään. Suomi ei ole länsimainen sivistysvaltio, rinnastaisin Suomen lähinnä vanhan itä-blokin neuvostomaihin. Demokratian taso on täsmälleen sama.

Anonyymi kirjoitti...

Niinistö on nyt on aina ollut elinkeinoelämän huora. Vaimonakin on päiväkoti-ikäinen piltti.

Anonyymi kirjoitti...

Toimivan PirateBay linkin esittäminen sivulla on lain vastaista. Käräjäoikeus on todennut että sivuille ei ole mitään asiaa, joten blogisti syyllistyy tyhmyyden lisäksi myös rikokseen jakamalla linkkiä toimivalle PirateBay sivulle.

Ei ole lainvastaista linkittää laittomaankaan materiaaliin. Lisäksi kyseinen osoite on sellainen, jota oikeus ei ole määrännyt millekään estolistalle, joten se ei voi silloin olla laitonkaan.

Että imepä kakkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Sivistynyt kielenkäyttö on muutamalla kommentoijalla vielä hakusessa.

Fakta on kuitenkin se että, kuten mikä tahansa sopimus, on tämäkin "EU sopimus" voitava irtisanoa ja arvioida tai neuvotella uudelleen tarvittaessa.

On ihmisten väheksymistä ja halveksimista väittää että äänestystä EU:n kuulumisesta ei tarvitse uusia koska siitä on jo kerran äänestetty. Ei olisi uskonut Niinistöstä jonka piti omien puheidensa mukaan olla kansan puolella. Ehkä se on kuitenkin se kokoomuslainen Niinistö joka paistaa esille vaikka puoluekirja luovutettiinkin virkaanastuessa.

Kukaan ei voi väittää etteikö tilanne tällä hetkellä EU:n kanssa ole täysin eri kuin tilanne ja perustelut silloin kun EU:n liittymisestä äänestettiin.

Ei ole merkitystä sillä mikä kunkin mielipide on, onko EU hyvä vai huonoasia. Oleellisesti muuttuneiden olosuhteiden takia olisi hyvä kysyä kansalta, noudattaa siis perusajatusta demokratiasta, haluaako kansa että Suomi vielä kuuluu EU:n? Miksi sitä ei uskalleta kysyä?

Mielestäni se on vähintä mitä Suomessa pitäisi tehdä. Se että kansanäänestystä ei haluta järjestää, osoittaa vain sen että poliitikot todella pelkäävät että heidän ajamansa politiikka pitää Suomi tiukasti EU:ssa ei ole se mitä Suomen enemmistö haluaa. Jos näin on, olemme kaukana demokratista. Poliittikkojen ei kuulu johtaa Suomea kuten itse haluavat, vaan kuten kansa haluaa. Jos tätä ei voi tunnustaa niin sitten ei ole syytä kutsua Suomea enää demokratiaksi.

Toisaalta, jos EU on kerta niin hyvä ja tavoiteltava asia niin eihän silloin ole kansanäänestyksessä mitään pelättävää? Vai onko?

Anonyymi kirjoitti...

Suomi nyt ei ole demokratiaa nähnytkään. Poliitikassa pienet piirit mukaan lukien korporaatioiden edustajat johtavat Suomea. Valta on ihan muualla kuin kansalla. Eduskuntavaalit ovat puhdasta silmänlumetta. Nytkin hallituksessa istuu viime vaalien suurimmat häviäjät!

Anonyymi kirjoitti...

Suomi nyt ei ole demokratiaa nähnytkään. Poliitikassa pienet piirit mukaan lukien korporaatioiden edustajat johtavat Suomea. Valta on ihan muualla kuin kansalla. Eduskuntavaalit ovat puhdasta silmänlumetta. Nytkin hallituksessa istuu viime vaalien suurimmat häviäjät!

Anonyymi kirjoitti...

Muistaako kukaan kuinka tekijänoikeuslaki, Lex Karpela rakennettiin täysin tekijänoikeusjärjestöjen ehdoilla?

Lakia oli valmistelemassa Jukka Liedes joka toimi samaan aikaan tekijänoikeusjärjestön hallituksessa. Myöhemminhän muistaakseni eduskunnan oikeusasiamies tai oikeuskansleri asiasta tehdyn kantelun jälkeen totesi että tilanne oli "laiton" mutta ei aiheuta enää toimenpiteitä kun laki on jo voimassa.

