Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

perjantaina, huhtikuuta 24, 2009

Helsingin sosiaalijohtaja Paavo Voutilaisen on erottava!

Helsingin kaupungin sosiaalijohtaja Paavo Voutilainen on sisustanut työtilojaan 72 000 eurolla. Sosiaalijohtaja Paavo Voutilaisen toimialueella kuuluvat Helsingissä lapsiperheiden palvelut, päivähoito sekä vanhusten palvelut. Samaan aikaan kun Paavo Voutilainen päättää käyttää veronmaksajien rahoja 72 000 euroa (430 000 mk) työtilojensa sisustamiseen, Helsingin kaupunki leikkaa rajusti lapsiperheiden ja vanhusten palveluja. Sosiaaliviraston budjetti on vuodelle 2009 täysin alimitoitettu, mikä tulee entisestään johtamaan mm. kustannusten karsimiseen, palveluiden heikkenemiseen ja päivähoitoryhmien kokojen suurentumiseen ja hoidon tason dramaattiseen laskuun. Kun kaupungin tulosvastuulliset virkamiehet yrittävät kaikin keinoin karsia kustannuksia perumalla muutamien tuhansien eurojen kustannusvastuita lasten palveluiden toimialueilla, Paavo Voutilainen pistää rehvakkaasti menemään apulaiskaupunginjohtaja Paula Kokkosen siunauksella, 72 000 euroa sisustukseen. Pelkästään hänen pähkinäinen ja sähköherkuilla varustetun työpöytänsä hinta oli yli 18 500 euroa. Normaalin käyttökelpoisen työtehtävien hoitamiseen soveltuvan työpöydän saa varmasti alle 1000 eurolla.

Sisustuksen hankintoja ei ole kilpailutettu vaikka hankintalain ja kaupungin hankintasäännön mukaisesti näin on meneteltävä kaikkien yli 15 000 euron hankintojen osalta. Vaikka rahat 72 000 euron sisustushankitoihin tulevatkin sosilaalitoimelle varatusta hallinnointibudjetista ei päätöstä hankinnoista voi perustella millään. Sosiaalitoimen tulee ensisijaisesti turvata palvelujen saatavuus ja karsia hallinnollisia menoja supistamalla hallintobudjettiaan eikä päinvastoin tuhlata veronmaksajien rahoja vain sen takia jos budjetissa sattuu olemaan ylimääräistä. Nähtävästi Helsingin kaupungissa ei osata budjetoida oikein jos hallintobudjetissa on rahaa vaikka poltettavaksi mutta sosiaalisiin palveluihin varatut budjetit ovat alimitoitettuja ja raha on niukassa. Voisi melkein luulla että sosiaalitoimella ei ole taloudellisia ongelmia eikä siten yksikään palveluiden supistamis- tai karsintapäätös tule olemaan kuluvana vuonna perusteltua.

Paavo Voutilaisen toiminta on selkeää yhteiskunnallisen aseman väärinkäyttöä. Henkilön käsityskyky kohtuullisuudesta on vakavasti horjunut ja hän ei ole pätevä hoitamaan sosiaalijohtana virkaansa Helsingissä. Kunnan vastuullisessa tehtävässä edellytetään kustannustietoisuutta ja selkeää maalaisjärjen käyttöä mitä Paavo Voutilaisen toiminnasta ei löydy hakemallakaan. Samalla voi kysyä minkälainen ihminen ei näe ristiriita vastuualueensa supistusten ja öykkärimäisen verovarojen tuhlaamisen välillä?

Kannattaa myös muistaa että Paavo Voutilainen valittiin sosiaalijohtajan virkaan vuonna 2006. Hänen valinnastaan kanneltiin korkeimpaan hallinto-oikeuteen asti koska hänen pätevyyttään epäiltiin vahvasti. Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen mukaan sosiaalijohtajan teologian tutkinto on aivan riittävä vastuulliseen virkaan eikä erityispätevyyttä ja sosiaalialan asiantuntemusta tarvita. Kuten huomaamme, korkein hallinto-oikeus oli jälleen kerran väärässä.

