Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

perjantaina, tammikuuta 26, 2007

McDonalds haluaa eroon lapsiperheistä?

McDonalds on tehnyt ravintoloidensa puolesta sopimukset yksityisten pysäköintiyhtiöiden kanssa pikaravintoloiden asiakaspysäköinnin valvonnasta. Pysäköintiaika on osassa McDonalds ravintoloita rajattu yhteen tuntiin (1h). Tämän ajan ylityksestä rapsahtaa ravintolan asiakkaalle 40 eur lisämaksu valvontayhtiöltä!

Lapsiperheille tämä on todellinen ongelma. Kahden aikuisen ja esimerkiksi neljä lapsen käyttämä aika McDonalds ravintolassa ylittää helposti 60 minuuttia. Lapset, iästä riippuen, syövät hitaasti, nautitaan lopuksi jälkiruokaa, käydään leikkimässä pallomeressä tai kiipeilytelineessä ja nautitaan yhdessäolosta. Perheen kanssa ravintolaan tultaessa ei yleensä ajatella kiirettä lähteä, vaan annetaan lapsille mahdollisuus nauttia hetkestä ja kokemuksesta.

McDonaldsin mielestä 60 minuuttia on riittävä aika ja pikaruokakulttuurin mukaisesti, tuossa ajassa lapsiperheiden on syytä poistua ravintolasta. Muussa tapauksessa parkkipaikalla on odottamassa 40 eur yksityisoikeudellinen maksu. Valvontayhtiöt puolestaan "kyttäävät" asiakkaita parkkipaikalla ja heti kun kello näyttää yliaikaa, päivän työ on taas valvontayhtiön osalta tehty.

Otetaan esimerkkinä Tammiston McDonalds, josta on viereinen satelliittikuva. Tässä McDonaldsissa 4-lapsen perhe sai 40 eur maksun ParkPatrolilta 60 minuutin ajan ylittämisestä. Perheen isän mukaan he ovat käyneet ravintolassa keskimäärin 1-3 kertaa kuukaudessa, koska lapsille ravintolassa vierailut ovat olleet viikon kohokohtia. Pienimmät lapset tarvitsevat apua syömisessä, joten toiminta on hidasta. Varsinaisen ruuan jälkeen tilataan vielä erikseen jäätelöannokset. Helposti aikaa vierähtää 1,5 tuntia.

Tämä on kuitenkin McDonaldsille liikaa ja valvontayhtiön kanssa tekemänsä sopimuksen mukaan ParkPatrol lätkäisee perheelle lisälaskun, 40 eur, McDonaldsin palvelujen käyttämisestä. Perheen isän mukaan tyhmempikin ymmärtää, että he eivät ole tervetulleita ravintolaan. "McDonalds ketju on boikotissa kunnes pysäköintiaika on kohtuullinen ja valvontayhtiöiden perusteettoman rahastuksen tukemien McDonaldsin toimesta on päättynyt. " - kertoi isä sähköpostissaan.

Miksi Tammiston McDonaldsissa on 60 minuutin pysäköintiaika? Ravintola on "keskellä ei mitään". Ei kauppoja, ei liikerakennuksia eikä edes asuintaloja. Kukaan ei pysäköi ajoneuvoaan Tammiston McDonaldsin pihaan lähteäkseen käymään jossain muualla. Lähimmät isot marketit ovat moottoritien toisella puolella, jonne McDonalds ravintolasta ei ole suoraa kävely-yhteyttä. Käytännössä kaikki asiakkaat tulevat ravintolaan autolla käydäkseen syömässä. Pysäköintialuetta ei pysty edes käyttämään väärinpysäköintiin!

Asiaa on kysytty Tammiston McDonaldsista. Sen hetkinen vuoropäällikkö ilmoitti ystävällisesti, että päätös valvontayhtiöiden palvelujen käyttämisestä on tullut McDonalds Oy:ltä, eivätkä he ole voineet vaikuttaa asiaan millään tavoin.


