Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

torstaina, lokakuuta 16, 2008

Medikalisaatio

Syntyykö uusia sairauksia vai kehitämmekö niitä itse?

Nykypäivänä moniin ihmisten normaaliin elämään kuuluviin vaiheisiin etsitään lääketieteellisiä ratkaisuja. Lääkeyhtiöt luovat sairauksia ja mielikuvia lääkehoidon tarpeellisuudesta sellaisiin vaivoihin ja poikkeavuuksiin jotka oikeasti eivät ole sairauksia. Lääkkeiden kehittäminen on voittoa tavoittelevaa liiketoimintaa. Lääketehtaille on sitä parempi mitä useampi meistä todetaan sairaaksi. Jos sairaita ei ole tarpeeksi, lääkkeiden kysyntä laskee. Sairauksia voidaan luoda pelkästään edistämään joidenkin lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden taloudellisa intressejä. Meistä tehdään väkisin sairaita ja vielä valvovien viranomaisten hiljaisella suostumuksella.

Kolestrolilääkkeiden myynti on kohonnut samaan aikaan kun hysteria omasta kokonaiskolestrolimäärästä on kasvanut. Lääketeollisuus ja osittain myös elintarviketeollisuus ovat tehneet kaikkensa takoakseen rahaa ihmisten hädällä. Markkinoilla on yhä useampia kolestrolilääkkeitä ja kolestrolia alentavia elintarvikkeita. 1980-luvulla kolestroliarvon yläraja oli vielä 7.0. Nykyään raja-arvona käytetään 5.0. Erään artikkelin mukaan keskimääräinen kokonaiskolestroliarvo suomessa on 5.6. Suurin osa suomalaisista on siis "sairaita". Tämä ei kuitenkaan riitä sillä kolestrolilääkkeiden kysyntä ei kasva riittävällä nopeudella. Lääketeollisuus on ehdottanut kolestroliraja-arvon pudottamista jopa arvoon 4.0. Tämän jälkeen yllättäen suurin osa terveistä suomalaisista olisikin sairaita.

Voiko ihminen sairastua raja-arvoa muuttamalla? Mitä oikeasti tarkoittaa sairaus? Onko se todellinen oire tai kipu, vai onko se vain lääketeollisuuden määräämän raja-arvon ylitys? Oletko siis oikeasti sairas vai saadaanko sinut tuntemaan itsesi sairaaksi?

Entä pienten lasten vanhemmat? Jokainen toivoo lapsilleen terveyttä. ADHD:stä, eli ylivilkkaudesta on puhuttu painostavasti jo vuosikymmen. Asiaa on tuotu esille yksipuolisesti sairautta korostavassa näkökulmassa. Heti kun lapsi on vilkas ja poikkeaa valtavirrasta hän on ylivilkas. Hänellä on siis ADHD ja yllätys ei ole suuri, että lääketehtaat ovat kehittäneet ADHD sairauteen lääkkeen jonka myynti moninkertaistuu vuosittain. Onko ADHD:ta edes olemassa? Onko kyse edes sairaudesta? Ihmiset ovat luonteeltaan erilaisia ja lasten pitääkin olla vilkkaita. Ei kai maailmaa voi tutkia paikallaan istuen chipsiä syöden ja televisiota tuijotten. Joidenkin tutkijoiden mukaan kyse ei ole mistään muusta kuin luonteesta. Meitä on rauhallisia ja vilkkaita. Toiset keskittyvät paremmin kuin toiset. Tuntuu siltä, että lääketeollisuus on keskimääräisestä poikkeavuudesta halunnut tehdä sairauden. Kun lapsi on vilkas hän on sairas. Sairas ihminen tarvitsee lääkettä ja kuka sitä mieluiten ostaa kuin vanhemmat jälkikasvunsa hyväksi.

