Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

sunnuntaina, huhtikuuta 02, 2017

Orjafirmat

Kansainvälisten ihmisoikeusjärjestöjen määritelmän mukaan orjuus on mm. työtä josta ei voi kieltäytyä tai työtä josta ei saa riittävää toimeentuloa. Suomessa nykyajan orjuus on nykyisen ja aikaisempien hallitusten toimesta laillistettu palkattoman työharjoittelun muotoon.

Kenen mielestä on olemassa työtä josta ei tarvitse maksaa palkkaa?

Palkattomaan työhön ei ole olemassa mitään perustetta. Palkan suuruuden kuuluu toki vaihdella osaamisen, kokemuksen ja työtehtävien mukaan, mutta palkaton työ jonka arvo työnantajalle on enemmän kuin 0 eur / kk, on kaiken mittapuun mukaan perustuslaissa ja kansainvälisessä oikeudessa kiellettyä orjuutta.

Tutustukaa ”Orjafirmat” Facebook sivustoon jossa kerätään tietoja Suomessa orjuutta kannattavista ja orjuuteen myötämielisesti suhtautuvista yrityksistä.

Alla muutama esimerkkejä Orjafirmat-sivuston listaamista yrityksistä:

Barona
Berner Oy
Fazer Finnair Oy
Handelsbanken
HC Services Oy
Heinolan kaupunki
Helsinki -filmi Oy
Hesburger
Hoivapalvelu Helmi
Hämeenlinnan kaupunki
IKEA
Intersport Finland Oy
ISS
Kalustetalo Masku
Kesko
K&K Laki Oy
Levi Levin Matkailu Oy
Megaeläin Oy
Naisasialiitto Unioni
Nestlé
Oulun kaupunki
Pro Artisaani ry
Raahen kaupunki
Restel
Seure Henkilöstöpalvelut
StaffPoint
Tokmanni
Varamiespalvelu
WorkPower Oy
World Vision Suomi

(listan lähde: https://www.facebook.com/Orjafirmat/)

oikeusjakohtuus.blogspot.com

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vapaa ihminen ei maksa veroja.
Varusmies- ja siviilipalvelu on orjuutta.

Statismi on väärään tietoon perustuva mielen vankila.

Imulippo kirjoitti...

Niin kuin Anonyymi yllä sanoi, varusmies- ja siviilipalvelu ovat todellakin orjuutta koska niistä ei voi kieltäytyä ilman rangaistusta, mutta tästä samasta syystä mikään työ ja siihen littyvä toiminta ei tietenkään ole orjuutta.

Vai onko jollain antaa esimerkki Suomessa tapahtuvasta työhön pakottamisesta?

Anonyymi kirjoitti...

Työhön pakottaminen liittyy työn tekemiseen ilman korvausta. Ensimmäinen ajatus lähtee siitä onko olemassa työtä, työtä josta solmitaan työsopimus ja josta ei tarvitse maksaa palkkaa? Ei pitäisi. On itsestään selvää että työtä jota työnantajat haluavat tehtävän solmimalla työsopimus tehtävästä työstä ei voi olla arvotonta työnantajalle. Muutoinhan työsopimusta ei haluttaisi tehdä alunperinkään. Jos työ ei ole arvotonta, siitä on etua työnantajalle. Tällaisesta työstä pitää maksaa myös työntekijälle palkka.

Orjafirmat käyttävät hyväkseen vastavalmistuneiden "pakkoa" saada työkokemusta. Toimeentulo edellyttää työtä ja jos henkilö on pitkään opiskellut alaa ja haluaa hyödyntää opiskelunsa tulokset tulisi hänen pystyä myös tekemään alansa työtä. Koska nuori on tähän käytännössä "pakotettu", ovat työnantajat haistaneet tässä mielivaltaisen raon ilmaiselle työvoimalle käyttämällä juuri tuota pakon sanelemaa tilaa hyväkseen.

Tietenkin voidaan viisastella ja sanoa että ei ole mitään pakkoa ottaa työtä vastaan ilman palkkaa, mutta todellisuudessa jos se on ainoa tapa hankkia alan työkokemusta se muodostaa pakon.

Tietenkään orjuus nykypäivänä ei tarkoita sitä että henkilö on kahlittu, vangittu ja pakotettu tekemään työtä väkivallan uhalla ilmaiseksi. Nykypäivän orjuus on nimenomaan sitä että käytetään hyväksi heikommassa asemassa juuri työmarkkinoille valmistunutta.

Oltiin orjuus -käsitteestä sitten mitä mieltä tahansa. Olen täsmälleen samaa mieltä blogistin kanssa siitä, että yksikään työ johon työnantaja tarvitsee tekiän ei voi olla niin arvoton ettei siitä tarvitse maksaa palkkaa.

Valitettavasti monet työnantajat vaativat palkattomia harjoittelujaksoja muka arvioidakseen työntekijän suoriutumista. Meillä on koeajat sitä varten. Luvataan mahdollisuutta palkalliseen jatkoon jos palkaton harjoittelu menee hyvin. Käytännössä poikkeuksetta työnantaja päättää työsopimuksen palkattoman harjoittelun lopussa ja etsii seuraavan ilmaisen harjoittelijan työhön.

