Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

torstaina, lokakuuta 11, 2012

Elinkeinoelämän huorat


Tosiasioiden kieltäminen onnistuu piilottamalla päänsä, vieraantumalla todellisuudesta ja unohtamalla tavallisten suomalaisten joka päiväisen elämän realiteetit.
Kunnallisvaalit lähestyvät. Minkälainen puolue on Kansallinen Kokoomus? Kokoomus on elinkeinoelämän etujen ajamiseen keskittynyt puolue, jonka arvomaailman jalkoihin jäävät vanhukset, sairaat, lapsiperheet, yksinhuoltajat ja ennenkaikkea tavalliset työtä tekevät Suomen kansalaiset. Kokoomus vannoo kapitalismin, globalisuuden ja yksityistämisen nimeen. Kokoomuksessa kannetaan vastuuta kaikesta muusta ja kaikista muista, mutta ei suomalaisista tavallisista kansalaisista. Poliitikassa ihmisten ostaminen, lahjominen ja tiskin alta vaikuttaminen on sallittua ellei peräti toivottavaa, koska vain näillä periaatteilla voidaan vahvistaa korporaatioiden asemaa yhteiskunnassa.

Jos olet miljonääri, elinkeinoelämän edustaja tai peräti yritysjohtaja, kookomus on varmasti sinun puolueesi. Jos kuulut siihen 99% suomalaisista olemalla itsenäisesti ajatteleva tavallinen palkansaaja tiedät jo valmiiksi miksi kokoomus puolueena ei ole sinua varten!

Haluatko sinä eläkeläisenä, pienituloisena opiskelijana tai ahkerana ja töitä toimeentulonsa eteen paiskivana suomalaisena työntekijänä, että ...
 • sairastuessasi, tai lapsesi sairastuessa, ensimmäiset sairaslomapäivät ovat palkattomia
 • yrityksissä vallitseva kiihkeä työtahti, ylisuuri työkuorma, ylimitoitettu tulostavoite, huono johtaminen ja surkea työilmapiiri ajavat sinut sairaslomalle josta sinua rankaistaan lopettamalla palkanmaksu
 • työuraansa aloittelevien nuorten palkkoja leikataan 
 • nuoret ja työllistyvät pistetään työskentelemään ilmaiseksi harjoittelupaikan varjolla
 • tulevaisuuden työeläkettäsi heikennetään eläkkeen alajarajaa nostamalla
 • eläkeikääsi nostetaan
 • pitkän työuran tehneet vanhukset jätetään hoitamatta
 • vähäosaisista ja köyhistä lapsiperheistä ei huolehdita
 • suomalainen koulutusjärjestelmä ajetaan alas
 • vammaiset jätetään oman onnensa nojaan
 • irtisanomissuoja heikkenee
 • työntekijöiden oikeuksia poljetaan
 • työsuhdeturva pitää lopettaa jotta korporaatiot voivat helpommin sortaa työntekijöitään 
 • elinkeinoelämän ja kasvottomien korporaatioiden tarpeet ajavat ohi tavallisten ihmisten hyvinvoinnin
Mutta ennenkaikkea, haluatko sinä kokoomuslaisen arvomaailman mukaisen yhteiskunnan jossa on tilaa vain rikkaille ja kokoomuslaiset normit täyttäville menestyville ihmisille? Sitäkö sinä haluat?

Vaikka monista asioista ei päätetä kunnallisella tasolla on kokoomuslainen arvomaailma ja linja hyvin selkeä. Jokainen tavallisella maalaisjärjellä ja normaalilla päättelykyvllä varustettu ihminen ymmärtää, että yksikin päättävään asemaan valittu kokoomuslainen poliitikko tässä yhteiskunnassa on askel kohti yhtä väkivaltaisemmin raiskattua Suomea, missä ainoastaan kylmille arvoille ja vastemieliselle eriarvoisuudelle löytyy sija. Mieti hetki, oletko todella sitä mieltä että yhteiskuntavastuu, tasa-arvoisuus ja oikeudenmukaisuus kuuluukin olla pelkkää sanahelinää?

Äänestäminen on tärkeä keino vaikuttaa! Nyt sinun on viimein aika kantaa vastuuta ja pitää huoli ettei yksikään kokoomuslainen elinkeinoelämän huora saa sinun ääntäsi!

Jos sinulla on vähänkin järkeä päässä, edes hivenen lämpöä sydämessä ja kykyä ajatella itsenäisesti, sinä tiedät ja sinä ET äänestä KOKOOMUSLAISTA ehdokasta vaaleissa.

***

Fakta: Termi "elinkeinoelämän huora" tarkoittaa kokoomuslaista poliitikkoa, joka on ehdokkaana kunnallisvaaleissa, eduskuntavaaleissa tai on valittuna edustustehtävään tai ministerin virkaan.

oikeusjakohtuus.blogspot.com

Lisätietoa:
  
  

130 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Erinomaista! Kiitos tästä artikkelista. Vaikka yritysten laskuun toimimista ei voikaan yleistää kaikkiin kokoomuslaisiin ehdokkaisiin niin kaikki ehdokkaat omaavat kuitenkin kokoomuslaisen arvomaailman. Muutoinhan he eivät olisi kokoomuslaisia.

Anonyymi kirjoitti...

"Elinkeinoelämän huora" !! Jes, voiko parempaa ilmaisua kokoomuslaisesta keksiä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Eikö tämä ole nyt juuri sitä vihapuhetta?

Tämä blogi on täysin PASKA. Ei uskoisi että näin alas voi joku vajota.

Anonyymi kirjoitti...

Ainakaan tällä ei arvostella ihmisiä ulkonäön perusteella kuten persulooksissa! Ei rehellisessä mielipiteessä ole mitään vikaa, varsinkin kun se perustuu tosiasioille.

Anonyymi kirjoitti...

Aika rajua tekstiä, mutta toisaalta minäkin siirsin ääneni pois kokoomukselta sen jälkeen kun kokoomuksen valtuusto ilmaisi selkeän mielipiteensä kyykyttää tavallisia työläisiä ja leikata heidän palkkaansa pistämällä sairasloman kustannukset palkansaajan harteille. Sitä saa mitä tilaa!

Anonyymi kirjoitti...

Kuka kokoomusta edes äänestää? Miksi kukan työtätekevä haluaa sahata omaa oksaansa poikki?

Juha kirjoitti...

Aika naurettavaa retoriikkaa. Täytyy todeta, että puoluepoliittinen argumentointi ei suoranaisesti ole tämän blogin vahvuus. Varsinainen faktakavalkaadi vielä perusteena...

Näinkö alas tämän blogin pitäjä on vajonnut? Eikö edes hävetä?

Anonyymi kirjoitti...

Luulin, että tämä blogi käsitteli muita asioita, kuin kirjoittajan/kirjoittajien poliittista kantaa. Oikeastaan se ei kiinnosta laisinkaan, joten voisitteko palata takaisin asiaan?

Voisko muuten tuohon laittaa vielä linkin kaikista niistä persuista, jotka ovat saaneet tuomion kuluvalla valtuustokaudella, niin tietäis keitä rehellisiä ja suoraselkäisiä suomalaisia oikein pitää sitten äänestää?

Anonyymi kirjoitti...

"Aika naurettavaa retoriikkaa."

Ironista, että sinulta ei tullut sitä retoriikkaa lainkaan, perustelut uupui ja tarkemmat yksityiskohdat.

Anonyymi kirjoitti...

Pakkoko oli blogistin pilata oma hyvä, asiapitoinen ja hyvin toimitettu bloginsa siirtymällä politiikan teosta kaikkein helpoimpaan ja samalla typerimpään. Mikset kerro omien suosikkiesi hyvistä teoista tai aikeista, vaan mielummin oksennat pahaa oloasi poliittisten vastustajiesi haukkumisella. Kaikkein mieluimmin olisin nähnyt tämän blogin asiaan keskittyvänä palstana, jossa tuodaan faktoja esiin perustellusti.

Elias kirjoitti...

Äänestäkäämme kaikki siis Suomen kommunistista puoluetta, joka ajaa kansalaisten tasa-arvoa ja hyvinvoinnin tasaista jakamista. Eläkeläisille ja opiskelijoille, naisille ja miehille, nuorille ja keski-ikäisille, kaikille sama palkka! Kaikille täysin ilmainen terveydenhoito – jos jalkaan sattuu, ilmainen pääsy ortopedille on taattu. Jokaiselle oma auto – jokainen voi itse valita, mikä. Ei ole väliä käykö töissä vai, onko siivooja vai lääkäri, tai onko laittanut omaa omaisuuttaan (joka tietysti meidän mielestä olisi valtion) alttiiksi sen menetykselle, kaikille kuuluu silti sama hyvinvointi. Jos rahat ei riitä, sitä voidaan aina painaa lisää. Tämä jos mikä on toimiva tapa!
Äänestä kommunistia, äänestät itseäsi!

Anonyymi kirjoitti...

Jos asioita päätettäisiin vain Suomessa, ja jos asuisimme umpiossa jonka ei tarvitsisi välittää kansainvälisestä kilpailukyvystään, voisimme tietysti rakentaa juuri sellaisen yhteiskuntajärjestelmän kuin haluaisimme. Rahalla voisi sitten ostaa suomalaisia tuotteita (muunmaalaisiahan kaupoissa ei edes olisi). Tosiasia on kuitenkin se, että teollisuustuotanto valuu esimerkiksi Kiinaan, teknologiatyö esimerkiksi Intiaan ja suomalaiselle jää tavallaan luu kouraan siksi, että suomalainen kustannustaso on liian suuri.
Hyvinvointiyhteiskunta on sinänsä hieno asia, mutta jollain tämä kaikki pitää pystyä rahoittamaankin. Rahoitus järjestyy kestävästi vain sillä, että suomalaisille saadaan rakennettua riittävästi työpaikkoja. Tämä taas onnistuu vain sillä, että Suomessa valmistettuja tuotteita saadaan maailmalla kaupaksi.
Kyllä - äänestän kokoomusta.

Anonyymi kirjoitti...

Puniikin kateellista jupinaa.

Anonyymi kirjoitti...

Odotan mielenkiinnolla haukkusarjaa muista puolueista. Silloin blogi toimii kuten pitääkin. Jos tämä jää tähän niin sitten kyseessä on vain ala-arvoinen mielenilmaisu muuten kiintoisassa blogissa.

Anonyymi kirjoitti...

Noniin menipä sitten loputkin tän aivopierufoorumin uskottavuudesta.

Voi vittu mikä pelle.

Anonyymi kirjoitti...

Noniin menipä sitten loputkin tän aivopierufoorumin uskottavuudesta.

Voi vittu mikä pelle.

Anonyymi kirjoitti...

Ikävää, että tämä blogi julkaisee tällaisen alituksen. Vaikka en todellakaan kannata kokoomuksen arvoja, enkä sitä todellakaan aio äänestää, on tällainen yhden puolueen haukkuminen typerää. Tällaisella tekstillä ei ole mitään tekemistä oikeuden ja kohtuuden kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Loistava kirjoitus. Säälittävää on se, että Kokoomusta äänestää arvopohjalta juuri ne, joilla ei ole mitään yhteistä puolueen ajamien intressien kanssa. Pienpalkkaiset sairaanhoitajat, opettajat, virkamiehet ovat puoleen kannattajien ydinjoukkoa. Puoleen intressit ovat yrittäjien ja elinkeinoelämän puolella

Anonyymi kirjoitti...

Vaalimainos (antimainos) vailla mitän lähteitä? En Kokoomusta ajatellut äänestää, mutta tällainen artikkeliksi naamioitu paska on todellinen rimanalitus.

Anonyymi kirjoitti...

Hmmn, olihan tää kirjoitus tällä kertaa "aivan jotain muuta".
Toisaalta jos suhtautuu poliitikkoihin ammattivalehtelijoina ja puolueisiin yhteisöinä joissa pyritään kusemaan ihmisiä (äänestäjiä) silmään niin ei joudu koskaan pettymään.
Todellakin, odotan asiaa myös muista kusetusyhteisöistä.

Anonyymi kirjoitti...

Erinomainen artikkeli.

Blogistihan saa tuoda esiin omana mielipiteenä mitä haluaa. Jos se ei kaikkia mielytä niin voi lukea jotain muuta sivustoa.

Minusta se osoittaa rohkeutta että osaa hakea aiheita muualtakin kun niistä perinteisistä mitä ihmiset odottavat. Se lisää yllätykselisyyttä ja ainakin minä kiinnostuin entisestään tästä blogista.