(Klikkaa kuvaa, katso sähköpostivastaus)


Asiaa on kysytty seuraavaksi suoraan McDonalds Oy:ltä. Kysymys on lähetetty markkinointi- ja viestintäjohtajalle, markkinointipäällikölle, viestintäpäällikölle, kehityspäällikölle sekä toimitusjohtajalle. Johtajien yhteystiedot löytyivät McDonalds Oy:n kotisivuilta. Ystävällisen vastauksen kysymykseen antoi kuitenkin kenttäpäällikkö.


(Klikkaa kuvaa, katso sähköpostivastaus)


Vastauksesta käy ilmi, että ParkPatrol toimii itsenäisesti, McDonalds ei saa maksutuloja pysäköinninvalvonnasta ja asiasta voi kuulema reklamoida, mutta ei ParkPatrolin palautelomakkeen kautta, kuten vastauksessa annetaan ymmärtää, koska kyseisellä ParkPatrol sivulla reklamointi nimenomaan kielletään. Toiseksi, onko kenelläkään McDonalds Oy:ssä käynyt mielessä, että reklamointi ei auta, koska pysäköintiehtoa yhden tunnin pysäköinnistä on rikottu, ja valvontayhtiö katsoo olevansa oikeutettu 40 eur maksuun. Ymmärretäänkö McDonalds:lla minkälaista palvelua he ovat käyttämässä? Onhan se ilmaista, mutta onko se McDonaldsin imagon ja brändin mukaista?

Fakta on, että McDonaldsin asiakkaalle määrätään 40 eur maksu liian pitkästä vierailusta ravintolaan. Ei ole koskaan ennen vastaan tullut yhtä tehokasta asiakkaiden karkoitusmenetelmää! Lapsiperheet eivät selvästikkään ole tervetulleita. Kiva kun kävit, mutta parempi kun lähdit.

Tämän perheen tapauksessa asialla on kuitenkin onnellinen loppu. Perheen isä kertoo, että McDonalds Oy:n kenttäpäällikkö on pyytänyt ParkPatrolia perumaan maksumääräyksen ja ParkPatrol on siihen suostunut. Hienoa, mutta miten käy seuraavien asiakkaiden?

Lapsiperheiden on ehdottomasti syytä varoa McDonalds ketjun ravintoloita, jollei 40 eur lisämaksu sitten erityisesti kiinnosta. Lapset odottavat "hampurilaiselle pääsemistä" ja toki tuo nautinto heille on syytä aina välillä suoda. Kehoitan kuitenkin hyvin tarkaan valitsemaan ravintolan - mielummin toisesta ravintolaketjusta, joissa asiakasta ei nähdä välttämättömänä pahana ja ruokailulle annetaan todellakin aikaa.

Vai oliko niin että pikaruoka tarkoitti nimenomaan, että se kuuluu hotkia nopeasti? Lapsille ei ainakaan kannata moista opettaa.

59 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siis ootko sä tosissas? Ja tällä tarkoitan mäkkiä. Eli mun pitää perheen kanssa maksaa ensin 40-50 eur teidän epäterveellisestä paskaruoasta ja sen jälkeen vielä 40 eur kun tuli oltua teidän tiloissa liian kauan. Jep, onneksi on Hesburger

Anonyymi kirjoitti...

No eipä tarvi käydä enää tuollakaan ...

Anonyymi kirjoitti...

Kyl mä ihmettelen tota touhua. Mitä noiden pomojen päässä liikkuu? Selvästikkään ne ei tajua mitä se heidän sopimus puistopartion kanssa tarkoittaa. Palvelun saa ilmaiseksi, VAU! Heti käytetään eikä tiedetä mihin sitoudutaan. Toisaalta, eihän noita maksuja tarvihen muutenkaan maksaa ...

Anonyymi kirjoitti...

Vaihtakaa toiseen ketjuun. Täällä kerttäis jo boikotointi kohteita

http://www.parkcomsucks.com

Anonyymi kirjoitti...

Jaaha, tässä sen näkee, koko yksityinen valvonta business karkaa käsistä ja tällaisiin ylilyönteihin syyllistyy iso kansainvälinen ketju. Noh, pääasia että pomojen palkka juoksee ja asiakkaitahan riittää vaikka negatiivista julkisuutta tuleekin ...

Anonyymi kirjoitti...

