Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

keskiviikkona, joulukuuta 22, 2010

Illuusio länsimaisista arvoista

En usko että viimeisten kuukausien jälkeen löytyy enää yhtään ihmistä joka uskoisi länsimaiseen käsitykseen ihmisoikeuksista, demokratiasta ja rehellisyydestä. Wikileaksin paljastusten ja ennen kaikkea hallitusten ja poliitikkojen reagointi on viimeistään nyt romahduttanut illuusion länsimaisesta sivistyksestä. Meillä pitäisi olla riippumaton ja rehellinen oikeusjärjestelmä, tunnustetut ihmisoikeudet, sananvapaus, demokratia ja länsimaisen arvomaailman takuu lainmukaisesta, rehellisestä ja ennen kaikkea sivistyneestä ihmisarvoisesta kohtelusta. Erityisesti amerikkalainen ja ruotsalainen tapa pitää länsimaisia arvoja suhteellisena käsitteenä on pöyristyttävän keskiaikainen. Samaan aikaan kun amerikkalaiset senaattorit ja poliitikot julkisesti vaativat Julian Assangen salamurhaamista ja tappamista ilman minkäänlaista oikeudellista prosessia, ruotsalaisen kansakodin kultalusikka suussa syntyneet korruptoituneet viranomaiset tekevät kaikkensa jotta tekaistuilla raiskaussyytteillä Julian Assange saataisiin Ruotsiin ja edelleen luovutettavaksi Amerikkaan.

Amerikkalaista vapautta ja ruotsalaista kansankotia on pidetty jonkinlaisena vapauden ja mallin symbolina. Amerikka luopuu tiukan paikan tulleen arvoistaan ja ruotsalaisten todellinen kansallinen ellei jopa etninen ominaispiirre epärehellisinä selkäänpuukottajina ja tekopyhinä moralisteina nostaa rumaa päätään kansankodin illuusiopeitteen alta. Jos joku täällä pitäisi salamurhata se on joukko amerikkalaisia poliitikkoja ja ruotsalaisia syyttäjiä.

Wikileaksin julkistamat paljastukset osoittavat sen mitä vähemmistö maailmakansalaisista on tiennyt jo kauan. Maailmaa hallitaan ja omia etuja tavoitellaan aivan muilla keinoin kuin arvoilla joita on pidetty itsestäänselvyytenä. Verhoa länsimaisen sivistyksen ja lähi-idän diktatuurien välillä on nyt raotettu. Joillekin on järkytys että eroa ei ole. Osa meistä on tiennyt tämän jo kauan. Oli Julia Assangen hänen taustallaan toimivan tukiryhmän motiivi sitten mikä tahansa Wikileaks on viimein onnistunut horjuttamaan jopa tyhmempien kansalaisten naivia uskoa länsimaisiin arvoihin ja julkisen median riippumattomuuteen.


Leppoisaa joulua!

Lue myös:
Uusi vaihe sananvapauden alasajossa
Sananvapaus murenee, muista suojella itseäsi
Rasismin varjolla
Poikkeusolot - kansalaisoikeuksia kavennetaan jälleen
Ruotsin kielen asema purettava Suomessa
Miten suojautua viranomaiseten urkinnalta ja mielivallalta

22 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kätevästi käytetty Jussin retoriikkaa tässä jutussa.

Anonyymi kirjoitti...

Kenen Jussin?

Anonyymi kirjoitti...

Assange ei koskaan ole syyllistynyt mihinkään raiskaukseen. Selvityksen mukaan kummankin naisen kanssa hän ollut yhdynnässä naisten omasta tahdosta. Sovussa on erottu. Toinen oli järjestämässä juhlia yhteisen yön jälkeen ja toinen maksoi Julian taksimatkat takaisin Tukholmaan hyvää hyvyyttään. Mistä siis raiskaus syyte? Siitä että toisen naisen kanssa kondomi oli hajonut ja toisen naisen kanssa Julian ei halunut käyttää kondomia. Yllättäen yhdessä naiset vaativat Julianille sukupuolitautitestiä josta hän tietenkin kieltäytyi.

Miten voi olla mahdollista että Ruotsissa jonka pitäisi olla jonkinasteinen sivysvaltio tästä voi saada syytteen raiskauksesta. Ensinnäkin, mikään laki ei velvoita käyttämään kondomia, toiseksi aina voi vaatia yhdyntää ilman kondomia. Jos nainen suostuu, se on hänen valintansa. Tässä on kyse juuri siitä tyypillisestä tilanteesta että naispuolista kaduttaa jälkeenpäin se mitä tuli tehtyä ja sitten syytetään syyttömiä. Puhumattakaan siitä että kummankin naisen samanlaiset vaatimukset samaan aikaa nostaa kyllä vahvasti käsitystä salajuonesta Wikileaksiä vastaan.

T. Ei karkkiakaan syödä papereineen

Anonyymi kirjoitti...

Se mitä Julian on tehnyt Wikileaksin kautta on historiallisesti äärimmäisen myönteinen teko. änsimainen demokratia on harhausko, uskomus johonkin jota ei ole. Raha ja korporaatiot ratkaisevat.

