Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

maanantaina, kesäkuuta 29, 2015

Varoitus asumisoikeusasunnoista haaveileville

Kesän kynnyksellä ja aurinkoisella terassilla istuessaan moni saattaa herätellä mielessään asunnon vaihtoa. Haluammekin erityisesti muistuttaa asumisoikeusasunnoista haaveilevia AVAIN Asumisoikeus Oy:n asuntoihin ja toimintaan liittyvistä ongelmista. Raportoimme ongelmista keväällä 2015.

ARA:n tarkastus AVAIN Asumisoikeus Oy:ssä osoitti vakavia ongelmia yhtiön toiminnassa

ARA on tehnyt tarkastuksen AVAIN Asumisoikeus Oy:n toimintaan käyttövastikkeiden määräytymisen, hoitomenojen, tilinpäätökseen kirjausten, varojen siirtojen, asukasdemokratian, asumisoikeuslain noudattamisen ja isännöinnin, kustannusten sekä uudishankkeisiin liittyvien menettelyjen osalta. Tarkastusraportti (Dnro 18852/651/13) ei ole kaunista luettavaa, tietojen pimittämistä viranomaisilta ja vakavaa yhteistoiminnan puutetta viranomaisten kanssa …. [ lue lisää ]

AVAIN Asumisoikeus Oy:n omistussuhteet ovat epäselvät

AVAIN Asumisoikeus Oy:n nykyisten asumisoikeusasuntojen omistajuuden siirtyminen Perttu Liukun ja Kari Mäenpään kaltaisille keinottelijoille perustuu monin lainvastaisuuksiin, mitättömiin osakekauppoihin sekä ennen kaikkea valvovan viranomaisen ARA:n, aktiiviseen tukeen. Laittomuuksista huolimatta näiden henkilöiden määräysvalta yhtiössä on säilynyt ennallaan ja asukkaiden lypsäminen ylikorkeilla vastikkeilla jatkuu … [ lue lisää ]

AVAIN Asumisoikeus Oy - Korkotukilainaa virheellisillä tiedoilla

AVAIN Asumisoikeus Oy on hakenut korkotukilainaa Helsingin Paciuksenkaari 10 -12 kohteen märkätilojen perusparannushankkeeseen. Hakemus on tehty virheellisillä tiedoilla mikä väkisinkin pistää miettimään tämän tyyppisten lainahakemusten todellista rahoitustarkoitusta. Hämmästystä herättää myös viranomaisten leväperäinen suhtautuminen koko asiaan kun virheelliset hakemukset sujahtavat läpi prosessin ilman minkäänlaista tarkastusta tai kokonaisarviointia … [ lue lisää

Avain Asumisoikeus Oy - suuri puhallus ja kuinka se tehtiin

Lopputulos on häkellyttävä. Perttu Liukku hankkii pilkkahintaan yleishyödyllisen rakennuttajan osake-enemmistön ja määräysvallan yli 5500 asumisoikeusasuntoon. Perttu Liukun AARI Isännöinti päättää korjauskohteista ja rahoituksesta. Rahat saadaan asukkaiden vastikkeista kerätystä korjausrahastosta. Perttu Liukun Renevo Oy laskuttaa kovan hinnan remontoinneista ja korjauksista. Laskut hyväksyy Perttu Liukun AARI Isännöinti. Avain Asumisoikeus asukkaat maksavat koko lystin entisestään kohoavina vastikemaksuina kun rahat uppoavat omistajien taskuun … [ lue lisää

Avain Asumisoikeus Oy:n vastikkeet poskettoman korkealla

Helsingin Sanomat uutisoi lokakuun 30. päivä, että Avain Asumisoikeus Oy on perinyt ylisuuria vastikkeita. ARA on vaatinut alentamaan isännöinti- ja hallinnointikuluja viidenneksen … [ lue lisää ]

oikeusjakohtuus.blogspot.com

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaikea ymmärtää ihmisiä jotka haluaa asua Avaimen kämpissä. Vastikkeet on keskimäärin 13.50 - 14.90 euroa neliöltä. Samaan aikaan esimerkiksi Helsingissä HASOn kämpissä neliöhinnat on n. 10.00 euron luokkaa. Ero on iso vaikka 105 m2 asunnoissa. Avaimella kämppä maksaa 1470 euroa kuukaudessa kun HASO:lla 1050 euroa kuukaudessa. Hintaero on 420 eur/kk !!!

Itse muutin Avaimen kolmiosta 78 m2 (1076 eur/kk) samalla alueella (250m välimatka) Helsingissä HASO:n neliöön 94 m2 (955 eur/kk). TIlaa on 16m2 enemmän ja vieläkin on 121 euroa halvempi!!

