Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

maanantaina, toukokuuta 19, 2014

LUKIJAN ARTIKKELI: Pizzakuskit kuriin vaikka väkisin

Monissa paikoissa pizzataksit ajavat suurella nopeudella, sumeilematta ja täysin liikennesäännöistä välittämättä jalkakäytävillä ja kevyenliikenteen väylillä. Jalankulkijoiden henki ja terveys ei merkitse näille kuskeille eikä pizzayrittäjille yhtään mitään. Tärkeintä on saada pizza lämpimänä perille.

Keräsin alle ihan vain muutaman esimerkin viimeajalta siitä tuhosta ja kärsimyksestä mitä pizzakuskit ovat aiheuttaneet. On vammatutunutta pikkutyttöä joka leikki omalla pihallaan kun pizzataksi kaahasi yli ja pakeni paikalta. On vaikean aivovamman saanut mies johon pizzakuski täräytti kovalla nopeudella. Äidit ja vauvat lastenrattaiden kanssa saavat hyppiä pois alta kun pizzamiehillä on kiire toimittaa tilaus asiakkaalle.

Suomen laki ei anna pizzakuskeille mitään erityisoikeutta ajaa jalka- tai pihakäytävillä autolla. Jalkakäytävällä ajaminen on yksiselitteisesti kielletty! Se että pizzakuskilla ei ole aikaa pysäköidä autoa tien varteen ja kuljettaa pizzaa loppumatka jalan, ei anna mitään oikeutta lain rikkomiseen. Väliaikainen pihalle ajaminen tavaran purkamista tai lastaamista varten ei lain eikä alkuperäisen hallituksen esityksen perusteella laiksi tarkoita yksittäisten pizzojen kuljettamista taloyhtiön asukkaalle. Laissa on annettu mahdollisuus purkaa tai lastata tavaraa joka ei ole kannettavissa muutoin lähimmälle tai lähimmältä paikalta johon auton voi laillisesti pysäköidä.

Ymmärrän että niissä maissa joista pizzakuskit pääsääntöisesti ovat maahamme saapuneet ei perinteiseen arvomaailmaan kuulu lain kunnioittaminen tai edes kulttuuriin kanssaihmisestä välittäminen. Suomessa jalkakäytävät eivät ole temmellyskenttiä joissa voi pikku Yariksilla kaahata sikin sokin kuten Addis Abeban kaduilla.

Puhuin yhden pizzayrittäjän kanssa ongelmasta. Hän perusteli toimintaan sillä että pizzat on luvattu toimittaa tunnissa ja välillä on yli 10 toimitusta tunnin aikana. Käytännössä hänen mielestään pizza-business tulee siis ennen lakia ja kanssaihmisten terveyttä.

Pizzakuskien holtittomat ajamiset piha-alueilla ja jalkakäytävillä eivät ole yksittäistapauksia. Jokainen pizzatoimitus asiakkaalle johtaa käytännössä aina lain rikkomiseen ja muiden ihmisten terveyden vaarantamiseen - poikkeuksetta, erityisesti kaupunkialueilla. Poliisi puolestaan myönsi ongelman, mutta kertoi että heillä ei ole aikaa eikä resursseja valvoa tai puuttua näihin. Tilannetta katsotaan sitten kun jotain tapahtuu. Eli käytännössä jonkun lapsen pitää jäädä pizzakuskin auton alle ja vammautua ennen kuin poliisi tekee asian suhteen yhtään mitään.

Varmasti tämäkin mielipide tuomitaan rasistiseksi ellei jopa vihapuheeksi "rehellistä" maahanmuuttaja yrittäjiä kohtaan. Ei kiinnosta! Olen kyllästynyt pizzayrittäjien välinpitämättömyyteen kuten myös viranomaisten toimettomuuteen.

Koska poliisi ei halua hoitaa tehtäväänsä aion itse lopettaa pizzakuskien holtittoman ajon asuinpaikkani kävelyteillä ja taloyhtiöiden piha-alueilla. En yllytä ketään samaan toimintaan, mutta jos kerta viranomaiset viittaavat kintaalla koko asialle, minusta kansalaisten on otettava laki omiin käsiin.

Aion jatkossa puhkoa jokaisen pizzakuskin auton renkaat sitä mukaan kun sen ajoneuvonsa lainvastaisesti piha-alueelle tai jalkakäytävälle kaahaten parkkeeraavat. Kun tarpeeksi monta pizzalähetystä jää viemättä, eiköhän viestikin ala viimein mennä perille.

Lupaan lopettaa heti kun viranomaiset suostuvat tekemään oman työnsä!

LUKIJAN ARTIKKELI - oikeusjakohtuus.blogspot.com

Lue:
Pizzataksi kaahasi jalkakäytävällä päin äitiä ja lasta
Pizzataksi ajoi miehen päälle – vakava aivovamma
Pizzataksi ajoi pikkutytön yli ja pakeni paikalta


32 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vihdoinkin joku sanoo kuten asia on. Kiitoks blogistille että julkaiset muidenkin mielipiteitä.

