Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

perjantaina, toukokuuta 04, 2007

Hyvät lukijat ...

Kiitokset moninaisista palautteista. Positiiviset ja negatiiviset, kaikki ovat tervetulleita. Haluan kuitenkin huomauttaa, että alarvoisia ilmaisuja ja kirosanoja sisältävillä haukkumakirjeillä ei ole blogin ylläpitäjälle mitään merkitystä. Kirjeet osoittavat lähinnä tekijänsä itsensä sivistymättömyyttä ja tekevät kirjoittajastaan täydellisen idiootin.

Blogi saa ajoittain paljon postia henkilöiltä jotka pyytävät apua, mielipidettä ja kommenttia omissa meneillä olevissa ongelmallisissa jutuissaan. Valitettavasti en näihin pyyntöihin pääsääntöisesti pysty vastaamaan. Asioiden selvittely vaatisi aina oman aikansa ja kaikkien auttaminen on käytännössä mahdotonta. En myöskään halua asettaa lukijoita eriarvoiseen asemaan auttamalla vain joitakin. Toki, jos minulla on suoravastaus ongelmaan tai selkeä mielipide asiasta, harkitsen tapauskohtaisesti olisiko vastauksestani hyötyä viestin lähettäjälle.

Otan mielelläni vastaan ehdotuksia uusien artikkelien aiheista. Ehdotuksia on saapununutkin mukavasti. Kaikki luetaan ja käsitellään luottamuksellisesti. En välttämättä kirjoita aiheesta heti seuraavalla viikolla, mutta jos koen ehdotuksen selvittämisen arvoiseksi, saatan kirjoittaa siitä artikkelin jossain vaiheessa.

Loppukevennyksenä alkavalle viikonlopulle seuraava blogin vastaanottama sähköposti. Tuo vaatii jo paljon älykkyyttä ...


Lisäys 6.5.2007: Muutamat lukijat ovat peränneet myös haukkumakirjeiden luottamuksellista käsittelyä. Olette oikeassa. Haukkumakirjeet, toivottavasti asialliset, käsitellään myös luottamuksellisesti. Tässä artikkelissa julkaistusta viestistä en sensuroinut lähettäjää useammastakin syystä. Kyseessä on henkilö, jolta saapuu kohtuullisesti postia viikottain. Kaikki viestit ovat yhtä älykkäästi kirjoitettuja. Sähköpostiosoite vaihtuu viikottain, eli kyseinen henkilö luo aina uuden osoitteen Yahoo-palveluun, käyttää sitä viikon, ja vaihtaa uuteen seuraavalla viikolla. Tuo osoite tuskin maanantaina on enää käytössä. Ihmetellä täytyy miten joku jaksaa nähdä aikaa ja vaivaa eikä järkevää sanottavaa kuitenkaan ole. Henkilöllä on tähän mennessä ollut jo toistakymmentä erilaista Yahoo -sähköpostiosoitetta, kaikki saman tyylisillä nimillä. Kaikissa sähköpostiviestien header meta-tiedoissa alkuperäisen lähettäjän IP-osoite on sama. IP-osoite viittaa yksityiseen koneeseen ISP:nä Elisa laajakaistaverkko.

21 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hehe, on Lare osannut käyttää copy-pastea. Säälittävä tyyppi, pitäiskö lähettää urakalla palautetta ... ?

Anonyymi kirjoitti...

Toisten kirjeiden julkaisu ilman lupaa on laitonta ....

Anonyymi kirjoitti...

Opeteleppa lukemaan pelle ...

http://oikeusjakohtuus.blogspot.com/2007/02/saako-vastaanotetun-kirjeen-julkaista.html

Anonyymi kirjoitti...

Jahka Lare on kasvanut ala-asteen uhmaiästään edes 15 vuotiaaksi, niin jutellaan toki lisää :)

Anonyymi kirjoitti...

