Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

perjantaina, maaliskuuta 30, 2012

Earth Hour

Earth Hour on WWF:n organisoima maailmanlaajuinen lähinnä ilmastomuutosuskovaisille osoitettu tapahtuma, joka järjestetään maaliskuun viimeisenä lauantaina kello 20.30–21.30 paikallista aikaa. Sen aikana ilmastonmuutos uskontoon hurahtaneet ihmiset eri puolilla maapalloa sammuttavat valonsa tunniksi ja kertovat näin olevansa hyvin huolissaan olemattomasta ilmastonmuutoksesta.

Blogi kehoittaakin jokaista sytyttämään kaikki mahdolliset sisävalot, ulkovalot, saunan ja muut sähkölaitteet lauantaina klo 20.30 ja pitämään kotinsa ja rakennuksensa mahdollisiman hyvin valaistuna. Osoittakamme maailmalle että me kaikki emme ole hurahtaneet ilmastonmuutos progandan valheeseen. Uskonto ja tiede ovat kaksi eri asiaa.

Valot päälle klo 20.30!

oikeusjakohtuus.blogspot.com

Ilmastonmuutos
Ilmastonmuutos, osa 2

32 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näin olen tehnyt aina. Koko pitäjä ilmastonmuutos uskovaisineen näkee kun kaikki pihavalot ja sisävalot loistaa kirkkaana minun pihapiirissäni.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.drroyspencer.com/wp-content/uploads/UAH_LT_1979_thru_February_2012.png

Keskilämpö on tällä hetkellä laskemassa. Mitään ihmisen aiheuttamaa ilmastonlämpenemistä ei ole olemassa.

Markus kirjoitti...

Eniten huolestuttaa tällasen hömpötyksen mahdollisesti aiheuttamat piikit sähköverkkoon, jotka voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa kaskadihäiriön ja sammuttaa valot hyvinkin laajalta alueelta. Yhtäkkinen kuorman lasku ja nousu ei ole koskaan ollu hyväksi...

Onneksi hurahtaneita ei vielä ole tarpeeksi ja ajoitus on tiedossa etukäteen jolloin sähkölaitokset vähän voi varautua kuorman tasaukseen...

Anonyymi kirjoitti...

Itse en laita päälle enkä pois, en juuri tee elettäkään asian eteen. Mielestäni on kuitenkin hyvä että ajatellaan energian tuhlausta ja tuhlausta yleensä. Turha on turhaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Mielestäni on kuitenkin hyvä että ajatellaan energian tuhlausta ja tuhlausta yleensä. Turha on turhaa."

Samoilla linjoilla. Jos tapahtuma herättää joitakin ihmisiä ajattelemaan palaako omassa kämpässä turhaan valoja päivittäin ja sen lisäksi vielä tekee asialle jotain, on jotain hyödyllistä saavutettu.

Ilmastonmuutosuskovaisuus näkökulmaa en ymmärrä.

Mikko Mäkinen kirjoitti...

Sähkö on siunaus eikä häpeä: http://ajattelemista.blogspot.com/2012/03/masentava-earth-hour-maan-tunti.html

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä. Miksi ei olla tyytyväisiä teknisestä kehityksestä ja sen tuomasta turvasta. Ilmastonmuutos fanaatikot syyllistävät ihmisiä koko maailman eilinkeinon turvaavasta kulutuksesta. Sähkön kulutus on hyvä asia. Mitä enemmän sen parempi. Ilmastonmuutos on muodostunut omaksi uskonnokseen. Milloin joku hakisi sille virallista uskonnon asemaa?

Anonyymi kirjoitti...

Minä ainakin heitin mökkini kirkkaaksi kuin naantalin aurinko ja naapurin mummo tuli huomauttamaan että nyt on "maa tunti", valot pois. Täppäsin samatien myös rantasaunan valot tappiin. Oli ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta tai ei, touhu pn pelkkää hömppää. Sähkönkulutus on hyvästi, samoin kuin suurimoottoriset autot. Energian kulutusta ei pidä hävetä, mitä isompi "hiilijalanjälki" sitä paremi.