Herää kysymys pitäisikö Suomessa, kuten sivistysvaltiossa, olla peruslakituomioistuin, joka voisi kumota lainvastaisella menettelyllä tehdyt lait??

Nykyinen tekijänoikeuslaki sallii siis kotietsinnät ja takavarikoinnit. Onko tosiaan niin että Suomalaisessa yhteiskunnassa tekijänoikeuden alaisen materiaalin "laittomaksi väitetty" käyttö on niin suuri rikos että se oikeuttaa kovempiin toimenpiteisiin kuin pahoinpitelyn tai väkivaltarikosten seuraamukset?

Ei ole kyllä kaikki terveellä pohjalla tässä yhteiskunnassa.

Tämä on mahdollista vain sen takia että korporaatiot ohjailevat Suomea ja päättävät mitkä lait tehdään suojelemaan korporaatioiden etua. Eduskunnassa nämä lakiehdotukset menee läpi koska enemmistä on aina hallituspuolueen jäseniä, hallituksen linjaa vastaan ei saa äänestää ja hallituksessa istuu edustajat ja ministerit jotka ovat saaneet "vastiikkettoman" vaalitukensa näiltä samoilta yrityksltä.

Lex Nokia on toinen esimerkki. Laki joka on tehty yritysten sanelemana ja saman eduskunnan hyväksymänä jolle elinkeinoelämä on aikanaan maksanut vaalitukensa.

Anonyymi kirjoitti...

Olen antanut ääneni kummallekin ehdotukselle.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi on EU:n nettomaksaja. Erotaan siis EU:sta. Etelä-Suomi on nettomaksaja Suomen sisällä. Looginen jatkumo olisi tietysti, että Etelä-Suomi eroaa lopusta Suomesta. Loppu Suomi on täynnä juoppoja, työttömiä, mielisairaita, köyhiä, poromiehiä, persuja ja muita täysin tuottamattomia ja perseestä revittyjä yksilöitä. Ei todellakaan kiinnosta maksaa näiden elämää.

Anonyymi kirjoitti...

"Nytkin hallituksessa istuu viime vaalien suurimmat häviäjät!"

Höpö höpö. Ei sadan metsin juoksun olympiakultaakaan voita se, joka parantaa eniten omaa aikaansa vaan se joka hoitaa homman nopeiten. Se että Persut paransivat tulostaan, ei riittänyt tällä kerralla kuin kakkossijaan, joka ei ole voitto kysy vaikka liikunnanpopettajaltasi.

Suomi on edustuksellinen demokratia, joten kansanedustajat tehköön tehtävänsä. Kannatan tosin suoraa demokratiaa, ja kansanedustuslaitoksen asteittaista alasajoa ja korvaamista kansanäänestyksillä. Hommasta äänestettiin eduskuntavaaleissa. Seuraavan kerran hommasta voi äänestää seuraavissa eduskuntavaaleissa. Edellinen kansanäänestyskin oli jo täyttä pelleilyä neuvoantavan luonteensa takia. Jos äänestetään, niin tuloksesta ilman muuta suoraan sitova.

Anonyymi kirjoitti...

Eduskuntavaalit ei ole urheilukilpailu. Missään ei ole säädetty että suurimmalle puolueelle on annettava hallitustunnustelijan rooli. Se vain on maan tapa. Vaalien voittaja on aina se joka nosti eniten kannatustaaan. Vaaleissa on kyse kannatuksesta toisin kuin urheilukilpailuissa joissa kyse on parhaasta suorituksesta. Koomus oli viime vaalienhäviäjä vaikka pysyikin suurimpana ja ktso nyt mihin paskaan meidät jälleen kerran ajettiin kuin se pikkupoika pääministeri ei osaa muuta kuin inistä ja katsoa kuin isommat vie. Suomi oli ainoa nettomaksja joka ei saanut alennusta maksuihin ja se oli Käteisen mielestä voitto? Häviäjiä täynnä kokoomus, kuuluisivat hiekkalaatikolle.

Anonyymi kirjoitti...

Missään ei ole säädetty että hallitustunnustelijan rooli olisi annettava voittajalle.

Ja kuten itsekin sanoit vaaleissa on kyse kannatuksesta. Mutta vedät varsin virheellisen tulkinnan siitä, että vaalien voittaja olisi se jonka kannatuksen kulmakerroin olisi suurin. Jos hypoteettisesti puolueen kannatus putoaisi 75 prosentista 55 prosentiin, olisi tällä puolueella silti yli puolen väestön tuki.

Anonyymi kirjoitti...

