Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

lauantaina, heinäkuuta 21, 2007

Tapaus ketjukolari ...

Blogi on saanut useita kyselyitä, miten marraskuussa 2006 tapahtuneen ketjukolarin käsittely on edennyt. Muistin virkistämiseksi blogin aikaisemmat artikkelit aiheesta.

Lue: Liikennevakuutus ja oikeusturva
Lue: Ei korvauksia - voi Veritas ja Fennia ...

Kyseessähän oli ketjukolari, jossa kaksi ensimmäistä ajoneuvoa ovat pysähtyneet, Kia (1) ja Avensis (2). Avensiksen perään ajaa Volvo (3), joka on vakuutettu Veritaksessa ja viimeisenä Volvon perään ajaa Passat (4), joka on vakuutettu Fenniassa. Avensis jää edessä olleen Kian ja perään ajaneiden Volvon ja Passatin väliin. Avensiksen korjauskulut ovat yli 7 000 eur. Veritaksen päätös asiassa oli, että kolmas ajoneuvo, Volvon kuljettaja ei ole aiheuttanut vahinkoa, koska hän on kerinnyt pysäyttää ajoneuvonsa ja vasta viimeisenä kasaan ajanut Passat on tönäissyt Volvon Avensiksen perään. Veritas ei korvaa Avensiksen vahinkoja.Fennian päätös puolestaan oli, että viimeinen ajoneuvo Passat ei ole aiheuttanut Avensikselle vahinkoa, koska Passatin edellä ajanut Volvo on törmännyt Avensiksen perään ennen kuin Passat ajoi Volvon perään. Fennia ei korvaa Avensikselle aiheutunutta vahinkoa.

Veritas perusti päätöstään sille, että Volvossa oli kuljettajan lähiomaisia, jotka todistivat kuljettajan kerinneen pysähtyä. Fennia puolestaan päätöstään sillä, että lähiomaisten todistusarvo on mitätön sekä sillä, että Volvon kuljettaja ei jäänyt odottamaan poliisin saapumista vaan poistui paikalta ja siten vaikeutti asian tutkimista. Oli miten oli, Avensiksen kuljettaja täysin syyttömänä jäi kahden vakuutusyhtiön pomputtelun väliin.

Avensiksen kuljettajalla on tällähetkellä, sekä oman liikennevakuutuksen että kaskovakuutuksen bonukset laskeneet. Liikennevakuutuksen siksi, että hoitokulut on korvattu syyttömän omasta liikennevakuutuksesta ja syyttömän ajoneuvon korjauskulut syyttömän kuljettajan omasta kaskovakuutuksesta.

Asiasta on pyydetty liikennevahinkolautakunnan päätöstä tammikuussa 2007. Asian etenemistä tiedusteltiin heinäkuussa 2007, jolloin vastaus oli, että osapuolten vastaukset on käsittelijällä, joka esittelee asian lautakunnalle alkusyksystä.

Joutunemme odottamaan vastausta vielä muutaman kuukauden.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo, on vähän vastaavanlainen juttu 3 vuotta sitten. Lautakunnan päätöksellä vakuutusyhtiö vasta korvasi. Ehdottaisin blogille että kertoisit hivenen lain tarkoittamasta "tuottamuksellisuudesta" ... Eli vastapuolen liikennevakuutuksesta korvataan kuluja vain jos teko on ollut tuottamuksellinen. Eli se on väärä luulo että kolarissa aina vastapuoli maksaa.

Anonyymi kirjoitti...

Se on vittu aina sama noiden vakuutusyhtiöiden kanssa. Raha kelpaa, mutta annas kun pitäis jotain sopimuksen perusteella maksaa? Kyllä etsitään kaikki mahdolliset porsaanreiät jotta vältytään maksamasta ...

Anonyymi kirjoitti...

Veritaksesta ei oo mitään hyvää sanottavaa. Suomen ruotsalaisia pellejä kaikki. Olin vakuuttanut autoni veritaksessa, mutta tää mulkku käsittelijä päätti olla maksamatta korjauskuluja koska olin muka itse syyllistynyt törkeään huolimattomuuteen. Kun jätän autoni parkkiin vai? Haistakaa paska ...

Anonyymi kirjoitti...

Tietäisitte vain miten paljon vakuutusyhtiöt kusettaa. Nyt en edes puhu näistä vakuutuslääkäreistä jotka tuomitsevat ihmisiä näkemättä ...

Anonyymi kirjoitti...

Veritaksesta siirsin vakkarit 3 vuotta sitten pois ... paska firma