Kuka yleensä syö roskaruokaa? Vois vähän ajatella omaa terveyttään ja vielä kaiken lisäksi lapsille?

Anonyymi kirjoitti...

Elämässä pitää olla herkkua, mitä se onkin, lienee jokaisen itse päätettävä Hampuirilainen maistuu pari kertaa kuussa, mutta ei tämän jälkeen mäkkärissa. Sitäpaitsi hesessä on muutenkin maukkaammat purilaiset ...

Anonyymi kirjoitti...

No lounasaikaan minäkin sain maksun tammiston mäkkärissä, 40 eur odotti tuulilasissa ja minä sentään söin yksinäni.

Jonottamisessa meni 5-10 minuuttia, tilaamaani hampparia ei ollut valmiina, sen odottamisessa 10-15 minuuttia. Ostin lehden, söin ranskikset ja hampparin, kun tulin parkkipaikalle niin lappu oli ikkunassa. Taisi juuri ja juuri mennä yli 60 minuuttia.

Kiitoksia ParkPatrol ja McDonalds ja hyvästi.

Anonyymi kirjoitti...

No tehän tiiätte mitä noiden ParkPatrol maksujen suhteen kannattaa tehdä? Roskakoriin. Eikös juuri iltalehdessä viikolal ollut että ParkPatrolin Mustonen myösni että puolet maksaa ja puolet ei. Aika heikko on prosentti.

Anonyymi kirjoitti...

Ettekö te jo tajua, että yrittäjällä on varmaan ihan pätevä syy ottaa tämä parkkipalvelu käyttöön.

Ihmisethän hyväksi käyttää tälläisiä 'ilmaisia' parkkipaikkoja ihan surutta, samoin pitävät ravintoloiden ja huoltoasemien vessoja yleisinä ilmaisina vessoina. Ettehän te kotiinne tai pihaanne halua tuntemattomien autoja, ainakaan ilmaiseksi.

Me kaikki olemme itse syyllisiä koko juttuun. Miksi olemme läheteneet itse kaivamaan kuoppaamme. Olen itsekkin useitaq kertoja hyväks käyttänyt ko. yrityksiä: Heseä, Mäkkäriä, Essoja jne ilmaisian parkkipaikkoina.

Ajatelkaa ongelmaa yrittäjien kannalta: menettävät mahdollisesti huomattavasti enemmän asiakkaita ja kylmää käteistä, koska he eivät voi tulla ravintolaasi, huoltoasemalle, kauppaasi, koska eivät mahdu pihaan autollaan!!!
ParkComin ja muiden palveluntarjoajien aiheuttama mielipaha on varmaan ihan pientä kokonais bisneksen kannalta.

Itse ainakin yrittäjänä aion yrittää miettiä, mihin autoni, pyhän lehmän jätän.

Anonyymi kirjoitti...

Jos auto on väärin pysäköity, McDonalds (kuten kaikki muutkin) voisivat tarvittaessa käyttää julkisen pysäköinninvalvonnan palveluita.
No, eipä tarvitse enää sitten käydä Mäkkärissäkään. Onneksi on kilpailijoita olemassa.

Anonyymi kirjoitti...

Tähän on helvetin yksinkertainen ratkaisu jos haluaa käyttää yksityistä pysäköinninvalvontaa.

McDonalds laittaa pysäköintiajaksi 2h, pitäisi perheidenkin keritä syödä. Mikä siinä on ongelma? McDonalds on tontin omistaja ja sanelee pysäköintivalvonnan ehdot ParkPatrolille. Eihän se toisin päin voi olla, vai onko kaikki McDonaldsin johtajat niin pahoja nössöjä että antavat ParkPatrolin sanella ehdot? Voi jeesus sentään ...

Anonyymi kirjoitti...

Tottakai se on McDonaldsin etu valvoa pysäköintialueitaan, mutta minun etu on syyttömänä asiakkaana käydä muualla jos kerta pitää pysäköinnistäkin maksaa erikseen.

Anonyymi kirjoitti...