Anonyymi kirjoitti...

Noniin menipä sitten loputkin tän aivopierufoorumin uskottavuudesta.

Voi vittu mikä pelle.


No kummasti näytät täällä kuitenkin viihtyvän? Painu vittuun sitten jos ei miellytä?

Kokoomus on puolue joka ei todellakaan aja tavallisen työläisen asiaa. Se näkyy kaikesta ja se kuuluu kaikesta. Joten blogisti on siinä oikeassa että olisi syytä jokaisen katsoa peiliin haluaako omaan kuntaan päättäjiksi näitä perusarvojen vastaisia poliitikkoja.

En minä ainakaan. Mielummin äänestän vaikak RKP:tä kuin jotain kokoomuksen nilkkejä.Anonyymi kirjoitti...

Erinomaista! Rohkea veto.

Anonyymi kirjoitti...

"Kanna vastuuta"
"Älä ole osa ongelmaa vaan ratkaisua"

Kaikki tämä on kokoomuslaista retoriikka jolla ei tarkoiteta mitään vaan annetaan ymmärtää että ainoastaan kokoomuksella on vastaus ja vielä kaikean lisäksi ainoa oikea vastaus asioihin.

Kaikki vaihtoehdot joita annetaan kokoomuslaisen politiikan sijalle on väärää koska silloin ei kanneta vastuuta ja ollaan osa ongelmaa.

Jos pelkästään tuon paskanpuhumisen takia en tule koskaan äänestämään yhtään kokoomuslaista ehdokasta ja pidän huolen että lähipiirissä mahdollisimman moni muukaan ei äänestä.

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy sanoa että tämä yllätyksellisyys blogissa tekee tästä kyllä todella mielenkiintoisen ja upean paikan. En ole samaa mieltä, mutta täytyy sanoa että meni kahvit väärään kurkkuun aamulla kun aukaisin blogin.

Anonyymi kirjoitti...

Niin paljon kuin nuo aiheet syletyttävätkin näin palkansaajana (kyllä, olen itsekin hädin tuskin toimeen tuleva), niin muistetaan kuitenkin kolikon kääntöpuoli..

Se globaalius on nykyaikana jotain mitä ei ainakaan pelkästään Suomen toimilla voida valitettavasti perua. Kylmä fakta on, että Suomi ei ole tässä ympäristössä kilpailukykyinen. Juuri oli lehdessäkin juttua, kuinka Turun telakkaan ei haluta laittaa rahaa, kun laivan valmistus täällä on niin kallista. Montako työpaikkaa siinä ja alihankkijoilla TAAS katoaa, kun bisnekset siirtyy halvempiin maihin? Sellaisiin, joissa tuntihinta on lähinnä orjaa vastaavalla tasolla ja työolojakin voi vähän polkea.

Kohta täällä ei tehdä mitään muuta kuin R-kioskin asiakaspalvelua ja pyöritellään byrokratiaa sossun luukulla. Kuka sitten maksaa vanhusten ja sairaiden hoidot / yms?

Toivoisin tietysti, että tilanne olisi toinen ja edelleenkin nämä blogissa mainitut asiat ärsyttävät aivan tavattomasti. Silti olen realisti ja niin paljon kuin syletyttääkin, niin ehkä siihen kohtaloon vaan on pakko alistua. Paitsi jos joku keksii, että miten muuten tästä maasta saadaan kilpailukykyinen globaaleilla markkinoilla.

Anonyymi kirjoitti...

Paitsi jos joku keksii, että miten muuten tästä maasta saadaan kilpailukykyinen globaaleilla markkinoilla.

Tämä maa on kilpailukykyinen globaaleilla markkinoilla. Nyt vain sekä elinkeinoelämä että kokoomus jakavat propagandaa jonka mukaan kaikki mahdollinen työntekijöiden oikeuksiin ja etuihin liittyvä pitää purkaa jotta kilpailukyky varmistetaan.

Älkää nyt tätä menkö uskomaan. Katsokaa muita euroopan vahvoja maita joilla työttömyysturva, irtisanomisraja ja korvaukset ym. työsuhdeedut ovat paljon paremmassa jamassa kuin Suomessa ja siitä huolimatta kaikki toimii hienosti.

Suomessa on vain otettu se tapa että kun on laskukausi niin kaikkea pitää karsia varsinkin työntekijöiden oikeuksia ja kun on nousukausi niitä pitää silloinkin jollain verukkeella karsia.

Kyllä Suomen kansan on aika sanoa tälle kusetukselle loppu ja jos sitä ei muuten saa loppumaan niin vaikka tarttumalla aseisiin päättäjiä vastaan. Niin törkeää on tämä silmään kuseminen valtaapitäviltä.

Annika kirjoitti...

Nyt pomppas! Upea artikkeli ja vihdoinkin kunnon aiheesta.

Blogisti jauhaa jatkuvasti kaikkea paskaa kuluttajan oikeuksista ja yksityisestä pysäköinninvalvonnasta (opetelkaa pysäköimään!) mutta nyt kerrankin tuli todellinen artikkeli todellisesta aiheesta ja todellisesta ongelmasta. Nostan hattua blogistille!

Anonyymi kirjoitti...

Loistava kirjoitus. Säälittävää on se, että Kokoomusta äänestää arvopohjalta juuri ne, joilla ei ole mitään yhteistä puolueen ajamien intressien kanssa. Pienpalkkaiset sairaanhoitajat, opettajat, virkamiehet ovat puoleen kannattajien ydinjoukkoa. Puoleen intressit ovat yrittäjien ja elinkeinoelämän puolella

Mikä vitun idiootti sä olet? Kokoomus on nimenomaan turvaamassa palkansaajien etua johon kuuluvat nämä mainitsemasi pienipalkkaiset sairaanhoitajat ja opettajat. Työnnä vittu päähäsi ja hanki aivot.

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy kyllä sanoa että blogisti ei todellakaan ole tyhmä!

Kirjoitus on aivan varmasti provo jolla yritetään vakiinnuttaa termiä "elinkeinoelämän huora". Nimittäin tuota termiä googlella haettaessa ei löydy muuta kuin viittaus tähän blogiin. Nyt kun aikaa kuluu ja googlen indeksointi pyörähtää pari kertaa ja artikkeli saa paljon lukioita tulee jatkossa termi "elinkeinoelämän huora" liittymään juuri kokoomuksen ehdokkaisiin.

Veikkaan että tätä blogisti juuri ajaa takaa. Yksinkertaisen nerokasta ja se onnistuu vain siksi koska blogilla on jo nyt niin paljon lukioita ja käviöitä.

Nerokasta!

Anonyymi kirjoitti...

Pitää paikkansa. "Elinkeinoelämän huora" löytyy vain blogistin keksimänä.

Anonyymi kirjoitti...

Niimpä niin!

EK kiittelee kokoomuksen avausta karenssipäivästä

http://yle.fi/uutiset/ek_kiittelee_kokoomuksen_avausta_karenssipaivasta/6315692

ja sitten kokoomus ei ole elinkeinoelämän ilotalo ja ehdokkaat huoria. Todellakin ovat!

Jyrki Katainen, Alexander Stub, Vapaavuori ovat HUORIA pahimmasta päästä!

Anonyymi kirjoitti...

Vihapuhetta!

Anonyymi kirjoitti...

EHDOTAN SEURAAVAA

1. Käydään maalailemassa "HUORA" sanaa kokoomuksen ehdokasmainosten päälle

2. Itse olen tulostanut 50 kopioita tästä artikkelista ja tulen liimaan niitä kokoomuksen ehdokasmainosten päälle

Kehoitan kaikkia muitakin tekemään niin jotta mahdollisimman moni tajuaa kokoomuksen todellisen luonteen!

Anonyymi kirjoitti...

Innoissani katsoin että blogissa on päivitys. Mikä pettymys! Kirjoittajan omaa poliittista propagandaa... Odotan tältä blogilta faktoja, en diipadaapaa. Alkaa epäilyttää, onko muidenkin kirjoitusten taustalla oman asian ajoa yhteisen hyvän sijaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jos blogisti kuvittelee että artikkeihin yksityisestä pysäköinninvalvonnasta suhtaudutaan arkadianmäellä vakavasti, niin eiköhän se asia tällä artikkelilla korjaanu...

Huteja blogistilta on tullut aikaisemminkin, mutta tämä ei ole enään huti. Tässä blogisti ottaa itseään raivelista kiinni ja heittää itsensä lietealtaaseen. Ja tämä puoluekannasta riippumatta!

Anonyymi kirjoitti...

Mitä te edelliset kommentoijat valitatte? Artikkeli on vähän raflaava mutta siitä huolimatta se on kärjistetty esimerkki todellisesta onglemasta jonka nimenomaan yksi ja ainoa puolue, kokoomus on suomelle rakentanut.

Voitaisiin käydä pitkäkin keskustelu siitä kuinka tämä meidän "seksikäs" lapsenkasvoinen pikkupoika Katainen on kiltisti EU:n talutusnuorassa ja kun kotimaassakin kaikki vaaliraha tulee yrityksiltä niin eihän sitä ruokkivaa kättä käydä näykkimässä.

Käsittääkseni blogistilla on oikeus kirjoittaa mistä haluaa ja ainakin minusta blogin tekee kiinnostavaksi aiheiden laajuus, vaikka en niistä aina pidäkään. Osa artikkeleista on faktaa ja osa enemmänkin kannanottoja kuten tämä artikkeli.

Kannattaa jatkaa samaan malliin, vain yllätyksillä tämä blogi pysyy mielenkiintoisina, eikä jatkuvastai jauheta samaa paskaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kuten aikaisemmin kirjoitin. Uskon edelleen että kyseessä on provo jolla saadaan googlen hakukoneeseen termi "elinkeinoelämän huora" osumaan juuri kokoomuksen nimeen ja hakutulokseen.

Anonyymi kirjoitti...

Innoissani katsoin että blogissa on päivitys. Mikä pettymys! Kirjoittajan omaa poliittista propagandaa... Odotan tältä blogilta faktoja, en diipadaapaa. Alkaa epäilyttää, onko muidenkin kirjoitusten taustalla oman asian ajoa yhteisen hyvän sijaan.

No tätä paskaahan tää koko blogi on täynnä. Propagandaa on vuosia jaettu yksityisestä pysäköinninvalvonnasta ja aiheutettu haittaa lailliselle liiketoiminnille. Ei tämä artikkeli tässä paskakeitoksessa ole mikään poikkeus.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan MAHTAVA artikkeli. Kerrankin blogisti pääsi yllättämään ja tarjolla ei ollutkaan mitään diipadaapaa milloin kenenkin oikeuksista vaan räväkkä kannanotto politiikkaan.

Tästä lähtien lupaan lukea blogia aina jos vain sama yllättävä linja jatkuu.

Anonyymi kirjoitti...

Kannatan persuja ja tämä artikkeli on taivaan lahja. Lupaan myös käydä tussilla vetämässä muutamaan valiimainokseen uuden suomalaisen termin "elinkeinoelämän huora".

Anonyymi kirjoitti...

Artikkeleista, kirjoitusasusta ja käsittelytavasta päätellen blogilla on useampi kirjoittaja. Olisiko tämä artikkeli sitten sen radikalimman kirjoittan päästä ja fakta artikkeleihin keskittyy joku muu?

Oli miten oli, kaikki mielipiteet ovat sallittuja. Sehän tässä sananvapadessa on juuri kysymys.

Anonyymi kirjoitti...

PERSUT vastaan ELINKEINOELÄMÄN HUORAT ,,,, aivan mahtavaa!

Anonyymi kirjoitti...

Tämä artikkeli on paras luonnehdinta ikinä nykypäivän kokoomuksesta ja heidän ehdokkaistaan. Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia kokoomuksen määrittelystä, viimeisen päälle oikeita huomioita. Kerrankin täyttä asiaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kokoomus on korporatistinen etatistipuolue.

Korporatistinen puolue pitää tärkeimpänä korporaatioiden (yritys, järjestö) etua ja etatistinen puolue pitää valtiota interventiota ratkaisuna kaikkeen.

Käytännössä siis Kokoomus haluaa pakottaa kaikki maksamaan veroja, jotka jaetaan tukiaisina tietyille valituille hyvät suhteet jakajiin omaaville firmoille, sekä pakottaa kaikki käyttämään edellä mainittujen firmojen palveluita. Lahjusrahoja antamattomien kilpailijoiden savustaminen alalta kuuluu asiaan.

Oikeistolaisuus onkin jaettavissa kahteen leiriin: totalitaristiseen fasismiin ja Adam Smith:läiseen vapausajatteluun.

