Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

sunnuntaina, marraskuuta 01, 2009

Suomessa lapset arveluttaviin lääketieteellisiin tutkimuksiin ilman vanhempien lupaa

Suomessa on sosiaali- ja terveysministeriö ajamassa lakiehdotusta jolla mahdollistetaan suomalaisten lasten käyttäminen lääketieteellisiin kokeisiin salassa vanhemmilta ja ilman vanhempien lupaa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jopa alle 15 -vuotiaita lapsia voidaan houkutella laillisesti lääketieteellisiin kokeisiin ilman että vanhemmille tarvitsee kertoa asiasta mitään. Taustalla on vakavasti korruptoituneen Terveyden- ja hyvinvointolaitoksen (THL) sukupuolitautirokotetutkimus jossa lainvastaisesti rokotetta testattiin nuorilla ilman lupaa kummaltakin vanhemmalta. Valitettavasti Suomessa on entisestään yleistynyt käytäntö missä viranomaisten jäädessä kiinni rikollisesta toiminnasta asia korjataan säätämällä laki jolla rikokset voidaan toteuttaa jatkossa lakipykälien suojassa.

Suunniteltu laki loukkaa perheiden itsemäärämisoikeutta, ihmisoikeuksia, YK:n lasten oikeuksien sopimusta sekä EU-lainsäädäntöä, jonka mukaan alaikäisten osallistuminen lääketieteellisiin- tai vastaavankaltaisiin testeihin tarvitaan aina huoltajien suostumus.

Luottamus Terveyden- ja hyvinvointilaitoksen (THL) moraaliin, eettisiin arvoihin ja toimintatapoihin on pudonnut kansalaisten silmissä pakkaselle. Laitoksen toimintatapa osoittaa vakavaa piittaamattomuutta ihmisoikeuksiin. Kun muistaa vielä uutisen laitokseen kohdistuneesta korruptiosta eli 6 miljoonan euron tuesta lääkeyhtiöltä jonka rokotteet valittiin Suomeen ainoaksi rokotteeksi ilman kilpailua, voi rehellisesti kysyä miksi THL:n johto istuu edelleen paikallaan? Ehkä siksi, että toiminnalla on Suomen hallituksen siunaus ja rikollisten menetelmien käyttö aiotaan suojata vielä laillakin.

Lakiehdotus on tällä hetkellä lausuntokierroksella 15.11.2009 asti. Mikäli olette sitä mieltä että teillä huoltajina on oikeus päättää lastenne terveydestä, ettekä halua antaa päätäntävaltaa viranomaisten käsiin, suosittelen allekirjoittamaan addressin "Salaa vanhemmilta - lakiesityksen vastustaminen". Asiallisia kommentteja voi lähettää myös suoraan sosiaali- ja terveysministeriöön.

Lakiehdotus
Addressi
Rokotusinfo

Lue myös:
Kadotettu oikeudenmukaisuus
Poikkeusolot - kansalaisoikeuksia kavennetaa jälleen
Sikainfluenssa, osa 2 - Rokote on terveysriski
Sikainfluenssa
Olen pahoillani että luin artikkelisi liian myöhään

42 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juuri kuin luin hesarista että KKO on viimein tullut järkiinsä ja käsittänyt itsekriminointiin liittyvät alkeet jotka pitäisi olla kaikkien sivistysmaiden äidinmaidossa, eli purkivat Uotin tuomion koska hänet oli pakotettu todistamaan itseään vastaan. Nyt sitten tällainen uutinen? Mihin helvettiin tämä maa on menossa jos tuollaista edes ajatellaan?

Anonyymi kirjoitti...

Aivan käsittämätöntä? siis todellako suomessa saa kohta pelästä senkin puolesta mihin se oma lapsi on tietämättömyyttään sotkeutunut kun ei vanhemmille enää kerrota mitään?

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla kyse uudesta NAMUSEDÄSTÄ. Ennen vanhaan meitä varoitettiin kaikenmaailman karkkien tarjoaista, ettei saa lähteä namusetien matkaan. Tappavat ja raiskaavat. Nyt nähtävästi kun lapset ovat aika valveutuneita näissä asioissa pitääkin varoittaa THL:n namusedistä, Pekka Puskasta, jotka houkuttelevat lapsia vaarallisiin tutkimuksiin raiskauksen korvikkeena. Oi aikoija oi tapoja.

Anonyymi kirjoitti...

Jos tämä jatkuu Suomessa niin on aika ottaa oikeus omiin käsiin. Kuinka paljon tämä kansa antaa oikein itseään kusta silmään? Olemmeko me todella sellainen kansa joka ansaitsee tuollaiset johtajat ja virkamiehet? Ehkä on aika näyttää että jossain se raja menee suomalaisellakin ...

Anonyymi kirjoitti...