"Suomi on EU:n nettomaksaja. Erotaan siis EU:sta. Etelä-Suomi on nettomaksaja Suomen sisällä. Looginen jatkumo olisi tietysti, että Etelä-Suomi eroaa lopusta Suomesta. Loppu Suomi on täynnä juoppoja, työttömiä, mielisairaita, köyhiä, poromiehiä, persuja ja muita täysin tuottamattomia ja perseestä revittyjä yksilöitä. Ei todellakaan kiinnosta maksaa näiden elämää."

Aamen. Irrottaudutaan me pk-seutulaiset ja eteläsuomalaiset noista varsinkin itä- ja pohjoissuomen syöpäläisistä. Vittuako me heidänkin kuluja maksetaan kun omissakin on riittävästi. Niin vuokrat kuin omistuskämpät maksavat vähintään kymmenkertaisesti kuin näillä syöpäläisillä joiden paikkakunnat muutenkin elää etelän tukien varassa! Sitten vielä itkevät että EU vie HEIDÄN rahat! Mitkä vitun TEIDÄN rahat? Saatanan nettosaajat. Meidän etelän työmuurahaisten rahat ne vie, PERKELE!

Anonyymi kirjoitti...

Olen valmis kannattamaan tekijänoikeuslain uudistamiseen liittyvään kansalaisaloitetta heti kun Dan Koivulaakson nimi poistetaan liikkeellepanijoiden listalta ja hän ilmoittaa julkisesti irtautuvansa projektista.

Periaatteesta en kannata mitään toimintaa tai aloitteita missä Dan Koivulaakso vasemmistoterroristeineen on mukana.

Anonyymi kirjoitti...

Kansalaisaloitteesta:

Alkuun: Lopettakaa hyvät ihmiset automaattinen yliarvostus ja lapsenomainen usko kansalaisaloitteisiin.

Laki kansalaisaloitteista ei velvoita yhtään ketään implisiittisesti hyväksymään yhtään aloitetta. Tämä on tärkein pointti. Tämä sinetöi allekirjoituksien määrän merkityksettömäksi. Ehkä olen väärässä, mutta takaako mikään ylipäänsä seuraavia:
- onko aloite ylipäänsä järjellinen, tärkeä, oleellinen? Allekirjoitusten määrän täyttyessä eduskunnan on ainoastaan käsiteltävä aloite, ei hyväksyttävä. Tästä eteenpäin kaikella kunnioituksella kutakin aloitetta ja sellaisen tekijää kohtaan kumminkin, asiasta riippumatta.
- onko aloitteen tekijä kiistatta ymmärtänyt mihin asia voi johtaa kun sitä kenties aletaan puimaan? Tätä ei voi ihmiseltä aina edes edellyttää, kukaan ei voi kiistatta tulevaisuutta ennustaa.
- onko aloitteen allekirjoittava samoin täysin ymmärtänyt mitä on allekirjoittamassa? Onko netissä (vaikkapa yhtään) päivystäviä ammattiallekirjoittajia? Entä erilaisia "protesti"-allekirjoittajia? Onko allekirjoittajien arviot, intressit ja tavoitteet, saati käsityskyky samalla pohjalla? Tämä koskee muuten myös äänestämistä.
- onko aloitteen edetessä eduskuntaan asiaa käsittelevä virkamieskunta kiistatta edes järjissään? Sama koskee heidän mahdollisia eroja intressejä, tavoitteita ja tarkoituksia tai edes motivaatiota asiaan perehtymiseen.
- tulkitaanko aloitteen ns. henki ja tarkoitus eduskunnassa oikein vai meneekö asia päälaelleen, entistäkin hullummaksi vai millaiseksi?
- koska eduskunta nyt lain velvoittamana joutuu äänikiintiön saaneen aloitteen käsittelemään onko mahdollista ruuhkauttaa, tahatta tai tahallisesti eduskunnan entinenkin työ ja halvaannuttaa normaalikin toiminta? Tämä lisäksi huomioiden, ettei kenties mikään estä näppärää trollaamista.

Ja ellei jo toisaalla sanottu: eikös kansanedustajan tulisi ajaa ilman erillisiä kansalaisaloitteitakin kansan asioita ts. muuttuuko kokopäiväinen edustaminen keikkaluonteiseksi - jos pian sitäkään?

Kehotan lukemaan kirjoitukseni osoitteessa http://keskustelu.suomi24.fi/node/11592280#comment-63456539 jos kiinnostaa.