Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

sunnuntaina, helmikuuta 01, 2015

Koiravero on syytä jättää maksamatta

Koiravero on käytössä Helsingissä ja Tampereella.. Koiravero perustuu lakiin koiraverosta (29.6.1979/590).  Laki antaa kunnille mahdollisuuden itse päättää periikö alueellaan majailevista koirista veroa. Veron suuruus voi maksimissaan olla 50 euroa. Suomen yli kolmesta sadata kunnasta vain kaksi, Helsinki ja Tampere perivät enää koiraveroa.

Koiravero on valtakunnallisesti epätasa-arvoinen ja se ei kuulu tälle vuosituhannelle. Se on historiallinen jäänne nykyaikaisessa yhteiskunnassa. Valtakunnallisesti suurimman osan koiranomistajista ei tarvitse maksaa veroa lemmikistään. Käytännössä valtakunnan noin 650 000 koirasta vain 2% omistajista maksaa veroa. Helsinki kerää kassaansa alle 500 000 euroa ja Tampere vain murto-osan Helsingin osuudesta.

Helsinki ja Tampere perustelevat veron kantamista koirapuistojen ylläpidon ja koirien muilla kaupungille aiheuttamilla kustannuksilla. Kummassakaan kaupungissa kerättyä veroa ei ole kuitenkaan korvamerkitty nimenomaiseen käyttötarkoitukseen, vaan vero katoaa kaupunkien pohjattomaan kassaan.

Helsingillä riittää rahaa kalustaa sosiaalijohtajansa työhuonetta yli 70 000 euron arvosta kaupunkilaisilta nyhdettyä verorahaa. Kaupunki suunnittelee käyttävänsä rahaa Guggenheimin kaltaisen rikkaan juutalaissuvun kapitalistisen rahasammon rahoittamiseen samalla kun rahaa ei riitä terveydenhoitoon, koulutuksen tai vanhustenhoitoon. Vaikuttaa siltä että Helsinki käyttää kaikki olemassa olevat keinonsa kerätäkseen rahaa poliitikkojensa ja viranomaisten edesvastuuttomien päätöstensä rahoittamiseen.

Kaupungin osalta veron kerääminen perustuu käytännössä puhtaaseen vapaaehtoisuuteen. Kaupunki ei saa tietoja rekisteröidyistä koirista, vaan jokaisen pitäisi ilmoittaa oma koiransa rekisteriin maksun perimistä varten. Kaupungilla ei ole varaa ylläpitää valvontajärjestelmää, koska järjestelmän ylläpitokustannukset ylittäisivät verotuoton. Koiria ei valvota kaupungin toimesta eikä kaupunki saa antaa tietoja kateelliselle naapurille siitä onko joku henkilö maksanut veroa.

Kiinnijääminen koiraveron maksamatta jätättämisestä on lähinnä teoreettinen.

Koiraveron osalta suosittelemme kansalaistottelemattomuutta.

Jättäkää koiravero maksamatta. Kun saatte uuden koiran älkää ilmoittako koiraa kaupungin rekisteriin. Jos teillä on koira, ilmoittakaa kaupungille koira myydyksi tai kuolleeksi.

Koiraveron kaltaisista muinaisjäänteistä pitää päästä eroon. Kaupunki kyllä luopuu siitä kun verotuotot putoavat entisestään. Yli kolmesataa muuta kuntaan on jo siirtynyt tälle vuosituhannelle.

oikeusjakohtuus.blogspot.com

Lue:
Helsingin sosiaalijohtaja Paavo Voutilaisen kalustehankinnat veronmaksajien rahoilla
Helsingin sosiaalijohtaja Paavo Voutilaisen kalustehankinnat veronmaksajien rahoilla, osa 2
Helsingin sosisaalijohtaja Paavo Voutilaisen on viimein erottava

Lue myös:
Helsingin opetustoimi - osa 1 ( 3) - Oppilaan oikeus tukiopetukseen ja erityisopetukseen
Helsingin opetustoimi - osa 2 ( 3) - Mielivaltaa Helsingin opetusvirastossa
Helsingin opetustoimi - osa 3 ( 3) - Koulukirjat
Hallinto-oikeuden päätöksen mukaan Helsingin kaupungin opetusvirasto rikkoo hallinto-lakia käsitellessään erityisopetushakemuksia

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Enpä ole edes tiennyt että stadissa pitäis maksaa koiraveroo? No ei sen puoleen, en ole 20 vuoteen maksanut, enkä aio aloittaa maksamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Edesvastuuton artikkeli. Blogistilla on todella erikoinen käsitys siitä mikä on "oikeus ja kohtuus", sekö että kehotetaan rikkomaan lakia?

Anonyymi kirjoitti...