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Paula Kokkonen on puolustanut Paavo Voutilaisen hankintoja ja kertoo täysin luottavansa johtajansa arvostelukykyyn. Tämä lausunto osoittaa Paula Kokkosen toiminnan kuuluvan täsmälleen samaan kategoriaan kuin Paavo Voutilaisen. Mikäli Paula Kokkonen ja Paavo Voutilainen eivät tajua itse erota tehtävästään heidät tulee erottaa välittömästi. Nykyisen talouslaman, perheiden ahdingon, nousevan työttymyyden ja yhteiskunallisen hädän keskellä ei voi kuin kauhistella kuinka kahden korkeassa aseman olevan hyväpalkkaisen ja suurituloisen Helsingin kaupungin virkamiehen verorahoin kustantamat kulutusjuhlat ovat karanneet valvonnasta.

Voutilaisen ja Kokkosen toiminta osoittaa täydellistä vieraantumisen merkkejä yhteiskunnan realiteeteistä. Kummatkin henkilöt ovat epäpäteviä niihin tehtäviin joihin heidät on Helsingin kaupungin organisaatiossa valittu. Kosketus tavalliseen kaupunkilaiseen ja veronmaksajaan on kadonnut.

Paavo Voutilaisen ja Paula Kokkosen on erottava välittömästi!

39 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vittu mikä hamsteri. Ennen vanhaan tollaset mätäpaiseet vietiin saunan taakse ...

Anonyymi kirjoitti...

Ei muuta kuin palautetta henkilölle: paavo.voutilainen@hel.fi , e-maili osoite löytyy sivulta http://www.hel.fi/wps/portal/Sosiaalivirasto/Artikkeli?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/Sosv/fi/P__t_ksenteko+ja+hallinto/Johtajat/Sosiaalijohtaja

Anonyymi kirjoitti...

Käsittämätöntä toimintaa. Nyt jos milloin olisi erityisen tärkeää että yhteiskunnallisesti keskustellaan asiasta. Johtajilla näyttää asiat sumentuneen täydellisesti. Kyllä huoneen sisustamisen vielä ymmärtää, mutta että pelkkään pöytään 18keur. Herra jumala.

Anonyymi kirjoitti...

Sosiaalivirastolta sain kirjeen toimeentulotuesta. En saa kun kuulema rahaa on käytössä ihan tarpeeksi. Tilillä on 0 euroa. Asun vuokralla, työttömänä jo yli vuoden. Nettotulot työttömyskorvauksen jälkeen n. 600 euroa kuukaudessa. Vuokraan menee 450 euroa. Eli 150 euroa jää ruokaan ja muihin maksuihin. Sosiaalivirastoon kun soitin niin sanoivat että ehtoja on kiristetty. Kyllä te 150 eurolla pärjäätte kun syötte nuukasti, ja ainahan kerkiää juosta tarjousten perässä. Makaronipussi kuulema maksaa 50 centtiä kappale.

Tekee kyllä pahaa kun samaan aikaan samaisen viraston johtaja pistää haisemaan oikein kunnolla. Eikö noita ahneita johtajia saa kuriin millään?

Anonyymi kirjoitti...

VOUTILAISEN on erottava heti! Todellista veronmaksajan silmäänkusemista. Missä se mies asuu?

Anonyymi kirjoitti...

Tyypillistä byrokratian ja byrokraatikoiden logiikkaa; jos budjettiin on kerran merkitty määräraha huonekaluille, niin sehän tulee kuluttaa, vaikka sitten käsityönä tehtyyn kultaiseen pöytään.

Ja sitten vielä ihmetellään miksi kansalaiset inhoavat päättäjiä ja virastoissa istuvia homehtuneita dinosauruksia. 20 vuotta sitten tämä(kin) juttu olisi painettu villasella, mutta kiitos blogien ja muiden vaihtoehtoisten kanavien, tätä ei unohdeta koskaan.

Paavo Voutilainen tulee olemaan merkitty mies, lopun ikäänsä.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, mediasta ja lehdistöstä tiedot katoaa, mutta ei tällaisista yksityisistä blogeista. Se on oikein se, tuollaisia ihmisiä jotka vähät välittävät pitääkin rangaista ikuisella häpeällä. Muutaman kuukauden päästä google haku "Voutilaisen" nimellä johtaa juuri tällaisiin artikkeleihin.

Anonyymi kirjoitti...

hyvä anonyymi työtön: 150 eurolla saa sen kirveen ja jos samassa kaupungissa asuu niin miestä voi käydä kovistelemassa. Pahimmillaan saa viikon putkareissun maksamattoman sakon takia...