Entä työttömyyskorvaus? Niin, TE-toimisto katsoo sinun olevan työsuhteessa vaikka et saa palkkaa työsuhteen ajalta.

Vaikka "orjuus" on suhteellista niin "hyväksikäyttö" on. Kaikki noissa listoissa olevat työnantajat ovat hyväksikäyttäjiä!

Anonyymi kirjoitti...

Katsokaapa Orjafirmat sivulta Raaka Media Oy:n ilmoitusta

https://www.facebook.com/Orjafirmat/photos/pb.336970493144756.-2207520000.1491208212./540448792796924/?type=3&theater

Hakevat ihmistä suunnittelemaan ja toteuttamaan oman yrityksensä (www.raakamedia.fi) uudistamista? PALKATON työharjoittelu.

Onko tosiaan niin että Janne Lumikko Raakamedialta arvostaa yrityksensä sivustoa niin vähän että sen uudistaminen on niin arvotonta työtä ettei siitä tarvitse maksaa palkkaa?

Voin vakuuttaa että omassa firmassani en koskaan tule ostamaan yhtään palvelua firmalta joka harrastaa nykypäivän orjuutta!

Raaka Media Oy
PL 8 00981 Helsinki Y-tunnus: 0929523-9
asiakaspalvelu@raaka.fi
020 7500 280
myynti@raaka.fi
020 7500 281

Anonyymi kirjoitti...

Palkattomat harjoittelut on puhdasta kusetusta. Itse eksyin tällaiseen 4 kk kestäneeseen palkattomaan harjoitteluun. Kaikki kehuivat työsuoritusta ja yhtään negatiivista palautetta en saanut. Jopa oma esimies kehui ja lupaili palkallista sopparia jakson päätyttyä. Viimeiselle viikolla yritys laittoi työnhakuilmoituksen nettiin jossa haettaan harjoittelijaa vastaavaan työhön ja palkattomana. Itse sain kenkää juuri sopivasti ennen palkattoman harjoittelun loppua. Olisi ollut haulikolla töitä eikä itse asiassa paljoa puuttunut ....

Anonyymi kirjoitti...

Toi Raaka Media on aikaisemmin ollut nimille "Markkinointi Lumikko". Toi Raaka Media Oy on otettu käyttöön 2016. Taloustietojen perusteella ei niillä ole edes varaa maksaa palkkaa ... joten kannattaa kiertää kaukaa ilmaiset työharjoittelut,.

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Olisiko enempi syytä tuoda ihmisten tietoisuuteen sitä etteivät suostu palkattomaan työhön, sillä orjatyötä tuosta ei saa millään.

Blogisti nyt vähän puhui hassuja, kun orjatyö on jotain mistä ei voi kieltäytyä, mutta ei kuitenkaan oikein päässyt siihen että kuka niihin ilmaisiin töihin pakottaa tai mikä niihin pakottaa. Ei tietääkseni yhtään mikään, eikä mikään pakota olemaan hiljaa esimerkiksi työhaastattelussa kun työnantaja sanoo että "sä sitten työskentelet palkatta alkuun".

Ihmiset, niskasta kiinni itseänne, katsokaa peiliin ja sanokaa "olen tyhmä enkä voi muita syyttää", jos työskentelette palkatta.

Anonyymi kirjoitti...

Järkyttää kohtelua. Valitettavasti tämä on valitseva tilanne Suomen Tasavallassa joka kutsuu itseään ihmisoikeuksien paratiisiksi. Suomessa levitetään harhakäsitystä että palkaton harjoittelu ja kuntouttavatyö toiminta johtaa palkalliseen kokopäiväiseen työllisyyteen, tämän takia osa yksilöistä sitten uskoo että tämä on tie päästä parempaa elämään vaikka kyseessä on valheesta ja ihmisten harhauttamisesta.
Yle kertoo totuuden valitsevasta tilanteesta Suomessa:
http://yle.fi/uutiset/3-5439256

Omasta näkökulmstani tälläinen meininki on surullista kun tälläiset kieroilut sallitaan ja ihmisten hyväksikäyttäminen jatkuu eikä valtion taloutta sekä oman alkuperäisen kanssan hyvivointia ole saatu palautettua.
https://www.youtube.com/watch?v=bu7-bK2ykok

Suomessa ei myöskään kaikki poliitiset päätökset perustu tieteelliseen tutkituun tietoo vaan pikemmin uskoon eli harhakäsityksiin.
https://www.youtube.com/watch?v=SWnq6R72AIs

Anonyymi kirjoitti...

Jos joskus itse joudun siihen tilanteeseen että joudun palkattomaan työhön tai työharjottelun nimellä orjatyöhön niin lupaan että työnantajalle tulee iso lasku vahingossa rikkoutuneista työkaluista ja menetetyistä asiakassuhteista.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/508561-autoilijaa-uhkaa-2-700-euron-lasku-oman-parkkiruudun-kaytosta-en-jaksa-katsella

Blogger kirjoitti...

Are you looking for free Twitter Re-tweets?
Did you know that you can get these ON AUTOPILOT & TOTALLY FREE by getting an account on Like 4 Like?