No ei se kohtuullista ole että Helsingissä maksetaan koiraveroa samaan aikaan kun muualla ei tarvitse maksaa!

Anonyymi kirjoitti...

Saatanan rakkien omistajat sais maksaa kymmenkertaisen summan veroja. Paskaa joka paikassa kadut täynnä. Räksyttäviä hurttia. Mielummin kaupunki voisi kieltää rakkien pitämisen alueellaan. JOs joku haluaa hurttaa pitää niin muuttakoon maalle!

Anonyymi kirjoitti...

"Saatanan rakkien omistajat sais maksaa kymmenkertaisen summan veroja. Paskaa joka paikassa kadut täynnä. Räksyttäviä hurttia. Mielummin kaupunki voisi kieltää rakkien pitämisen alueellaan. Jos joku haluaa hurttaa pitää niin muuttakoon maalle!"

Uskallampa väittää, että Helsingin kesässä on paljon todennäköisempää ostua ihmisen paskaan, kuin koiran paskaan. Sellainen on nimittäin tilanne romanikerjäläisten kanssa ja tämä on se valitettava totuus, mitä ei saa sanoa ääneen.

Koiraverossa sen sijaan suuri ongelma on se, että itse koiran rotua ei oteta huomioon. Mäyräkoira ei ole paljon kissaa kummempi, mutta vähän isompikokoiset koirat ovat monesti ongelma kaupungissa. Ja omalla tapaa ymmärräkin, miksi esim. helsigissä näitä isoja koiria ei haluta vaivaksi. Ongelma onkin juuri se, että veroa ei kohdisteta juurikin suuriin koiriin. Toinen hyvä kysymys onkin sitten se, että mikseivät esim. Espoo ja Vantaa peri veroa, vaikka asuminen on siellä monesti aivan yhtä tivistä, kuin helsigissä.

Ehkäpä paras vaihtoehto on sittenkin poistaa koko nykyinen vero ja kehittää sitten myöhemmin jotain toimivampaa tilalle, jos se nähdään tarpeelliseksi. Kuitenkin kyseessä on muutenkin yksi 50 euroa, joka ei varmaan kiinnosta "ongelmakoiran" omistajaa, kun vähän isompi bernhardilainen syö tuon summan ruokaa jo kuukaudessa, joten itse vero tuntuu tuskin missään.

Anonyymi kirjoitti...

Niin. Koiran pitäminen maksaa Helsingissä muttei Perä-Hikiällä. Pysäköinti maksaa Helsingissä muttei Perä-Hikiällä. Asunnot ovat kalliimpia Helsingissä kuin Perä-Hikiällä. Kiinteistövero on kalliimpi Helsingissä kuin Perä-Hikiällä. Helsingissä on enemmän työpaikkoja, mielekästä tekemistä, ostosmahdollisuuksia, leikkipuistoja, koirapuistoja, ja oikeastaan kaikkea muutakin enemmän kuin Perä-Hikiällä. Helsingissä ja Perä-Hikiällä kaupungin- ja kunnanvaltuustot ovat demokraattisesti valittuja, ja Helsingissä valtuusto on päättänyt periä enemmän koiraveroa kuin Perä-Hikiällä.

Elämä on.

Anonyymi kirjoitti...

Me Musulmaanit kun tulevaisuudessa pääsemmä valta-asemaan, niin käytämmä tuota koira-rekisteriä vääräuskoisten keräämiseen ja leireille lähettämiseen. :D

Allahu Akbar!

Anonyymi kirjoitti...

"Anonyymi sanoi...

Me Musulmaanit kun tulevaisuudessa pääsemmä valta-asemaan, niin käytämmä tuota koira-rekisteriä vääräuskoisten keräämiseen ja leireille lähettämiseen. :D

Allahu Akbar! "

Me ihmiset kun kyllästymme jossainvaiheessa teihin elukoihin ja teidän riehumiseen niin otamme mallia 40-luvun saksasta ja pistämme teidät mukaville leireille missä pääsette "suihkuun" oikein porukalla. Tai otetaan teistä itsestänne mallia ja pistetään teidät samaan häkkiin bensan ja palavan soihdun kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Minkä takia Helsingissä kaupunki on varannut erittäin kalliilta tonteilta tilaa joillekin koirapuistoille? Nämä voitaisiin paljon mieluuumin käyttää vaikka lasten leikkipuistoiksi tai nuorisolle puistojuopotteluun varatuiksi alueiksi. Jos kerran jo nyt vain osa koirankusettajista maksavat veronsa.

Anonyymi kirjoitti...

Milloin blogistimme on siirtynyt lain toiselle puolelle ja alkanut yllyttää ihmisiä rikoksiin?

Olen pettynyt, aiemmin ohjeesi olivat sentään aina kuitenkin laillisia.