Kokoomus kuuluu nimenomaan fasistiseen oikeistoon, enkä näe klassisena, individualismia ja vapautta arvostavana liberaalina mitään syytä äänestää kokoomusta.

Ääneni menee ainoalle puolueohjelmassaan vapautta kriittisenä arvonaan pitävälle puolueelle – piraattipuolueelle.

Anonyymi kirjoitti...

kokoomus rules,köyhät menkää töihin ja lopettakaa se kitiseminen,yhteiskunnan rahoilla pitäisi hoitaa yhteisiä asioita eikä kustantaa köyhien työtä vieroksuvien elämäntapaa,sairauslomapäivät kaikki palkattomaks,loppuu se helvetin tekosairastelu josta niin moni ala kärsii,oikeuksia näillä helvetin luusereilla on mutta ei mitään velvollisuuksia,MULLE HETI KAIKKI TÄNNE EN JAKSA TÄNÄÄN TEHDÄ MITÄÄN KUN ON VITUNMOINEN KRAPULA tässä on monen luuserin ainoa motto,saatanan luuserit muuttakaa pohjois Koreaan siellä on kaikki asiat yhteisä ja elämä helvetin helppoa,yrittäjänä kokoomus on ainoa oikea vaihtoehto mitä kannatan,luuserit jättävät äänestämättä koska huikka on maistunut koko viikonlopun eikä päästä äänestämään eikä töihin kun heillä on vaan oikeuksia,krapula

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä meni tähän asti asiallisen blogin aihe aivan metsään, kauniisti sanottuna. Jos tosiaankin pysyisitte asiallisissa aiheissa ja jättäisitte tällaiset kiihkopolitikoinnit muille foorumeille!

Anonyymi kirjoitti...

kiitos erinomaisesta yhteenvedosta. Kokoomus ja kokoomuslainen ajattelu on osattu tiivistää täydellisesti. Itse en äänestäisi kokoomusta vaikka helvetti jäätyisi. minusta artikkeli on täysin asiallinen. Siinä ei mustamaalata kokoomusta toisen puolueen kustannuksella. Ei kerrota että äänestä persuja kun kokoomus on tällainen. Tuodaan esiin selkeästi mikä kokoomuksen linja ottamatta kantaa tai kehumatta muita puolueita. Erinomainen veto blogistilta.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on ongelma? Kokoomushan ajaa juuri noita artikkelissa kuvattuja heikennyksiä. Miksi siis kukaan tavallinen työtätekevä ääneestäisi kokoomusta?

Anonyymi kirjoitti...

Joskus tässäki blogissa oli vielä asiaa. Nykyään tuntuu menevän blogaajan omien ärsytyksen kohteiden penkomiseen.

Antti Koskiaho kirjoitti...

Miksi te olette nyt niin kauhistuneita? Ärsyttääkö se, että joku viimein listasi kokoomuksen tavoitteet allekkain ja se ei nyt vaalien alla näytäkään hyvältä? Jokainen noista listalla olevista "heikennyksistä" on kokoomuksen ajama ja niistä löytyy aivan tarpeeksi evidensiä uutisvirrasta jos haluaa etsiä.

Minusta se on hienoa ja "oikeus ja kohtuus" että näitä asioita tuodaan esiin. Tottakai jokainen saa äänestää kokoomusta jos katsoo että listan asiat ovat oikein, mutta kyllä tavallisen työläisen pitäisi ymmärtää vähemmästkin että kokoomus ajaa ihan eri intressiä kuin se mikä on tavalliselle kuntasalaiselle hyödyksi.

Artikkeli on erinomainen. Sen olisi voinut pilata suosittelemalla kookomuksen tilalle blogistin omaa vaihtoehtoa, mutta sitä blogisti ei ammattimaisesti tuo esille, kertoo ainoastaan syyt miksi jokaisen työtäkäyvän pitäisi jättää äänestämättä kokoomusta.

Olen itse 21 vuotias nuori ja arvostan rehellistä mielipidettä. Itselläni kookomus jäi listalta pois siinä vaiheessa kun herra Jyrki Katainen vaati että työuraansa aloittelevat nuoret pitäisi pistää alennetulle palkalle ja harjoittelujaksot pitäisi tehdä ilmaiseksi. Vaikka tästä ei kunnallivaaleissa päätetäkään se kertoo kyllä kaiken mahdollisen kokoomuksen arvomaailmasta.

Anonyymi kirjoitti...

Muistakaa nyt sekin että vaikka kokoomus puolueena ei ole ottanut kantaa niin iso osa, ellei perätä suurin osa edustajista Sampsa Katajasta lähtien kannattavat yksityistä pysäköinninvalvontaa, pysäköinninvalvonnan yksityistämistä ja yksityisille yrityksille annettavaa rangaistusoikeutta. Tämä käy täysin yksin kokoomuksen korporaatioita tukevan ja yksityisvimmaisen linjan kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Kokoomus on hyväosaisen ja hyvätuloisen asialla ja ajaa tuloerojen kasvattamisen puolesta.

Tuloerojen kasvattamisessa onkin hyvin onnistuttu viime vuosien ja vuosikymmenten aikana.

Anonyymi kirjoitti...

Vihapuhetta ja kommenteissa yllytystä rikokseen. Taidan tehdä tutkintailmoituksen tästä blogista.

Anonyymi kirjoitti...

No teeppä!

Anonyymi kirjoitti...

Asiallinen artikkeli, tai sanotaan niin että ei yhtään hullumpi luonnehdinta kokoomuksesta. Paljon pahempaa on nähty persuista.

Elinkeinoelämän huora sopii kuvaamaan kokoomuksen ehdokkaita täydellisestä. Osahan noista on ihan "huoran" näkösiäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Vihapuhetta ja kommenteissa yllytystä rikokseen. Taidan tehdä tutkintailmoituksen tästä blogista.

Anna mennä vain. Entisenä poliisina en näe tässä ole lainkaan vihapuhetta. Pelkkää asiaa. Taitaa ärsyttää kun kokoomuksen linjat on selkeästi vedetty allekkain. Ei näytäkään enää niin hienolta kokoomuksen kannalta? Vai mitä?

Anonyymi kirjoitti...

On kyllä semmoista mössöä aikaisempien ilmaston muutosta koskevien kirjoitusten lisäksi, että ei oikein tiedä mitä ajatella. En minäkään Kokoomusta äänestä, mutta en myöskään juokse pitkin kyliä valistamassa muita omasta kannastani.

Tällaisilla aivopieruilla pyyhitään hyvin nopeasti puhtaaksi se arvostus, joka varmasti useammilla blogin lukijoilla on ollut nimenomaan näihin faktoihin perustuviin esim. juuri vaikka omaa sydäntä lähellä olevaan kestoaiheeseen eli pysäköinninvalvontaa koskeviin kirjoituksiin liittyen.

Lisäksi aiempi kirjoitus, jossa leimattiin kaikki ne, jotka eivät hyväksy virsien laulamista kouluissa ulkomaalaisiksi ja vääräuskoisiksi, oli varsin typerä, koska siinä sekoitettiin tunneasiat ja faktat oikein sievästi keskenään.

Anonyymi kirjoitti...

Markkinatalouden voimat ja rahan ja tavaran globaali liikkuminen (maailman pieneneminen) ovat muuttaneet maailmaa pysyvästi, ja tässä muutoksessa pärjätäkseen on suomessakin pystyttävä muuttumaan, muutoin edessä on kaikille suomalaisille taatusti vielä huonommat ajat. Kaikki suomalainen tuotanto, minkä voi teettää edullisemmin ulkomailla tulee myös karkaamaan sinne jos tilanteelle ei tehdä mitään. Olemme jo menettäneet kaukoitään ison osan paperiteollisuudesta, laivanrakennuksesta, yms suurista teollisuuden tukijaloista. on selvää että noillakin korkean teknologian aloilla suomessa olisi työtä ja aloilla pärjäämiselle periaatteessa muutoin loistavat edellytykset, jos vaan työn tekeminen täällä paikan päällä olisi jollain tavoin edullisempaa.

Euroopassa ei ole enää merkittävää kapungistumista tai köyhyyttä, joista syntyy helpoin ja suurin talouden kasvupotentiaali - toisin on kehittyvissä väkirikkaissa maissa. Noiden maiden nopea teollistuminen länsimaalaisen valmiiksi viilatun mallin ja kehittyvän teknologian avulla samalla, kun ehkä paremmin osataan varoa länsimaiden aikanaan hitaassa kehityksessään tekemiä virheitä, on tappavaa eurooppalaiselle kasvulle.

Näiden faktojen kanssa suomalaisen ja eurooppalaisen teollisuuden pitää pystyä kilpailemaan - näiltä työllistäjiltä ja näillä työllistäjillä työssä käyviltä ne verotulot siihen vähempiosaistenkin hyvinvointiin ammennetaan, eikä mistään pohjattomasta kaivosta - tämän takia yrittäjien ja yritysten toimintaedellytyksiä pitää pystyä Suomessa (Euroopassa) helpottamaan - olkoon osa sitä yritystoiminnan helpotusta kenties myös työntekijän kustannuksella (vaikka se ensimmäinen sairaspäivä) - koska sen työntekijän eduksi sekin kustannus -jos oikein asian ymmärtää- lopulta kääntyy.

Toki jokainen pyristelee enempi vähempi lyhytnäköisesti sen oman napansa ja omien rahojensa ympärillä, mutta on ihan helvetin kapeakatseista ja suoraan sanoen äärimmäistä lyhytnäköisyyttä haukkua yhtä puoluetta sen perusteella, että he ajavat yrittäjien ja elinkeinoelämän asiaa.. kirjoituksen tasosta toki kertoo aika paljon se, kun aletaan huoritella heidän edustajiaan..

Kaikille parempaa (ei ehkä tasapäisesti, vaan kullekin ansionsa mukaan) toivoen!

Anonyymi kirjoitti...

En ole aikaisemmin paljoa kommentoinut tämän blogin palstalle, mutta nyt on pakko muutama sana sanoa, koska näyttää siltä että kauhean moni on vetänyt herneen nenään yhden puolueen, kokoomuksen, arvostelusta. Eihän pyhää ja aina oikeaa saa arvostella, vai mitä? Kaikki muut ovat väärässä paitsi kokoomuksen lietsoma propaganda?

On kyllä semmoista mössöä aikaisempien ilmaston muutosta koskevien kirjoitusten lisäksi, että ei oikein tiedä mitä ajatella.

Tähän ei voi muuta sanoa kuin uskontoa ja tiedettä ei pidä sotkea keskenään. Jos olet ilmastomuutosuskovainen se ei tee sinun eriävästä mielipiteestäsi yhtään oikeampaa.

Suomessa yritysten kilpailukyky ei ole riippuvainen siitä onko ihmisillä ensimmäinen sairaslomapäivä palkaton tai sitä onko eläkeikä 63 vai 65 vuotta, tai siitä että nuorille valmistuville ei pitäisi maksaa palkaa lainkaan tai siitä että kaikkia mahdollisia työsuhde-etuja pyritään karsimaan. Kaikki tämä on kokoomuksen propagandaa jolla pyritään ajamaan elinkeinoelämän etua maksmoida voitot, eikä kantaa huolta kilpailukyvystä.

Yritykset, isot ja pienet, käyttävät kaikki mahdolliset tilaisuudet jotka eteen tulevat työntekijöiden etujen karsimiseen maksimoidakseen tuloksensa ja osakkeen omistajille maksettavat osingot. On ihan sama onko nousu- vai laskukausi, työntekijöillä on aina liikaa etuisuuksia. En rehellisesti usko että palkattomat sairaslomat, palkattomat lomat, palkkojen pienentäminen, lomarahojen poisto, työttömyysturvan lopettaminen jne. edes riittäisi tyydyttämään yritysten voitonmaksimoinnin nälkää.

Suomalaisilta yrityksiltä puuttuu yhteiskunnallinen vastuu. Vastuuta ei ole muille kuin itselleen, osakkeen omistajille ja johtajien optioille ja ylisuurille palkoille ja bonuksille.

Suomen ja Euroopan teollisuuden pitää pystyä kilpailemaan. Tätä kilpailua ei varmisteta sillä että työnteikjöiden vähäisiä etuja ja oikeuksia poljetaan takaisin samaan tasoon kuin mitä se on halpatyön kolmansissa maissa. Siellä minne tiettyjen toimialojen yritysten toiminta joka tapauksessa siirtyy tehtiin Suomessa sitten mitä tahansa heikennyksiä.