En usko että on kovin aikaa siihen päivään kun vanheneminen, ryppyisyys ja kaljuuntuminen luokitellaan sairauksiksi. Melkeinhän se on sitä katsoessaan plastiikkakirurgien ja -sairaaloiden mainoksia. Kun lääketeollisuus suorittaa jatkuvia ja kalliita tutkimuksia eri aihealueisiin nähden, on tietysti lääketeollisuuden etujen mukaista että tutkimustuloksiin käytetyt rahat saadaan joskus takaisin. Siksi monissa tutkimustuloksissa normaaliin elämään kuuluvat poikkeavuudet pitää löytää. Nämä poikkeavuudet pitää määritellä sairaudeksi jotta niiden hoitoon voidaan kehittää lääkkeitä.

Lääkäreiden rooli lääkeyhtiöiden pyörittämässä liiketoiminnassa on merkittävä. Lääkäreille jaettu informaatio lääkkeistä ja niiden vaikutuksista tähtää monesti epäselvien ja mahdollisesti turhien tavoitteiden ja tarpeiden suojassa lääkemäärän myynnin lisäämiseen. Kun lääkärit kulkevat kiltisti lääketehtaiden talutusnuorassa ja tarjoavat uusia lääkkeitä uusiin vaivoihin jotka äkkisiltään onkin luokiteltu sairauksiksi, noidankehä on valmis. Raha on se joka näissäkin asioissa ratkaisee, ei moraali tai eettiset arvot. Ihmiset on saatava ahdistumaan kaikesta omaan terveyteen liittyvistä poikkevuuksista. Ahdistunut ja pelokas ihminen ei turhia mieti. Mikään ei ole ihmiselle tärkeämpää kuin oma ja lähiomaisten terveys. Sillä on hyvä rahastaa.

Lue myös:
Vapaamatkustajat
Potilaan oikeus saada hoitoa

34 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä aihe, huono kirjoitus.

Kokonaiskolesterolin raja-arvona pidetään 5:ä, mutta lääkehoidon aloittamisen raja tuo ei ole.

Mahtaako kirjoittaja tuntea yhtään ADHD/ADD-potilasta? Kyllä kyse on todellisesta asiasta.

Anonyymi kirjoitti...

Niin,
mainitut esimerkit sentään sivuavat terveyttä ja ihmisen hyvinvointiin ja toimintakykyyn vaikuttavia järjestelmiä. (Vaikka kyllähän lääkeyritysten lobbaus raja-arvoja määriteltäessä on ongelma: samaan tapaan kuin virvoitusjuomateollisuuden huhuttu äänivalta suolan päivittäissaantisuositusta säädettäessä). Muun muassa ADHD taas on ihan todellinen sairaus, hysteriaksi se on kuitenkin levinnyt kansan suussa ja hyvinvointia sivuavassa mediassa.

Medikalisaatiolla kai tarkoitetaan (ja ainakin siihen liittyvä suurempi ongelma on) sitä, kun puhtaasti esim. sosiaaliset ongelmat koitetaan ujuttaa lääketieteen (tai ainakin lääkärin) ratkaistavaksi. Esim. ihan viranomaisten määräyksestä lääkäriltä saatetaan tulla pyytämään todistusta jolla saisi uuden asunnon.

Anonyymi kirjoitti...

Kolesterolilääkityksen aloittamisessa oleellisia tekijöitä kokonaiskolesterolin sijaan ovat kuitenkin LDL-kolestoroli, HDL-kolesteroli, triglyseridit sekä ennenkaikkea näiden keskinäiset suhteet. Näistä vielä HDL-kolesteroli saisi mielellään olla mahdollisimman korkea.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kai kukaan ole väittänyt että lääkehoito aloitetaan heti kun raja 5.0 ylitetään. Tosiasia on kuitenkin että ainakin minulla lääkäri ehdotti rajalla 5.1heti "kolestrolittomia" vaihtoehtoja, eli kalliita erikois margariineja. Seuraavan kerran kun mittaustulos oli 5.7 niin heti oltin määräämässä lääkkeitä. Kieltäydin kunniasta.

Anonyymi kirjoitti...

Muun muassa ADHD taas on ihan todellinen sairaus, hysteriaksi se on kuitenkin levinnyt kansan suussa ja hyvinvointia sivuavassa mediassa.