Anonyymi kirjoitti...

Ero länsimaiden ja lähi-idän välillä on ainoastaan menettelytavoissa, ei moraalissa tai arvoissa.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä todisteita blogistilla on siitä, että Ruotsin viranomaiset ovat korruptoituneet ja syytteet tekaistut? Olisi hyvä jos esittäisit nämä todisteet, niin ei tulisi syytön mies tuomituksi. Vai onko tämä taas tätä blogistin rasittavaa paranoiaa ja salaliittoteoretisointia, jolle ei kuitenkaan löydy mitään katetta? Jos Assange on oikeasti syyllistynyt seksirikoksiin, niin hänet pitää siitä tuomita, vaikka olisi itse Jeesus.

Anonyymi kirjoitti...

Erinomainen kirjoitus. Tiivistää läntisen kansankotimme ominaispiirteet, joista ei ole ollut tapana puhua ääneen.

Anonyymi kirjoitti...

Edellinen kommentoija kirjoitti: "Olisi hyvä jos esittäisit nämä todisteet".

Yleensä syyttömyyttä ei tarvitse erikseen todistaa, syyllisyyden todistamattomuus riittää. Siis jos jotain alkeellisia oikeusperiaatteita noudatetaan.

Jos on yhtään kärryillä tästä casesta, tietää ettei Assange tai brittiviranomaiset ole saaneet mitään lisätietoja Ruotsin esittämästä luovutuspyynnöstä. Ilmeisesti ainakin toinen naisista on lopettanut yhteistyön ruotsalaisviranomaisten kanssa, joten tuskin syytteet tarkentuvatkaan.

Halu saada Assange Ruotsiin on kova, kun eivät luovuta vaikka alkuperäisiä syytteitä ei saada edes täydennettyä luovutuspyyntöön riittävälle tasolle.

Anonyymi kirjoitti...

Yleensä syyttömyyttä ei tarvitse erikseen todistaa, syyllisyyden todistamattomuus riittää. Siis jos jotain alkeellisia oikeusperiaatteita noudatetaan.

Taidat olla pahasti lukihäiriöinen. Kysyin mitä todisteita blogistilla on väitteilleen siitä, että Ruotsin viranomaiset ovat korruptoituneet ja syytteet tekaistut. En puhunut mistään syyttömyyden todistamisesta, haloo!

Anonyymi kirjoitti...

Kysyin mitä todisteita blogistilla on väitteilleen siitä, että Ruotsin viranomaiset ovat korruptoituneet ja syytteet tekaistut.

Ei mielipiteen esittäminen edellytä faktojen esiintuomista, varsinkin kun edes brittien viranomaiset eivät ole saaneet niitä ruotsalaisilta. Syytteiden nostaminen juuri wikileaksin julkistusten yhteydessä ei voi olla sattumaa. Ruotsi on täysin amerikan talutusnuorassa ja tekee niin kuin maailmapoliisi käskee. Tämähän sitä korruptiota on. Sama näky PirateBayn tapauksessa.

Eli kyse on milipiteestä ja minä olen blogistin kanssa täysin samaa mieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä on faktaa:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010120812833799_ul.shtml

Neiti A:n kohdalla kondomi oli mennyt rikki kesken yhdynnän. Assangea ja kyseistä naista seuraavina päivinä tavanneet ihmiset ovat kertoneet, ettei parin välillä ollut mitään merkkejä jännitteistä tai vihamielisyydestä.

Hyviä välejä tukee sekin, että neiti A oli itse järjestänyt juhlat Wikileaks-keulahahmon kunniaksi - väitetyn rikoksen jälkeen. Hän oli myös kirjoittanut mikroblogipalvelu Twitteriin olevansa "maailman siisteimpien fiksujen ihmisten" seurassa.

Neiti A:n kohdalla kondomi oli mennyt rikki kesken yhdynnän. Assangea ja kyseistä naista seuraavina päivinä tavanneet ihmiset ovat kertoneet, ettei parin välillä ollut mitään merkkejä jännitteistä tai vihamielisyydestä.

Hyviä välejä tukee sekin, että neiti A oli itse järjestänyt juhlat Wikileaks-keulahahmon kunniaksi - väitetyn rikoksen jälkeen. Hän oli myös kirjoittanut mikroblogipalvelu Twitteriin olevansa "maailman siisteimpien fiksujen ihmisten" seurassa.