Ihmisethän hyväksi käyttää tälläisiä 'ilmaisia' parkkipaikkoja ihan surutta, samoin pitävät ravintoloiden ja huoltoasemien vessoja yleisinä ilmaisina vessoina. Ettehän te kotiinne tai pihaanne halua tuntemattomien autoja, ainakaan ilmaiseksi.

Joopa joo, kun niitä värinkäyttäjiä on niin rangaistaan myös rehellisiä asiakkaita. Varmaan pitäis ottaa käyttöön muuallakin. Kun osa ihmisistä ajaa ylinopeutta lasketaan joka paikassa nopeusrajoitukset 50 km/h, kun osa ihmisistä varastaa kaupasta, rangaistaan kaikkia ja tehdään jokaiselle ruumiintarkastus. Turha sitä syyttömiä on rangaista.

Anonyymi kirjoitti...

Peruin juuri lapsen synttärit Mäkkäristä ja siirsin Heseen. Turha näitä rahastajia on suosia.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kiitos mäkkäriä enää koskaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä helvettiä! Minä sain kanssa perheen kanssa Tammiston mäkkärissä sakot, kuka ne minulta peruu. Me käytiin vaan syömässä ja aikaa meni vähän yli tunti. Lappu odotti ikkunassa, mitä mä sille teen? Keneen otan yhteyttä McDonaldsissa jotta munkin lappu saadaan mitätöityä?

Anonyymi kirjoitti...

Lappu odotti ikkunassa, mitä mä sille teen?

Heitä roskiin! Niin minäkin olen tehnyt kaikille parkpatrolin lapuille, niillä ei ole mitään virkaa.

Lakimiehenä toiminut 15 vuotta ja voin vakuuttaa että yhtään maksua eivät oikeusteitse minulta pysty perimään. Vaikka oikeus velvoittaisi kertomaan kuka on kuljettaja, minä en tietenkään enää sitä "muista", joten näyttövelvollisuus jää kaikissa tapauksissa kiistattomasti valvontayhtiölle. Muistamattomuudelle ei voi oikeuslaitoskaan mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Piti viedä lapset mäkkäriin lauantaina mutta vienkin Heseen.

Anonyymi kirjoitti...

Älkää hyvät ihmiset syökä sitä roskaruokaa. Tohon hintaan kun laskee parkkisakon mukaan saa jo kunnon ruokaa oikeasta ravintolasta. Haluatteko te tappaa itsenne tohon mäkkärin moskaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä sitten jos yrityksellä on ongelma pysäköinnin kanssa? Millä tavalla se oikeuttaa sakottamaan maksavia asiakkaita? Ei ole business taju oikein kohallaan ... !

Anonyymi kirjoitti...

Hävetkää mäkkäri, mä siirryn lopullisesti hesen asiakkaaksi, onhan ne hampparitkin parempia

Anonyymi kirjoitti...

Eipä näköjäänkään voi enää käydä edes Hesburgerissa. Ruoholahden Hesburgerin pihassa jökötti Puistopartion pysäköinninvalvontakyltti.

Enpä sitten tilannutkaan mitään. Voihan sitä syödä välillä vaikka terveellisestikin.

Anonyymi kirjoitti...

Itseasiassa se ruoholahden hese (tarkoitat sitä nesteen vieressä) kyltti on itseasiassa nesteen kyltti ja siinähän ei ole aikaa kuin 30 minuuttia. Kannattaa jättää väliin ja menet ruoholahden ostarille, sieltä löytyy ihan sisätiloista Subway ym.

Anonyymi kirjoitti...

Positiivista tässä hommassa on nyt se että viimeinkin näitä oman terveytensä pilaajia sakotetaan. Nyt ois viimein aika huomata että syökää kunnolla ja terveellistä ruokaa. 40 eur on liian pieni sakko terveytensä ja lastensa terveyden pilaamisesta mäkin ja hesen roskarualla.

Voisko joku perustaa FoodPatrol firman joka jakelisi sakkoja ihmisille jotka käyvät syömässä hampurilaisravintoloissa. Perusteena verorahojen väärinkäyttö aiheuttamalla tahallisesti itselleen terveysongelmia. Käymällä hampurilaisravintolassa myönnät pilaavasi terveytesi.

Anonyymi kirjoitti...