ADHD ei ole sairaus, ainoastaan diagnoosi poikkeavalle käyttäytymiselle. Tätä poikkeavuutta yritetään hoitaa lääkkeillä jotta lapsi olisi yhteiskunnan mielestä NORMAALI.

Hieno artikkeli. Muutamista asioista olen erimieltä mutta tärkeintä onkin saada aikaan keskustelua.

Anonyymi kirjoitti...

Medikalisaatio = eli lääketieteellistyminen merkitsee toisaalta lääketieteen vahvistumista, toisaalta elämäntapahtumien ja poikkeavuuksien lääketieteellistämistä

Anonyymi kirjoitti...

Näistä vielä HDL-kolesteroli saisi mielellään olla mahdollisimman korkea.

Tottakai koska kyseinen arvo kertoo kolestrolin poistumisen verenkierrosta. Raja on muistaakseni 1.0 ja mitä suurempi sen parempi. Kokonaiskolestroli arvo on kuitenkin yhteenveto noista kaikista joita yleensä tuijotetaan. Jotkut lääkärit määräävät heti lääkkeitä jos arvot ovat vähänkin yli. Sietäisi tutkia missä lääkeyhtiöissä kyseiset lääkärit vaikuttavat.

Televisiosta tulee mainos jossa nuori mies sanoo kolestroliarvonsa olevan vähän yli viiden. Siinä sitten äiti tai mummo kauhistelee asiaa ja heti otetaan jääkaapista kallista!!! kolestrolia alentavaa margariinia. Kyllä se kuulkaa niin on että ihmisten hädällä omasta terveydestä rahastetaan tosi härskisti.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä on dosentti Markku Myllykankaan artikkeli aiheesta:

http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=644884


ADHD on tyypillinen medikalisaation aiheuttama sairaus. Saksassa potilaita sanotaan tuolinkeikuttaja-Jaakoiksi. Joissain USA:n kouluissa 40 prosentilla ylivilkkaista pojista on ADHD-lääkitys. Nyt tauti on leviämässä tyttöihin ja aikuisiin. ADHD-lääkitys on vaatinut jopa kuolonuhreja", Myllykangas jatkaa.

Muita esimerkkejä sairauksien kaupustelusta ovat miesten vaihdevuodet, erektio-ongelmat, krooninen väsymysoireyhtymä, naisten seksuaalinen toimintahäiriö, suru ja murhe sekä kaljuus.


Anonyymi kirjoitti...

ADHD on käytännössä huijausta. Poikkeavuudesta on tehty sairaus. Aivan sama kun sanottaisiin että kalju henkilö on sairas sen takia kun hän on valtavirrasta poikkeava.

Kohta täällä äidit huutavat kauhusta kuinka joku voi sanoa ettei ADHD ole sairaus? Miksi ei voi? Lääkäri on sanonut sinulle että se on sairaus ja sinä uskot? Vielä sitten ostat niitä lääkkeitä lapsille!

Anonyymi kirjoitti...

Puhumattakaan siitä kuinka paljon KELA maksaa turhaan korvauksia täysin turhista lääkkeistä sairauksiin joita ei ole edes olemassa.

Anonyymi kirjoitti...

Käykää kirjoittamassa adressiin nimenne, jossa vastustetaan yksityistä rankaisemista.
http://www.adressit.com/parkkivalvonta

Anonyymi kirjoitti...