Palkkojen pienentäminen esim. määrittelemällä ensimmäinen sairaslomapäivä palkattomaksi aiheuttaa kierteen joka nostaa entisestään työnantajan kustannuksia. Ruotsissa malli on ollut käytössä vuodesta 1993 ja siellä kustannukset ovat nousseet kun lyhyiden sairaslomien tilalle ovat tulleet pitkät "koko rahalla" sairaslomat. Palkkojen pienentäminen suoraan tai kiertäen vähentää kotimaista kysyntää ja lisää entisestään työttömyyttä joka johtaa ennestään valtion menojen kasvuun kuten yritysten kustannusten nousuun. Tiesithän että suurimman osan työttömyysturvasta rahottaa yritykset.

mutta on ihan helvetin kapeakatseista ja suoraan sanoen äärimmäistä lyhytnäköisyyttä haukkua yhtä puoluetta sen perusteella, että he ajavat yrittäjien ja elinkeinoelämän asiaa.

Ongelma onkin siinä että kokoomus ajaa häikälemättä yritysten ja elinkeinoelämän asiaa, mutta valehtelee ja antaa ymmärtää mainostamalla huolehtivansa kaikista suomalaisista niin vanuksista, sairaista tavallisiin työntekijöihin asti.

Kokoomus ajaa yritysten ja elinkeinoelämän asiaa mutta yritykset eivät noudata minkäänlaista yhteiskuntavastuuta tai muutakaan eettisiä sääntöjä joita yhteiskunnan eri toimijoilta voisi odottaa. Kun kokoomus keskittyy vain ja ainostaan elinkeinoelämän asiaan he eivät voi samaan aikaa ajaa tavallisen työläisen asiaa ja olla sitä itse mainostamaansa "työväen puoluetta".

Kun kokoomuslaiset edustajat ajavat eteenpäin kokoomuslaista arvomaailmaa elinkeinoelämän tukena, arvomaailmaa johon tavallinen työntekijä ei kuulu, sitä on sanottu huoraamiseksi jo kauan sitten.

Minusta blogistin artikkeli on rohkea kannanotto yhden mielipiteen puolesta ja minä arvostan sitä. Asian saa esille nostamalle se räväkästi pöydälle, mielummin kuin hiljaa hissutellen jolloin mielipidettä ei kukaan huomaa.


Anonyymi kirjoitti...

Kyllä itsensä myymistä toisen eduksi on aina sanottu huoraamiseksi. Mikä siinä on vaikea käsittää.

Minusta on ihan selvä että kokoomus ajaa elinkeinoelämän ja yritysten asiaa. Niiden asiaa joilta suurin osa vaalituestakin tulee.

Silloin on vain hyvä äänestäjien tietää, meidän tavallisten työsskäyvien äänestäjien, että meidän intressissä ei ole äänestää kokoomuslaista ehdokasta.

Olen blogistin kanssa samaa mieltä siitä että yksikään tavallinen työsskäyvän ihmisen intressi ei ole äänestää kokoomusta vaaleissa.

Anonyymi kirjoitti...

Yksi asia blogistin listalta puuttuu.

Nuorten syrjäytyminen. Kokoomus haluaa kuntatasolla heikentää kaikkia mahdollisia menneen hyvinvointiyhteiskunnan rippeitä, heikentää nuorten mahdollisuuksia työllistyä ja edesauttaa tietoisesti ellei jopa tahalleen nuorten syrjäytymistä.

Toivottavasti tulee päivä kun meidän nuoriso ottaa ohjat omiin käsiin, vaikka väkisin, vaikka aseellisesti, ja vie nämä kokoomuslaiset arvomaailman edustajat ladon taaksen.

Toivottavasti suomalaisesta nuoresta sukupolvesta riittää voimaa kantaa vastuuta ja lopettaa tämä suomalaisuuden tuhoaminen rahoittamalla etelä-Euroopan huijarivaltioita, syytämällä rahaa euroopan unionille ja pistämällä samaan aikaan säästökuurille koko Suomen kansa jotta rahaa riittää jaettavaksi muille.

Ennen vanhaan maanpetturit teloitettiin. Samaa käytäntöä olisi hyvä jatkaa nykyäänkin.

Anonyymi kirjoitti...

Erinomainen artikkeli. Blogistikin on varmaan onnistunut nyt siinä mihin on tähdännytkin.

Googlen indeksoinnit ovat pyörähtäneet ja aikaisemmin tuntematon termi "elinkeinoelämän huorat" löytyy nyt jo heti kolmantena ja neljäntenä hakutuloksesta kun haetaa sanoilla

elinkeinoelämä kokoomus

tai

kokoomus elinkeinoelämä

Upeaa mainipulointia blogistilta. Ei ihan huono suoritus.

Anonyymi kirjoitti...

Pitää paikkansa. Uskomatonta!

Anonyymi kirjoitti...

Olen aina äänestänyt kokoomusta, mutta en enää. Kiitos artikkelista.

Anonyymi kirjoitti...

Sama täällä, tosin vaihdoin pois kokoomuksesta heti kun tuli uutiset palkattomasta sairaslomasta. Olen tehnyt töitä toimeentuloni eteen 31 vuotta ja selvästi näkee ettei kokoomus ole minua varten.

Anonyymi kirjoitti...

Palkattomalla sairaslomalla ei ajeta muuta kuin samaa tuttua kokoomuksen linjaa joka on työnantajien ja elineinoelämän huutoa kokoomuksen suulla kerrottuna.

Ei palkallinen sairasloma auta millään tavoin pelastamaan yrityksia tai lisää sitä ihmeellisesti (progandisesti) vähän väliä häviävää kilpailukykyä jota käytetään tekosyynä milloin mihinkin heikennyksiin. A

Suomessa sairaslomat eivät ole ongelma. Sairaslomien osuus on minimaalinen verrattuna ruotsiin ja norjaan. Ainostaan muutama prosentti työväestöstä käyttää sairaslomaa väärin. Onko tosiaan niin että näiden muutaman prosentin takia pitäisi rangaista kaikkia? Samalla logiikallahan voidaan sitten antaa kaikille autoilijoille sakko ylinopeudesta kun joku kuitenkin nopeusrajoitusta rikkoon.

Toinen asia on se että työnantajat pitäisi itseasiassa pistää maksamaan ylimääräisiä korvauksia sairauden aiheuttamisesta, ihan normaalin haitan/vahingon aiheuttamien korvausvastuu periaatteidein mukaisesti. Iso osa pitkistä sairaslomista johtuu liiallisen työkuormasta ja huonon johtamisesta. Ihmisten sairastuminen pitkäaikaiseen työuupumukseen ja sitä kautta masennukseen on työnantajan aiheuttama tuottamuksellisesti tai jopa tahalleen. Normaalissa elämässä aiheutettu vahinko tulee korvata mutta näissä asioissa työnantajat on nostettu lainsäädännön yläpuolelle. Työperäisestä sairaudesta pitäisi maksaa sairasloman lisäksi ylimääräistä korvausta aiheutetusta vahingosta ja haitasta.

Ruotsissa sairaslomajärjestelmä on ollut käytössä vuodesta 1993 ja siellä kun järjestelmä otettiin käyttöön sairaslomien määrä oli moninkertainen verrattuna ruotsiin. Sairaslomat eivät kuitenkaan vähentyneet oleellisesti ja tavoite vähentää työnantajalle syntyviä kustannuksia ei onnistunut, päinvastoin. Ihmiset tulivat sairaana töihin ja kun viimein oli jäätävä sairaslomalle siellä sitten odotettiin niin pitkään kuin mahdollista jotta varmasti olisi terve. On olemassa useita tilastoja joiden mukaan ruotsissa otettu järjestelmä on itseasiassa lisännyt työnantajien kustannuksia.

Jos tällainen järjestelmä otettaisiin käyttöön niin silloin pitäisi myös huomioida KELAn maksama päiväraha joka palkallisella sairaslomalla maksetaan työnantajalle. On selvää että jos työntekijä ei saa palkaa tai saa alennettua palkkaa kaksi viikkoa myös KELAn maksama sairauspäiväraha työnantajalle kuuluu maksaa kokonaan tai osittain työntekijälle. Aivan kuten tapahtuu tällähetkelläkin kun sairasloma muuttuu 1-3kk poissaolon jälkeen palkattomaksi. Myös sairaspäiväraha maksetaan silloin työntekijälle. On aika härskiä olettaa että myös sairauspäiväraha kuuluisi työnantajalle jos työnantaja ei kerta maksa täyttä palkkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Toinen asia on se että työnantajat pitäisi itseasiassa pistää maksamaan ylimääräisiä korvauksia sairauden aiheuttamisesta, ihan normaalin haitan/vahingon aiheuttamien korvausvastuu periaatteidein mukaisesti. Iso osa pitkistä sairaslomista johtuu liiallisen työkuormasta ja huonon johtamisesta. Ihmisten sairastuminen pitkäaikaiseen työuupumukseen ja sitä kautta masennukseen on työnantajan aiheuttama tuottamuksellisesti tai jopa tahalleen. Normaalissa elämässä aiheutettu vahinko tulee korvata mutta näissä asioissa työnantajat on nostettu lainsäädännön yläpuolelle. Työperäisestä sairaudesta pitäisi maksaa sairasloman lisäksi ylimääräistä korvausta aiheutetusta vahingosta ja haitasta.

Tämä on aivan totta. Jos minä aiheutan naapurilleni ruumiinvamman olen siitä korvausvelvollinen. Jos aiheutan kolhun hänen autoonsa olen siitä korvausvelvollinen. Jos levitän pihamaalleni myrkkyä joka leviää naapurin puolelle ja aiheuttaa hänen sairastumisensa, olen korvausvelvollinen.

Jos työnantaja aiheuttaa toimillaan työntekijän sairastumisen (työuupumus, masennus) pitäisi myös työnantajan maksaa palkan lisäksi korvauksia aiheuttamastaan haitasta eikä päinvastoin, vähentää palkkaa.

Työnantajat ovat valmiiksi niin ahneita että mikään ei näytä riittävän. Yritykset saavat tällä hetkellä vapaasti sanoa irti ihmisiä tuotannollisista ja taloudellisista syistä niin paljon kuin haluavat vaikka tuottaisivat voittoa miljoonia tai miljardeja ja siirtää työt jäljelle jääville jotka sitten musertuvat työkuorman alle ja sairastuvat ja sen jälkeen työnantaja saisi vielä kaiken päälle lopettaa palkanmaksun?

Juuri tämän ajattelumallin takia kukaan järkevä ihminen ei äänestä näitä kokoomuslaisia "huoria", jos sen nyt haluaa blogistin sanoin ilmaista.

Anonyymi kirjoitti...

TeliaSonera sanoo irti 2000. Miksi? Sama syy kuin muillakin firmoilla. Firmat tuottavat voittoa, mutta osingot osakkeenomistajille ovat pienentyneet. Ei muuta kuin kenkää. Samaan aikaan yritysten johtajille maksetaan isoja bonuksia ja optioita, on kultaisia kädenpuristuksia ja sitouttamisrahoja. Milloinkahan surullisen kuuluisa Fortum lähtee irtisanomaan ihmisiä kun rahat herrojen palkkioihin alkavat loppua?

Anonyymi kirjoitti...

Suomen yrittäjät ei todellakaan ole yhtäkuin Fortum, Telia, Nokia, yms. pörssiyritykset. Jos yritysmaailman tuntemus on hankittu keltaisen lehdistön lööpeistä (niinkuin keskivertokansalaisella se valitettavasti on) niin toki tuolta voi vaikuttaa. Tosiasia kuitenkin on, että Suomessa on kymmeniä tuhansia pienyrityksiä, jotka työllistävät toistaiseksi suurimman osan suomalaisista työssäkäyvistä. Näissä keskisuurissa ja pienemmissä yrityksissä ei todellakaan pelata osakkeenomistajien osakesalkun tai kvarttaalitalouden ehdoilla, vaan yrittäjävetoisesti pitkällä tähtäimellä. Nämä yritykset eivät saa koskaan palstatilaa lööpeissä, koska tavallisen keskivertoyrittäjän tai yrityksen arki ei ole loppupelissä kovin raflaavaa, eikä siitä oikein myyviä lehtijuttuja synny. Kuitenkin nimenomaan näiden yritysten kukkarolle ja sitä kautta työllistämismahdollisuuksille käy eniten se, että suomalainen kuluttaja ostaa vain halvinta - olipa tuotantomaa mikä vinkuintia hyvänsä. Tätä tosiasiaa ei vaan yksinkertainen suomalainen äänestäjä ymmärrä. Työpaikat karkaavat ja jostain 'pohjattomasta budjetista' vaan pitäisi niitä palveluja ja hyvinvointia niille vähäosaisillekin ammentaa... onnea yritykselle kun kaikki ollaan työttöminä ja yritykset tapettu -70 luvulta peräisin olevien 'saavutettujen etujen' kustannuksilla - muu maailma taisi mennä jo..

