Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

maanantaina, toukokuuta 11, 2015

Reserviläiskirje

Puolustusvoimat lähettää reserviläiskirjeen 900 000 suomalaiselle. Kirjeessä reserviläiselle ilmoitetaan sodanajan tehtävä. Sota-ajan vahvuus on 230 000 sotilasta. Pienin osan jäljelle jäävästä ryhmästä työnantaja on varannut itselleen ja lopuille ei ole määrätty tehtävää, vaan heitä käytetään tarpeen mukaan täydennysjoukkoina.

Riippumatta siitä onko kirjeen lähettämisellä tarkoitus antaa viesti ulkomaailmalle vai onko kyseessä tosiaan pitkän ajan suunnitelman toteuttaminen sattumalta Ukrainen kriisin kiristämässä kansainvälisessä tilanteessa, voi kirjeen tarkoitusperiä nykyaikaisessa realimaailmassa kysenalaistaa hyvinkin raskaalla kädellä.

Toisin kuin 1930-1940 luvuilla, nykynuoriso, nuoret aikuiset kuten myös keski-ikäiset elävät kansainvälisessä ja globaalissa maailmassa. EU:n myötä liikkuminen ja asuminen on vapaata, työtä voi tehdä missä tahansa ympäri Eurooppaa ja myös muualla maailmassa. Suomalaiset puhuvat kieliä, ovat kansainvälisiä ja monet matkustelevat jo pienestä pitäen ympäri maailmaa. Asuminen, toiseen maahan siirtyminen, kodin löytyminen muualta kuin Suomesta ovat jokapäiväistä realiteettia monelle suomalaiselle.

Eikö patriotismin aika ole ohi? Kuka oikeasti haluaa taistella, vammautua tai kuolla asuinpaikkansa puolesta?

Mieti hetki asiaa mielessäsi. Luopuisitko omasta elämästäsi Euroopan liittovaltion osan takia, valtion jonka itsenäisyys on kadonnut kauan sitten ja jonka poliikot ovat raiskanneet omaksi temmellyskentäkseen.

Varmasti löytyy niitä neandertalin tasolle  vajonneita yksilöitä jotka uhoavat nyrkit pystyssä ja aseet tanassa karkottavansa tunkeilijat viimeisen hengen vetoon asti. Miksi? Eikö ihmiselämä ole ainutlaatuinen ja ainutkertainen. Miksi kukaan haluaisi luopua kalleimmasta omistuksestaan mitättömän syyn takia?

Uskomme vahvasti, että älykäs uusi globaali ja kansainvälinen sukupolvi osaa valita oikein. Reserviläiskirjeen voi käyttää uunin sytykkeenä ja keskittyä laatimaan henkilökohtaista suunnitelmaa oman sijoittumisensa vaihtamiseksi uhkaavan kriisin kolkutellessa ovia.

Asuinpaikka on kuin auto. Tänään Fordilla, huomenna Toyotalla. Tänään Suomessa, huomenna jossain muualla. Muuttaisinko Saksaan, Australiaan vai Kanadaan? Avoin maailma on mahdollisuuksia täynnä.

oikeusjakohtuus.blogspot.com

Lue myös:
Irtisanoudu sotilasvalasta


18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huh,

blogi palasi takaisin inhimillisyyden ilmoille.

Ja ennen kuin patriootit hyökkäävät kimppuuni niin, haukkuen kukkahattuhomovihervasemmistokommariksi niin, joo, kyllä minä varmaan tuolla pusikossa seisoisin heittimen juurella, mutta tämä blogiteksti herättää silti kyllä ajatuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Kun on tämän maan nöyristelyä epädemokraattisesti valittua EU-komissiota kohtaan, kaiken maksavan keskiluokan kyykyttämistä ja kaiken kieltämistä, niin täytyy tosiaan ihmetellä mitä puolustamista täällä enää on.

Lähes kaikki lakimme tulevat suoraan EU:lta. Neuroottinen maailmanpelastaminen, korkeat verot ja koulutuksen vaatiminen jopa roskien keruuseen tienpientareilta, tekevät maasta muuttamisesta yhä vain houkuttelevampaa.

