Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

tiistaina, toukokuuta 31, 2016

Suosi suomalaista?

Suosi suomalaista. Työllistät ja luot työpaikkoja Suomeen.

Ajatus lauseen takana on kaunis. Mitään muuta se ei sitten olekaan. Kuluttajan kannalta on tärkeintä arvioida tuotteen tai palvelun hintaa ja laatua eikä sitä onko tuota tai palvelu suomalainen. Vaikea kuvitella tilannetta jossa vain suomalaisuuden takia pitäisi ostaa laadultaan huonompi, heikompi tai kalliimpi tuote kuin ulkomaiselta kilpailijalta.

Suomalaisten yritysten on opittava tuottamaan laadultaan riittävän korkeantasoisia tuotteita ja palveluita eikä keskittyä ratsastamaan suomalaisuudella. Ei kenenkään pitäisi ostaa mitään siksi että se on suomalainen vaan siksi että se on tarpeeksi laadukas ja toimiva ratkaisu.

Suomalaisia työpaikkoja luodaan yrityksissä. Valitettavasti kuitenkin kaikki isot pörssiyhtiöt monella alalla ulkoistavat toimintojaan ja siten myös suomalaisia työpaikkoja halpoihin maihin kuten Intiaan, Bulgariaan ja Slovakiaan. Jos suuryritykset eivät välitä yhteiskunnallisesta vastuustaan ja suomalaisesta työstä niin miksi kuluttajien pitäisi välittää näiden yritysten tuotteista ja palveluista?

Suomalaisia pienyrityksiä jotka käyttävät suomalaista osaamista, suomalaista työvoimaa ja tuottavat laadukkaita tuotteita tai palveluita pitää ja kuuluukin suosia. Yritykset jotka mainostavat olevansa suomalaisia ja samaan aikaan syrjivät suomalaista työvoimaa ja ulkoistavat työpaikat ulkomaille, näiden yritysten tuotteet ja palvelut on hyvä kiertää kaukaa laadukkuudesta riippumatta.

On vastemielistä katsoa yritysten vaatimuksia ostaa heidän tuotteitaan tai palveluitaan suomalaisen työn tukemiseksi kun samaan aikaan samat yritykset ulkoistavat kaiken työn Suomesta kolmansiin maihin. Toki yritykset saavat toimia näin, mutta myös kuluttajien pitäisi nostaa tietoisuuttaan ja keskittyä ostamaan tuotteensa sekä palvelunsa mieluummin vaikka ulkomailta kuin tekopyhiltä suomalaisilta suuryrityksiltä.

oikeusjakohtuus.blogspot.com

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ostaisin ruokanikin Saksasta jos se olisi mahdollista ... ai niin, koiran ruuat ostankin, sieltä ostetaan mitä palvelu, tuote ja hinta on kohdillaan ... se on sitä globaalia maailmaa, suomalaisten pitäisi vittu opetella myymään ja tekemään kunnon tuotteita ja palveluita eikä hokemaan suomalaisten tuotteiden suosimista ...

Anonyymi kirjoitti...

"Kuluttajan kannalta on tärkeintä arvioida tuotteen tai palvelun hintaa ja laatua eikä sitä onko tuota tai palvelu suomalainen."

"Yritykset jotka mainostavat olevansa suomalaisia ja samaan aikaan syrjivät suomalaista työvoimaa ja ulkoistavat työpaikat ulkomaille, näiden yritysten tuotteet ja palvelut on hyvä kiertää kaukaa laadukkuudesta riippumatta."

Blogin kirjoittaja ei näytä itsekään osaavan päättää millä perusteilla niitä tuotteita tai palveluita pitäisi ostaa. Heti alkuun julistus siitä, että ostopäätös pitäisi tehdä vain hinta/laatusuhteen perusteella kotimaisuudesta riippumatta ja vähän myöhemmin joitain yrityksiä pitäisi boikotoida, vaikka niiden tuotteet olisivat miten hyvälaatuisia tahansa.
Huonosti argumentoitu ja huonosti perusteltu kirjoitus. Aivan turha.

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Blogin kirjoittaja ei näytä itsekään osaavan päättää millä perusteilla niitä tuotteita tai palveluita pitäisi ostaa.

Ei tuossa mitään ristiriitaa ole. Jälkimmäisessä lainauksessasi todetaan heti alkuun, että on hyvä kiertää kaukaa firmat jotka väittävät olevansa suomalaisia, mutta jotka teettävät hommat muualla. Toisin sanoen, kiertää kusettajat kaukaa.

Jos sitä laatua hyvällä hinnalla saa mistä tahansa ja rehellisesti kerrotaan mistä tuote on, niin se on yks ja sama onko se täältä vai tuolta.

Jeremy Michell kirjoitti...

Tarvitsetko yritysten laina? Yrityksemme nimi on zion rahoituspalveluja rajoitettu, annamme lainaa kiinnostuneille asiakkaalle, jotka etsivät lainojen parantaa yritysten, voimme auttaa lainan jopa $ 15 miljoonaa dollaria. Voimme auttaa lainaamalla rahaa, käynnistää yrityksen tai laajentaa nykyistä liiketoimintaa, tarjoamme myös henkilökohtaisia lainoja, auto lainat, yritysten lainoja, asuntolainojen, maatalous- lainat, tai lainaa jostain syystä jne Jos tarvitset laina tänään yhteyttä. Voimme lainata jopa 15 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Lähetä meille soveltaa: zionloanfirm.ltd@gmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Et taida ymmärtää tekstiä pikkuinen ;)

suomalaisille nettikasinot kirjoitti...

Suomalaisuus ehdottomasti kunniaan! Uskomatonta miten paljon nykynuoret eivät enään kunnioita suomalaisuutta.