Anonyymi kirjoitti...

Oli sitten kyse pienyrittäjistä tai isoista yrityksistä virsi on aina sama. Mikään heikennys tai työntekijöiden etujen karsiminen ei ole riittävää. Vaikea uskoa että Suomessa löytyy vielä ihmisiä joiden mielestä meidän pitäisi palata vanhaan "orjatalouteen" jossa työntekijän pitäisi tehdä työnsä käytännössä ilmaiseksi.

Juuri vähän aikaan sitten pienyrittäjien edustaja vaati että työsuhdeturvasta pitää luopua jotta voidaan luoda edellytyksiä pienyrityksille toimia. Ihan oikeasti? Onko tosiaan ainoa ratkaisu se että työntekijöiltä otetaan kaikki mahdollinen turva pois alkeellisemman toimeentulon ja tulevaisuuden varmistamiseksi. Pienyrityksille pitää siis antaa oikeus kohdella ihmisiä täysin mielivaltaisesti.

Kuten itsekkin sanoit, pienyritysten kilpailukyvyn ylläpitäminen on vaikeaa, joten on selvää että etujen karsiminen ja yritysten hyväntahtoisuuteen luottaminen on täysin mahdoton yhtälö. Pienyrityksiltä puuttuu peruskäsitys yhteiskuntavastuusta ja siitä että yhteiskunnan varoilla koulutettu työvoima ei ole mitään orjalaivoista saapuneita halpatyöläismäisiä marjanpoimijoita joita voi kodella miten tahansa.

Kilpailukyky jankutuksella on todella vahva progandistinen perusta. Se kuuluu normaaliin kapatilistiseen ja länsimaiseen talousjärjestelmään että heikot yritykset kaatuvat eivätkä selviä. On ihan naurettavaa yrittää pitää yllä yrityksiä keinotekoisesti tekohengittämällä, eli karsimalla kuluja työntekijöiden kustannuksella.

Kun katsoo viimeisen 20 vuoden historiaa ei työntekijät ole mitään muuta tehneet kuin luopuneet etuuksistaan, karsineet oikeuksiaan, on saatu läpi paikalliset neuvottelut (=työnantaja määräyskulttuuri), irtisanominen on helpottunut, työttömuusturvan maksuja, eläkemaksuja ja sosiaalietuuksien maksuja on vieritetty työnantajilta työntekijöiden harteille jne., mutta mikään ei muutu. Aina vain vaaditaan lisää säästöjä työntekijöiltä. Oli sitten nousukausi tai laskukausi. En usko että palkkojen puolittaminenkaan auttaisi koska sekään ei loppujen lopuksi yrityksille riitä.

Jos yritys ei pysty toimimaan eikä selviä normaaleista työntekijöiden aiheuttamista kustannuksista sen kuuluukin kaatua. Se on normaalia taloutta ihan samoin kuin se että yritykset suunnistavat tuotantonsa kanssa halpatyömaihin eikä sitä tosiasiaa muuta mikään lisäkarsinta työnteonkustanuksista.

Anonyymi kirjoitti...

Kyse ei ole muusta kuin yritysten ahneudesta. Ihan sama onko kyseessä 10 000 työntekijän tai 10 työntekijän yritys. Se on ihan selvää että palkattu työntekijä aiheuttaa kustannuksia. Työntekijälle on jopa maksettava palkkaa mikä taitaa nykyisin olla jopa hämmästyksen aihe monissa firmoissa.

Anonyymi kirjoitti...

Juuri näin. Yrityksiä ei pelasteta sillä että työntekijöiden etuja karsitaan vielä lisää. Niitä on useamman kymmenen vuoden aikana karsittu jo aivan tarpeeksi. Suomessa työntekijöiden etuudet on reippaasti alle keskitasoa koko euroopan mittapuuta katsoen. Jos yritys ei pysty toimimaan sen kuuluu kaatua. Niin yksinkertaista se on.

Anonyymi kirjoitti...

Erinomainen artikkeli. Blogistille isot pisteet tästä. Kokoomus on elinkeinoelämän etuja ajava puolue ja huora on ihan oikea nimitys näille edustajille. Äänestäköön ken haluaa, tavallisen kuntalaisen etua kokoomus ei aja.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä vika huorissa on? Tekevät paljon rehellisempää työtä kuin poliitikot.

Kerran yhdessä illanvietossa oli puhe juuri helsingin maksullisista naisista, eli huorista, ja siinä yksi kaveri kovasti kauhisteli asiaa. En ymmärrä, miksi ei saisi itseään myydä jos ei halua? Kaveri sitten kysyi että mitä tykkäisin jos tyttärestäni tulisi huora. Noh, en tietenkään ilahtuisi, mutta vielä pahemminkin asia voisi olla. Tyttärestäni voisi tulla kokoomuslainen poliitikko.

Anonyymi kirjoitti...

Sairaslomakorvaus, työterveyshuolto, työttömyysvakuutus, tapaturmavakuutus, arkipyhäkorvaukset, kouluttaminen työajalla - siinä alustavaa listaa TYÖNANTAJAN maksamista etuuksista, jotka koituvat suoraan työntekijän eduksi ilman, että noista työnantaja saa korvausta mistään. Otetaan esimerkiksi pienyrittäjä rakennusalalla: uusi nuori työntekijä todennäköisesti on pakko käyttää työturvallisuus- sekä tulityökurssilla ennen työhönottoa, koska muuten työmaille ei pääse. Työnantaja ostaa kesä- ja talvimallin turvakengät, suojavaatteet, kypärät, tilaa korttifirmasta työmailla pakolliset henkilökortit jne jne. Pelkästään noiden alkuvalmistelujen maksaminen ottaa kyseisen henkilön katteet ensimmäiseltä kuukaudelta - heppua käytetään työhöntuloterveystarkastuksissa jotka firma maksaa - kaverille osuu ekaan puoleen vuoteen yhteensä pari viikkoa sairaslomaa ja puolenkymmentä muuta rokulipäivää, joina hänelle on keksittävä tuuraaja vaikkapa vuokrafirmasta - eka puoli vuotta kyseiselle kaverille on yrityksen tuloksen osalta plus miinus nolla elleipä miinusta.. - siinä pienyrittäjän arkea.. samalla kommunistit narisette jotain yritysten 'yhteiskuntavastuusta' haistakaa pitkä, jos tuossa ei ole jo yrityksellä vastuita.. Työntekijän vastuulla ei olisi kuin ilmestyä aamulla hommiin ja tehdä edes jotakuinkin se mistä hänelle maksetaan - mutta siinäkin on nykyään monelle jo liikaa!


Anonyymi kirjoitti...

Täysin paskan blogin totaalinen rimanalitus. Kirjoittaisit viimein artikkelin Nelosen uutisten narauttamasta valejuristista. Valmistuiko koskaan yliopistosta vai vieläkö toimii virolaisilla lakimiespapereilla?

Onneksi Kokoomus on vallassa ja puolueesta löytyy ymmärrystä yksityiselle pysäköinninvalvonnalle kuten maan ylimmästä tuomioistuimestakin!! Näemme pian sen päivän, kun pioneereina toimineiden parkkifirmojen uraa uurtava työ palkitaan.

Anonyymi kirjoitti...

Olen jo pitkään ihmetellyt, miksi tavallinen palkansaaja voi kuvitellakaan äänestävänsä Kokoomusta.

Kai se on psykologiaa: kun äänestää menestyjiä, voi itsekin kuvitella olevansa menestyjä. Vähän kuin vetäisi Litmanen-paidan päälleen tai Björn Borg -kalsarit ja Nike-kengät jalkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Näemme pian sen päivän, kun pioneereina toimineiden parkkifirmojen uraa uurtava työ palkitaan

Suattaap´ olla että näemme kuitenkin vielä pikaisemmin sen päivän, kun 90 % parkkifirmoista lopettaa toimintansa pysyvästi. Rahakas bisnes ei auennutkaan entisille kunnallisille valvonta-apulaisille ja muille hömppäyrittäjille, mahtaakohan kunnallinen valvontaorganisaatio ottaa vielä takaisin palkkalistoilleen?

Rehellisesti sanottuna, oli suorastaan idioottimaista perustaa uutta liiketoimintaa yhden huonosti perustellun KKO:n tuomion varaan - ikään kuin KKO:lla olisi tässä valtakunnassa jokin oikeus luoda jotain ikuisia ja pysyviä uusia oikeussääntöjä. Nyt sitä sitten ollan niin katkeria, kun lainsäätäjä oikaisee KKO:n virheen.

Pioneerina on toiminut tasan yksi parkkifirma, se saattaa lakimuutoksen jälkeen jäädäkin pystyyn muilta toimialoilta keräämänsä voiton turvin. "Pioneereista" puhuminen monikossa on kuitenkin liioittelua, tämän yhden ison firman ohella on ollut toinen äänekäs uhittelija, joka on kuitenkin kaikessa toiminnassaan tyytynyt vain peesaamaan isompaansa. Muut alan firmat ovatkin sitten täydellisen amatöörimäisesti hoidettuja pikkupuljuja, onpa alalla toiminut muuan mainostoimistokin. Siis miettikää nyt, mainostoimisto hoitamassa yksityistä pysäköinninvalvontaa!!!

Ehkä on ihan oikeasti parempi, että valvontahommat jätetään ammattilaisten huoleksi. Eihän se vaativaa työtä tietenkään ole, mutta silti. Mainostoimiston toimitusjohtaja kyttäämässä parkkipaikalla pysäköintivirheitä, ei hyvää päivää...

Anonyymi kirjoitti...

Kokoomus ei kaiketi puolueena ole ottanut kantaa yksityiseen pysäköinninvalvontaan, ja ilmeisesti hallituspuolueet ovat yksimielisiä eduskunnalle jätetystä uudesta lakiesityksestä, joka käytännössä lopettaa yksityisen pysäköinninvalvonnan. Katajakin vaikuttaa kääntäneen täydellisesti takkinsa tässä asiassa, hänhän oli alunperin vaatimassa sellaista lakia, jolla toiminnan "epäselvyydet olisi selvennetty". Mitään epäselvää toiminnan laillisuudessa ei pitänyt olla, mutta joku selventävä laki olisi siitä huolimatta pitänyt sorvata, heh heh...

Anonyymi kirjoitti...

Kokoomuksen Sampsa Kataja on myös ajanut pikavippien täyskieltoa. Ei suinkaan kaikki yritystoiminta ole siten tämän puolueen ehdottomassa suojeluksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Täysin paskan blogin totaalinen rimanalitus. Kirjoittaisit viimein artikkelin Nelosen uutisten narauttamasta valejuristista. Valmistuiko koskaan yliopistosta vai vieläkö toimii virolaisilla lakimiespapereilla?

Onneksi Kokoomus on vallassa ja puolueesta löytyy ymmärrystä yksityiselle pysäköinninvalvonnalle kuten maan ylimmästä tuomioistuimestakin!! Näemme pian sen päivän, kun pioneereina toimineiden parkkifirmojen uraa uurtava työ palkitaan.


Mene Mustonen äidin helmoihin itkemään.

Anonyymi kirjoitti...

Sairaslomakorvaus, työterveyshuolto, työttömyysvakuutus, tapaturmavakuutus, arkipyhäkorvaukset, kouluttaminen työajalla - siinä alustavaa listaa TYÖNANTAJAN maksamista etuuksista, jotka koituvat suoraan työntekijän eduksi ilman, että noista työnantaja saa korvausta mistään.

Olet tyypillinen työnantajan riistopolitiikkaa edustava kusipää. Työntekijän pitäisi siis tehdä töitä oman henkensä ja terveytensä uhalla uhraten kaiken työnantajalle.

Työntekijä ei siis tarvitse työterveyshoitoa työstä aiheutuvien sairauksien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn (kai tiedät sen suomessa työnantajan ei tarvitse järjestää perusteveydenhoitoa, ainoastaan minimissään työterveyshoito jonka tarkoitus on hoitaa minimillään työperäiset sairaudet). Niimpä niin, jos työntekijä sairastuu työperäisiin sairauksiin niin sehän toki ei liity mitenkään työtehtävään, idootti!

