Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

sunnuntaina, kesäkuuta 05, 2016

Työajan pidentäminen ei ehkä koske sinua

Pitkään ja hartaasti leivottu kilpailukykysopimus heikennyksineen on viimein sorvattu kasaan myös liittojen tasolla kussakin uudistetussa työehtosopimuksessa. Kilpailukykysopimuksen yksi elementti on työajan pidentäminen. Työaikaa voidaan pidentää muuttamalla kokonaisia vapaapäiviä työpäiviksi tai yksinkertaisesti päivä- tai viikko työaikaa lisäämällä. Jossakin uusissa työehtosopimuksissa työajanpidentäminen on jätetty paikallisesti sovittavaksi työpaikoille.

Jos päädytään päivittäisen tai viikottaisen työajan pidentämiseen, päätös ei  koske niitä henkilöitä joilla työsopimuksessa on sovittu tarkasti kiinteä päivittäinen tai viikottainen työaika.

Nykypäivänä työnantajat tekevät työsopimukset siten että työajaksi on monesti määritelty "TES:in mukainen". Mutta vanhemmissa työsopimuksissa oli tapana kirjata työsopimukseen työaika hyvinkin tarkasti, esimerkiksi "viikottainen työaika 37.5h". Tällöin henkilön viikottainen työaika on sopimuksessa mainittu riippumatta siitä mitä kilpailukyky- tai työehtosopimuksissa on sovittu.

Työnantajan ainoa mahdollisuus on yrittää neuvotella työntekijän kanssa työsopimuksen muuttamisesta. Siitähän "paikallisessa sopimisessa" on juuri kyse.  Yksipuolisesti työnantaja ei voi työsopimusta muuttaa.

Työntekijän intresesseissä ei tietenkään ole suostua työajan pidennykseen ilman sopivaa kompensaatiota. Neuvotteluissahan on kuitenkin aina kyse ratkaisun löytämisestä joka tyydyttää kumpaakin osapuolta. Varsinkin työnantajat eivät tätä monesti ymmärrä.

Työnantaja ei voi myöskään sanoa työsopimusta irti sillä perusteella että haluaa muuttaa työehtoja. Lain mukaisen irtisanomisperusteen pitää täyttyä työsopimuksen irtisanomiseksi, ja sellainen ei ole sopimusehtojan yksipuolinen muuttaminen. Jos on olemassa tuotannolliset ja taloudelliset perusteet sanoa työsopimus irti, silloin työantaja voi tarjota uutta sopimusta tilalle, mutta silloinkin vanha sopimus on voimassa vielä irtisanomisajan joka pisimmillään on kuusi kuukautta.

Tarkistakaa mitä työsopimuksessanne lukee. Mikäli työsopimuksessa on mainittu tarkasti työajan pituus ja työnantaja pidentää työaikaa yksipuolisesti, pitää työnantajalle muistuttaa ettei työsopimuksen ehtojen yksipuolinen muuttaminen ole mahdollista. Jos työnantaja haluaa tällaisen työntekijän noudattavan uutta pidennettyä työaikaa asiasta pitää neuvotella ja etsiä ratkaisu jolla työajan pidentäminen korvataan esimerkiksi palkkaa vastaavasti nostamalla.

oikeusjakohtuus.blogspot.com

33 kommenttia:

Jeremy Michell kirjoitti...

Tarvitsetko yritysten laina? Yrityksemme nimi on zion rahoituspalveluja rajoitettu, annamme lainaa kiinnostuneille asiakkaalle, jotka etsivät lainojen parantaa yritysten, voimme auttaa lainan jopa $ 15 miljoonaa dollaria. Voimme auttaa lainaamalla rahaa, käynnistää yrityksen tai laajentaa nykyistä liiketoimintaa, tarjoamme myös henkilökohtaisia lainoja, auto lainat, yritysten lainoja, asuntolainojen, maatalous- lainat, tai lainaa jostain syystä jne Jos tarvitset laina tänään yhteyttä. Voimme lainata jopa 15 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Lähetä meille soveltaa: zionloanfirm.ltd@gmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Erinomainen tieto. Tarkistin oman työsopparin jonka olen tehnyt 97 vuonna. Siellä lukee tosiaan työaikana 37.5h. Hieno homma!