Anonyymi kirjoitti...

Putkassa saisi ainakin syödä hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

"Putkassa saisi ainakin syödä hyvin."

Eikä tarvitse vuokraakaan maksaa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Paitsi että laki on muuttunut ja sakkoja ei enää muuteta vankeudeksi, joten se siitä ilmaisesta ylläpidosta. Saat sakot, mutta siihen se jääkin sinun tuloilla. Kiitos oikeusministeri Braxin kun teki köyhistä laillia rikollisia ilman seuraamuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Kuka kävis vähän Helsinsin sosiaaliviraston edessä kuvaamassa youtubee aineistoa Voutilaisesta kun lähtee duunista. Voitaisin järjestää vähän muutakin hämminkiä paikalle. Eihän tollasten paskakasojen voi antaa kulkea rauhassa. Sama koskee Kokkosta.

Anonyymi kirjoitti...

Ketä lähtee ensi viikolla Voutilaisen ja Kokkosen työpaikalle vähän remontoimaan. Kerätään kunnon porukka ja pistetään paikat kerralla uusiksi. Eikä maksa mitään, varsinkaan seitsemääkymmentä tonttua.

Anonyymi kirjoitti...

Sen lisäksi että on ahne paskiainen on vielä noin kieron näkönenkin. En yhtään ihmettele ...

Anonyymi kirjoitti...

Helsingin tauti...

Anonyymi kirjoitti...

Törkeyden huippua mennä uusimaan 72000 € toimistokalusteita ja aulaa. Vähemmälläkin olisi pärjännyt jos vain olisi käynyt katselemassa. Oikein arkkitehti palkattu vielä kaiken lisäksi suunnittelemaan tuo homma. Siihenkin meni rahaa. Plus tietenkin kokoonpano ja kuljetus paikalle.
Ja todellakin kun palveluista karistaan, niin olisi nyt pitänyt ajatella kahdesti ennenkuin menee tuollaista tekemään.

Anonyymi kirjoitti...

Asun tässä Voutilaisen naapurissa. Niin on itseään täynnä oleva kaupungin virkamies. Päässyt isoihin saappaisiin ja näyttää pitää kuka käskee. Jotenkin en yhtään hämmästynyt uutisesta. Juuri sen luontoinen mies että vähät välittää kunhan vain itse saa.

Anonyymi kirjoitti...

PAULA KOKKOSELLE KENKÄÄ!

PAAVO VOUTILAISELLE KENKÄÄ!

Anonyymi kirjoitti...

Kävin tekemässä asiasta rikosilmoituksen. Nimesin kummatkin Paula Kokkosen että Paavo Voutilaisen. Väitän että kyseessä on rikollinen menettely kun rikotaa hallintolakia sekä tavoitellaan omaa etua julkisessa virassa viranomaisena jonka vastuulla on erityinen edellytys toimia virkansa mukaisella tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Missäs se Voutilainen asuu? Voisin käydä vähän paikanpäällä juttelemassa. Hyvässä hengessä tietenkin ... or not

Paavo kirjoitti...

Tällasten paskablogien ja ja paskablogin lukijoiden ininät paljoa paina. Menkää kotia!

Anonyymi kirjoitti...

"Tällasten paskablogien ja ja paskablogin lukijoiden ininät paljoa paina."
- Niin, eihän se ainakaan julkinen keskustelu ollut syy Kanervankaan eroon. Tai siihen, että eläke-ikä ei noussut. Ei tämä blog varmasti yksinään asioita muuta, mutta asioista pitää puhua ja niitä pitää pitää esillä.

"Menkää kotia!"
- Luuletko, että näitä blogeja tai kommentteja jossain kirjastossa kirjoitetaan?

Anonyymi kirjoitti...

"Kävin tekemässä asiasta rikosilmoituksen. Nimesin kummatkin Paula Kokkosen että Paavo Voutilaisen."
- Pistä lehtiin tieto, että minne teit ilmoituksen. Jos vaikka seuraavat, miten etenee.

Juutilainen kirjoitti...

Ei se 18 000 euron työpöytä kallis ole. Köyhästä se vain tuntuu siltä.

Anonyymi kirjoitti...