Tällä hetkellä vaaka kallistuu vielä nipin-napin jäämisen puolelle lähinnä sukulaisten läheisyyden takia, mutta sotilaallisen kriisin syttyessä ei olisi pienintäkään epäilystä ettenkö pakkaisi perhettäni autooni ja hurauttaisi Ruotsin kautta sukulaisten luokse Hollantiin ennen kuin kukaan ehtisi edes reagoida.

Taistelkoot tämän maan puolesta kaikki ne verovaroilla elävät byrokraatit, virkamiehet, poliitikot ja sosiaalitapaukset, joiden mielestä tämä maa nyt vain on paras mahdollinen paikka elää.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikea sanoa onko bloggaus kenties kirjoitettu sarkastisesti

Anonyymi kirjoitti...

"Jos sie lähet juoksemaa, niin sie saat juossa Pohjalahel saakka. Kyl hää tulloo peräs, älä yhtää eppäile. Mut jos sie pysyt paikoillas, nii minkä hää tekköö?"

Tämä puolustussodan strategia pätee varmasti nykyaikanakin. Se että juoksee karkuun jonnekin on vain vastuun siirtämistä. Joko annetaan kiusaajien jatkaa kiusaamista tai sitten laitetaan sille stoppi. Ei kaikista ole tietenkään nousemaan kiusaajia vastaan mutta onneksi aina joku nousee, ja homma saadaan loppumaan.

Markus kirjoitti...

Juuh kirjoittaja puhuu asiaa. Olenkin sanonut, että ei täällä mitään puolustamisen arvoista ole. Oma koti jää - mutta saa sitä puuta ja cyprocia muualtakin maailmasta. Läheiset ja perhe tulee olemaan tärkeintä tuollaisessa tilanteessa ja viittaan kinttaalla millekkään liikekannallepanoihin. Olen kuitenkin itse henkilökohtaisesti varautunut jo siihen vaihtoehtoon, että suomesta saattaa joutua muuttamaan pois hyvin nopeassa aikataulussa. Uhkana ei siis ole vain sotilaallinen selkkaus vaan myös taloudellinen romahdus. Olen 36 vuotias. Koko elämä suomessa on ollut pelkkää lamaa ja taantumaa. Typeriä poliitikkoja ja niiden typeriä päätöksiä. Ahneuden valtakunta jossa viimeinen sammuttaa valot. Pitäkööt tunkkinsa. Jos minulle pakkosyötetään rynkky kouraan että puolusta... Ammun ensimmäisenä sen kuka sen rynkyn kouraan laittaa ja tämän jälkeen toivotan valloittajan tervetulleeksi. Pitäkööt hyvänään. Se on ihan sama ollaanko sitä EU:n vallan alla kattomassa kaiken kuppaamista vai venäjän vallan alla kattomassa kaiken kuppaamista. Venäjä sentään tekee sen rehellisesti.

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

--kyllä minä varmaan tuolla pusikossa seisoisin heittimen juurella, mutta tämä blogiteksti herättää silti kyllä ajatuksia.

Heh, niin olis tääkin suuntaaja siinä putken juurella odottelemassa tulikomentoja :)

Vaikkei oikein omaan järkeen kävisi lähteä murkulaa lennättämään, niin toisaalta taas on sitä mieltä että jos näille maille joku tulee ilman lupia tai tarkoituksena vallata aluetta, niin sokka irti ja isku lataa.

Sama pätee sisäiseen uhkaankin, eli jos sitä possua aletaan puskemaan kouluruoasta pois, niin suksikoon vittuun tästä yhteiskunnasta.

Anonyymi kirjoitti...

Luulenpa, että Suomessa on ihmisiä enemmän valmiina puolustamaan maataan kuin useammat tajuavatkaan. Se on vain sellainen asia, josta ei puhuta yleisesti, koska siitä saisi vain fasistisen nationalistin leiman.

Anonyymi kirjoitti...

Viime postauksessa yllytettiin väkivaltaan. Nyt maataan puolustava on neandertalilainen idiootti. Koita nyt vittu päättää! Täyttä skeidaa koko v:n blogi. See ya!

Anonyymi kirjoitti...

Ajatuksia herättävä bloggaus. Sarkasmitutkani tosin on heikossa hapessa, mutta kyllä se kaveri perässä tulee.

joku kirjoitti...