Kävin tänään Tammiston mäkkärissä syömässä lapsieni kanssa, ja hyvä että mahduin pihalle. Ei taida teidän parjauskampanjanne oikein toimia.

Ruoka oli hyvää, ja kaikki noudattivat parkkikiekko pakkoa, ainakin kaikki samassa rivissä parkeraaneet.

Juttelin vuoropäällikön kanssa ja hän kuulosti aidosti pahoillaan kaikkesta pahasta mielestä mitä tämä homma on aiheuttanut, mutta samalla totesi, että myynti on kasvussa ja todella isosti.

Kerrankin maksavat asiakkaat mahtuvat parkkiin. Miettivät jopa vähän aikaa sitten ravintolan laajentamista, joka ei kuulemma kuitenkaan enää ole mahdollista kuin ylöspäin (2. kerros). Meinaan vaan kun ei meinaa asiakkaat enää mahtua sisään.

Miettikäämme vielä kerran tätä koko juttua. Mikä on vaikeaa olla hyväksymättä parkkiekiekkoa tai käyttää sitä. Ei sillä ole oikeasti ainakaan mulle väliä, onko parkComin toiminta eettistä tai reilua/kohtuullista. Ainakin laillista se taitaa olla, koska kukaan viranomainen, poliisi, hallitus, kunnat/kaupungit, lappuliisat ei ole tehnyt elettäkään kieltääkseen yritystä toimimasta näin kun se toimii.

Yritystoiminnan etiikka on sitten kyseenalaista. Kyttääminen ja voiton maksimointi on asia erikseen. Mutta ei se ole palveluita ostavan yrityksen vika. he vain yrittävät tehdä leipänsä, kuten Mäkkärikin (en tiedä onko yrittäjän? ravintola, kun en kysynyt. Ainakin naapurin K-kauppias totesi, että hänkin taitaa hankkii Parkkifirman oman pihansa tyhjentämiseksi päiväparkkilaisista.

Anonyymi kirjoitti...

Voi, voi, taas näitä tyhjän puhujia. Yksinkertaisin ratkaisu malli on pidentää pysäköintiaika kahteen tuntiin tai edes 1,5 tuntiin jolloin kaikki kerkiävät varmasti syödä.

Minusta kuulosta siltä että ravintola oli niin täynnä että asiakkaista on syytäkin päästä tunnissa eroon. Jos näin on, on vähintäänkin reilua että kassoilla ilmoitetaan isolla kyltillä että ravintolassa vierailuaika on vain korkeintaan 1 h.

Mitä tulee valvontayhtiöihin niin suomessa on elinkeinonharjoittamisen vapaus, joten mitään firmaa joka selkeästi ei harjoita laiton toimintaa ei voi ystävä hyvä kieltää. ParkCom:n ja ParkPatrolin osalta on kyse sopimusoikeudellisen lainsäädännön periaatteista, joidenka mukaan valvontayhtiöä ei voi kohdistaa maksua muuta kuin sopimuskumppanille. Tässä blogissa on aika hyvin se näköjään selostettu, joten tyhmemmänkin pitäisi ymmärtää.

Tuskin mikään firma kaatuu negatiiviseen julkisuuteen eikä varsinkaan kansainväliset yritykset. On hienoa että asia tuodaan julki, silloin ihmisillä on mahdollisuus valita.

Anonyymi kirjoitti...

Tuskin mikään firma kaatuu negatiiviseen julkisuuteen eikä varsinkaan kansainväliset yritykset. On hienoa että asia tuodaan julki, silloin ihmisillä on mahdollisuus valita.

ERINOMAISESTI SANOTTU!!!

Eihän tässä kai yritetä ihmisiä mäkkäristä pois ajaa, vaan kerrotaan totuus asioista jotta ihmiset voivat itse päätellä mitä tehdä.

Tää blogi on upee

Anonyymi kirjoitti...

Miettikäämme vielä kerran tätä koko juttua. Mikä on vaikeaa olla hyväksymättä parkkiekiekkoa tai käyttää sitä.