Anonyymi kirjoitti...

Voin kuvitella mitä HRn lehmät keksivät. Tekevät uudet sopparit ja painostavat allekirjoittamaan. Näinhän se tulee toimimaan monissa suurissa firmoissa. Eivät tosiaankaan ala neuvottelemaan. Pysykää tiukkana ja keskustelut kannattaa tallentaa jos vaikka rosikseen joutui vielä menemään.

Anonyymi kirjoitti...

Voi vittu mitä vastarannan kiiskejä. Ei osata katsoa sitä omaa kuonoo pidemmälle yhtään vaan kaikin keinoin pistetään kapuloita rattaisiin jotta saadaan Suomi nousuun. Menisit itseeni ja hankkisit elämän, että pitääkin ruveta pienistä nipottaa, varmaan vaan siksi kun sä voit. Idiootti!

Anonyymi kirjoitti...

""Voi vittu mitä vastarannan kiiskejä. Ei osata katsoa sitä omaa kuonoo pidemmälle yhtään vaan kaikin keinoin pistetään kapuloita rattaisiin jotta saadaan Suomi nousuun. Menisit itseeni ja hankkisit elämän, että pitääkin ruveta pienistä nipottaa, varmaan vaan siksi kun sä voit. Idiootti!""

Olipas asiaton kommentti. Eikös paikallinen sopiminen nyt kelpaakaan?

Anonyymi kirjoitti...

Työnantajat haluavat "paikallista sopimista", mikä tarkoittaa heidän kielellään "työnantajan määräysoikeutta". Jos joku oikeasti luulee että työnantaja vs. työntekijä on miltään osin tasapuolisessa neuvotteluasemassa niin miettiä uudelleen. Käytännössä "paikallinen sopiminen" tulee olemaan sitä että työnantaja lyö ehdot pöytään ja sanoo ota tai jätä, ovi on tossa.

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on työsoppari vuodelta 2002 ja siinä lukee tarkka työaika viikossa. Jee! Työajanpidennys ei koske minua, en olisi sitä 6 minuuttia päivässä halunnutkaan tehdä :)

Palkanlaskija kirjoitti...

Laskenko oikein, jos liksa on 3000 eur / kk, se on 136 eur / pv ja 24h työajanpidennys on liksassa lisää 409 eur / v, eli 35 eur / kk. Siitä lähdetään neuvottelemaan.

Anonyymi kirjoitti...

> Jos työnantaja haluaa tällaisen työntekijän noudattavan uutta pidennettyä työaikaa asiasta pitää neuvotella ja etsiä ratkaisu jolla työajan pidentäminen korvataan esimerkiksi palkkaa vastaavasti nostamalla.

Höpö höpö, koko työajan pidennyksen idea on että se tehdään palkkaa nostamatta. Siitähän se hyöty saavutetaan.

Anonyymi kirjoitti...

""Höpö höpö, koko työajan pidennyksen idea on että se tehdään palkkaa nostamatta. Siitähän se hyöty saavutetaan.""

Jos ei muu auta niin asia täytyy riitauttaa. Siten saadaan homma jämptiksi eikä kenelläkään ole enää mitään nokan koputtamista aiheen tiimoilta.

Anonyymi kirjoitti...

Kannatan ajatusta, että pidetään työsopimuksessa sovitusta viikkotyöajasta visusti kiinni – puolin ja toisin toki!

Tämähän tarkoittaa sitä, että arkipyhäviikkoinakin työntekijät työskentelevät ahkerana 37,5 tai 40 tuntia. Esim. helatorstaiviikolla voi tehdä helatorstain takia tekemättä jääneet tunnit takaisin lauantaina. Arkipyhiä taitaa vuoden aikana olla keskimäärin 9, joten sillä saadaan 9 * 7,5 = 67,5 tai 9 * 8 = 72 tuntia vuosityöaikaa lisää.