Jne. missä on se raiskaus, nähtävästi ruotsissa voidaan syyttää raiskaudesta jos on yhdynnässä ilman kondomia ja kieltäytyy sukupuolitautitestistä. Ei mene minkään oikeustajun mukaan raiskaukseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tyypillistä naisille. Ensin houkutellaan seksillä ja pannaan yömyöten kyytiä. Sitten kun seksikumppani ei vastaakkaan jälkiodotuksia ja sitoumuksia ruvetaan syyttelemään milloin mistäkin. Joko julkisuuden, rahan tai kiusanteon varjolla. Ämmät ovat saaneet mitä haluneet. Kuluisuuden munaa ja seksileikkiä. Ei pitäisi valittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole ennen ruotsissa lähetetty kansainvälisiä pidätysmääräyksiä lasten hyväksikäytöstä eikä aina murhistakaan, mutta kyllä "raiskauksesta" jota ei koskaan ole tapahtunutkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Julian Assange on tehnyt suuren palvelun maailmalle julkistamalla korruptoituneen poliittieliitin tuhut ympäri maailmaa. Aivan samaa se on suomessakin, se mitä isot edellä sitä pienet perässä, ehkä vähän pienemmällä mittakaavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Insurance file kannattaa pudottaa vaikka piratebaystä talteen jos avain joskus julkaistaan. Veikkaan että sieltä löytyy hurjimmat jutut maailmanlaajuisista huijauksista ja todisteita monista salaliitoista joita naivi ja lapsenuskoinen enemmistän ihmisistä on pitänyt huuhaahana.

Anonyymi kirjoitti...

Insurance tulee sisältämään tietoa esim. syyskuun 11 terrori-iskuista, siitä kuinka ne todellisuudessa oli jenkkihallituksen ja ehkä isralien mossadin yhteistyötä.

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsi on täysin amerikan talutusnuorassa ja tekee niin kuin maailmapoliisi käskee.

Millä perusteella? Ai niin kysehän on mielipiteestä eikä siksi perusteluja tarvita. Ihan kuin jonkin random mielipiteen esittäminen tekisi väitteestä enemmän totta. Sittenhän voin väittää, että joulupukki on olemassa. Etkä voi väittää vastaa, kun kyse on Mielipiteestä(tm), mikä tekee siitä totta, että joulupukki on olemassa. Hohhoijjaa... Niin ja miksi Iso-Britannia ei luovuttanut Assengea Yhdysvalloille kun kiinni jäi? Onko selitys nyt, että Iso-Britannia ei olekaan korruptoitunut ja Yhdysvaltojen talutusnuorassa?

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja miksi Iso-Britannia ei luovuttanut Assengea Yhdysvalloille kun kiinni jäi? Onko selitys nyt, että Iso-Britannia ei olekaan korruptoitunut ja Yhdysvaltojen talutusnuorassa?

No.. olisko siksi että Ruotsi pyytää Assangen luovuttamista Ruotsiin ja Yhdysvallat ei pyydä?

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsi on täysin amerikan talutusnuorassa ja tekee niin kuin maailmapoliisi käskee.

Millä perusteella?


Ainakin Ameriikkalaiset itse ovat sitä mieltä:

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/wikileaks-vuoto-jenkkiarviosta-ruotsi-ei-ole-puolueeton-maa

Anonyymi kirjoitti...

http://www.guardian.co.uk/media/2010/dec/17/julian-assange-sweden

"Both complainants say they did not report him to the police for prosecution but only to require him to have an STD test. However, his Swedish lawyer has been shown evidence of their text messages which indicate that they were concerned to obtain money by going to a tabloid newspaper and were motivated by other matters including a desire for revenge"

Aika erikoista että laaditaan kansainvälinen etsintäkuulutus vain sen takia että Assange saataisiin tautitesteihin.. Ja lopussa lukeekin se oikea syy näihin syytöksiin...

Anonyymi kirjoitti...

Joku on palkannut huorat viettelemään Assangen, jonka luulisi olevan sen verran fiksu ja ymmärtävän asemansa, ettei sotkeennu seksileikkeihin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuliko kenellekään yllätyksenä, että USA:n hallinto on läpimätä?

Pahoin vain pelkään, että vuodot eivät amerikkalaisten fundamentalistikristittyhourujen maailmakuvaa muuta. Mitään muutosta ei tule tapahtumaan. Jos suurinta osaa amerikkalaisista oikeasti kiinnostaisi ihmisoikeusrikosten ehkäisy, ne dokumentit eivät koskaan olisi olleetkaan salaisia(ja USA olisi ratifioinut kansainvälisen sotarikostuomioistuimen perussäännön).

Täytyy vain toivoa, että USA:n liittolaiset vetävät oikeat johtopäätökset.

Sekin vielä ärsyttää, että media huomioi koko ajan vain Assangea vaikka Bradley Manning, jota epäillään sen tappovideon vuotamisesta, on ollut jo kauan epäinhimillisissä oloissa vankilassa eikä syytteitä ole nostettu. Hänhän se tässä laittoi itsensä peliin paljastaakseen murhan. Missä on Amnesty?

Kirjavinkki: http://home.cc.umanitoba.ca/~altemey/

Helppolukuinen ja huumoripitoinen kirja, jossa kanadalainen psykologi selittää mitä Yhdysvalloissa on tapahtumassa ja miksi. Testaa oletko oikeistoautoritääri!

Jännä muutes miten tämä muslimivastaisuus lisääntyi Suomessa 911-hyökkäysten jälkeen, varsinkin netissä missä siis voi suoltaa propagandaa ja levittää huhuja aivan nimettömänä...
Tuskin maltan odottaa mitä niissä kaapeleissa sanotaan Suomesta.