Kolestorilääkkeiden määrääminen riippuu kai lääkäristä. Tuttavalla oli kokonaisarvo 6.7 ja "huono" kolestroli 4.5 (<3), ei saanut lääkettä. Itselläni oli vastaavat luvut 5.8 ja 3.2. Lääkeresepti tuli, en vain koskaan suostunut niitä ottamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on kolestroliarvoja seurattu kerran vuodessa. Se on ollut siinä 6 paikkeilla. Nyt kun terveysasemalla lääkäri vaihtu niin on tyrkyttänyt lääkkeitä. En ole suostunut ottamaan. Nyt kun tilasin uutta aikaa marraskuulle kokeiden ottamista varten lääkäri sanoi että en pääse kolestrolikokeeseen jos en ota lääkkeitä. Miettikääpä sitä. Kantelu lähti lääninhallitukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Lääketehtaat kyllä varmaan työntävät markkinoille sinänsä tarpeettomia lääkkeitä, mutta mikä yksittäinen lääke sitten on tarpeeton, se on vaikeampi sanoa. ADHD:n ero "normaaliin" vilkkauteen lienee kyllä veteen piirretty viiva, mutta olen käsittänyt, että ADHD-potilailla piristeet (esim. metyylifenidaatti, amfetamiini) itse asiassa rauhoittavat. Jos asia on todella näin, niin sehän viittaisi siihen, että ADHD:lla on jokin fysiologinen pohja.

Itse en ainakaan vakuuttunut blogin pitäjän käsityksestä, että ADHD olisi vain tällainen mukasairaus. Se voi olla, mutten ainakaan näillä argumenteilla väitettä niele.

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Mielestäni artikkelin kirjoittaja ei missään vaiheessa väittänyt, etteikö ADHD olisi todellinen, vaan sanoi ainoastaan, että sitä yritetään tyrkyttää syyksi "aivan kaikkeen" mitä lapset tekevät.

Anonyymi kirjoitti...

Onko ADHD:ta edes olemassa? Onko kyse edes sairaudesta?

Minusta noi on kysymyksiä joita blogin kirjoittaja esittää. Ei väitteitä. Kysymykset on hyviä koska ainakin aikaisemmin ADHD ei ollut sairaus ainoastaan diagnoosi "poikkeavasta" käyttäytymisestä.

En väitä etteikö ADHD todella voisi olla sairaus, mutta ennenkaikkea se on poikkeavuus. Poikkeavuus tarkoittaa normaalista, yleisestä tavasta poikkeavaa käyttäytymistä tai ominaisuutta.

Ihan esimerkin vuoksi onko homous sairaus? Mielestäni ei ole, mutta nekin ovat poikkeavuuksia valtanormista. Missä se rajaa menee milloin asia joka yleisesti poikkeaa totutusta on sairaus? Homous on viime vuosikymmenen aikana hyväksyttä normaaliksi elämäntavaksi, jota se siis onkin. Se on kuitenkin poikkeavuus valtavirrasta jota aikaisemmin on pidetty sairautena. Onko ADHD samanlainen poikkeavuus? ADHD:lle voidaan kehittää lääkkeitä jota siitä saadaan sairaus. Homoudelle ei kenelläkään ollut kanttia yrittää kehittää lääkettä. Mitä nyt rouva Palin jenkeissä rukoilee homojen "parantumisen" puolesta.

Flunssa on sairaus. Syöpä on sairaus. Reuma on sairaus. Kaikki voidaan osoittaa fysiologisina muutoksian. Entä ADHD? Sekin on tiedossa että lääkärikunnassa on selkeää erimielisyyttä siitä onko ADHD sairaus vai ei. Sekin osoittaa jotain etteivät edes lääkärit ole varmoja asiasta.

Anonyymi kirjoitti...

Voisi luulla, että lääkeyhtiöiden elinehto on kehittää lääkkeitä, joita voi myydä mahdollisimman monelle. Samalla logiikalla harvinaisiin sairauksiin ei kannata kehittää lääkkeitä, ja harvinaisia sairauksia sairastavat jäävät oman onnensa nojaan.

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Hassumman hauskaa on se, että Turku ei suostu korvaamaan erään miehen lääkekustannuksia: http://www.turkulainen.fi/Uutiset/Paivan-puheenaihe/Turku-ei-korvaa-kannabista-laakkeena

On se kumma, että vaihtoehtoinen ja terveydelle vaarattomampi vaihtoehto jyrätään yli ja yritetään tuputtaa muita lääkkeitä (jotka vitsikkäästi voidaan myös luonnehtia huumausaineiksi).

Olen tavannut tasan yhden lääkärin tähän mennessä, joka olisi valmis ehdottamaan kannabista lääkkeeksi kipupotilaille. Muille ei tule kuuloonkaan sellaisen ehdottaminen, "kun se on huume".