Adressi voi olla hyödyksi, mutta koska asia on vielä lausuntokierroksella, vielä tehokkaampi tapa lienee olla antaa asiasta lausunto Sosiaali- ja terveysministeriölle. Asiallisia perusteita oikeusperiaate- ja ihmisoikeusviittauksineen kirjoituksessa jo tulikin varsin paljon esille. Lausunnon ei tarvitse olla pitkä tai ihmeellinen.

Lausunnon oikea osoite on sosiaali- ja terveysministeriön kirjaamo, kirjaamo.stm@stm.fi ja linkki yhteystietosivuun josta löytyy postiosoite ylempänä jo olikin.

Anonyymi kirjoitti...

Kyseessä ei ole yksittäistapaus. Muita samansuuntaisia (usein ulkomaisen) yksityisen sektorin ja julkisen sektorin hedelmällistä yhteistyötä edistäviä lakimuutoksia jotka ovat toteuneet tai vireillä

* 1.11.2009 alkaen implanttirekisteri siirrettiin Lääkelaitoksesta THL:ään. THL:stä tehtiin lupaviranomainen, joka päättää, millä ehdoilla implanttirekisterin tietoja (kansalaisten terveystietoja) voidaan luovuttaa eri tahoille tutkimuskäyttöön (esim. lääkeyhtiöille)

* ensi vuoden alusta THL:lle siirretään oikeuslääketieteellisiin ruumiinavauksiin liittyviä tehtäviä. Odotettavissa on merkittäviä synergiaetuja, kun tutkitaan esim. THL:n tutkimusta rahoittavan lääkeyhtiön tuotteen aiheuttamaksi epäiltyä kuolemaa. THL saa suoraan lääkeyhtiöltä tuoreimmat tiedot lääkkeen mahdollisista haittavaikutuksista, ja voi esim. sulkea pois uusimpien tietojan valossa turhat epäilyt lääkkeen haitoista

* blogikirjoituksessa mainittuun lakiehdotukseen sisältyy myös pykälä, jossa kansalaisten terveystietojen luovuttaminen esim. lääkeyhtiöiden tutkimuskäyttöön siirretään sosiaali- ja terveysministeriöstä THL:ään

* elinten ottamista lakia ollaan muuttamassa niin, että elimen ottamiseen henkilöltä ei enää tarvita henkilön tai tämän omaisen nimenomaista suostumusta, vaan elimen voi ottaa ellei nimenomaista kieltoa ole

* ministeri Risikko yhdessä THL:n kanssa on uudistamassa koko suomalaista terveydenhuoltoa - yksityiskohdata ovat epäselvät, mutta ilmeisesti on tarkoitus, että THL:llä on merkittävä ohjaus- ja johtorooli

Anonyymi kirjoitti...

Valtaa näytetään kerättävän viranomaiselle (THL) jonka toiminta on jo tällä hetkellä eettisesti hyvin arveluttavalla pohjalla ja äärimmäisen epäpätevästi johdettu. Nykyinen kehitys on äärimmäisen huono eikä millään tavoin suojaa kansalaisten oikeuksia. Lasten hyväksikäyttö on suorastaan pöyristyttävää.

En kuitenkaan ihmettele tämän hetkistä kehitystä koska ministeriön sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä sekä peruspalveluministeri Paula Risikko ovat jo osoittaneet että naisilla ei näytä olevan alkeellisintakaan kykyä vaativiin tehtäviin. Kummankin hölösuun lausunnot ovat olleet sitä luokkaa että yleissivistyksen puute tai vieraantuminen todellisuudesta ovat enemmäkin tautina kuin oireena.

Anonyymi kirjoitti...

Aika rajua tekstiä viranomaisista ja ennenkaikkea täysin tarpeetontan vihamielistä lietsontaa laitosta kohtaan joka on toiminut esimerkillisesti rokotekampanjoiden osalta.

Taustalla on vakavasti korruptoituneen Terveyden- ja hyvinvointolaitoksen ...

.. yleistynyt käytäntö missä viranomaisten jäädessä kiinni rikollisesta toiminnasta asia korjataan säätämällä laki jolla rikokset voidaan toteuttaa jatkossa lakipykälien suojassa...

Laitoksen toimintatapa osoittaa vakavaa piittaamattomuutta ihmisoikeuksiin...

Anonyymi kirjoitti...

Kerrotko minulle miksi minä huoltajana en ole oikeutettu saamaan tietoa siitä mitä minun vastuulla olevalle alaikäiselle nuorelle tehdään?

Anonyymi kirjoitti...

THL:n ja STM:n toimintahan on suoraan natsisaksasta. Kas kun eivät vielä perusta keskitysleirejä. Mies ministereistä voisi sentään jotenkin ymmärtää että perheasiat ei ole hallussa mutta naisministerit? Risikko ja Hyssylä? Mitä vittua niiden päässä oikein liikkuu ...