Jos työntekijä loukkaa itsensä työtehtävissä sekin pitäisi jäädä työntekijän ongelmaksi, onhan tapaturmavakuutus tietysti liikaa vaadittu. Sitten pitäisi vielä helposti pystyä sanomaan irti. Ensin käytetään ja kulutetaan loppuun ja sitten heitetään pois kun märkärätti ojaan. Huhuh ...

Kouluttaminen työtehtävään? Eikö tosiaan työnantaja saa tästä mitään etua? Mietippä hetki uudelleen .... ja vielä työajalla joutuu kouluttamaan, voi itku sentään, ei varmaan liity koulutus työtehtäviin mitenkään, huvikseen kouluttelet?

Otetaan esimerkiksi pienyrittäjä rakennusalalla: uusi nuori työntekijä todennäköisesti on pakko käyttää työturvallisuus- sekä tulityökurssilla ennen työhönottoa, koska muuten työmaille ei pääse.

"On todennäköisesti pakko käyttää työturvallisuus- sekä tulityökurssilla". Niin tämä kertoo työnantajan asenteesta kaiken, mielelläänhän pistäisit nuoren suoraan töihin ilman asianmukaista turvallisuuskoulutusta. Mitä sillä on väliä jos loukkaa itsensä tai aiheuttaa vahingon ja satuttaa muita, kunhan vain ei tarvitse työnantajan maksaa. Saahan niitä uusia uhreja tilalle kun vanha pitäisi saada heitettyä pihalle ilman mitään työsuhdeturvaa.

Miten mulla tulee mieleen nämä amerikkalaiset mustat orjat jotka raatoivat pelloilla leipäpalkalla ja kun eivät jaksaneet ammuttiin kuula kalloon ja otettiin uusi tilalle. Onko sulla muuten asetta?

....

Anonyymi kirjoitti...

...

Työnantaja ostaa kesä- ja talvimallin turvakengät, suojavaatteet, kypärät, tilaa korttifirmasta työmailla pakolliset henkilökortit jne jne.

Työnantajan on tietenkin tarjottava työvälineet työn tekemistä varten. Se nyt luulisi olevan itsestään selvää, vai meinaatko että että työntekijän pitäisi hankkia omalla kustannuksella myös työvälineet joilla työ tehdään? Ajattelitko maksaa palkkaa, vai oliko sekin jo liikaa vaadittu?

heppua käytetään työhöntuloterveystarkastuksissa jotka firma maksaa

Eikö tämä olen työnantajan etu?

- kaverille osuu ekaan puoleen vuoteen yhteensä pari viikkoa sairaslomaa ja puolenkymmentä muuta rokulipäivää

Se on ikävää ettei ihmiset ole täydellisiä. Eivät pysy terveinä ja työnantajan käytettävissä 24/7. Naisiahan sinä et varmasti palkkaa kun nehän saattavat joutua paksuunkin tilaa? Vai mitä?

Rokulipäiviä? Tähän sinulla on työnantajana mahdollisuus puuttua olemassaolevin keinoin. Henkilölle varoitus ja seuraavasta kerrasta irtisanominen. Vai onkohan niin, että luulet näitä "rokulipäiviksi" ja kaikki on pelkkää mutua. Täytyyhän niitä olla kun elinkeinoelämän keskusliitto niin väittää.

eka puoli vuotta kyseiselle kaverille on yrityksen tuloksen osalta plus miinus nolla elleipä miinusta.. - siinä pienyrittäjän arkea..

Sulla on aika heikko yritys jos tosiaan näin on. Pitäisi miettiä onko koko työntekijä tarpeen jos kerran kustannukset on suurempi kuin hyöty. Ehkä et vain osaa johtaa firmaasi ja sen kuulukiin kaatua. Heikot yksilöthän ei muutoinkaan kuulu sun maailmaan, joten sama koskee heikkoja yrityksiä. Ei muuta kuin konkkaan.

samalla kommunistit narisette jotain yritysten 'yhteiskuntavastuusta' haistakaa pitkä, jos tuossa ei ole jo yrityksellä vastuita..

No sähän käytät yhteiskunnan varoilla koulutettuja ihmisiä, sä käytät yhteiskunnan varoilla rakennettua infrastruktuuria jne. Pitäisikö sun kaikki saada ilmaiseksi ilman vastuuta mistään? Herää nykypäivään natsi. Kerrohan yrityksesi nimi niin pidetään huoli että ei kukaan tule sinulle töihin eikä kukaan osta palvelujasi.

Työntekijän vastuulla ei olisi kuin ilmestyä aamulla hommiin ja tehdä edes jotakuinkin se mistä hänelle maksetaan - mutta siinäkin on nykyään monelle jo liikaa!

Eli sä yleistät tämän kaikkiin työntekijöihin. Kaikki ovat huonoja ja itsekkäitä ja laiskoja. On se harmi kun niitä ei saa saa ostaa orjana, olisi niin paljon helpompaa kun sun työntekijöillä ei olisi mitään oikeuksia, saisit leikkiä jumalaa, natsia ja diktaattoria samaan aikaan.

Onnea valitsemallasi tiellä. En yhtään ihmettele jos kukaan ei halua sinun kaltaistasi työnantajaa joka ei välitä työturvallisuudesta, työterveydestä yhtään mitään ja jonka mielestä naamasta pitää päästä eroon samantien ja mielivaltaisesti ja jonka mielestä kaikki kuuluu minulle, minulle, minulle, yhteiskunnallahan tässä ei ole osaa eikä arpaa.

Sanon sulle rehellisesti. Painu vittu sinne työmaallesi ja ammu itsesi. Maailmasta tulee vähän parempi paikka kun sinun kaltaisia ihmisiä on ainakin yksi vähemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Olen jo pitkään ihmetellyt, miksi tavallinen palkansaaja voi kuvitellakaan äänestävänsä Kokoomusta. Kai se on psykologiaa: kun äänestää menestyjiä, voi itsekin kuvitella olevansa menestyjä. Vähän kuin vetäisi Litmanen-paidan päälleen tai Björn Borg -kalsarit ja Nike-kengät jalkaan.

Sitä minäkin ihmettelen. Onko tosiaan niin että pienipalkkaiset opettajat, sairaanhoitajat, lasten hoitajat, vanhustenhoitajat, kaupan kassat, vartijat, taksinkuljettajat, tehdastyöläiset, toimistotyntekijät jne. jne ovat niin idootteja että äänestävät kokoomusta? Kokoomusta joka tekee kaikkensa että tavallisen työläisen arki olisi vielä vähän enemmän hankalampaa.

Anonyymi kirjoitti...

Bravo! Ennakkoäänestys alkaa ja olen muuttanut mieleni. Kiitos blogistin. Kokoomus EI SAA ääntäni.

Seuratkaa perässä! Muutetaan Suomea kerrankin parempaan suuntaan!

Anonyymi kirjoitti...

Niin, luulisi niin monen rehellisen suloisenpörröisen kokoomuslaisen pienyrittäjän olevan skitsofreenisessa tilassa, koska kokoomukselle harmaan talouden torjunta ei todellisuudessa näytä olevan niin lähellä sydäntä kuin voisi olla. Ehkä se oma firma menestyisi paremmin, jos harmaa talous olisi pienempää esim. rakennusalalla.

No, onhan noita muullakin tavalla ajattelevia yrittäjiä, koska heitä on näköjään ehdolla kunnallisvaaleissa muidenkin puolueiden listoilla.

Anonyymi kirjoitti...

Yllättäen kommentit höystetään aseilla ja ampumisilla. Enpä olisi punaniskoilta odottanut... Ja jos olette niin reppania persudemarikommariorjia, niin vetäkää orjan rooli loppuun asti ja jättäkää ruuhkabussissa penkit vapaiksi meille rehellisille kapitalisteille.

Enpä ollut vielä miettinyt yhtään äänestämistä, mutta kiitos tämän kirjoituksen aion ääneestää jotain kokoomuslaista. Kiitokset päätöksen helpottamisesta blogille!

IDDQD kirjoitti...

Erinomaisesti tiivistetty entisen isänmaan etuja ajavan nykyisen elinkeinoelämän huoran tärkeimmät tavoitteet ja pyrkimykset.
Toivottavasti mahdollisimman moni lukee tämän loistavasti kirjoitetun kokoomuksen perimmäistä olemusta kuvaavan artikkelin.

Anonyymi kirjoitti...

Olin kyllä itsekin hieman pettynyt tekstiin. Sinänsä en blogia omista, joten ei ole minun päätettävissä mistä kirjoitetaan.

Enkä aio muutenkaan äänestää, kun en usko edustukselliseen demokratiaan ja äänestän koko järjestelmää vastaan jättämällä äänestämättä. Joten kukaan ei tässäkään voittanut eikä menettänyt ääntä.

Joku ylempänä kommentoi, että tällainen vaan lisää blogin mielenkiintoa. Minusta tämä oli tasan tarkaan toisinpäin. aikaisemmin olen pitänyt blogia asiapitoisena ja siihen keskittyvänä palstana jossa väitteet ovat olleet hyvin perusteltuja. Heti kun astutaan politiikan tämä aate on parempi kuin tämä aate keskustelun puolelle ollaan tässä suhteessa heikoilla jäillä. Jos asioilla olisi yksi ja helppo oikea totuus, ei puolueitakaan tarvitsisi kuin yksi, joka kertoisi tämän totuuden ja miten toimitaan.

Tämä kirjoitus kieltämättä ainoastaan herättää kysymyksiä muidenkin kirjoituksen puoluettomuudesta.

Anonyymi kirjoitti...

Kieltämättä artikkeli on hyvin provosoivasti kirjoitettu, mutta ydin sanoma on oikea. Kaikki mitä listalla luetaan on kokoomuksen valitsemia teemoja ja yksikään näistä teemoista ei ole tavallisen työläisen etu. On siis totta, että tavallisella työläisellä ei ole mitään syytä äänestää kokoomusta.

Ongelmahan on se että monilla, varsinkin nuorilla on harhaluulo kokoomuksen ajamista eduista, että kokoomus ajaisi jollain lailla heidän etuaan ja olisi heidän puolueensa. Minusta tämä harhaluulo on syytä tuoda esiin ja mahdollisimman räväkästi.

Mitä tulee artikkeleiden puolueettomuuteen, niin kysehän on blogista jonka leipätekstissä sanotaan että artikkelit ovat mielipiteitä. Kun katsotaan artikkeleita Samsungin, Verkkokaupan haukkumisesta ja ennen kaikkea yksityisestä pysäköinninvalvonnasta, eivät ne ole puolueettomia, ne ovat ottaneet yhden ja ainoan kannan oikeaksi, kuten tässäkin artikkelissa.

Artikkeli on erinomainen ja totuuden mukainen.

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olenkin hieno mies, ja äänestän perussuomalaisia. Tuleeko kenellekään muka yllätyksenä, että Sekoomus polkee tavallisen työntekijän oikeuksia, ja haluaa rankaista rehellistä suomalaista duunaria joka käänteessä? Ei enää pitäisi tulla, tai jos tulee, niin olet idiootti.

Anonyymi kirjoitti...

Työnantaja maksaa tällä hetkellä 10 ensimmäisen sairauslomapäivän palkan. Täällä huudetaan, että työnantajat riistävät työntekijöitä ja pitäisi vielä enemmän maksaa. En kannata tuota ensimmäisen päivän karenssia. Eipä sitä kokoomuksen johtokaan kannattanut, mutta aina puoluekokouksissa saadaan näitä älyyttömyyksiä pöytäkirjoihin, vaikka tässäkin oli vallan hyvin tiedossa, että kyseessä on työmarkkinoiden päätettävä asia.

Jos kuitenkin mietitään, että työssähän on sovittu siitä, että työntekijä maksua vastaan luopuu vapaa-ajastaan, niin miksi työnantajan tulisi yksin kantaa riski siitä, ettei työntekijä pysty suorittamaan sopumuksen mukaista työsuoritustaan?

Jos työnantajalla on vastuu työntekijän sairauden aikaisesta palkanmaksusta, niin pitäisikö työnantajalla olla vaikutusvaltaa työntekijän vapaa-ajallekkin, ettei terveydentilaa vaan vaaranneta epäterveellisillä elämäntavoilla?

Anonyymi kirjoitti...