Anonyymi kirjoitti...

Itse jätin tietokoneet ja valot päälle (koneet ovat aina päällä itseasiassa) kun lähdin vuoden 1987 Volvo 740:llä (ei katteja riesana tietenkään) Stadiin.

Toivottavasti äänestejät tulisivat järkiinsä eivätkä äänestäisi vihreitä taivaanrannanmaalareita enää eduskuntaan. Luojan kiitos ettei vihreästä homppelista tullut presidenttiä. Olisi saanut hävetä.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka uskoiskin ilmastonmuutokseen, niin ei se tunti vuodessa mitään siihen kuitenkaan auta, ainakin meidän talossa tuo oli ihan normi tunti.

Anonyymi kirjoitti...

On naurettavaa olla huolissaan hiilen ja öljyn ja yleensäkin energian loppumisesta kun samaan aikaan muiden välttämättömien raaka-aineiden varannot ovat loppumassa muutaman kymmenen vuoden kuluessa. Tällaisia ovat esimerkiksi sinkki, tina ja helium. Näitä haaskataan surutta ajattelematta ollenkaan jälkipolvia.

Anonyymi kirjoitti...

Sähkönkulutus on hyvästi [tarkoittanee hyväksi], samoin kuin suurimoottoriset autot. Niin missä mielessä? En halua haistella pakokaasujasi enkä säästää sähköä nykyisestään (paljon enempää ei voi) piittaamattomuutesi ja mukavuudenhalusi vuoksi.

Hauska taas kerran lukea, kuinka infantiilit tyypit reagoivat: kun kehotetaan kuluttamaan vähemmän, kulutetaan vielä enemmän. Olisi varmaan fiksumpaa kehottaa kuluttamaan niin paljon kuin pystyy, niin samat tyypit alkaa säästää. Totta kai pitää olla vastahankaan, kun on uhmaikä jäänyt päälle. Ja äly samalle tasolle.

Ilmastonmuutosta vastustaa pieni äänekäs vähemmistö, jota tällä palstalla kirjoittavat komppaa, kun eivät tiedä mistään mitään muuta kuin sen että kaikki on saatava heti ja helposti.

Ilmastoskeptikoista: Oreskes & Conway, Merchants of Doubt: How a Handful of Scientists Obscured the Truth on Issues from Tobacco Smoke to Global Warming.

Kyllä, olen vihreä, vegetaristi, pasifisti, Animalian jäsen, luonnonsuojelija ja Linkolan ihailija. Lisäksi misantrooppi, kyynikko ja Mensan jäsen.

Anonyymi kirjoitti...

Aukaisihan se viherpiipertäjä sanaisen arkkunsa. Niin, samalla tavoin kuin se valojen sammuttaminen on mielenilmaisu ja symbolinen ele jotain asiaa kohtaan, aivan samoin se valojen päällelaittaminen on symbolinen mielenilmaisu ihmisten syyllistämistä ja tekaistua ilmastonmuutosprogandaa vastaan.

Kulutus ja vielä kerran kulutus on se joka pyörittää tällä hetkellä maailmaa. Ilmastonmuutosfanaatikkojen ensimmäinen tavoite on leimata kulutukseen ja talouden pyörittämistä ylläpitävät ihmiset asiasta jota ei ole edes olemassa.

Luonnonsuojelu ja ympäristönsuojelu on täysin eriasioita kuin kuvitteellinen ilmastonmuutos.

Kyllä, olen vihreä, vegetaristi, pasifisti, Animalian jäsen, luonnonsuojelija ja Linkolan ihailija. Lisäksi misantrooppi, kyynikko ja Mensan jäsen.

Hienoa! Sinulla on oikeus olla juuri se mikä haluat - kuten minulla.