Ootko sä mäkkärin palkkalistoilla kun et vieläkään ymmärrä itse pointtia. Lueppa toi artikkeli uudelleen!!! Kyse ei ole parkkikiekon käyttämisestä vaan siitä että asiakkaalle annettu pysäköintiaika, max 60 minuuttia, ei riitä!!! EI RIITÄ, menikö se vittu jo perille?

60 minuuttia ei riitä jonka jälkeen lätkäistään maksu. AAAh, voiko tätä enää yksinkertaisemmin selittää.

Anonyymi kirjoitti...

McDonalds on bye bye, Hesen ruuat on parempia.

Anonyymi kirjoitti...

Voisko joku perustaa McDonalds boikotti sivustos? Ois aika makeeta, kysytään Heseltä jos lähtis sponsoriksi?

Anonyymi kirjoitti...

FAKTAT:

1. McDonalds on tehnyt sopimuksen valvontayhtiön kanssa pysäköinninvalvonnasta ja McDonalds sanelee ehdot pysäköintiajalle. Nähtävästi 1h on heidän mielestään riittävä

2. ParkPatrol, ParkCom valvoo pysäköintialueita sovitun ehtojen mukaisesti joka on 1 h. Sinänsä maksulla ei ole merkitystä koska sitä ei tarvitse maksaa.

3. On turha syyllistää asiakkaita ja valittaa väärinpysäköijistä. McDonaldsilla on mahdollisuus määräteillä pysäköintiaika uudelleen tai edes ilmoittaa selvästi ravintolan sisällä että maksi vierailuaika on 60 minuuttia. Miksi näin ei ole tehty? Se kuulostaisi ravintolan toiminnan kannalta oudolta. Kiva kun tulit asiakkaaksi mutta katso että lähdet viimeistään tunnin päästä.

3. Koska mitään ei ole tehty asian korjaamiseksi, on täysin selvää että "kiireiselle" ravintolalle on vain hyvä että asiakkaat eivät viivy yli tuntia ja samalla valvontayhtiä voi kartuttaa tiliään.

Anonyymi kirjoitti...

Jos McDonalds ja Tammiston ravintola eivät tajua laittaa selkeää ilmoitusta sallitusta pysäköintiajasta myös ravintolan sisälle niin kyllä on harvinaisen selkeää ansoitusta. Jos ette itse keksi mitään niin tässä teille teksti kylttiinne.

Hyvät asiakkaat. Ravintolassamme suurin sallittu vierailuaika on 60 minuuttia, mikäli olette saapuneet paikalle autolla. Pyydämme huomioimaan tämän tilaista tehdessänne.

Anonyymi kirjoitti...

Kävin just mäkkärissä, tilasin sapuskaa jota ei ollut valmiina. Sain numerokyltin, kävin vessassa, pistin kyltin taskuun ja kävelin takaisin autolle ja suunnistin Heseen. Siinä teille paskamaiset terveiset, saattepahan kerrankin etsiä kadonnutta asiakasta.

Anonyymi kirjoitti...

Kävin tänään Tammiston mäkkärissä syömässä lapsieni kanssa, ja hyvä että mahduin pihalle. Ei taida teidän parjauskampanjanne oikein toimia.

Hyvä että mahduit pihalle? Olisko liian pieni parkkipaikka? Vai liikaa asiakkaita.

Ei tässä kyse ole parjauskampanjasta vaan faktasta. Kiitos blogille että on jälleen kerran onnistunut herättää keskusteluu. Eiköhän mäkkikin halua asiasta palautetta (ainakin ton päällikön vastauksen mukaan), joten täältä sitä saa. Tärkeintä on kertoa mikä on tilanne, mitä tapahtuu ja missä mennään.

Ravintolalla on oikeus valita asiakkaansa mutta niin on asiakkaallakin oikeus valita ravintolansa.

Anonyymi kirjoitti...

Seuraavan kerran kun menette mäkkäriin, esim tammiston ravintolaan ja jos tilausta joutuu odottamaan, kun se tuodaan pöytään, toteatte että haluatte rahat takaisin koska teillä ei ole enää aika syödä annosta ettekä halua ylimääräistä 40 euron maksua.

Anonyymi kirjoitti...