Lare tai sheriffi on varmaan ollut asialla siellä Vantaalla.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta sähköpostista olisi kyllä voinut sensuroida lähettäjän sähköpostiosoite, vaikka sähköposti on ilmeisen asiaton - ehkä juurikin sen takia.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka kirjoittajan viesti ei ollutkaan asiallinen, ei sitä olisi silti tarvinnut julkaista. Voisit ehdotuksien lisäksi käsitellä haukkumaviestitkin luottamuksellisesti... Toisaalta jos kirje oli pakko julkaista, olisit voinut edes poistaa kirjoittajan sähköpostiosoitteen. Haukkumakirjeet osoittavat sivistymättömyyttä, mutta niiden julkaisu osoittaa sitä myös, varsinkin kun tarkoituksesi oli selvästi pilkata julkisesti kirjeen kirjoittajaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan oikein että toi on julkaistu. Pitää kai haukkumakirjeen kirjoittajankin seistä sanojensa takana. Jos on kanttia huutaa tollasta niin kai se olisi kanttia sanoa kasvotustekin?

Anonyymi kirjoitti...

Luuseri,Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu Haista vittu

Anonyymi kirjoitti...

"Ihan oikein että toi on julkaistu. Pitää kai haukkumakirjeen kirjoittajankin seistä sanojensa takana. Jos on kanttia huutaa tollasta niin kai se olisi kanttia sanoa kasvotustekin?"

Tietenkin haukkumakirjeen kirjoittajankin pitää seistä sanojensa takana, mutta tarkoittaako se, että hänen sähköpostiviestinsä tulee julkaista netissä kaikkien nähtäviksi, joille hän ei sähköpostiaan tarkoittanut? En senkään takia ymmärrä koko sähköpostinkaan julkaisemista, koska se todennäköisesti vain provosoi henkilöä haukkumaan vielä enemmän (kuten ehkä edellisestä kommentistakin voi päätellä).

Anonyymi kirjoitti...

Eikös tossa lisäyksessä just lue että henkiö vaihtaa sähköpostia jatkuvasti joten tuon julkaisu ei sinänsä vaikuta mitään, koska häirikkö ei käytä postia kuin hetken aikaa. Tuskin niin tyhmä on että häiriköi "oikeasta" osoitteestaan. Mutta sen verran tyhmä ettei osaa peittää omaa IP osoitettaan.

Anonyymi kirjoitti...

Julkaseppa se IP osoite niin pistetään kone polvilleen. Tollaset idiootit saa sellaisen käsittelyn että siitä ipstä ei verkkoon enää kirjoitella mitään.

Anonyymi kirjoitti...

"Julkaseppa se IP osoite niin pistetään kone polvilleen. Tollaset idiootit saa sellaisen käsittelyn että siitä ipstä ei verkkoon enää kirjoitella mitään."

Ja syyllistyt tietoliikenteen häirintään ja parhaimmassa tapauksessa yrität kaataa verkko-operaattorin proxya.

Ei näin, ei todellakaan näin!

Anonyymi kirjoitti...

"Eikös tossa lisäyksessä just lue että henkiö vaihtaa sähköpostia jatkuvasti joten tuon julkaisu ei sinänsä vaikuta mitään, koska häirikkö ei käytä postia kuin hetken aikaa."

Se provosoi kyseistä henkilöä riippumatta kuinka monesta eri osoitteesta hän kirjoittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Se provosoi kyseistä henkilöä riippumatta kuinka monesta eri osoitteesta hän kirjoittaa.

Et kai sä "duude" tarkoita että tullaisen häirikön pitäisi antaa rauhassa häiriköidä ja blogin ylläpitäjän (tai kenen tahansa muun häirikön kohteeksi joutuneen) pitäisi olla "hiljaa" ja varoa "provoisoimasta"? Sehän on kuin antaisi periksi "terroristeille".

Ehdotan että jos häiriköinti ei lopu, julkaiset hänen yksityisen IP osoitteenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Ja syyllistyt tietoliikenteen häirintään ja parhaimmassa tapauksessa yrität kaataa verkko-operaattorin proxya.