En ole vegetaristi, syön lihaa ja jätän vihannekset eläimille. Eläimille joilla ei tässä maailmassa ole oikeuksia. Haluan suojella luontoa mutta en ihmisten hyvinvoinnin kustannuksella. En ole Mensan jäsen, mutta älykkyysosamääräkseni mitatiin 4 vuotta sitten amerikkalaisessa yliopistossa 126. Auton pitää olla V8 moottorilla varustettu Audi tai BMW. Bensankulutus ja CO2 päästöt miehekkäästi yli 15L/100 km tai 300G/km. En ole homo. Minulle on sama kuka on homo kunhan pitävät oppinsa itsellään eivätkä sotke arvomaailmaansa nykykäsityksiin. Avioliitto on miehen ja naisen välinen, homoilla ei kuulu olla lapsia. Naisten pitää osata mielyttää miestä. Lyhyt hame, pitkät sääret ja vähintään 8 cm korot. Muunlaisia en haluaisi edes nähdä. Seksikkyys on kaunista, se ei ole suoraan kiinni ulkonäöstä. Uskonta on valetta, islamilaisuus pahasta ja kristinusko on murhenäytelmä. Iso plasma, tietokone, kotiteatteri, hienoa auto, paljon kodinkoneita. Miksi? Siksi että minulla on varaa. Vuositulojani en todellakaa käytä hömppäpömppään luonnonsuojeluun vaan kulutukseen ja elintasomme ylläpitoon. Vihreät ovat itserakkaita paskiaisia jotka syövät sanansa. Neitejä, pienisieluisia viherpiipertäjiä joille tärkeintä on valta, vaikka sitten ydinvoimatakkia kääntämällä.

Mutta hei, jokainen meistä tallaa tätä polkua tavallaan. Jos haluat säästää energiaa ja toimia yleistä työllisyyttä ja kulutusta vastaan, niin siitä vain. Älä tule kuitenkaan sitä meille selittämään, meille jotka haluamme elää juuri siten kuten mieli tekee vain koska me pystymme siihen.

Anonyymi kirjoitti...

Minä säästän energiaa jo siitä syystä, että se tulee halvemmaksi. Blogistin ehdotus on lapsellinen ja typerä.

Anonyymi kirjoitti...

Pidän earth houria typeränä, mutta ihmiset ja talousajattelu ovat sairaita jos ajatellaan että valtava kulutus on tärkeää. Kulutus on välttämätöntä, mutta ei mikään itseisarvo. Mitä pienempi kulutus, sitä parempi. Kapitalismi yleensäkin on ekspansionistinen talousmalli, joka toimii (niille keitä se palvelee) vain niin kauan kun riittää uusia mantereita löydettäviksi, uusia resursseja haaskattavaksi ja uusia kansoja alistettaviksi. Tutustukaa Zeitgeist -ajatusmaailmaan ihan oikeasti ajatuksella niin saatatte oppia jotakin.

Anonyymi kirjoitti...

http://physics.ucsd.edu/do-the-math/2011/07/galactic-scale-energy/

Ilmastonmuutos tai ei, me ollaan niin kusessa.

Anonyymi kirjoitti...

Minä säästän energiaa jo siitä syystä, että se tulee halvemmaksi. Blogistin ehdotus on lapsellinen ja typerä.

Päinvastoin, sillä että osoitat mieltäsi ihmisten syyllistämistä vastaan ja laitat valot päälle tunnuksi on mielnilmaisuna erinomainen. Lapsellista on leikkiä tunnin ajan "energian säästöä" ja sitten kaikki muut 8759 tuntia vuodessa paahdetaan täysillä? Jos haluat säästää ja olet oikeasti huolissasi niin älä pidä niitä valoja lainkaan päällä. Onhan se kynttiläkin keksitty.

Korppi kirjoitti...

Minä en ymmärrä miksi ihmiset näkevät vaivaa leikkiä jollain valoilla suuntaan tai toiseen. Minä jätin koko pelleilyn täysin omaan arvoonsa en edes muistanut sitä.

Luulisi, että tästä olisi luovuttu sen jälkeen, kun pari vuotta sitten eräs jalankulkija kuoli, kun katuvalot oli sammutettu Earth Hourin takia.

Anonyymi kirjoitti...

"Auton pitää olla V8 moottorilla varustettu Audi tai BMW. Bensankulutus ja CO2 päästöt miehekkäästi yli 15L/100 km tai 300G/km. En ole homo."