Niin, oikeuden päätöshän kertoo että aivovamman vähän yli 20 vuotiaalle aiheuttanut pizzakuski sai muutaman sadan euron sakot. Tämä täysin terve nuorimies puolestaan makaa loppuelämänsä hoitokodissa. Tämäkö on suomalaisen oikeusjärjestelmän käsitys oikeudesta ja kohtuudesta?

Perustelu oli että kuski ei tehnyt sitä tahalleen? Ei varmaan niin, kuka sitä nyt kiirellää kaahaten niitä pizzoja kuljettaisi perille? Kyllähän teko on suoraa seurausta holtittomasta välinpitämättömyydestä. Samat kuskit kaahaavat kerrostalojen piha-alueilla ja jalkakäytävillä.

Oikea syy näille mitättömille tuomioille on se että jopa oikeuslaitos pelkää "rasismi" leimaa näissä tuomioissa. Kukkahakkutädit ovat saaneet yleisen pelon ilmapiirin aikaan missä mikätahansa maahanmuuttajan toimintaan kohdistuva arvostelu on rasismia. Näköjään oikeuslaitoksen tuomarit on yhtä pelokkaita "rasismi peikon" edessä.

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy ruveta puhkomaan noita renkaita. Samaa mieltä. Itse asun Puotilassa, Itä-Helsingissä ja on todella pelottavaa katsoa kun nämä järjestäen "ei suomalaisilta" näyttävät pizzakuskit ajavat piha-alueelle (jalkakäytävälle) kauhealla vauhdilla ja käskevät vielä pihalla leikkiviä lapsia väistämään.

Kysyin asiaa Itä-Keskuksen poliisilta jossa sanottiin että heillä ei ole aikaa pihateitä vahtia. Eli poliisia ei kiinnosta. Ei se paljoa vaadi seurata yhtä pizzakuskia vähän aikaa autolla, kyllä se sakotusperuste löytyy kymmenen minuutin sisään!

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on rasistinen artikkeli!! Kiihotusta kansanryhmää vastaan! Nyt blogisti tuomiolle. Käsittämätöntä paskaa. Onko pizzayrittäjät nyt seuraava kohde blogistille kun yksityinen pysäköinninvalvonta jyräsi blogistin mennen tullen. Pelle!!

Anonyymi kirjoitti...

Mehän voitaisiin ruveta keräämään tähän artikeliin näitä pizza yrittäjiä ja jopa rekisterinumeroita heidän autoistaan jotka kaahaavat holtittomasti? Renkaiden puhkominen voi olla vähän liikaa?

Anonyymi kirjoitti...

Renkaiden puhkominen voi olla vähän liikaa?

Ei ollenkaan. Jos kerta poliisi ei tee mitään niin otetaan oikeus omiin käsiin.

Anonyymi kirjoitti...

Oma lapsi jäi pizzataksin töytäisemäksi jalkakäytävällä. Onneksi lapsi sai vain muutaman naarmun polveensa. Pizzakuski puolestaan huonolla suomella käski lasta katsomaan eteensä. Nosti sen kuskin seinälle ja läiskäsin isällisellä avokämmenellä niin lujaa naamalle kuin lähti. Kirku on pieni neiti. Käskin tekee rikosilmoituksen jos tuntee itsensä väärin kohdelluksi, samalla teen oman ilmoituksen lapsen päälle ajamisesta ja pakenemisesta paikalle. Ei ole kuskia sen jälkeen näkynyt.

Itse uskon että kunnon turpaan veto voi olla monesti paras ratkaisu jos viesti ei mene perille, ekä pelkästään pizzakuskien osalta.

Anonyymi kirjoitti...

Pöh

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos blogistille tarinani julkaistusta. Yksikään muu media ei sitä halunnut julkaista! Kommentoijille pyyntö pysyä asiassa!

Imulippo kirjoitti...

Sellainen aihetta sivuava huomio tähän väliin, että mitenköhän nämä samat pizzaveijarit saisi lopettamaan mainosten tunkemisen postilaatikkoon, he kun eivät usko ei mainoksia -tarraa.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeuden ottaminen omiin käsiin ja lakien rikkominen oli juuri se asia, mistä parkkiyrittäjiä soimattiin. Nyt kuitenkin kannustetaan rikkomaan lakia, tuhoamaan yksityistä omaisutta ja ottamaan oikeus omiin käsiin. Tämä on pahempi juttu kuin yksityiset parkkipirkot.

Vai ovatko lääkkeet jääneet ottamatta? Oliko tämä vitsi, mitä vaan en ymmärtänyt?

Anonyymi kirjoitti...