Työnantaja maksaa tällä hetkellä 10 ensimmäisen sairauslomapäivän palkan. Täällä huudetaan, että työnantajat riistävät työntekijöitä ja pitäisi vielä enemmän maksaa. En kannata tuota ensimmäisen päivän karenssia. Eipä sitä kokoomuksen johtokaan kannattanut, mutta aina puoluekokouksissa saadaan näitä älyyttömyyksiä pöytäkirjoihin, vaikka tässäkin oli vallan hyvin tiedossa, että kyseessä on työmarkkinoiden päätettävä asia.

Täällähän kaikki työtävieroksuvat tuppikullit heti itkevät että kun yhteiskunta/yksityiset työnantajat ei heille tarjoa samoja etuja kuin nalle wahlroossilla on... Niinpä niin.

Faktana tiedän, että tämä idea palkattomasta sairauspäivästä on kokoomusnuorten idea. Nuoret tiesivät että tämä ei iknä menisi läpi normaalissa käsittelyssä joten idealisteina keinottelivat sen tiedoitusvälineiden tietoon omilla tavoillaan. Mutta kokoomuksen linjaa tämä ei edusta.

Ehdotus on kuitenkin parempi kuin blogin tämänkertainen artikkeli. Mielipiteitä saa esittää ja eri mieltä saa olla. Mutta mulle sä blogisti oot tyhjäpäinen huora!

Anonyymi kirjoitti...

"Jos kuitenkin mietitään, että työssähän on sovittu siitä, että työntekijä maksua vastaan luopuu vapaa-ajastaan, niin miksi työnantajan tulisi yksin kantaa riski siitä, ettei työntekijä pysty suorittamaan sopumuksen mukaista työsuoritustaan?"

Koska työntekijän sairastumiset johtuvat lähes aina siitä työn tekemisestä. Työttömät sairastavat erittäin paljon vähemmän kuin työssäkäyvät.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on taas täällä pienyrittäjä tappikulleja itkemässä jos ei oma business kannata. Voi vittu mä sanon, oletteko todella noin yksinkertaisia?

Pienyrittäjät ynnä muut kohmelot täällä itkee kuinka sen työntekijän palkkaaminen maksaa ja pitää ottaa tapaturmavakuutuksia ja ei herra jumala nehän saattaa olla joskus sairaanakin. Eihän tämä kuulu yrittäjälle.

Kuulkaas nyt idiootit. Yrittäjän rooliin kuuluu yrittäjän vastuiden kantaminen. Ei kyllä ihan terve ole ajattelumalli jossa yrittäjän vastuita yritetään syytää palkansaajien maksettavaksi esim. palkattomalla sairaslomalla. Jos tlanne on todella se että yrittäjät vaativat näitä yritykse ja yrittäuän vastuulle kuuluvia kulja kääntää työsopimuksella olevien palkansaajien maksettavaksi, niin sitten ei myöskään ole varmaan mitään estettä antaa palkansaajille myös osaa niistä tuotoista joita yrityst tuottaa. Sehän on vähintä jos kerta vastuita yrittäjyydestä yritetään tunkea palkansaajille. Eikö niin?

Näyttää vain siltä että nää munattomat pikkusieluiset yrittäjäpaskiaiset haluaa että heidän pitää kerätä kaikki voitot ja kaikki mahdollinen vastuu annetaan muiden maksettavaksi.

Voittehan te tehdä "johtasopimuksia" työntekijöidenne kanssa jossa työntekijät suostuvat palkattomiin sairaslomiin, maksamaan omia kulujaan, aivan kuten yrittäjät tekevät ja sitten kun yritys tuottaa voittoa niin 50/50, puolet yrittäjälle ja toinen puoli työntekijöille.

Anonyymi kirjoitti...

"Jos kuitenkin mietitään, että työssähän on sovittu siitä, että työntekijä maksua vastaan luopuu vapaa-ajastaan, niin miksi työnantajan tulisi yksin kantaa riski siitä, ettei työntekijä pysty suorittamaan sopumuksen mukaista työsuoritustaan?"

Yrittäisitkö edes ymmärtää jotain työsopimus- ja työsuhdelainsäädännöstä?

Työntekijän sairastuminen ei ole sopimusrikkomus siitä että työntekijä ei pysty suorittamaan työsuoristustaan.

Anonyymi kirjoitti...

Faktana tiedän, että tämä idea palkattomasta sairauspäivästä on kokoomusnuorten idea. Nuoret tiesivät että tämä ei iknä menisi läpi normaalissa käsittelyssä joten idealisteina keinottelivat sen tiedoitusvälineiden tietoon omilla tavoillaan. Mutta kokoomuksen linjaa tämä ei edusta.

Nimenomaan on kokoomuksen linja, vai väitätkö että kokoomukse puoluevaltuusto tekee päätöksiä ja kannanottoja jotka on kokoomuksen linjan vastaisia?

Nythän tolle sun ajatukselle nauraa harakatkin.

Pahintaan tässä on että jos toi linja on mielestäsi kokoomuksen linjan vastaista niin silloinhan kokoomus on selaisessa sekoomuksen tilassa että on syytäkin jättää kyseiset huorat ilman ääniä.

Anonyymi kirjoitti...

Kokoomus jakaa kaikki rahat Kreikan ja Espanjan huoravaltioille. Teot kertovat kaiken, oli kyse sitten kunnallis tai valtakunnan politiikasta.

En ole koskaan äänestänyt kokoomusta enkä äänestä.

Anonyymi kirjoitti...

Meinasin äänestää Helsingin vaalipiiristä Kristiina Susanna Kokkoa tai Sini Korpista, mutta kiitos blogistille artikkelista. Äänestin piraattipuoluetta a valitsin vapauden.

Anonyymi kirjoitti...

Kokoomuksen korkein päättävä elin, puoluevaltuusto, on päättänyt puolueen ryhtyvän ajamaan sairausajan karenssia. Puolueen puheenjohtajalla on velvollisuus toimia puoluevaltuuston päätösten mukaan. Yrityksissä toimitusjohtaja saa äkkiä kenkää, jos ei noudata yrityksen hallituksen päätöksiä.

Katainen alkaa siis kuntavaalien jälkeen ajamaan painokkaasti sairasajan karenssia tai tulee potkut! T: yrittäjä

kokoomus esittää sairauslomiin päivän karenssia

Anonyymi kirjoitti...

Voi tätä säästämistä, hölmöläisten hommaa.

Kun työnantaja säästää esimerkiksi sen sairausajan ensimmäisen päivän palkan (jota se ei missään tapauksessa säästä) ei säästöä tule, vaan siinähän vähennetään työnantajan saamaa tulosta, samalla kun se sairastaja tulee sairaana töihin se samalla tartuttaa pari muutakin työntekijää ja mahdollisesti myös asiakkaat. Tuota totuutta vasten kannattaisi miettiä kannattaako niitä sairaita todella edelleen kyykyttää.

Ja se että miksi sitten tullaan sairaana töihin on se krooninen rahapula joka on nykyään jokaisella työtä tekevällä, ei pystytä olemaan sitä yhtä palkatonta päivää sairaana, jolloin oma talous on kuralla.

Mistähän tuo johtuu ettei sitä rahaa riitä kaikilla elämiseen eikä muuhun kuin kaurapuuroon aamuisin, siihenhän on tasan kaksi vaihtoehtoa, ja nyt ei puhuta mistään työttömistä eikä työn vieroksujista joita koskee samat asiat, joko tulot on liian pienet, tai kaurapuuro ja elintarvikkeet maksavat liikaa.

Mistähän tuo taas johtuu ettei tienata sitä elantoa siellä yrittäjän palveluksessa, olisikohan liian pieni palkka, tai maksaako kaurapuuro liikaa. Se kauppiaskin on yrittäjä joka kiskoo siitä kaurapuurosta hintaa viimeisen päälle, tai oliko se keskusliike joka määrää hinnat, niin tai näin, sillä työn orjalla se tulo ei riitä siihen kaurapuuroon.

Yrittäjähän käykin siellä ravintolassa liikelounailla ja se ravintolanpitäjäkin on yrittäjä joka kiskoo siitä ateriasta sen viimeisen hinnan mitä joku suostuu maksamaan, yhdelläkään ravintolatyöntekijällä ei ole varaa maksaa yhdenkään ravintolan ruoka-annosten hintoja sillä palkalla mitä siitä työstään saa, jos työpaikalla syö joka päivä ravintola-annoksen ei palkka siihen riitä. Saapi paiskia töitä pari kolme tuntia jotta saa sen annoksen maksettua, enkä tarkoita ravintolalla mitään työpaikka ruokalaa.

Mitenkä tämä liittyy Kokkareihin ja muiden hallituspuolueiden toimiin niin sen saa jokainen päättää.

Esimerkkinä vaikkapa verotus joka on täysin käsittämätön ja joka asiassa. Ottaisivat esimerkkiä vaikka jostain veroparatiisista, miten siellä tullaan toimeen kun ei veroja kerätä joka asiasta. Kannattaisi harkita muutamaan kertaan jos tästä maasta tehtäisiin samanlainen veroton alue kuin muutama muukin. Ilmeisesti pääomat kerääntyisi tulvimalla maan rajojen sisäpuolelle turvaan verotukselta, tai ainakin huomattavasti alemmalla tasolla olevalla verotuksella kuin muualla.
Mitähän se tekisi kansantaloudelle ja mitä siitä seuraisi, ilmeisesti kannattaisi verottaa lisää niin kaikki pääomat karkaa rajojen ulkopuolelle.

Anonyymi kirjoitti...

Nimenomaan on kokoomuksen linja, vai väitätkö että kokoomukse puoluevaltuusto tekee päätöksiä ja kannanottoja jotka on kokoomuksen linjan vastaisia?

Nythän tolle sun ajatukselle nauraa harakatkin.


Kannattaisiko tarkistaa faktat ennen kuin alat huutelemaan. Puoluevaltuusto tota ei ole käsitellyt eikä asiaa ajanu!

Anonyymi kirjoitti...

Puoluevaltuusto tota ei ole käsitellyt eikä asiaa ajanu!

Kyllä se nyt vaan oli nimenomaan kokoomuksen puoluevaltuuston enemmistöpäätös! Enemmistö kokoomuksesta siis kannattaa sairausajan karenssia eli se on kokoomuksen virallinen kanta.

http://yle.fi/uutiset/kokoomus_esittaa_sairauslomiin_paivan_karenssia/6315248

Anonyymi kirjoitti...

Hieno artikkeli. Käyn tänään ennakkoäänestämässä ja ensimmäistä kertaa äänestän muuta puoluetta kuin kokoomusta. Tämä artikkeli ei ole ainoa joka on avannut silmät, on toi kokoomuksen työläisiä kyykyttävä linja sen verran läpinäkyvä vaikka kuinka yrittävät sen naamioida tyhjänpäivästen termien taakse.

Sanokaa kaikki ei kokoomukselle.

Anonyymi kirjoitti...

KOKOOMUKSEN YKSITYISTÄMISLINJA SAA JATKOA ...

Tänään tullee uutisen mukaan

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/54421-perheiden-ongelmista-tuli-miljoonabisnes-ministeri-pohtii-kieltoa

kunnat haluaisivat yksityistää lastensuojelupalvelut voittoa tavoitteleville yksityisille yrityksille. Siis VOITTOA tavoitteleville YKSITYISILLE yrityksille.

Tämä on täydellinen jatkumo Kokoomuksen linjalle yksityistää kaikki mahdollinen.

Herää vain oikeutettu kysymys miksi kokoomuksessa ei välitetä suomalaisista lapsista. Kun lasten huostaanotot ja lastensuojelupalvelut on yksityistetty firmalle jonka tavoite on tuottaa voittoa niin voittoahan kerätään mitä useampi lapsi riistetään vanhemmiltaa ja otetaan huostaa.

Tämä on sitä kokoomuslaista lapsiperhepolitiikkaa.

Tai ehkä tässä ajetellaan vielä pidemmälle ja valmistaudutaan kokoomuksen johdolla venäläisten laisten huostaanottoihin. Saadaan samalla osakkeiden omistajille parempi tuotto kun mahdollisimman moni lapsi viedään vanhemmiltaan.

Ihan oikeasti? Löytyykö vielä joku IDIOOTTI joka äänestää kokoomusta?

Anonyymi kirjoitti...

En usko, itse äänestin keskustaa!

Anonyymi kirjoitti...