Omituista.

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa ei vielä olla "Amerikan mallissa", jossa jokainen vetää jonkinlaista nappia suuhunsa ties mihin höpöhöpövaivoihin.

Lääketehtaan ainoa tavoite on tehdä rahaa lääkkeillään.

Aihe on hyvä ja toivottavasti tähän palataan jatkossakin.

Anonyymi kirjoitti...

Kolesterolista kannattaa lukea tohtori Antti Heikkilän kirjoituksia. Hän on myös aikalailla samaa mieltä lääketeollisuudesta kuin alkuperäinen kirjoituskin. Kolesteroli, II-tyypin diabetes molemmat kansansairauksia, joihin vaaditaan jatkuva lääkitys = isot markkinat. Itse en ole asiantuntija, mutta ennenkuin söisin noita lääkkeitä niin koittaisin toki kaivaa esiin erillaista tutkimustietoa.

Anonyymi kirjoitti...

Linkki vielä Heikkilän blogiin:
http://www.anttiheikkila.com/sivu.php?id=6&sivu=5

Lisää keskustelua aiheesta ja muustakin vähähiilihydraattisen dietin eli Karppauksen keskustelupalstalla:¨
http://karppaus.info/forum/index.php

Anonyymi kirjoitti...

Kun useimmat objektiivisesti elämää ja toimintakykyä uhkaavat tilat alkavat olla tiedossa, uhkaa lääketiede törmätä kasvunsa luonnollisiin rajoihin. Niinpä ihmisen elämän kaikki osa-alueet yritetään saada yhä monipuolisemmin lääketieteellisen hallinnan piiriin. Kun ujoutta aletaan kutsua sosiaaliseksi ahdistuneisuushäiriöksi, jolle vielä eritellään erilaisia asteita lievästä vakavaan, aletaan olla jo todella syvällä medikalisaation sairaan terveessä maailmassa.

Lääketieteellä ja etenkin psykiatrialla on lisäksi poliittinen aspektinsa: kun yksilö ei sopeudu vieraannuttavaan yhteiskuntaan ja sen alati muuttuviin vaatimuksiin, yksilössä todetaan vika, jottei sitä tarvitsisi todeta vieraannuttavassa yhteiskunnassa.

Terveydenhuolto on avainasemassa, kun lääketeollisuus markkinoi kansalle uusia lääketieteellisiä tulkintojaan aiemmin normaaleina pidetyistä ilmiöistä. Symbioosi on tietenkin molemminpuolinen: myös terveysala voi kasvattaa budjettiaan ja yhteiskunnallista valtaansa syöttämällä kansalle lääketeollisuuden luomia sairauksia ja niitä vastaavia hoitoja.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä oli hyvä kirjoitus! Aiheesta tarvittaisiin enemmänkin fiksua ja asiallista keskustelua julkisuudessa. Ihmettelen vain sitä, että blogissa on kaksi toisistaan poikkeavaa kantaa, tämä ja sitten tuo pakollisia rokotuksia ajava artikkeli. Rokotuksethan on ihan yhtä lailla lääketeollisuuden keksimä keino rahastukseen. Ei niillä ole enää mitään tekemistä sairauksien torjumisessa. Päin vastoin, ne luovat uusia, vakavampia viruksia ja sairauksia, joita vastaan ei sitten enää olekaan olemassa hoitokeinoja. Miksi blogissa kannatetaan rokotuksia niin jyrkästi, kun blogin kirjoittaja kuitenkin muuten tajuaa lääkefirmojen ajavan omia intressejään ja tekevän ihmisistä väkisin sairaita?

Anonyymi kirjoitti...