Sanoitko juuri, että koko tämän "denialismin" takana on epävarmuus omasta miehisyydestä?

Saastuttaminen on miehekästä ja kuluttaminen se vasta miehekästä onkin. Sulla on kato varaa, kun sä olet MIES.

Pelkäätkö, että munat putoaa, jos säästät vähän sähköä?

Anonyymi kirjoitti...

Menee kyllä hieman yli alkaa ihan uhoamalla uhoomaan ja pistää ihmiset tieten tahtoen vastustamaan tälläisillä teoilla ilmastonmuutosta kannattavia vastaan. Asian voisi ajatella niinkin, että mitä se on itseltä pois, jos muut ottaa osaa asiaan? Hieman häpeisin lapsellisuuttani tässä vaiheessa.

Se on kuitenkin tosiasia, että kulutus heikentää ja tuhoaa luontoa, vaikkei varsinaisesti ilmasto muuttuisikaan, niin ympäristö nyt ainakin. Ja kyllä se ilmastokin muuttuu vähintään epäsuorasti sillä, että puut hakataan sademetsistä jne.

Olen tänne blogiin jopa ehdottanut ja saanutkin artikkelin, mutta nyt hieman häpeän blogia. Mielipide voi olla asiasta, mutta tämän kaltainen mielipide voisi pysyä omassa päässä.

Ympäristön suojelu missä tahansa muodossa on aina positiivista. Menkää vaikka johonkin todella isoihin teollisuusmaiden isoimpiin kaupunkeihin ja miettikää sielä tilanneta, kun ei aurinkoa näe koskaan, koska on niin saasteiden pilaama taivas. Voisiko tulla mieleen, että JOS kaikkialla taivas olisi sellainen, niin olisiko A kiva ja B voisiko se vaikuttaa ilmastoon?

Anonyymi kirjoitti...

World Wrestling Federationin Earth Hour-tempaus on ihan yhtä huuhaata, kuin ovat niiden matsitkin :D

Anonyymi kirjoitti...

Noh, aika tuli ja aika meni. Ei sitä silloin tullu mietittyä sen enempää valoja pois kuin päällekään.

Tämä oli kansainvälinen tempaus ja kenties se olisi ollut ihan hyvä mielenilmaus. Ihmiskunnan toimien rajoittaminen sinänsä olisi hyvä asia jo oman elinympäristömme saastaisuudenkin kannalta.

Siihen en kuitenkaan usko, että Suomen kannattaa olla etunenässä näyttämässä jotain esimerkkiä. Samalla kun suuret maat USA ja Kiina etunenässä on täyttä höyryä paskaamassa maapalloamme. Tällä meidän esimerkillä potkitaan vain omaan nilkkaan, mitään iloa siitä ei kokonaisuuden kannalta ole.

Anonyymi kirjoitti...

Käsittääkseni tiedemiesten selvä enemmistö pitää ihmisen aiheuttamaa (tai ainakin kiihdyttämää) ilmastonmuutosta todellisena ilmiönä ja ongelmana. Jos nimität tiedemiehiin uskomista uskonnoksi, kannattaisi ainakin perustella näkökantasi huolellisesti, muuten suotta vesität hyvän blogisi uskottavuuden.

Anonyymi kirjoitti...

Käsittääkseni tiedemiesten selvä enemmistö pitää ihmisen aiheuttamaa (tai ainakin kiihdyttämää) ilmastonmuutosta todellisena ilmiönä ja ongelmana.

Se ei todista että asia olisi totta. Aikanaan suurin osa "tiedemiehistä" väitti että maa kiertää aurinkoa ja ihminen ei koskaan voi lentää.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta blogisti on aikaisemmissa artikkeleissa perustellut asiaa vallan erinomaisesti.

Iso osa tiedemiehistä on kääntynyt pois IPCC:n progandasta. Ilmaston keskilämpötila on vaihdellut aina ja se on normaalia. Tällä hetkellä ilmasto ei tutkimusten mukaan ole edes lämpenemässä vaan viilenemässä. Joten ilmaston muuttuu jatkuvasti, välillä on lämpeneviä kausia välillä viileneviä. Nyt koko ilmastonmuutos hömppä on valjastettu päästökauppojen ympärille luotuun järjestelmään jonka tarkoitus on taloudellisen hyödyn tavoitteleminen keksityn ilmastonmuutoksen avulla.