Siinä on miettimistä miksi maksaa ahneelle pikku LIukun paskiaiselle ylisuorta vastiketta? Siksikö että se pienikokoinen luihu rakki saa itse tienata miljoonia?

Anonyymi kirjoitti...

Liukku sai asunnot ARA rikollisten viranhaltioiden avustuksella. Tästä on blogisti kirjoittanut erinomaisen artikkelin. Se että nämä ARA:n viranomaisrikolliset puuhastelevat vielä suojatyöpaikoillaan on käsittämätöntä touhua Suomen kaltaisessa "oikeusvaltiossa". Tätä voisi odottaa Kreikassa jossa korruptio on käsinkosketeltavaa, mutta että Suomessa ...

Anonyymi kirjoitti...

Vittu toi Avain on paska. Vastikkeet nousseet vuoden 2008-2015 aikana 67%, mun kolmion vastike on nyt yli 1300 euroa! Kiertäkää kaukaa Liukun paska asunnot!

Anonyymi kirjoitti...

Aika monta saunan taakke laitettavaa löytyy Avaimesta. Liukku on ensimmäinen joka pitäisi lahdata tavattaessa. Samoin noi ARA:n johtajat jotka ovat sallineet koko touhun. Ei ole Suomesta oikeusvaltioksi kun rikollisesti hankittu hyöty saadaan pitää. No, korruptoitunut viranomainen ja ahkerasti lahjoja antava business mies ... ei ole koskaan ollut hyvä yhdistelmä. Ja toi Toverin lehmä? En viitsi edes sanoa miksi noita akkoja meillä päin kutsutaan ... ruma kuin mikäö.

Anonyymi kirjoitti...

Katkerat valittaa.

Eikö tässä pitäisi ennemmin ottaa oppia siitä miten tässä maassa tehdään rahaa? Avaimen omistamat asunnothan on tällähetkellä lähes arvottomia mutta sampo onkin isännöinti- ja talonmiespalvelut. Näitä ei tarvitse kilpailuttaa tai jos tarvitsee niin näennäisesti. Näin pihan aurauksen hinta on kohdallaan ja vastikkeita korotetaan. Jos sattuu käymään niin että kiinteistön asukkaat häipyvät kohonneiden vastikkeiden vuoksi voi sen kätevästi muuttaa arvokkaaksi pyytämällä ARAa purkamaan omistusoikeus -statuksen vedoten käyttöasteeseen.

Tämähän ei poikkea millään tavalla eduskuntaan valitun Harkimon tai Seppo Sedu Koskisen busineksista. Hoidetaan sisääntulevat varat toiselle firmalle ja toisella otetaan takkiin. Tarpeeksi kun on tullu takkiin tehdään konkurssi, mutta varat onkin toisaalla.

Näin sitä rahaa täällä kotosuomessa tehdään. Ottakaa oppia älkääkä valittako.

Anonyymi kirjoitti...

Jokainen asumumisoikeus talonyhtiö SAA kilpailuttaa isännöitsijä- ja huoltopalvelut. Tästä on olemassa ihan oikeuden päätös.

Asukkaat vaan vaatimaan sitä! Tällöin talonyhtiön hallituksen pitää tehä uusi AVOIN kilpailu.

16 c § (21.12.2010/1256)
Kilpailuttaminen

Asumisoikeustalon omistajan on toimittajatahosta riippumatta kilpailutettava keskeiset ja arvoltaan merkittävimmät hankkimansa isännöinti-, huolto- ja muut kiinteistönhoitopalvelut sekä kunnossapitotyöt, joiden kattamista varten peritään tai on tarkoitus periä käyttövastiketta. Jos hankinnan arvo ilman arvonlisäveroa ylittää julkisista hankinnoista annetun lain (348/2007) 15 §:n 1 kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon, se on kilpailutettava, jollei pakottavista kiireellisistä syistä tai muusta laista muuta johdu.

Asukkailla on oikeus tehdä esityksiä hankintojen kilpailuttamisesta ja osallistua kilpailuttamiseen yhteishallinnosta vuokrataloissa annetun lain mukaisessa menettelyssä.

Anonyymi kirjoitti...

Joku kirjoittaa seuraavaa:

"Asukkaat vaan vaatimaan sitä! Tällöin talonyhtiön hallituksen pitää tehä uusi AVOIN kilpailu."

Asukkaiden esityksillä ja vaatimuksilla ei ole mitää vaikutusta AVAIN Asumisoikeus Oy:ssä. Se on koettu monta kertaa.

Yhtiön hallitus ei noteeraa millään tavalla asukkaiden esityksiä vaan tekee just niin kuin Liukku ja Toveri sanovat.