Työsopimuksessa sovittu työaika on käytännössä enimmäistyöaika, emmekä ole lähelläkään sitä tällä hetkellä mm. arkipyhien takia. Joten jos joku haluaa inttää, että perkele työaikani on 37,5 tuntia viikossa ja piste, niin voi sitten pitää sopimuksestaan kiinni myös oikeasti tekemällä joka viikko sen 37,5.

Anonyymi kirjoitti...

Työsopimuksessa sovittu työaika on käytännössä enimmäistyöaika, emmekä ole lähelläkään sitä tällä hetkellä mm. arkipyhien takia. Joten jos joku haluaa inttää, että perkele työaikani on 37,5 tuntia viikossa ja piste, niin voi sitten pitää sopimuksestaan kiinni myös oikeasti tekemällä joka viikko sen 37,5.

Valitettavasti sinulla menee nyt puurot ja vellit sekaisin. Arkipyhät on sovittu lainsäädännölisesti sekä kirkkolaissa että muussa lainsäädännössä (kuten vappu ja itsenäisyyspäivä). Vaikka viikottainen työaika on tarkoin määritelty, kyseiselle työajalle osuvat arkipyhät jotka erikseen on määritelty vapaapäiviksi ovat myös vapaapäiviä. Niillä aloilla joilla ei ole mahdollisuutta pitää niitä vapaapäivinä on maksettava vähintään 100% tuntipalkkaa.

Juridisesti työehtosopimuksilla ei voi ohittaa työsopimuksessa sovittua, mutta lainsäädännöllä voi. Jos Sipilän hallitus olisi pakkolaeilla määräännyt työajan pidennyksen, silloin se olisi ajanut työsopimuksen ohi, mutta koska päädyttiin asioiden sopimiseen työmarkkinajärjestöjen kesken, työsopimuksen sovittu on määrävämpi.

Samalla tavoin lainsääsännössä on sovittu esimerkiksi sairaslomat, vuosilomat jne, jotka ohittavat muut sovitut asiat, ei työsopimuksen työaika sopimuksella voi näitäkään ohittaa.

Arkipyhiä taitaa vuoden aikana olla keskimäärin 9, joten sillä saadaan 9 * 7,5 = 67,5 tai 9 * 8 = 72 tuntia vuosityöaikaa lisää.

Tähän voi vielä todeta, että jos näin oikeasti voisi tulkinta, niin nuo 72h olisivat tietysti 100% korotettuja koska lainsäädäntö niin edellyttää. Moni saattisi jopa tehdä vapaaehtoisesti :)

Anonyymi kirjoitti...

Minusta se pointti on siinä että työnantajat ovat nimenomaan halunneet että asioista sovitaan paikallisesti. Tämä on erinomainen esimerkki siitä. Toki jokainen ymmärtää (sekä työnantaja, työntekijä että täällä inisevät) että tehtyjä sopimuksia tulee kunnioittaa ja lainsäädäntöä tulee noudattaa. Kun työsopimuksessa on jotain sovittu, se myös pitää. Jos sitä halutaa muuttaa ja kun se ei yksipuolisesti onnistu kummankaan osapuolen toimesta, pitää neuvotella. Tässä kohdin toivoisi työnantajan tietysti ymmärtävät mitä "neuvottelu" tarkoittaa. Se ei tarkoita sitä että määrätään vaan aidosti etsitään kumpaakin osapuolta tyydyttävä ratkaisu. Kaikki muu vikinä on ihan turhaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä toinen omakohtainen esimerkki työsopimuksessa sovitun tärkeydestä ja määräävyydestä.

Minulla luki 90-luvun lopussa tehdyssä työsopimuksessa: "Autoetu"

Työkaverin työsopimuksessa joka tehty 2006 luki vastaavasta: "Autoetu on kulloinkin voimassa olevan työnantajan autoetu politiikan mukainen"

Mitä luulette että kumpi sai pitää autonsa kun vuonna 2014 työnantaja ilmoitti että asiantuntijatasolla ja alemmassa esimiesportaassa ei työsuhdeautoa enää myönnetä 1.1.2015 jälkeen ja ne joilla työsuhdeauto on tulee palauttaa työsuhdeauto ja luopua edusta vuoden 2014 loppuun mennessä.