Anonyymi kirjoitti...

"houkutella"

Niin, kuinkakohan vaikeaa se on houkutella nuoria lääketesteihin kun tarjoaa 100 euroa taskurahaa ja kun vanhemmillekaan ei tarvitse kertoa niin ...

Anonyymi kirjoitti...

Kerrotko minulle miksi minä huoltajana en ole oikeutettu saamaan tietoa siitä mitä minun vastuulla olevalle alaikäiselle nuorelle tehdään?

Silloin, kun tutkimukseen rekrytoiva henkilö on sitä mieltä, että lapsesi tai nuoresi on kykenevä päättämään lääketieteelliseen tutkimukseen osallistumisesta itse, hän voi päättää, että näin tehdään. Onhan se toki niin, että kun joku th-alan koulutuksen saanut aikuinen tapaa nuoresi kauppakeskuksessa tai koulussa, hän voi muutaman minuutin tuttavuuden jälkeen tämän arvioin tehdä. Hän myös saa korvausta työstään todennäköisesti sen mukaan, kuinka tuloksellisesti työnsä tekee, eli mitä useampi suostunut nuori, sitä enemmän hän saa palkkaa. Hänellä on siis intressi tehdä tämä työ huolellisesti ja hyvin.

Sinä et ole tähän tietoon oikeutettu, koska Suomessa on tärkeää tehdä tutkimuksia, myös lapsilla, koska lapsille annettavat lääkkeet on ensin testattava lapsilla. Onhan toki parempi, että tutkimukset tehdään Suomessa eikä esimerkiksi kehitysmaissa. Tai no, nyt sinulle pitää siitä kertoa, mutta ensi vuonna tähän aikaan enää ei, jos lakiesitys menee läpi. Kyllähän nuoresi on pätevämpi päättämään tällaisesta asiasta kuin sinä, ja siitähän voisi tulla erimielisyyttä kotona, jos vielä kerrottaisiin sinulle.

Muuten, löytyykö keneltäkään tai mistään netistä lausuntoluonnosta, jota voisin muokata mieleisekseni, ja toimittaa ministeriöön?

Kati kirjoitti...

Nyt tarvitaan todellista kansan heräämistä ja tosiasioiden valottamista!

Suomi on ollut mukana Codexissa vuodesta 1966, mutta mitä se tarkoittaa?

Tutkikaa asiaa ja Helsingissä on lauantaina 7.11. tilaisuus, jossa kuumat faktat nostetaan esille. Tule paikalle!


ONKO RUOKASI SITÄ MITÄ USKOT SEN OLEVAN?

Oletko sinä tietoinen Codex Alimentarius -koodiston vaikutuksista terveysvalintoihisi?

Codex Alimentarius on järjestelmä joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden laatia,
yhdenmukaistaa ja valvoa elintarvike-standardeja maailmanlaajuisesti.

Codex Alimentariuksesta on tullut kuluttajien, elintarvikkeiden tuottajien ja jalostajien,
maan sisäisten elintarvikevalvontaviranomaisten ja kansainvälisen elintarvikekaupan maailmanlaajuinen viitekehys.

Kenen käsiin tämä valta päätyy? Ketkä ovat päättämässä koko maailman ruoan kasvatuksesta ja jakelusta ja mihin arvoihin se perustuu?

Oletko sitä mieltä, että sinulla tulisi olla oikeus tietää mitä syömääsi ruokaan on lisäilty tai minkä tasoisista raaka-aineista ne on valmistettu?
Kuuluisiko sinulla olla oikeus tietää onko syömäsi ravinto valmistettu geenimuunnelluista raaka-aineista?
Kuuluisiko maanviljelijällä olla oikeus päättää itse, mitä ja miten maassaan viljelee?
Tulisiko mielestäsi olla tarjolla myös torjunta-aineilla kyllästämättömiä elintarvikkeita = luomua?
Haluatko että sinulla on jatkossakin oikeus edistää terveyttäsi käyttämällä haluamiasi vitamiineja, mineraalivalmisteita ja muita ravintolisiä?
Haluatko, että sinulla on oikeus itse valita käyttämäsi lääkäri, tai halutessasi käyttää luontaislääketiedettä tai -hoitoja viranomaisten sitä estämättä?
Haluaisitko pystyä vaikuttamaan enemmän terveyteesi ja hyvinvointiinsi liittyviin asioihin?

Haluaisitko tietää enemmän asiasta?