"Ei se 18 000 euron työpöytä kallis ole."
- Kyseisen viraston määrärahat eivät riitä edes lakisääteisten tehtävien hoitoon, mutta 70 000e sisustukseen löytyy?

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

"Tällasten paskablogien ja ja paskablogin lukijoiden ininät paljoa paina. Menkää kotia!"

Onko Parkki-Paavo hieman katkera, kun ei laittomuudet onnistuneet? :D

Anonyymi kirjoitti...

Nettotulot työttömyskorvauksen jälkeen n. 600 euroa kuukaudessa. Vuokraan menee 450 euroa. Eli 150 euroa jää ruokaan ja muihin maksuihin. Sosiaalivirastoon kun soitin niin sanoivat että ehtoja on kiristetty. Kyllä te 150 eurolla pärjäätte kun syötte nuukasti, ja ainahan kerkiää juosta tarjousten perässä. Makaronipussi kuulema maksaa 50 centtiä kappale."

Taisit kyllä vähän vääristellä totuutta, sillä:

http://www.hel.fi/wps/wcm/connect/f39e4f004a175c7ebf6bff3d8d1d4668/303-005_toimeentulotuki_0901.pdf?MOD=AJPERES

Anonyymi kirjoitti...

Laskeppa uudelleen, ihan menee yksieläjän kaavan mukaan. Sitäpaitsi, tämä tulos on mustaa valkoisella, ihan on paperilla.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan sama miten se on, pääpointti on että ihminen on mielenvikainen jos menee sosiaalitoimen johtajana, vastuullaan vähätuloiset ja lapsiperheet, hankkimaan itselleen 18 000 euron pöydän. Pöydän jonka kustannus on korkeampi kuin 18% Helsinkiläisen vuosipalkka.

Anonyymi kirjoitti...

Höh, miten niin kaavan mukaan? Yksineläjälle kuuluu 417,45 + asumis ja sairauskulut.

Anonyymi kirjoitti...

"Ketä lähtee ensi viikolla Voutilaisen ja Kokkosen työpaikalle vähän remontoimaan."
"Missäs se Voutilainen asuu? Voisin käydä vähän paikanpäällä juttelemassa"

Tuollaiset ihmiset ansaitsevatkin huonot päättäjät. Ei tuo ole kuin pikkupiirun Voutilaisen alapuolella.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä vittua? Eikö sitä saa rehellinen ihminen kommentoida. Juttelemisella tarkoitin kyllä ihan juttelemista enkä "juttelemista". Tottakai virkamiehenä Voutilainen on valmis puolustamaan ja perustelemaan päätöksensä vaikka siitä juteltaisiinkin kasvotusten. Vaikka hänen kotitalonsa edessä. Ei se mikään uhkaus ollut.

Anonyymi kirjoitti...

Täällähän narisette ja taas uutta rahan kylvöä hesan sosiaalilaitoksessa. Kohta tulee uutisiin ...

Anonyymi kirjoitti...

Onpas huonosti kirjoitettu teksti. Täynnä kirjoitus- ja asiavirheitä. Suomen kurssille siitä!

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

"Onpas huonosti kirjoitettu teksti. Täynnä kirjoitus- ja asiavirheitä. Suomen kurssille siitä!"

Eli kun muuta vikaa ei löydy, kritisoidaan olemattomia. Hus takaisin kiven alle rölli.

Anonyymi kirjoitti...

Helsingin sosiaalitoimella on siis rahaa kuin roskaa joten kaikki tuentarvitsija hakemaan niin paljon rahaa sieltä kuin saatte.

Anonyymi kirjoitti...

http://fifi.voima.fi/artikkeli/Miljardin-euron-mies/2870?page=1

Anonyymi kirjoitti...

Jaaha, nyt on tuhlattu 160 000 euroa konsulttifirmalle ja taas ilman kilpailutusta. Katsoisiko joku montako "tuttua" sielä konsulttifirmassa oikein pyörii ...

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Tarkastus+Helsingin+kerj%C3%A4l%C3%A4isprojekti+olisi+pit%C3%A4nyt+kilpailuttaa/1135248403126

Anonyymi kirjoitti...

Vaasan sosiaali ei saa auttaa
SUOMALAISIA "MIKSI"
Seurakunnan ja Pelastusarmeijan
ruokapusseja ei hae kuin SUOMALAISET missä ovat RUOTSALAISET ja MUTIKSET??