Työkaveri siis menetti autoedun koska hänen sopparissaan oli sovittu että "työnantaja päättää". Minä taas en luopunut autoedusta koska se lukee työsopparissa että autoetu kuuluu. Työnantaja kyllä yritti, mutta liiton lakimiehen ja luottamusmiehen avustuksella luopuivat lopulta. Eli meni työnantajallekin jakeluun että tehtyjä sopimuksia tulee kunnioittaa.

Olisiko tässäkin pitänyt vain antaa periksi koska työnantaja tai joku muu taho sanoo jotain muuta? Herätkää vikisiät!


Anonyymi kirjoitti...

Valitettavasti sinulla menee nyt puurot ja vellit sekaisin. Arkipyhät on sovittu lainsäädännölisesti sekä kirkkolaissa että muussa lainsäädännössä (kuten vappu ja itsenäisyyspäivä). Vaikka viikottainen työaika on tarkoin määritelty, kyseiselle työajalle osuvat arkipyhät jotka erikseen on määritelty vapaapäiviksi ovat myös vapaapäiviä. Niillä aloilla joilla ei ole mahdollisuutta pitää niitä vapaapäivinä on maksettava vähintään 100% tuntipalkkaa.


Valitettavasti sinulla on puurot ja vellit sekaisin. Se, että kirkkolaki ja vappua ja itsenäisyyspäivää koskevat lait määrittelevät tiettyjä päiviä pyhäpäiviksi, joista sitten työaikalain mukaan maksetaan korotettu palkka, ei liity niiden työaikaa lyhentävään vaikutukseen mitenkään.

Arkipyhien työaikaa lyhentävä vaikutus sovitaan nimenomaan työehtosopimuksilla. Mikäli työehtosopimus ei sisällä määräystä arkipyhän työaikaa lyhentävästä vaikutuksesta, arkipyhäviikon työaika ei lyhenny, ja tämän takia työnantaja voisi teettää esim. helatorstaiviikolla helatorstain takia tekemättä jääneet tunnit takaisin seuraavana lauantaina. Useissa työehtosopimuksissa on arkipyhäviikkojen lauantaista vielä nimenomainen määräys, jonka mukaan arkipyhäviikon lauantai on oltava vapaapäivä.

Anonyymi kirjoitti...

Edelliseen jatkona – ja edelleen siis puhutaan kuvitteellisesta tilanteesta, jossa TES ei sisällä määräyksiä arkipyhien työaikaa lyhentävästä vaikutuksesta – vaikka arkipyhiä osuisi jollekin viikolle kolme, voi työnantaja työaikaa keskimääräistämällä teettää seuraavana kolmena viikkona töitä 6 päivää, ma-la, jotta arkipyhien takia menetetyt työpäivät saadaan takaisin ja työsopimuksella sovittu työaika toteutuu.

Eli vielä yhteenvetona: missään laissa ei ole säädetty, että arkipyhät lyhentävät työaikaa, vaan tämä asia on sovittu tesseissä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ne puurot on velleihin sekoittuneet.

Työsopimuksessa erikseen mainittu työaika, esim. 37.5h viikossa on työnantajaa ja työntekijää sitova, sitä ei ohiteta millään työehtosopimuksessa muulla poikkeavasti sovitulla.

Arkipyhät on pitkälti määritelty lainsäädännössä ja työehtosopimuksissa niiden tarkemmasta käytöstä on sovittu TES kohtaisesti, esimerkiksi korvataanko arkipäivälle osuvia pyhäpäiviä.

Se mitä TES:ssä sovitaan arkipyhistä ei liity viikottaiseen työaikaan. Eli kuten ei aikaisemminkaan, eikä myöskään jatkossa, arkipyhät eivät ole työpäiviä tai niitä korvaavat tunnit ole tunteja jotka henkilön pitäisi tehdä sillä perusteella että työsopimuksessa viikottaiseksi työajaksi on määritelty 37.5 tuntia, kuten alunperin väitit.