Tervetuloa Codex Alimentarius infotilaisuuteen Helsinkiin

Päivämäärä: lauantai 7.11.2009
Aika: 14.00-18.00
Paikka: BIO REX, Lasipalatsi
Hinta: 6 €
Liput ennakkoon: http://www.tiketti.fi/tapahtuma/5966
Tilaisuuden järjestää Kansallinen TerveysyhdistysPäivän ohjelma:
14:00 Dokumenttielokuva

14:30 Scott Tips tulee suoraan Codexia käsitelleestä kongressista kertomaan ajankohtaiset uutiset

15:45 Musiikkiesitys

16:15 Luomuruokaa tarjolla aulassa

16:45 Scott Tips jatkaa


facebookissa ryhmä codex alimentarius

Anonyymi kirjoitti...

En voi käsittää tätä.Kuinka nuoret lapset sitten saavat tehdä päätöksen itse? 1-vuotiaat?

En tosin ymmärrä miksi sitä papilloomavirusrokotetta vastustetaan. Onko se vaarallinen?

Anonyymi kirjoitti...

STM perustelee lakiehdotusta lasten ja nuorten tasa-arvolla ja katsoo, että lapsen tai nuoren tulee jo ennen täysi-ikäisyyttään pystyä päättämään omaa terveyttään koskevista asioista, jos joku ulkopuolinen taho katsoo hänen tähän kykenevän. Miksei sitten poisteta alkoholi- ja tupakkatuotteista ikärajoja ja esimerkiksi kaupan kassahenkilö määrittelisi, onko lapsi tai nuori tarpeeksi kypsä päättämään omasta terveydestään. Tämähän on looginen jatkumo STM:n haluamalle linjaukselle alaikäisten holhottavien tasa-arvosta täysi-ikäisten kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

"Muuten, löytyykö keneltäkään tai mistään netistä lausuntoluonnosta, jota voisin muokata mieleisekseni, ja toimittaa ministeriöön?"

Kannattanee kirjata omia näkemyksiä omalla tyylillään asiallisella linjalla. Perusteita on tullut varsin paljon esille tässäkin ketjussa.

Kannattaa tosin myös olla hiukan varovainen sen suhteen miten lausuu. Tyylilajina sarkasmi tai ironia kun saattaa johtaa siihen, että esitetty ajatus otetaan käyttöön tulevassa lainsäädännössä. Tuota ylläolevaa alkoholi- ja tupakkaviestiä ei kannata mm. Panimoliiton "kännissä olet ääliö" -kampanjaa rahoittaneelle ministeriölle lähettää, on liian suuri riski että toteuttaisivat ehdotuksen.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö ole mitään keinoa, millä hallituksen voisi painostaa eroamaan? Toinen toistaan pahemmin kansalaisten etuja polkevia lakimuutoksia tehtaillaan liukuhihnalta.

Anonyymi kirjoitti...

STM perustelee lakiehdotusta lasten ja nuorten tasa-arvolla ja katsoo, että lapsen tai nuoren tulee jo ennen täysi-ikäisyyttään pystyä päättämään omaa terveyttään koskevista asioista, jos joku ulkopuolinen taho katsoo hänen tähän kykenevän. Miksei sitten poisteta alkoholi- ja tupakkatuotteista ikärajoja ja esimerkiksi kaupan kassahenkilö määrittelisi, onko lapsi tai nuori tarpeeksi kypsä päättämään omasta terveydestään. Tämähän on looginen jatkumo STM:n haluamalle linjaukselle alaikäisten holhottavien tasa-arvosta täysi-ikäisten kanssa.

Aivan, samalla voitaisiin muuttaa myös lainsäädäntöä "alaikäisiin sekaantumisen" suhteen. Ovathan nuoret ja lapset jo tarpeeksi vanhoja ja kypsiä myös päättäämään seksiin liittyvistä asioista itsenäisesti. Täytyy vain ottaa vastuuta kuten STM haluaa.

Jokainen tajuaa ettei tässä ole kyse mistään vastuun antamisesta, vaan viranomaisen, yhden laitoksen (THL) tarpeesta saada rahoitettua toimintaa testaamalla rahoittajiensa lääkkeitä suomalaisilla lapsilla. Tähän mennessä vanhemmat ovat olleet tämän suunnitelman tiellä. Kun THL vielä kaiken lisäksi rikkoi lakia edellisessä rokotetestauksessa nuorien kanssa, helpointa on hoitaa asia siten että THL houkuttelee nuoria testeihin ja THL myös tulkitsee onko nuori/lapsi tarpeeksi kypsä arvioimaan itse vaikutuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi on kyllä pudonnut ja putoaa edelleen järkyttävää vauhtia pois "sivistyneiden oikeusvaltioiden" listalta. Viranomaisesta mielivalta ja koko järjestelmän korruptio on harvinaisen selvästi esillä kuin öljyläikkä valkoisessa lumessa. Onneksi itse olen muuttanut suomesta pois jo vuosia sitten. Mieleenikään ei tulisi tulla asumaan enään entiseen isänmaahan.

