Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

perjantaina, huhtikuuta 14, 2006

ParkCom ansoittaa Itäkeskuksessa


Helsingin Itäkeskuksen Citymarketin parkkipaikalla on varsinainen ParkCom viritys. Pysäköintialueelle tultaessa on kyltit pysäköinninehdoista, pysäköintikiekko ja 2h pysäköintiaikaa. Kylttejä on joka kulkuväylällä sekä Citymarketin ovissa.

Citymarketin sisällä on kuitenkin sisäänkäyntiporttien kohdalla Citymarketin omat kyltit missä kerrotaan että pysäköintiaika onkin 3 tuntia!

Mitäköhän tästä seuraa? Asiakas laittaa kiekon paikalleen, huomaa sisään astuessaan Citymarketin oman kyltin ja päättää surffata ostoksilla enemmän kuin kaksi tuntia. ParkCom puolestaan lätkäisee maksulapun omien ehtojensa mukaisesti heti kun auto on pysäköitynä alueella enemmän kuin kaksi tuntia!

Hieno ansoitus! Tokihan rahat autoilijalta täytyy jotenkin kerätä! Jälleen yksi esimerkki yksityisen pysäköinninvalvonnan mielivallasta - kukaan ei valvo valvojaa?. Missä luulette että tämä riita ratkaistaan? Kalliisti oikeudessa, missäs muualla, vai olisikohan autoilijan parempi tyytyä kohtaloonsa, alistua ParkCom:n mielivaltaan ja maksaa kiltisti - vaikka olisikin oikeassa!

Blogin lukian mukaan tämä järjestely on ollut voimassa jo usean kuukauden, huolimatta siitä että ParkCom on luvannut korjata kyltit pikaisesti - pikaisesti on tietysti hyvin suhteellista.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä kysyin samaa asiaa Citymarketin henkilökunnalta. Heidän viestinsäoli unohtaa ParkCom:n kyltit! Kysyin asiaa myös ParkCom:ilta HELMIKUUSSA!!, vastaus oli että ParkCom:n kyltit kyllä muutetaan pikaisesti jotta pysäköintiajasta ei synny väärinkäsitystä. Onko ParkCom:n mielestä 2 kk pikaisesti? Mikäs siinä kiire muuttamaan kun rahaa tulee kuin rännistä vai ?

Anonyymi kirjoitti...

ParkCom:n kylttejä kertyy nykyisin jokaisen parkkialueen kulmaan. Mielenkiintoista olisi tietää kuinka paljon parkkipaikkojen omistajat pulittavat ParkCom:lle valvonnasta? Esimerkiksi Helsingin Vuosaaressa on yhdellä parkkipaikalla ParkCom:n kyltit jossa edellytetään pysäköintilupaa (mikä siis on ihan oikein). Parkkialueella on jo toista viikkoa ollut pysäköitynä auto vapaassa ruudussa ilman pysäköintilupaa ja yhtään ParkCom maksua ei ole tullut!

Tätäkö se valvonta sitten on? ParkCom kerää maksut tyhmiltä parkkipaikkojen omistajilta ilman että valvonnasta on tietoakaan. Taloyhtiöt ja asukkaat joutuvat maksumiehiksi olemattomalle valvonnalle. Kertokaa mitä ParkCom veloittaa valvonnastaan? Montako valvojaa heillä on esim. Helsingissä?

Enpä usko että puoliakaan parkkipaikoista keritään edes valvomaan, joten valvonnasta maksavat tontinomistajat maksavat käytännössä tyhjästä.

Mistäkö tiedän että ilman lupaa pysäköityyn autoon ei ole tullut maksulappua? Koska se on minun tarkoituksella sinne jättämä kakkosauto, odotan sitä ParkCom maksua ....

Anonyymi kirjoitti...

Yritykset ja alueiden haltijat eivät maksa pesoakaan ParkComille, vaan sopimus perustuu siihen että ParkCom valvoo ja saa massit valvontamaksuista, ja alueen omistaja saa ilmaisen pysäköinninvalvonnan...
And that´s a fact

Anonyymi kirjoitti...

No johan on ihmetoimintaa. Kuinka paljon oikeasti tuloja tulee maksuista? Mitä paremmin ihmiset noudattavat kylttejä sitä vähemmän on kassavirtaa. Mielenkiintoista ei ehkä niin viisas idea. Toisaalta, veikkaan että jossain vaiheessa valvonnasta aloitetaan perimään maksua, varsinkaan kun 40 eur maksujen periminen autoilijalta on käytännössä mahdotonta jos autoilija ei maksua halua maksaa.