Kyse on kahdesta täysin eri asiasta. Arkipyhistä joista on sovittu lainsäädännön pohjalta TES:ssä, mutta ei henkilön työsopimuksessa ja toisaalta työajasta joka voi olla henkilöllä sovittu työsopimuksessa.

Henkilö siis noudattaa arkipyhien osalta työehtosopimusta. Työaika sitä vastoin on sovittu työsopimuksessa jota ei voi ohittaa työehtosopimuksen määräyksellä. Tämän takia viikottaisen työajan pidentäminen työehtosopimuksia muuttamalla ei päde niihin joilla työsopimuksessa on sovittu tarkasta viikottaisesta työajasta.

Jos päädytään paikallisesti sopimalla työajanpidentämiseen siten että esim. arkipyhiä (3kpl) muutetaan työpäiviksi, silloin työsopimuksessa sovittu 37.5h työaika ei päde ellei työsopimuksessa ole sovittu myös arkipyhistä, mitä tuskin on kenellekään. Ainoastaan silloin esimerkin mukainen työsopimus ajaa ohi kun puhutaan työajan muuttamisesta päivä tai viikkotasolla siten että viikottainen työaika muuttuu vastoin työsopimuksessa sovittua.

Eli kauniisti pyytäen, ota se velli ja puuro eri kuppeihin.

Anonyymi kirjoitti...

Jäämme tässä asiassa erimielisiksi, mikä on tietysti ihan OK.

En voi luopua käsityksestäni, että minkään lain mukaan arkipyhä ei lyhennä työaikaa; työntekijä on velvollinen työskentelemään työsopimuksessa sovitun viikkotuntimäärän, vaikka keskellä viikkoa on arkipyhä. Jos työnantaja teettää työtä pyhäpäivänä, joudutaan tietysti maksamaan 100 % korotettu palkka, mutta mikään laki ei estä työnantajaa teettämästä puuttuvat tunnit takaisin lauantaina.

TES:illa voidaan sopia, että arkipyhä lyhentää työaikaa, esim. helatorstaiviikko on 30/32 tuntinen. Jos tällaista TES-määräystä ei ole, työntekijä on velvollinen tulemaan töihin esim. lauantaina, jotta työsopimuksella sovittu viikkotyöaika tulee täyteen. Jos arkipyhät jo lain nojalla lyhentäisivät työaikaa, olisivat TES-määräykset arkipyhän työaikaa lyhentävästä vaikutuksesta täysin turhia.

TES-osapuolet voisivat hoitaa tämän työajan pidennyksen helposti siten, että poistetaan kolmen arkipyhän työaikaa lyhentävä vaikutus. Työntekijä sitten tekisi kolmena lauantaita töitä. Tämä ei olisi mitenkään ristiriidassa sellaisen työsopimuksen kanssa, jossa viikkotyöajaksi on sovittu 37,5/40 tuntia, koska tuo tuntimäärä ei ylity.

Ei ole tietenkään mahdotonta, että olen väärässä – ja jos olen, opin mielelläni uutta – niin voisitko näyttää minulle, mikä on se laki, jonka nojalla arkipyhä lyhentää viikkotyöaikaa arkipyhäviikkona? Kirkkolaki ym. määrittelevät, mitkä päivät ovat pyhäpäiviä. Työaikalaki määrittelee, että pyhäpäivänä tehdystä työstä saa 100 % korotetun palkan. Mutta siinä se.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä tässä keskustellaan eriasioista.

Työsopimuksessa sovittu työaika on käytännössä enimmäistyöaika, emmekä ole lähelläkään sitä tällä hetkellä mm. arkipyhien takia. Joten jos joku haluaa inttää, että perkele työaikani on 37,5 tuntia viikossa ja piste, niin voi sitten pitää sopimuksestaan kiinni myös oikeasti tekemällä joka viikko sen 37,5.

Jos työviikko on yhden päivän lyhyempi esimerkiksi helatorstain takia, eli 30h, ei tarkoita sitä että henkilön pitäisi tehdä tuolla viikolla 37.5h vain sen takia että työsopimuksessa on määrätty tarkka viikottainen työaika.