Pitää paikkansa, mutta Elisan laajakaista verkon kotikoneet kuten esimerkiksi omani Welhossa, ovat yhteydessä nettiin ilman proxya, joten hyökkäys kohdistuisi suoraan kotikoneeseen. Ellei sitten toi ole Elisan verkossa toimivan yrityksen kone, jolloin se saattaa hyvinkin tulla proxyn takaa. Ehkä kyseessä ei olekaan yksi häirikkö vai kokonainen yritys ... huhuu, sanoinko män ton ääneen ... mikä yritys ...?

Anonyymi kirjoitti...

"Pitää paikkansa, mutta Elisan laajakaista verkon kotikoneet kuten esimerkiksi omani Welhossa, ovat yhteydessä nettiin ilman proxya, joten hyökkäys kohdistuisi suoraan kotikoneeseen."

Ja vielä sen verran lisää, että entää jos IP-numero on jo vaihtunut kyseisen henkilön osalta? Silloinkin menisi paska väärään pönttöön :)

Anonyymi kirjoitti...

"Et kai sä "duude" tarkoita että tullaisen häirikön pitäisi antaa rauhassa häiriköidä ja blogin ylläpitäjän (tai kenen tahansa muun häirikön kohteeksi joutuneen) pitäisi olla "hiljaa" ja varoa "provoisoimasta"? Sehän on kuin antaisi periksi "terroristeille"."

En, mutta ketä se auttaa kertoa asiasta blogin lukijoille? He eivät voi tehdä asialle mitään - paitsi jo ehdotettuja laittomuuksia tai häirikköviestien kirjoittaminen kyseiselle häirikölle. Mikä on siis se hyöty?

Mietitään vielä sitäkin, että blogin ylläpitäjä kertoi häirikön vaihtavan sähköpostiosoitetta viikottain. Näin ollen julkaistuun sähköpostiosoitteeseen osoitetut mahdolliset "tukihäiriköintiviestit" ovat turhia, koska ne eivät mahdollisesti koskaan tavoita kyseistä häirikköä.

En nimittäin itse näe muita "hyötyjä" blogin ylläpitäjän julkaisemasta sähköpostiviestistä kuin häiriköijän provosointi ja muiden yllyttäminen samanlaiseen toimintaan häiriköijää kohtaan.

Blogin ylläpitäjälle esittäisin myös sellaisen kysymyksen, että onko useiden sähköpostiosoitteiden käyttäminen pätevä syy julkaista yksi näistä sähköpostiosoitteista? Sen vaikutelman sain tuosta lisäyksestä. Monet henkilöt käyttävät useaa sähköpostiosoitetta, eikä sen pitäisi olla yhtään sen painavampi syy kertoa yksi näistä muille eikä varsinkaan sellaisille, joita asia ei millään tavalla koske, kuten tässä on tapahtunut.

Jos häiriköinti on oikeasti vakavaa voi siitä varmasti ilmoittaa poliisille, kuten muissakin häiriköintitapauksissa.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, häirikön viestin olisi voinut jättää julkaisematta ja tehdä siitä rikosilmoituksen. Ja jos ei poliisi ota sitä vakavasti, niin sitten voi tehdä stoorin virkavallan toiminnasta.

Anonyymi kirjoitti...

Blogin ylläpitäjällä on kuitenkin laillinen oikeus julkistaa saamansa sähköpostiviesti. Minusta julkaisu on ok. Jos joutuisin pahoinpitelyn uhriksi, julkaisisin välittömästä tekijän nimen nettiin ja mieluiten kuvan kanssa. Muille varoiksi. Suomi24 palstalla julkaistiin myös puhelinnumeroita häirikkösoittajista, eli niistä numeroista joista tulee häirikköpuheluita. Sen jälkeen kun numerot oli julki, häirikköpuhelutkin loppuivat. Julkisuus on kivaa ,,

Anonyymi kirjoitti...

Huomatkaa että tuo sähköposti on suunnattu "oikeusjakohtuus@yahoo.com" elikkä osoite tekee selväksi että sisältö on suunnattu blogiin eikä henkilölle.

Asiassa ei olisi mitään rikollista jos blogin ylläpitäjä ohjaisi automaattisesti kaiken postin tuohon osoitteeseen näkymään julkisesti ip-osoitteineen päivineen.