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä THL:n roolista ja viranomaisten tarkoitusperistä. Voisi vielä ymmärtää että nuorten vastuuta omista päätöksistä vahvistetaan jos nuori saa itse päättää, mutta lakiehdotuksessa mainittu "EI TARVITSE KERTOA VANHEMMILLE" kertoo jo kaiken mitä varten säännöstä ollaan muuttamassa:

THL tarvitsee rahaa lääkeyhtiöiltä ja nuorten sekä nuorten vanhempien kielteinen suhtautuminen "ihmiskokeisiin" on esteenä, joten säädetään laki ja raivataan vanhemmat pois tieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Hitto muo oksettaa ...

sosiaali ja terveysministeriö,
THL
noiden ajatusten juoksu ja ennen kaikkea mä voin pahoin kun katson

Risikon
Puskan
Hyssälän naamatauluja ja tiedän mitä siellä pääkopassa oikesti liikkuu ... raha ... ei nuorten hyvinvointi...

Anonyymi kirjoitti...

Tässä on kyse rahasta. Rahasta jota pitää saada natsien johtamalle fasistiselle laitokselle THL:lle. Rahaa kerätään nuorten terveyden kustannuksella. Nuorilla ja lapsilla ei voi testata kun on vanhemmat esteenä. THL tarvitsee miljooniaan lääketehtailta joten mikäs se parempi kuin saada helposti johdateltavat aliälykkäät lehmän päättelykyvällä varustetut ministerit Risikko, Hyssylä valmistelamaan lakia jolla suomalaiset lapset saadaan kansainvälisen lääketeollisuuden hyöytykäyttöön. Ai että tosiaankin oksettaa. Natseja ja pikku paskiaisia kaikki.

Anonyymi kirjoitti...

Jos laki joskus toteutuu ja THL tosiaan onnistuu houkuttelamaan minun lapseni alle 18 vuotiaana lääketestauksiin niin lupaa käsi sydämellä että THL:stä löytyy vastuuhenkilö joka kantaa vastuun päällään. Siihen ei tarvita poliisia, tuomaria eikä pyöveliä. Homma hoituu ihan kotikutoisin tuomioin. Minä vastaan lapsestani ja mikään, EI MIKÄÄN, ole tärkeämpää kuin lapsi, ei varsinkaan pikku tärkeän johtajan tai ministerin selittelyt.

Anonyymi kirjoitti...

Väkivallalla uhkailu ei auta ketään.

Anonyymi kirjoitti...

Väkivalta saattaa olla ainoa ratkaisu jos puhe ei tehoa. Minkälaisia vitun ihmisiä te olette kun annatte hallituksen säädellä kaiken maailman lakeja joilla teidän lapset voidaan uhrata lääketietee hyväksi rahaksi. Ei jumalauta. Syyttäkää itseänne jos tuollaiset säädökset menee läpi. Tehkää jotain urpot! Jos puhe ei auta sitten asian voi ratkaista väkivallalla. Piste. Kannattaisi suomalaistenkin siihen tottua. Mielivaltaa vastaan on joskus ainoa mahdollisuus taistella väkivallalla.

Anonyymi kirjoitti...

Aika lailla samaa mieltä. Näyttää pahasti siltä että vaikka kuinka kansa protestoi niin lakeja säädetään hallituspuolueiden enemmistöllä. Tästä on esimerkkeinä Lex Karpela, Lex Nokia. Onko seuraavana Lex Puska? Jos tää touhu ja kansan mielipiteestä piittaamattomuus ei lopu ehkä suoratoiminta on sitten ainoa vaihtoehto. Otetaan mallia Ranskasta.

Anonyymi kirjoitti...

Millä perusteella ja koulutuksella arvioidaan lapsen tai nuoren kypsyys jä kykeneväisyys tällaiseen asiaan? Provikkapalkalla oleva hoitsu? Pari kymppiä/tutkimukseen saatu lapsi? Annetaan lapsellekin vielä rahaa ja älä kerro kotona jos tää lääke kutittaa?
Monestihan oikeudessakin joudutaan pohtimaan pitkään, onko rikoksentekijänä tai uhrina oleva nuori tarpeeksi kypsä ymmärtääkseen asioita oikealla tapaa.

Anonyymi kirjoitti...

Yksi lausunto löytyy osoitteesta http://paste.cho.fi/10264 - siitä voi soveltaa ja muokata. Palveluun voi laittaa omankin lausuntonsa tai vaikka luonnoksen tai asialistaa toisille.

Anonyymi kirjoitti...

Millä perusteella ja koulutuksella arvioidaan lapsen tai nuoren kypsyys jä kykeneväisyys tällaiseen asiaan? Provikkapalkalla oleva hoitsu? Pari kymppiä/tutkimukseen saatu lapsi? Annetaan lapsellekin vielä rahaa ja älä kerro kotona jos tää lääke kutittaa?