Höpö höpö, kyllähän rokotukset on ihan eri asia kun medikalisaatio. Ilman laajamittaisia rokotuksia ei maailmasta olisi saatu hävitettyä erittäin vakavia tauteja kuten poliota ja monia hengen vaarallisia rokkoja. Tällä hetkellä kuolleisuus tauteihin on pienentynyt viimeisen 50 vuoden aikana huomattavasti kun ennen kuolemaan johtaneet sairaudet on saatu pääpiirteittäin hävitettyä. Tämä ei olisi onnistunut jos ihmiset olisivat kieltäyneet rokotuksista. Tällä hetkelläkin ne jotka kieltäytyvät rokotuksesta todennäköisesti pystyvät elämään ilman sairautta sen takia että valtaosa väestöstä on rokotettuja ja siten kyseisille taudeille ei löydy leviämismahdollisuuksia.

Se on tietysti toinen asia onko olemassa lääketeollisuuden markkinoimia rokotteita mitkä on turhia ja ainoastaan rahastuskeinoja. Tällaisia ovat ainakin jokavuotiset influessarokotteet. Ihan turhaan kun ei ole edes tiedossa viruksen tyyppi jota vastaan pitäisi suojautua.

Hyödyllisä rokotuksia on edelleen, juuri ne perustrokotesarjat jotka annetaan lapsille, polioista lähtien.

Markku kirjoitti...

Lisää medikalisaatiota, medikalisaatio on hieno asia! Medikalisaatio on kulttuurin voitto luonnosta ja sivistyksen voitto raakuudesta. Mitä hienoa jossain erektio-ongelmissa on? Tai ikääntymisen mukanaan henkisessä ja ruumiillisessa rappiossa ja kärsimyksessä?

Jyri Snellman kirjoitti...

Tosin myös psykologinen vyöhyketerapia uskonnon kukkatipat ovat enemmänkin keijukaissatu-rekvisiittaa, kuin vastaus todellisen maailman kovuuteen.

Uusimmassa Winx Club -lehdessä ovat Stella ja Layla silmäniloksi bikineissä, mieluummin elän mielikuvitusmaailmassa.

Jyri Snellman kirjoitti...

Minua on kritisoitu tahallisesta mielikuvitusmaailmassa elämisestä, mutta toisaalta sanotaan ettei saisi elää pelon vallassa.

Onhan sekin tavallaan mielikuvitusmaailmassa elämistä, jos väittää elävänsä täysin riskittömässä ja vaarattomassa maailmassa, jossa hyvä voittaa aina lopulta.

Jyri Snellman kirjoitti...

Usein sanotaan että itsemurhaa yrittäneet aina katuvat yritystään.

Miten voidaan olla 100% varmoja, ettei joku sano niin vain siksi, ettei halua olla mielisairaalassa ikuisesti?

Jyri Snellman kirjoitti...

En tiedä onko sellainen elämää isolla eellä, jos joutuu olemaan koko loppuelämänsä laitoksessa?

"Elämä on parasta huumetta" sanottiin aikoinaan eräässä huumeiden vastaisessa kampanjassa.
Ainakin minä saan elämästä pääni ihan riittävästi sekaisin. Tässä ei tarvita mitään viinaa tai huumeita (laillisia tai laittomia).

Minä olen menossa ensi kuussa sterilisaatioon, koska minä rakastan lapsiani niin paljon, että säästän heidät näin pahaan maailmaan syntymisen tuskalta.

Sairaanhoitaja kirjoitti...

Tosiaankin hyvä aihe, mutta huono kirjoitus. Ei kolesterolilääkitystä aloiteta kun raja-arvot ylittyvät. ADHD/ADD "epidemia" lähinnä taas koskettaa ainoastaan Pohjois-Amerikkaa, jossa lääkeyhtiöiden lobbaus ja raha määräävät tahdin.

Suomessa on itse asiassa erittäin vaikea saada ADHD:n hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä, sillä ne vaativat erikoisreseptin, joita lääkärit kirjoittavat äärimmäisen harvoin. Aikuisille ADHD/ADD potilaille ei myönnetty yhdessä vaiheessa edes korvausta, kalliit lääkkeet joutui maksamaan itse.