"Viime postauksessa yllytettiin väkivaltaan. Nyt maataan puolustava on neandertalilainen idiootti. Koita nyt vittu päättää!"

Niin- eikös se maan puolustaminenkin ole aikast väkivaltainen tapahtuma. Siinäkin on kysymys siis väkivaltaan vastaaminen väkivallalla? Eli sinun mielestäsi yhdessä asiassa sitä ei saa tehdä mutta toisessa saa. Koita nyt päättää!

Anonyymi kirjoitti...

Täyttä asiaa. Minulla ei ole mitään aikomusta uhrata henkeäni valtion puolesta. Toisaalta olen jo häipynyt maasta vuosia sitten. Onnea vain taisteluihin.

Anonyymi kirjoitti...

Täysin samaa mieltä blogistin kanssa. Kyse on puhtaasti asuinpaikasta. Suomi valtiona ei herätä mitään tunnetta tarpeesta suojella sitä. Se on yksi pläntti tällä pallolla ja näitä plänttejä riittää. Ymmärrän että haluaa kuolla lastensa puolesta, mutta sellainen rakkaus valtioon on sairas.

Khayr kirjoitti...

Itseäni hämmästytti lähinnä viestinnän surkeus. 900000 kirjettä, mutta olematon sisältö.
http://maissipussinmatkassa.blogspot.fi/2015/05/reservilaiskirjeen-hype-jai.html?m=0

Anonyymi kirjoitti...


Mitähän tavallinen työläinen puolustaisi tässä maassa muuta kuin kapitalistin omaisuutta, kun itsellä ei ole kuin velkaa. Se velkakin on siitä kapitalistilta lainatusta rahasta, jolla ostettiin se talo ja auto, jotta voidaan asua talvella kohtuullisesti, ja auto sitä varten että päästään kasvattamaan kapitalistin omaisuutta.
Ruokaakin tarvitaan elämiseen. S-market halpuutti hintoja, ja samalla tuottajahinnat ovat laskeneet, uutisten mukaan ja myyntihinnat nousseet, kaupassakäynnin mukaan. Ihme yhtälö.

Ja asiaan, mitä se armeija tekee sodan aikana muuta kuin tuhoaa yksityistä omaisuutta, niin puolin kuin toisinkin, pelkkää tuhoa siellä missä armeija on ollut ja sotinut. Ja miksi, jotta se kapitalisti saisi siitäkin lisää rahaa, kun rakennuttaa kaiken uusiksi, ja tuhotun omaisuuden menettäneet maksavat uudelleen kaiken jo kertaalleen maksamansa.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1431931321137.html

Hyvä Jethro. Oikea asenne. Ei ole minullakaan aikomustakaan sotia tämän valtion puolesta.

Ai tulevat hakemaan maailman ääristä? Hehe, sen haluaisin nähdä.

Laki velvoittaa? Huuuuu ... laki velvoittaa ajamaan nopeusrajoitusten mukaan, siitä huolimatta ajan ylinopeutta päivittäin.

Anonyymi kirjoitti...

"Eikö patriotismin aika ole ohi? Kuka oikeasti haluaa taistella, vammautua tai kuolla asuinpaikkansa puolesta?"

On. En halua taistella, vammautua, kuolla, enkä tappaa yhdenkään maapallon maan puolesta. Läheisten ja oman henkeni pelastaakseni kyllä.

En ole vain koskaan ymmärtänyt logiikkaa jolla minun tulisi tappaa potentiaalisesti mukava kaveri, vain koska hänellä on vääränväriset vaatteet. Mieluummin hengettömänä näkisi niitä jotka tietää, että on pahaa päässä. Ja nehän on omasta komppanjasta helpompi tunnistaa.

Anonyymi kirjoitti...

Perheeni ja asuinpaikkani puolesta taistelen mielelläni.

Anonyymi kirjoitti...

Mieluummin hengettömänä näkisi niitä jotka tietää, että on pahaa päässä. Ja nehän on omasta komppanjasta helpompi tunnistaa.

Helpompi tunnistaa kun vaan kuuntelee kuka sitä allahu akbaria huutaa.