THL houkuttelee lapsia testeihin saadakseen rahaa lääkeyhtiöiltä. Muissa euroopan maissa kun ei lapsilla testata ilman vanhempien lupaa. Onko lapsi sitten tarpeeksi kypsä? Ylätys yllätys, se on THL joka päättää onko lapsi tarpeeksi kypsä tekemään päätöksen.

On kuulkaa syvältä tämä suomen touhu. Ei oikeudenkäynnillä ole merkitystä. Oikeuslaitos ei tule tuomitsemaan valtion viranomaisia, se on fakta. EIT:n valittaminen ei auta kun KKO:ssa pyyhkivät karvaisia perseitään EIT:n päätöksillä.

Anonyymi kirjoitti...

Miksei sitten poisteta alkoholi- ja tupakkatuotteista ikärajoja ja esimerkiksi kaupan kassahenkilö määrittelisi, onko lapsi tai nuori tarpeeksi kypsä päättämään omasta terveydestään.

Voisi varmaan perustaa discon, joka on erikoistunut "tutkimaan" päihteiden vaikutusta nuoriin. Lääketieteellisen koulutuksen saanut henkilö (siis EA-koulutettu poke) arvioisi asiakkaat. Ovelta saisi rannekkeen, jonka väri määräisi myydäänkö vain viinaa vai myös kovempia aineita.

No leikillänihän minä vaan... kirjoitti...

Jos tämä lakiehdotus menee läpi, ja lapsilla aletaan testaamaan ties mitä lääkkeitä, niin varmasti sieltä vanhempien joukosta löytyy niitä, jotka pitävät huolen että THL:n ja hallituksen vastuulliset ihmiset joutuvat vastaamaan teoistaan. Ei näiden ihmisten osoitteita voi olla kovin vaikea selvittää. Työpaikathan on jo tiedossa.
No, leikki leikkinä. Väkivalta ei ratkaise oikeasti mitään.

Anonyymi kirjoitti...

vakavasti korruptoituneen Terveyden- ja hyvinvointolaitoksen (THL)

miksi THL:n johto istuu edelleen paikallaan? Ehkä siksi, että toiminnalla on Suomen hallituksen siunaus ja rikollisten menetelmien käyttö aiotaan suojata vielä laillakin


Törkeää panettelua ja viranomaisten kunnian loukkaamista. Blogi syytteeseen ja äkkiä!

Anonyymi kirjoitti...

Touhua on todella naurettava katsoa. Näkisitte naapurimaan lehdistä miten siellä nauretaan suomalaiselle rokotehysterialle! Lääketehtaat hieroo käsiään ja johtajat vetää korkeita palkkioita kun suomenkaltaiset pikkuvaltiot innoissaan rokottavat kansalaisiaan täysin vaaratonta flunssaa vastaan. Ja jos vaarattomuudesta onkin erimieltä niin miten voi olla mahdollista että ministeriö ja THL eivät pysty organisoimaan millään järjellisellä tavalla rokotuksia?

Riskiryhmään kuuluvat sairaat ihmiset pistetään ulos sateeseen ja kylmään jonottamaan tuntitolkulla. Töissä olevia ei voida rokottaa työterveysasemilla kun rokotteet on monipolosoitu kunnille. Kuinka monen työntekijän luulette pääsevän töistä rokotuksiin jonottamaan 5-6 tuntiin terveyskeskuksen ulkopuolelle työaikana? Ei kukaan? Entä pikkulasten rokottaminen? Moniko työnantaja antaa kuvan lähte yhdeksi päiväksi rokotusjonoon.

Siis vielä jonoon? Kuinka vaikea on organisoida rokotukset edes kehnosti, täysin perseelleen menneen sijasta? Kuulkaa olo kuin vanhassa neuvostoliitossa. Ainakin opit ministeriöllä ja THL:llä on suoraan sieltä. Tänään ruotsissa ihan ministeriön edustaja nauro suomalaisille rokotusjonoille. Kyllä huomaa että suomi on entisiä neuvostovaltioita. Otteet on THL:llä tallessa.

Pekka Puska THL:n johdossa on vanha likainen kurppa jonka kyky johtaa yhtä korruptiolaitosta on olematon. Luulisi että korruptoituneen laitoksen johto olisi helppoa kuin ei tarvitse asioita laillisesti järjestää, mutta ei. Ei voi kauhalla vaatia jos on lusikalla annettu. Ihan sama koskee ministeriötä ja näitä Risikon ja Hyssälän ämmiä. Ihan oikeasti, eikö tosiaan ole mitään vaatimuksia mitä ministeriltä pitäisi tehtävään vaatia? Mokaamista mokaamisen jälkeen. Täysin avuttomia kantturoita kumpikin.