Tammiston mäkkärin parkkis on niin pieni että se käytännössä on aina täynnä ilman väärinpysäköintiä. Mäkkäriin tullaan autolla koska sen sijainti on huono. Lisätkää parkkipaikkoja, turha sitä on laajentaa ellein parkkipaikkojen määrä kasva ainakin 3, 4 kertaiseksi. Tai sitten pistäkää 15 minuutin pysäköintiaika, saa ihmiset kerrankin pikaruokaa oikein termin mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tamistossa on Hesekein, käykkää siel

Anonyymi kirjoitti...

Laitoin tuossa meiliä McDonaldsille, kiitin palvelusta ja ilmoitin että tästä eteenpäin perheemme käyttää Hesburger Oy:n palveluita.

Anonyymi kirjoitti...

Johan on, toisaalta mä ymmärrän yrittäjää väärinpysäköinnin suhteen, mutta kyllä se väärin on myös laittaa maksava asiakas maksamaan lisämaksua kun pysäköintiaika ei ravintolan omassa parkissa riitä. Kyllä mä mielummin vaihdan toiseen ravintolaan.

Järjestäiskö joku oikea ravintola, siis missä tarjotaan oikeaa ruokaa, tällaisen asiakkailleen, tuskimpa.

Anonyymi kirjoitti...

Mä nyt en syä mäkkärin ruokaa muutenkaan, mä haluan elää vanhaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan kiva tietää, jatkossa sitten jätänkin mäkki keikat väliin!

Anonyymi kirjoitti...

Hei, joukkovoima rulaa, nyt Tammistossa voi pysäköidä 2 tunnin ajan.

Siis tänään 29.1 huomasin, että ovat muuttaneet aikarajaa!!!

Me vaikutamme itserakkaaseen maailmanraiskaajaan; He joutuvat nöyrtymään edessämme

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa. Yksi ongelma eli liian lyhyt pysäköintiaika asiakkaiden todellisiin tarpeisiin nähden on siis ratkaistu. Vielä kun saataisiin tuon pysäköinnin valvontakin siirrettyä laillisiin käsiin, niin sittenhän kaikki olisi kunnossa.

Anonyymi kirjoitti...

Juuri näin.

Anonyymi kirjoitti...

Entäs muut mäkkärit? Esimerkiksi Vuosaren mäkkärissä valvoo ParkCom, autoille on varattu 10 paikkaa ja pysäköintiaika on 1h. Onko sekin jo muutettu?

Anonyymi kirjoitti...

Hese on edelleen parempi, jo pelkästää hampparit on mehukkaimpia toisin kun noi mäkin kuivat korput.

Anonyymi kirjoitti...

Höh! Yhdestä valvontamaksusta iso poru? Jos on pysäköinyt väärin, ei ole huomioinut aikarajoitusta niin syykö on yrittäjien? No ei todellakaan. Moni on puolustanut täällä noita kahta yritystä. Asiaa sanon minä. En ole kummassakaan yrityksessä töissä, mutta ymmärrän tilanteen heidän kannaltaan. Jos toimeksiantaja on määrännyt alueelleen aikarajoituksen niin kai silloin valvontayhtiö myös noudattaa sitä? Onko heidän syy, jos asiakkaat yliajasta saavat maksulapun. No ei todellakaan! Parjatkaa toimeksiantajaa korjaamaan omat töppöilynsä. ParkPatrol ja ParkCom vain valvovat alueita. Samahan se on jos pysäköit kaupungilla vääriin niin saat pysäköintivirhemaksun eikös? Samaan asiaan varmaan perustuu valvontayhtiöiden toiminta, vai antavatko he lapun myös niille joilla on pysäköintikeikko tai ovat pysäköineet oikein?

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tää koko typerä kiista voitaisiin ratkaista silleen että poliisin sivuilta sais jokainen tulostaa pysäköintivirhemaksu lapun. Ja aina kun näkee jossain väärinpysäköidyn auton niin rustaa vain oman tilinumeronsa lappuun ja digikuvan autosta.

Ei vaatis kuin pienen lakimuutoksen ja Suomi olis paljon parempi paikka asua!

Anonyymi kirjoitti...

Kuka siellä mäkinparkissa toimii lappuliisana :)

ettei vain olisi ........