Blogisti ilmaisee myös että ADHD ei olisi sairaus. Tämä kertoo ainoastaan sen, että kyseinen blogisti ei tiedä mistä puhuu. Ylivilkkaiden lasten aivotoiminnassa on kuvantamalla havattu selkeitä puutteita, kuten otsalohkon toiminnan vajavuutta. Lääkitys korjaa tätä vajavuutta stimuloimalla aivotoimintaa yleisesti, myös otsalohkossa. Paradoksaalisesti stimulanteilla onkin ylivilkkaisiin lapsiin rauhoittava vaikutus.

Arvostan tätä blogia ja usein luenkin näitä varsin hyviä artikkeleita, mutta nyt on menty vähän hakoteille. Varsinkin, kun Suomessa on yleensä hyvin vaikeaa saada asianmukaista (lääke)hoitoa, mikä on päinvastainen tilanne kuin muissa maissa.

Jyri Snellman kirjoitti...

Myös erilaisen kosmetiikan mainonnassa käytetään sanaa ”kauneus” ihan miten sattuu. Siis voidetta iholle ja voilà, uusi Naomi Campbell tai Sabrina Sabrok on syntynyt?

Anonyymi kirjoitti...

ADHD ei ole mitään lasten normaalia vilkkautta vaan keskittymiskyvyttömyyttä joka haittaa arkielämässä selviämistä. Lapsilla ADHD näkyy vähän sukupuolesta riippuen ylivilkkautena (pojat) tai mm. päiväuneksimisena (tytöt). Aikuisilla seurauksena on usein syrjäytyminen, työttömyys jne., ja lääkitys säätää aivokemiaa niin että otsalohko aktivoituu ja keskittymiskyky paranee. ADHD:ta sairastamattomilla sama lääkitys on lähinnä piriste.

Unknown kirjoitti...

Hyvää päivää,

Olemme laillinen ja hyvämaineinen rahanantaja. Me lainamme rahaa yksilöille, jotka tarvitsevat taloudellista tukea, antavat lainoja ihmisille, joilla on huono luotto tai jotka tarvitsevat rahaa maksamaan laskujaan investoimaan liiketoimintaan. Joten etsit kiireellistä lainaa? Sinun ei tarvitse huolehtia, koska olet oikeassa paikassa tarjoamme lainoja alhaisella korolla 2%, joten jos tarvitset lainaa, olet vain odottaa ottavan yhteyttä meihin tämän sähköpostiosoitteen kautta: mobilfunding1999@gmail.com

LÄHETTÄMINEN SOVELLETTAVA SOVELLUSTIEDOT.

1) Täydelliset nimet: ............
2) Sukupuoli: .................
3) Ikä: ........................
4) Maa: .................
5) puhelinnumero: ........
6) Ammatti: ..............
7) Kuukausitulot: ......
8) Tarvittava laina: .....
9) Laina-aika: ...............
10) Lainan tarkoitus: ...........

Kiitos

Anonyymi kirjoitti...

En usko että lapsella voi olla synnynnäinen ADHD, kasvatus ja ympäristö taitavat johtaa harhaan oireilua jota voisi varmasti tasoittaa arkipäiväisessä toiminnassa ja rutiineilla. Sisko toimi koulunkäyntiavustajana jossa valvoi oikeita keskittymisen ja kommunikoinnin duracell pupuja-faktat eivät koskaan yllä määrääville tasoille kokemuksen avulla, eikä toisinpäin. Missä yhteistyö sivistyneillä/kärsivällisillä ammatin edustajilla. Olen lääkinnyt itseäni 15 vuotiaasta ADHD/HYPOMANIAN/PSYKOOSIN Hallitsemiseen. YE 112 Dementia ja paranoidisuus sivuoireina. Vasta äsken sain tietää oikeuteni hakea reseptiä ja saada turva viranomaisilta sekä läheisilleni laillisesti. Terveys jo pettänyt, silti haluan kerätä jokaisen suljetun katkon ja psykiatrisen sekä putkareissun historiasta. Ottaa yhteyttä jokaiseen jota olen satuttanut sekopäissäni ja kiittää onnea vielä vapaana ja elossa olemisesta. Meillä on ongelma, meitä on todella paljon. Eikö asiasta voisi tiedottaa ilman itsemurhatilastoja... Utopiaa