Hävettää suomen puolesta ja suomalaisten. Kyllä maailmalle leviää nyt hieno kuva neuvosto-Suomesta. Hyi hitto. Kansakin on tyhmää kuin vanhentunut lehmän liha. Lähdetään jonottamaan ... joo menkää, sehän siellä neuvostosuomessa 30 vuotta sitten oli ihan tapana. Onneksi olkoon.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.youtube.com/profile?user=1ALISH&annotation_id=annotation_405898&feature=iv#p/c/0A9CF58121EA80DA/0/A0JqQyl09zQ

Anonyymi kirjoitti...

Asia on herättänyt sangen laajaa kiinnostusta. Lasten suojan poistavaa muutosta vastaan ovat asettuneet nyt sosiaali- ja terveysministeriön oma tutkimuseettinen jaosto TUKIJA, pääkirjoitustoimittajat ainakin Aamulehdessä, Helsingin Sanomissa ja Borgåbladetissa sekä yli 2000 asiasta tehdyn adressin allekirjoittajaa. Asiasta on myös tehty eduskuntakysely.

Alkusammutus on siis hoidettu, mutta nyt ei saa laiminlyödä jälkisammutusta ja paloturvallisuuden parantamista. Lakialoitteen etenemistä on syytä seurata ja pyrkiä vaikuttamaan niin, että mm. EU-direktiivissä tunnustetut ihmisoikeudet toteutuisivat. Tämä tarkoittaa että ikäraja nostettaisiin 15 vuodesta 18 vuoteen.

Olisi varmaankin syytä lisätä lakiin myös tuntuvat rangaistukset, koska lain rikkominen ei muuten näytä pysähtyvän. Ehkä olisi myös syytä selvittää, voidaanko lain vaatimuksia halveksivalla tavalla tutkimusta toteuttavat tahot tai henkilöt saattaa rikosoikeudelliseen vastuuseen nykyisten lakien (esim. virkarikoksia koskevat) nojalla.

Kuteen täällä jo arvioitiinkin, kyseessä tosiaan on KTL:lle jo kahdesti annetuista tutkimuslain noudattamatta jättämistä koskevista moitteista käynnistynyt Lex Puska, jonka tarkoituksena oli hankkia harjoitetulle lakia ja eettisiä periaatteita noudattamattomalle toiminnalle lain siunaus, ajamalla sammutetuin lyhdyin läpi asiaa koskeva lakimuutos. Tämä ilmenee Turun Sanomien uutisesta, lainaus alla.

"Kaartamon mukaan mukaan lakimuutoksen taustalla on oikeuskanslerin kannanotto, jonka mukaan alaikäisiä koskevaan rokotetutkimukseen olisi pitänyt pyytää lupa molemmilta vanhemmilta. Kannanoton jälkeen lakipykälät otettiin uuteen tarkasteluun ja 15 vuoden ikäraja haluttiin poistaa."

Anonyymi kirjoitti...

Tosiaan aika erikoista, että kun viranomainen rikkoo tietoisesti lakia, niin ainut rangaistus mitä tulee, on oikeuskanslerin kannanotto jälkikäteen siitä, miten asia olisi pitänyt hoitaa. Samaa tasoa kun äiti toruu pahojaan tehnyttä pikkupoikaansa heiluttamalla etusormea ja sanomalla "hyihyi".

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1761642

"Ojansuu ihmetteli, miten virkamies on voinut lähteä ehdottamaan näin radikaalia muutosta ilman, että ministeri tietää asiasta."

Liekkö virkamies saanut postia THL:ltä että tehdäänpäs kaikessa hiljaisuudessa tälläinen lainmuutosehdotus ja kokeillaan jos se menisi läpi ilman isompaa meteliä...

Anonyymi kirjoitti...

Vähemmälle huomiolle on jäänyt lakiehdotuksen pykälä 10f§: "Vakavista haittavaikutuksista ilmoittaminen. ... Lisäksi pykälästä poistetaan velvollisuus ilmoittaa haittavaikutuksista tai niiden epäilystä eettiselle toimikunnalle."

Onkohan tämä kosmeettinen vai merkittävä muutos? Minusta on ihan hyvä asia, että eettiselle toimikunnalle pitää raportoida haitoista suoraan.

Anonyymi kirjoitti...

On tässä lakiehdotuksessa toinenkin ihmisryhmä, joiden etuutta yritetään nyt kaventaa muka oikeudenmukaisuutta lisäämällä, nimittäin oikeuspsykiatriset potilaat. Eettisesti erittäin arveluttavaa, voiko ihminen, joka mielenterveytensä vuoksi on tutkittavana/hoidettavana, voisi tehdä täysjärkisen päätöksen! Vajaavaltainen oikeuspsykiatrinen potilaskin on, aivan kuten alaikäinen lapsikin.