Anonyymi kirjoitti...

Kertokaa hyvin yksinkertaisesti vastaus tähän kysymykseen:

Miten syntyy sopimus parkkifirman ja pysäköijän välille, jos kyltit ovat lumen peitossa?

+ Miten tälläisen voisi edes teoriassa todistaa?

Anonyymi kirjoitti...

Hesarin keskustelupalstalla puhuttiin tästä samasta.

Joku sanoi että sopimus syntyy asiakkaan ohittaessa kyltin. Firman edustajana paikalla on kyltti. Firman edustajan kanssahan voi neuvotella sopimuksen uudelleen, eikö?

Unknown kirjoitti...

Pikkuveli otti yksityisen parkkisakon Kaivokselan McDonaldsin pihasta - Puistopartio asialla. Eipä tule enää Mäkkärissä käytyä niin kauan kuin kyseistä paskafirmaa tukevat, aivan sama onko pysäköinti aika tunnin tai kolme tuntia. Lähetin myös McDonaldsille palautetta asiasta.

Unknown kirjoitti...

Tammiston mäkkäristä oli Parkpatrolin kyltit kadonneet Vantaan käräjäoikeuden päätöksen jälkeen liki välittömästi.

Anonyymi kirjoitti...

Jep...
Tänään ajoin ohi siitä Tammiston Mäkkäristä ja piti uteliaisuutta käydä katsomassa. Ja kyllä ne kyltit on tolpasta poistettu :)

Anonyymi kirjoitti...

Huh huh.. No enpä ole mäkissä käyny muutenkaan moneen vuoteen.

Jyri Snellman kirjoitti...

Helsingin Foorumin Rax pizzeriassa taasen ärsyttää eräät sikailevat somaliperheet. Käyttäytyvät kuin mitkäkin euroopanomistajat, joita he kieltämättä nykymenolla ennenpitkää ovatkin.

Jyri Snellman kirjoitti...

Miksei rikas Saudi Arabia voi ottaa musuja pakolaisiksi? Kaikkien edun mukaista kai olisi? Ei Tarvitsisi Mäkkärissäkään syödä "vääräuskoisten" kanssa. Vain naisille/vain miehille ym.

Mieluummin lisää sellaisia viehättäviä mamuja kuin Nasima Razmyar ja Maryan Guuleed. Vaikka politiikkaan ehdokkaiksi.
Mutta McDonald's sponsoroi mm. Olympialaisia, UEFA ja FIFA World Cupeja ym. Monet maksavat laajasti mainostetusta tuotteesta enemmän, vaikka vähemmän mainostettu kilpailija olisi vähintään yhtä laadukas.

McDonald's Corporationalilla on jopa yksi ravintola, jossa ei koskaan palvella asiakkaita, vaan se on ainoastaan mainosten kuvausta varten. Onkohan jo Mayor McCheesen ja Officer Big Macin päät syöty?

Yleensä amerikkalaisissa perheissä, joissa käydään säännöllisesti ulkona syömässä lasten valitessa ravintolan se on McDonald's, ja aikuisen valitessa taasen joko Wendy's tai Burger King. Tosin Taco Bell tarjoilee koululounaita USA:ssa.

Mainittakoon vielä, että Ray Kroc ei halunnut Mäkkäreihin mukavia tuoleja, kolikkopuhelimia ja tupakka-automaatteja etteivät asiakkaat viivy liian kauan.

Anonyymi kirjoitti...

Jos ''vain'' yhden tunnin pysäköintiaika on suurin ja tärkein syy boikotoida Mäkkäriä, niin aika typerä ja tietämätön täytyy olla. Voisin vallan hyvin kuvitella tämänkin blogin pitäjän kirjoittamassa kauhutarinaa vaikkapa jonkin eläinkaupan liian pienistä häkeistä, vaikka todellisuudessa Mäkkärin tuotantoeläimet elävät käsittämättömän hirveissä oloissa. Mutta väliäkö sillä (tai ruoan epäterveellisyydellä) on, tärkeintä on saada hemmotellut kakarat kylläiseksi roskaruoalla.

Surullista että noin hölmöjä ihmisiä on edes olemassa.