Edelleen kaikki asiat voidaan sopia työsopimuksessa, mutta harvan työsopimuksessa on sovittu arkipyhistä, jolloin noudatetaan TES:ssä sovittua. Työaika voi olla sovittuna myös TES:ssä, mutta jos se on työsopimuksessa, sitä ei TES:n muutoksilla muuteta.

Alkuperäisestä kommentistasi saa kuvan että jos henkilö kieltäytyy pidentämästä viikottaista tai päivittäistä työaikaa sen takia että työsopimuksessa on sovittu 37.5h/vko hänen pitäisi tehdä myös arkipyhät töitä jotta viikottainen työaika on tuo 37.5 tuntia. Näinhän se ei ole koska työaika ja arkipyhät ovat eriasioita.

Mutta kuten sanoin, jos työajan pidentäminen sovitaan esimerkiksi kolme arkipyhää poistamalla (muuttamalla työpäiviksi) silloinhan työsopimuksessa sovitulla ei ole merkitystä koska muutos on työsopimuksen mukainen. Ero tulee silloin kun työajan lisääminen muutetaan lisämäällä minuutteja päivittäiseen työaikaan tai viikkotyöaikaan.

En jatka tätä vääntämistä enää tämän jälkeen, mutta otan esimerkin elävästä elämästä.

Ylempien toimihenkilöiden TES, arkipyhiä jotka osuvat keskelle viikkoa ei korvata. Eli helatorstai viikolla työviikon pituus on 30h.

Työnantaja vaatii pidentämään työpäivää 6 minuutilla jotta kikyn mukainen työajanpidennys saadaan käyttöön. Tämä pidennys ei koske henkilöä jonka työsopimuksessa on sovittu työajaksi 37.5h/vko koska päivittäinen työajan pidennys pidentäisi sovittua viikkotyöaikaa.

Helatorstai on tälle samalle työntekijälle myös vapaa, kuten ollut tähänkin mennessä saman työsopimuksen voimassa ollessa, eli työsopimuksessa sovittu työaika ei velvoita työskentelemään helatorstaina tai lauantaina koska helatorstai on TES:ssä sovittu arkipyhä eikä sitä tarvitse korvata lauantaina.

Anonyymi kirjoitti...

Voi olla, että puhutaan eri asioista. Mun pointti on kokoajan ollut se, että ilman TES-määräyksiä arkipyhistä, työntekijä on velvollinen työskentelemään tismalleen sen 37,5 tuntia viikossa, jos näin on työsopimuksessa sovittu. Jos arkipyhän takia menetetään viikolla yksi työpäivä, se on sitten tehtävä takaisin lauantaina. On TES:ien ansiota, että arkipyhät lyhentävät viikkotyöaikaa. TES-osapuolet voivat sopia, että työaikaa lyhentävä vaikutus poistetaan eikä se ole ristiriidassa työntekijän työsopimuksen kanssa. Kunhan ei missään vaiheessa ylitetä 37,5 tuntia viikossa, ollaan työsopimuksen rajoissa.

Mutta voidaan lopettaa "vääntäminen", ja odotellaan vaikka jonkun professorin Edilex-artikkelia tästäkin asiasta.

Anonyymi kirjoitti...

Kun kerroin omalle pomolle tästä jutusta sano että antaa kenkää jos rupean valittaa. Täytyy näköjään liittyä ammattiliittoon kun ei ole omilla varoilla varaa lähteä käräjille.

Anonyymi kirjoitti...

Mä vedän pomooni lättyyn jos rupee aukoo päätään. Sitä saattaa työn tuoksinnassa vaikka vasara vähän lipsahtaa. Sattuuhan sitä. Ei mulla uuta.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa liittyä jo ammattiliittoon jos ei ole jo liittynyt. Duunarien on liittouduttava ja järjestäydyttävä porvareita vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kun paikallinen sopiminen on käynnissä meilläkin, niin selvitin hieman kyseistä asiaa. Mistään en saanut selvää vastausta. Liiton puolelta oltiin sitä mieltä, että asian saattaa joku taho riitauttaa ja sitten saadaan päätös. Työsuojelu taas oli sitä mieltä, että tessin mukaan toimitaan.
Työnantaja taas ei halunnut ymmärtää koko asiaa, vaan vaatii nimiä sopimukseen.

mauro kirjoitti...