Aikanaan Al Gorekin jauhoi ilmastonmuutoksesta. Hän toimi suorastaan oppi-isänä. Ennen kuin hän aloitti paskanjauhamisensa, hänen omaisuutensa oli 200 000 dollaria. Parin vuoden jälkeen kiertuetoiminnallaan ja julkaisuillaan hän oli kasvattanut omaisuutensa yli 30 miljoonaan dollariin. Uskallan väittää että motivaatio oli ihan jotain muuta kuin todellinen huoli ilmastosta.

Eniten on naurattanut nämä vanhat kuvat 5-6 vuoden takaa jossa mielenosoittajat keskellä Helsinkiä osoittavat mieltään ilmastonmuutosta vastaan ja vaativat lumia takaisin Helsinkiin. Silloinhan oli erityisen lumeton talvi. Noh, tämän jälkeen lunta on ollut joka talvi ihan riesaksi asti, yleensä keskimäärin 60-80 cm Helsingissäkin. Kyllä ihmiset sitten osaa olla tyhmiä!!

On se jännää, jälkeenpäin on perusteltu että nimenomaan ilmastonmuutos aiheuttaa lumiset talvet. Yrittäkää nyt päättää. Kun ei ole lunta, se on ilmastonmuutoksen syy, jos on lunta sekin on. Jos ei sada on kyse ilmastonmuutoksen aiheuttamasta lämpenemisestä ja jos taas sataa niin sekin on ilmastonmuutoksen syytä. Jos jossain on hyvin lämpimiä ajanjaksoja niin se johtuu ilmastonmuutoksesta, jos taas on tavallista kylmempää se on tilastollinen poikkeus.

Uskonnosta on kyse. Minä uskon Jeesukseen usko sinä ilmastonmuutokseen. Onhan meillä uskonnonvapaus Suomessa.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitat varmaan tätä pelleilyä:

http://www.greenpeace.org/finland/fi/media/blogi/pstt-alas-lumet-takas-vihaiset-hiihtjt-helsin/blog/31029/

Greenpeacin asia on pohjimmiltaan hyvä mutta nyt on ilmastonmuutoksen osalta kadonnut todellinen realiteetti.

Anonyymi kirjoitti...

idiootti

Anonyymi kirjoitti...

Olen samaa mieltä, ilmastonmuutosuskovaiset on kaikki idiootteja!

Anonyymi kirjoitti...

Blogin pitäjän kannattaisi edelleen pysyä asioissa, joista on kertynyt tietoa hänelle enemmän. Ilmastoasioissa hän kun näyttäisi olevan enemmän pihalla kuin pakkasessa seisova lumiukko. Lakiasioissa kuitenkin erittäin perusteltua tekstiä useimmiten.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattanee muistaa tälläiset uutiset ennen arvostelua:
http://www.vihrealanka.fi/node/1794

En osaa sanoa ongelman laajuuttaa "glopaalisti", mutta paikallisesti ongelma on älytön. Tuskin valojen käyttö nyt tilannetta ainakaan parantaa.

kitinen kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Itse elän kuin jatkuvaa Earth Houria. Katkaisin koko sähkösopimukseni pian vuosi sitten. Takana on myös 3 500 kilometriä sähköskootterilla. Tämä kaikki ja moni muu vain taloudellisin perustein. Kukaan ei voi vaatia minua kuluttamaan (ellei itseäni jostain syystä asia huvita), vaan teen täsmälleen päinvastoin siihen pisteeseen saakka kun Suomeen lanseerataan todellinen henkivero. Sitä ennen toimin kuin kuuluisa lehmä sosialismissa: mitä enemmän (vastikkeetta) vaaditaan sitä vähemmän satsaan. Maidon tuoton näet saa lakkaamaan kokonaankin kun yritetään tappaa lypsämällä.