Kuinka lie nykylain mukaan, voiko psykiatrinen potilas = mielenterveysongelmainen ylipäätään osallistua lääketieteellisiin tutkimuksiin? Mitä tapahtuu suljettujen seinien sisällä?

Anonyymi kirjoitti...

THL on se organisaatio joka antaa tiedot julkisuuteen ns. sikainfluenssaan kuolleista potilaista. Kyseisten potilaiden omaisia on käsketty olemaan asiasta hiljaa sanktioilla uhkaamalla. Se kuitenkin mikä on mielenkiintoista on, että THL ei ole tuonut julkisuuteen yhtäkään tapausta jossa rokote on melko varmuudella aiheuttanut vakavan jälkisairauden tai "tilan" potilaalle. Näitä tapauksia on suomessa jo kymmeniä joissa rokotteen saanut on joutunut tehohoitoon rokotteen aiheuttamien komplikaatioiden takia.

Tuon tämän asian esille koska keski-suomessa siskon lapsi joutui tehohoitoon sairastuttuaan vakavasti rokotteen aiheuttamasta haittavaikutuksesta. Hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan kovan kuumeen ja hengitysvaikeuksien takia. Hänellä ei ollut H1N1 virusta. Lääkärikin joutui viimein myöntämään että kyse on mitä todennäköisemmin rokotteen aiheuttamasta vakavasta haittavaikutuksesta.

THL on näistä asioista täysin hiljaa. Ei mitään tiedotuksia julkisuuteen. Voitte olla varma että myöskään vastuunottaminen haittavaikutuksista ei tule tapahtumaan.

THL on korrputoitunut laitos jota johdetaan natsimaisin ottein fasistisin periaattein, epäpätevästi ilman todellisia pyrkimyksiä turvata ihmisten terveyttä. Rahat on rokotevalmistajalta saatu. Nyt on kyse vain siitä että toteutetaan niitä korrputoituneita suuntaviivoja joihin on pyritty rokotevalmistajan antamien lahjoitusten turvin. Korruptio on syvällä ministeriössä asti jossa päätökset käytännössä lahjontaan syyllistyneiden lääkeyhtiöiden intressien turvaamisessa suomalaisten hengen kustannuksella on annettu. Niin Pusakka kuin Risikko ovat tietoisia lääkeyhtiön valmistaman rokotteen riskeistä ja niistä todellisista motiiveista miksi Sveitsissä viranomaiset kielsivät saman rokotteen antamisen lapsille ja raskaana oleville.

Rokote ei varmasti ole vaarallinen kaikille, mutta se on vaarallinen liian monelle sihen hyötyyn nähden että sikainfluenssa tappaa käytännössä vähemmän ihmisiä kuin kausi-influenssa. Kyse on rahasta, THL:n rahoituksesta, ministeriön ja ministerin kytkennöistä ja lääkeyhtiöiden voiton tavoittelusta. Ei mistään muusta.

Anonyymi kirjoitti...

THL:n lausunto näyttää vahvistavan sen, että lakimuutoshanke on räätälintyötä nimenomaan THL:n lääkeyhtiön lukuun tekemien rokotetutkimusten tarpeita varten, kuten mm. Antti Heikkilä blogikirjoituksessaan kuvaili.

Lausunnon perusteella THL:n tavoite näyttää olevan pyrkiä eroon THL:n tutkimustoiminnan hidasteena olevast...a Nürnbergin säännöstön ensimmäisestä kohdasta eli kaikkien lääketieteellisten kokeiden korostetusta tietoon perustuvan suostumuksen vaatimuksesta ja rinnastaa lääketieteelliset kokeet hoitotoimenpiteisiin.

Käytännössä THL:n tavoite näyttää olevan ihmisoikeussopimuksista ja EU-direktiivistä piittaamatta luopua keskeisestä Nürnbergin lääkärioikeudenkäynnin tuomiolauselmaan, Geneven sopimuksiin ja YK:n ihmisoikeussopimukseen sisältyvästä periaatteesta, joka on YK:n ihmisoikeussopimuksessa muotoiltu näin:

"Erityisesti ei ketään saa alistaa ilman hänen vapaata suostumustaan lääketieteelliseen tai tieteelliseen kokeiluun."

THL:n lausunnon allekirjoittajina ovat pääjohtaja Pekka Puska ja osastojohtaja Päivi Hämäläinen.

Teksti linkkeineen ja THL:n lausunto on luettavissa Rokotusinfon julkaisemana.

Jyri Snellman kirjoitti...

Ja varmaankin vielä ilmaiseksi. Minä tiedän kyllä nämä jutut, koska minua alettiin jo teininä lamaannuttamaan laillisilla huumeilla.

Haluaisin tietää mitä mieltä Unicef, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Pelastakaa lapset ry ja Yhteiset lapsemme ry ovat tällaisesta lasten hyväksikäytöstä?