Laina tarjous 48 tunnin kuluessa.
Hei Onko sinulla taloudellisia huolia? Ja niille, joilla on vaikeuksia saada pääomalainat paikallisten pankkien ja muiden rahoituslaitosten. Katso tämän Sähköpostiosoite: maurogiovanni00@gmail.com

WhatsApp: 002 296 144 6810

mauro kirjoitti...

Laina tarjous 48 tunnin kuluessa.
Hei Onko sinulla taloudellisia huolia? Ja niille, joilla on vaikeuksia saada pääomalainat paikallisten pankkien ja muiden rahoituslaitosten. Katso tämän Sähköpostiosoite: maurogiovanni00@gmail.com

WhatsApp: 002 296 144 6810

John Ahmed kirjoitti...

Tarvitsetko minkäänlaista lainaa? Esimerkiksi Xmas-laina Jos kyllä, niin ota yhteyttä minulle pikaiseen lainaan 3%: n korolla. Lähetä minulle ASAP: russell.credit40@gmail.com

Terveiset.
Russell Investments

mauro kirjoitti...

lainan tarjous 48 tunnissa.
Hei, onko sinulla taloudellisia huolenaiheita? Ja niillä, joilla on ongelmia saada pääomalainoja paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta. Katso tämä osoite Sähköposti: maurogiovanni00@gmail.com

whatsapp: +33 6 44 68 84 20

mauro kirjoitti...

lainan tarjous 48 tunnissa.
Hei, onko sinulla taloudellisia huolenaiheita? Ja niillä, joilla on ongelmia saada pääomalainoja paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta. Katso tämä osoite Sähköposti: maurogiovanni00@gmail.com

whatsapp: +33 6 44 68 84 20

mauro kirjoitti...

lainan tarjous 48 tunnissa.
Hei, onko sinulla taloudellisia huolenaiheita? Ja niillä, joilla on ongelmia saada pääomalainoja paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta. Katso tämä osoite Sähköposti: maurogiovanni00@gmail.com

whatsapp: +33 6 44 68 84 20

campbell joe kirjoitti...

Oletko vaikeassa tilanteessa saada lainaa tai tarvitset kiireellistä taloudellista tukea, tarjoamme lainaa $ 1000 - $ 100.000.000 miljoonaa dollaria 2%: n korolla. Tarjoamme myös henkilökohtaisia lainoja (Secure ja Unsecured) * Yritysten lainat * Home Improvement * Inventor Lainat * Auto lainat * Terveyslaina jne. Ota meihin yhteyttä laillisen lainan tänään ja teemme sinusta paras palveluistamme.

Sähköposti: lucasloanlendingcompania@gmail.com
Whatapp: +1(857)325-5437
Verkkosivusto: http://lucasloanlendingcompania.webs.com/

Kellie Wilson kirjoitti...

Tarvitsetko lainaa maksamaan laskuja? tarvitset lainaa aloittaa liiketoiminta? tarjoamme kaikenlaisia lainoja, jos olet kiinnostunut saamaan laina halvemmalla 3 prosentin korolla tahansa sähköpostitse: Oceanicfinance113@gmail.com verkkosivuilla: https://oceanicfinancialhome.wordpress.com

MR JERRY kirjoitti...

Hei,
Minun nimeni on Amber, olen täällä suositella sinua oikeutetulle lainanantajalle, joka antoi minulle 45 000 dollarin lainan. Hänen nimensä on Jerry Jonesin Jerry Jonesin rahoitusinvestoinneista. Haluan kehottaa kaikkia tarvitsemaan taloudellista tukea ystävällisesti ottamaan yhteyttä sähköpostitse lainahakemuksestasi: jerryjonesfinancialinvestments@gmail.com