Edelliselle kirjoittajalle:
Otsikossa lukee LUKIJAN ARTIKKELI. Onko niin vaikea tajuta, että täällä voi julkaista muutkin kuin blogisti?

Anonyymi kirjoitti...

Täysin samaa mieltä artikkelin kirjoittajan kanssa. Aion hänen innoittamanaan ryhtyä myös toimenpiteisiin. Minua vituttaa rekat ja taksit jotka myöskään eivät välitä liikennesäännöistä lainkaan ja virkavaltaa ei kiinnosta myöskään lainkaan heidän törttöilyjen kitkeminen. Ryhdyn kuvaamiisi toimenpiteisiin näitä autoja vastaan aina kun sellaisen näen sopivaan paikkaan parkkeerattuna.

Anonyymi kirjoitti...

Itse meinasin jäädä lehtikuskin alle jalkakäytävällä öiseen aikaan koiran kanssa. Ukko oli lähdössä sieltä pihasta vissiin pedaali pohjassa.

Anonyymi kirjoitti...


Anonyymi Anonyymi sanoi...

Nyt on rasistinen artikkeli!! Kiihotusta kansanryhmää vastaan! Nyt blogisti tuomiolle. Käsittämätöntä paskaa. Onko pizzayrittäjät nyt seuraava kohde blogistille kun yksityinen pysäköinninvalvonta jyräsi blogistin mennen tullen. Pelle!!

Et osaa.. se meni näin:

Paskablogi, rikosilmoitus jätetty!

T: Perinneosasto

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Korvaa artikkelista "pizzakuski" sanalla "taksikuski" tai "vartija" ja pitää edelleen paikkansa. Holtitonta ajoa, ylinopeutta, pysäköintiä miten sattuu ja läheltä piti tilanteita jatkuvasti etenkin kaupungissa.

Anonyymi kirjoitti...

Niille joista renkaiden puhkominen tuntuu liian hurjalta: ottakaa edes valokuva autosta + kuskista. Tähän on kaikilla laillinen oikeus.

oik.yo kirjoitti...

Artikkelissa on kyse rikokseen yllyttämisestä. Tämän blogin toiminta lopetaan nyt kerralla seinään. Poliisi tulee laittamaan sivuston kiinni oikeuden määräysellä ja blogisti saa tuomionsa.

Anonyymi kirjoitti...

Artikkelissa on kyse rikokseen yllyttämisestä.

Itseoppinut oik.yo taas nostaa täällä päätään. Puhuu asiasta josta ei omaa yhtään järkevää tiedonjyvästä.

Artikelissa ei ole mitään mikä kehottaisi tai yllyttäisi rikokseen. Henkilö joka lukijan artikkelin on kirjoittanut toteaa vielä itse "en yllytä ketään". Hän itse aikoo ryhtyä toimiin jotka on rikoslain vastaisia, mutta toisaalta tyäsin ymmärrettäviä jos kerran poliisi ei puutu näihin.

Anonyymi kirjoitti...

Oik.yo ... PELLE! Se että jos sanon ryöstäväni pankin taj puhkovani renkaita ei ole rikokseen yllyttämistä.

Anonyymi kirjoitti...

En kyllä henkkoht kannata oikeuden ottamista omiin käsiin enkä varsinkaan kostona, mutta siitähän tässä ei ole kyse.

Itseasiassa, olen samaa mieltä renkaiden puhkomisesta. Jos kerta, miltä myös näyttää, poliisi viittaa kintailla näille pizzakuski kaahareille niin silloin asukkaat ovat pakottettuja itse toimiin. Vaikka se onkin lainvastaista niin pizzakuskin auton renkaiden puhkominen on paljon parempi vaihtoehto kuin se että näitä idiootti kaahareita aletaan läiskimään turpaan.

Anonyymi kirjoitti...

Niille joista renkaiden puhkominen tuntuu liian hurjalta: ottakaa edes valokuva autosta + kuskista. Tähän on kaikilla laillinen oikeus.

Kyllä. Nythän kuvat voi myös rekisteritietoineen julkaista koska edellisen artikkelin perusteella edes tietosuojavaltuutettu Aarnio ei näe estettä sille että ajoneuvon omistajan/haltijan tiedoista kerätään henkilörekisteriä ilma suostumusta. Joten kunnon kuvagalleria nettiin!

Anonyymi kirjoitti...

Kuvien ottaminen ei kuulkaa auta mitään! Ainoa tapa jolla asiaan voi vaikuttaa on pyytää viranomaisia toimimaan ja koska viranomaisia ei kiinnosta, seuraavaksi on aiheuttaa vahinkoa joka pistää miettimään omaa käytöstään. Henkilöiden kimppuun ei saa käydä, mutta pizzakuskien renkaiden puhkominen on hyvä viesti. Siinä jää ne kymmenet lämpimät pizzat toimittamatta. Tulee tappioita ja jopa tyhmemmälläkin älynlahjalla varustettu pizzayrittäjä tajuaa tehdä asialle jotain ... toivon mukaan alkaa noudattamaan lakia!

Anonyymi kirjoitti...

Minkä pizzerian auto oli se joka aiheutti aivovamman sille nuorelle miehelle? Onko tietoa???

Anonyymi kirjoitti...

Sairaita olette! Muuten ihan sama logiikka kun yks.pys.valvonnassa - kun ei viranomaisvalvonta riitä otetaan laki omiin käsiin.

Anonyymi kirjoitti...

Muuten ihan sama logiikka kun yks.pys.valvonnassa - kun ei viranomaisvalvonta riitä otetaan laki omiin käsiin.

Sen takiahan uutta pysäköintivalvonta lakia säädetään jotta saadaan näiden yksityisten pysäköintivalvontafirmojen oman käden oikeus ja perustuslain vastainen toiminta aisoihin.

Unknown kirjoitti...

Pidin tästä blogista aiemmin, mutta nyt näyttää siltä, että on mopo lähtenyt käsistä. Aivan yhtä holtittomia kuskeja löytyy ihan joka ammattiryhmästä ja firmasta. Entä sitten rattijuopot ja nuoret varsinkin viikonloppuisin?

Renkaita puhkomalla ei asia hoidu, eikä valittamalla puutteellisin tiedoin poliisille. Esiin nostetut lehtijututkin on reilun kuuden vuoden ajalta, joten ei kovin suuresta ongelmasta voi olla kyse.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti joku puhkoo artikkelin kirjoittajan autosta renkaat seuraavalla kerralla, kun tämä, herra täydellinen ihminen, pysäköi autonsa "ihan vaan vähäksi aikaa tähän invapaikalle/jalkakäytävälle/sakkopaikalle" viedessään vaikkapa kirjettä postiin.

Anonyymi kirjoitti...

Tässäpä oli typerin kirjoitus tässä blogissa ikinä. Ääliö ilmoittaa lähtevänsä puhkomaan autojen renkaita, hiphei ei järki päätä pakota.

Anonyymi kirjoitti...

"Kuvien ottaminen ei kuulkaa auta mitään! "

Kyllä se sikäli auttaa että kuvan tai videon pihassa kaahaavasta pizzakuskista voi laittaa rikosilmoituksen liitteeksi todisteeksi. Tieliikennelain alaiset rikokset ovat yleisen syytteen alaisia joten ei tarvita edes asianomistajaa, riittää että tieto rikoksesta toimitetaan poliisille jolloin tämä voi käynnistää tutkinnan.

Anonyymi kirjoitti...

Ensimmäinen kerta, kun olen tässä blogissa julkaistusta aiheesta samaa mieltä! Tosin sama ongelma koskee eräitä mainospostin jakajia ja myös joitakin yksittäisiä Itellan postinjakajia, jotka kaahaavat pihateillä leikkivistä lapsista piittaamatta.

Anonyymi kirjoitti...

Lain mukaan yrityksen omistamasta ajoneuvosta on maksettava hankittaessa täysimääräinen arvonlisävero mikäli sitä käytetään elinkeinotoiminnan ohella yksityisajoihin. Vero määräytyy veronkorotuksineen lain mukaan täysimääräisenä maksuun mikäli ajoneuvolla missä tahansa vaiheessa sen ollessa ko. yrityksen omistuksessa ajetaan metrikin yksityisajoa.

Kuinkahan moni pizzeria noudattaa tätä lakia ja miksi sitä ei valvota? Verottajalle tämä olisi aivan erinomainen rahasampo.

SALLY PAUL kirjoitti...

Suojattu lainayhtiö
Ilmoitus:
Jos etsit todellista rahoituslainayritystä, joka antaa sinulle minkä tahansa määrän lainaa (yritys- tai yrityslaina, henkilökohtainen laina, asuntolaina, autolaina, syndikoitu laina, riskipääoma, terveydenhuollon laina jne.),
Tai jostain syystä tai toisesta on evätty laina pankista tai finanssilaitoksilta,
Tee hakemus nyt ja saat nopean lainan käsiteltäväksi ja hyväksytyksi 2 päivän kuluessa.
SUREST LOAN FIRM on kansainvälinen sertifioitu lainapankki, joka tarjoaa lopullisen lainan yksityisille ja yrityksille alhaisella 3%: n korolla
johtaja
Sarah Clifford
Rahoitusvakuutusyhtiön lainan takaus
Sähköposti: surestloanfirm@gmail.com
Sähköposti: surestloanfirm@gmail.com
Sähköposti: surestloanfirm@gmail.com.
WhatsApp,. + 1 (917) 9940146 WhatsApp,. , + 1 (917) 9940146