Vanhana kokoomuskannattajana äänestin persuja, en voi katsoa kokoomuksen vimmaa tuhota suomalaiset arvot lopullisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Koko suckers

http://www.youtube.com/watch?v=VarOSltGR5Q

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaisten KOKomusta puolue kerää sääliääniä Kataisen varjolla.
Yritin muutamalle KOKomustan äänenkannattajan lehden keskustelupalstalle kirjoitella tästä kummallisesta "puukotuksesta" Turun torilla, vaan kas kummaa noita juttuja ei julkaistu. Monessakin lehdessä julkaistiin vain, jostain kumman syystä, noita KOKomustaa Kataista säälitteleleviä kommentteja ja puolueen kannattajien kehuja.
Ihmettelen "puukottajan" saamattomuutta, jos tuollaisessa tilanteessa haluaa jotakin puukottaa, siinä ei turvamies ehdi kuin ihmetellä mitä tapahtui, kun puukko on kohteen kyljessä.
Tuntuu vain tässäkin tapauksessa, kaiken muun asiasta julkaistun ohella, vain siltä että KOKO FARSSI OLISI KOKOMUSTAN PUOLUEEN VAALITEMPPU, jolla saadaan taas muutama sääliääni. Sanoisin vain että VAALEISSA, SODASSA ja RAKKAUDESSA kaikki keinot on luvallisia, myös ne härskeimmät.
Kaiken kaikkiaan säälittävää toimintaa KOKomustalta.
Näin se ilmeisesti menee ja kannatus kasvaa, karsimalla vastustavat ja arvostelevat kommentit lehtien palstoilta.
Tuntuu siltä kun kaikki lehdetkin vain olisivat KOKomustan talutusnuorassa. Mielipiteellä ja mielipiteellä on eroa Katainen haluaa että tullaan sanomaan kasvokkain asiaa ja kansa on kypsynyt Kataisen säästövimmaan ja veronkiristyksiin, mitähän sitten haluaa kuulla, ei ainakaan valitusta siitä että menee huonosti, olisiko tarvetta orjatyövoimalle jota tulee köyhemmistä maista euron päiväpalkalla, ilman minkään valtakunnan sosiaaliturvaa. Sillä eurolla voikin ostaa leipää jos sattuu saamaan, no ei ainakaan isommista ostohalleista, ellei käy roskiksella.

Anonyymi kirjoitti...

Ei voi kyllä kuin ihmetellä päättäjien lyhyttä muistia. Eipä ole monta vuotta kun tehtiin yrityksissä kaikenlaisia suunitelmia sikainfluenssan varalle. Mikähän olisi vaikutus levieämisennusteeseen, jos ajatellaan että nämä mahdollisesti sairastuneet olisivat töissä, kunnes on oikeasti pakko mennä sairaallaan.

Voin kertoa, että puolisoni on palvelualan työehtosopimuksen piirissä ja heillä on hänen mukaansa ensimmäisestä sairaspoissaolosta tuotava lääkärin todistus, eikä työnantaja maksa yksityistä teveydenhuoltoa. Viime kerralla paikallisessa päivystyksessä meni yhdeksän ja puoli tuntia. Lähtisitkö itse mieluummin töihin ja tienaisit sen vajaan satasen, vai maksaisit sairaalassa käynnistä ja viettäisit hieman pidemmän aikaa siellä? Itse menisin töihin.

Entäs miten toivoisin lastani päiväkodissa hoitavan hoitajan toimivan kun hän olisi vastaavassa tilanteessa?

Täysin idioottimainen ehdotus.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa Lauri

http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1288452465606.html

Anonyymi kirjoitti...

Jos työehdot eivät miellytä, niin palkansaaja on hyvä ja poistuu yhtiön palkkalistoilta. Ja tällä menolla tulee irtisanomisia ilman omaa tahtoakin, kun Suomen kilpailukyky ajetaan alas.

Elinkeinoelämä on AINOA asia, joka voi Suomen pelastaa. Veroja syntyy maksettavaksi AINOASTAAN, kun yritykset toteuttavat tavoitettaan eli synnyttävät voittoa. Millään julkisen hallinnon kikkailuilla ei voida päästä samaan, koska valtio saa tulonsa pitkässä juoksussa veroina.

Eli miettikääs vielä hetki, onko herravihan lietsominen järkevää samaan aikaan, kun muutenkin tilanne maassamme on tukala rakennemuutoksen takia. Menetetyt teollisuuden työpaikat eivät palaa. Pitää keksiä jotain muuta ja se jokin muu ei ole elinkeinoelämän mollaaminen.

Anonyymi kirjoitti...

Julkinen sektori ei tuota varallisuutta, vaan se ainoastaan syö sitä. Yksityinen sektori, siis yritykset, tuottavat kansantalouteen sen varallisuuden, jolla koko yhteiskuntaa pyöritetään.

Kyllä elinkeinoelämää ja yrityksiä todellakin tarvitaan ja hekin tarvitsevat omat edunvalvojansa. Kannattaako palkansaaja-asemassa olevan henkilön sitten äänestää kokoomusta, se onkin jo eri asia.

Anonyymi kirjoitti...

Ja tällä menolla tulee irtisanomisia ilman omaa tahtoakin, kun Suomen kilpailukyky ajetaan alas.

Älä puhu PASKAA! Suomen kilpailukyvyssä ei ole mitään vikaan kun verrataan muihin Euroopan vahvoihin maihin. Kilpailukyky menetys ja kilpailukyky lasku on puhdasta elinkeinoelämän progandaa jolla yritetään ajaa entisestään työehtoja vielä huonommaksi vaikka ne on jo tällähetkellä reippaasti alle eurooppalaisen keskitason.

Elinkeinoelämä haluaa heikennyksiä aina kun on laskukausi tai taantuma odottamassa. Kuitenkaan nousukauden aikana yhtään parannusta työsuhdeturvaan ei haluata antaa. Aina on joku syy leikkaamisen ja sinun kaltaiset ihmiset uskoo pureskelematta ja sinisilmäisesti kun elinkeinoelämä huutaa kurkku suorana.

Ei kukaan sano että ajat on vaikeat, mutta niin ne on myös muuallakin.

Työsuhdehuononnukset voisi olla mahdollisia jos olisi varmuus siitä että samat huononnukset laskusuhdanteen aikana palautetaan ennalleen tai paremmaksi nousukauden aikana. Mutta elinkeinoelä ja kokoomus siinä sivussa ei moista tietenkään suvaitse.

Kilpailukyvyn takia varmaan kannattaisi palkatkin jättää maksamatta. Palkathan on rahaa pois firmasta eikä se tuota omistajilleen mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Eli miettikääs vielä hetki, onko herravihan lietsominen järkevää samaan aikaan, kun muutenkin tilanne maassamme on tukala rakennemuutoksen takia. Menetetyt teollisuuden työpaikat eivät palaa. Pitää keksiä jotain muuta ja se jokin muu ei ole elinkeinoelämän mollaaminen.

Eli sun mielestä asioista ei saa puhua kun se on mollaamista. Usko nyt kun sanon. Elinkeinoelmä ajattelee vain aja ainoastaan omaa etuaan. Ja niin sen kuulukin tehdä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä että elinkeinoelämän näkemys olisi AINOA OIKEA! Voi vittu että pistää vihaksi näin yksinkertaiset ihmiset. Kaikki proganda uppoaa kuin kuuma veitsi voihin.

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen täällä Tampereella käynyt liimassa tätä artikkelia kokoomuksen vaalijulisteihin.

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin tämä artikkeli on herättänyt keskustelua, mikä lienee ollut sen tarkoituskin.

Sehän vaaleissa ylipäänsä on parasta, että on erilaisia ihmisiä ja mielipiteitä, joista äänestäjä voi valita ja kuka tahansa voi asettua ehdolle, jos siltä tuntuu. Mielipiteitä saa ja pitää esittää, tämä artikkeli on yksi muiden joukossa.

Anonyymi kirjoitti...

Täysin samaa mieltä kuin edellinen ja itse olen kyllä lähipiirissä tuonut tämän artikkelin sisällön tietoisuuteen ja saanut jo useamman henkilön kääntymään pois kokoomuksen äänestämisestä.

Itse olen äänestänyt kokoomusta aikaisemmin, mutta jo viime eduskuntavaaleissa äänestin toisin.

Kokoomus ei vuosikymmeneen ole saanut aikaan mitään hyvää tässä maailmassa ja tällä hetkelläkin Suomea viedään kuin pässiä narussa kun Katainen on remmissä.

Kunta-alueella tämä kokoomuksen elinkeinoelämän palvomis linja näkyy kaiken mahdollisen yksityistämisenä. Viimeisenä lastensuojelupalvleuiden yksityistäminen.

Ei tarvitse olla kovin kummoisella järjellä varustettu henkilö kun ymmärtää että yritysten tehtävä on tuottaa voittoa. Voittoa saadaan mm. kustannusrakennetta pienentämällä, siihenhän nämä elinkeinoelämän vaatimukset perustuvat. Jos voittoa tavoitteleva yritys järjestää vanhustenhoidon, sairaanhoidon ja lastensuojelun niin se missä kustannuksia karsitaan on nimenomaan hoitajien määrä sekä hoidon laatu.

Itselläni on isoäiti yksityisessä hoivakodissa ja kaikkea on supistettu ruoka-annoksista lähtien. Hoitajia on kielletty kuluttamasta aikaa vanhusten kanssa juttelemiseen ja vanhukset tupataan nukkumaan jo illalla klo 18-19 aikaan jotta ne on pois tieltä ja hoitajien määrää voidaan vähentää. Lääkärien vastaanottoaikoja on vähennetty jne. Esimerkkejä on lukuisia. On täysin mahdoton yhtälö että voittoa tavoitteleva yritys voisi tuottaa laadukkaita hoivapalveluita.

Kataisen kaltaiset inhopoliitikot selittää naama pyöreänä että yksityisiä yrityksiä sitoo suomen lainsäädäntö hoidosta ym. Paska puhetta, jo nykyistäkin lakia rikotaan ihan jatkuvasti ja viranomaiset, aluehallintovirastot, eivät pysty asialle tekemään mitään. He voivat tehdä tarkastuksia, mutta tarkastuksen aikana kaikki järjestään mallilleen. Tarkastajille valehdellaan ja näytetään asiakirjoja joihin ei edes kirjata laintarkoittamia poikkeamia hoidossa. Aluehallintoviranomaiset ovat sokeita ja uskovat että kukaan ei uskalla valehdella viranomaisille ja kaikki näyttää olevan kunnossa.

Yksityistämis huumassa kokoomuslaiset poliitikot on täysin sokeita.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos blogistille. Ei tulisi mieleenkään äänestää kokoomusta. Toivon sydämeni pohjasta että kokoomus kärsii jättitappion. Tosin pahoin pelkään että edelleen löytyy niitä perusduunareita niin hoitajista, opettajista kuin toimihenkilöistäkin jotka menevät äänestämään kokoomusta.

Anonyymi kirjoitti...

"Pääministeri Katainen lakkauttaisi terveyskeskuksia"

"”Jos ajatellaan terveysasemaa, jonne ei ole pitkään aikaan saatu lääkäreitä ja riittävästi hoitajia. Onko se se, mitä me haluamme puolustaa? Ei”, Katainen sanoi MTV3:n aamulähetyksessä."

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=9&id=5480

Jakakaan tätä eteenpäin. Sen sijaan, että Katainen miettisi miten saataisiin lääkäreitä terveyskeskuksiin, hän mieluummin lakkauttaisi ne.

Anonyymi kirjoitti...

"Lääkäri Kreikan ahdingosta: En pysty kuvailemaan"

"New York Timesissa hän ottaa esimerkiksi naisen, joka pääsi syöpälääkärille vasta vuoden kuluttua siitä, kun hänen rintasyöpänsä oli diagnosoitu. Siinä ajassa kasvain oli suurentunut appelsiinin kokoiseksi ja puhkaissut ihon. Potilas kuivaili vuotavaa haavaa nenäliinoilla."

http://www.kauppalehti.fi/etusivu/laakari+kreikan+ahdingosta+en+pysty+kuvailemaan/201210290567

Tänään on vaalit. Voimme vaikuttaa. Kokoomuksen mielestä lääkäripula ratkaistaan lopettamalla sellaiset sairaalat, joihin ei ole halukkaita lääkäreitä.

Anonyymi kirjoitti...

Se alkaa olla totuuden hetki persustrollit ja kaikki muutkin p..puhujat. Kuinka epätoivoisia te voitte olla? Väännätte jokaista kirjaimenkulmantynkääkin todella härskisti omaksi totuudeksenne välittämättä siitä mitä oikeasti sanottiin... Ja teidän puolueen vähintäänkin puolijumala vertasi suomalaisia vanhuksia LEHMIIN! Tää on varmaan sitä tasapuolisuutta ja arvojohtamista!

Koko poliittinen systeemi on Suomessa mätä ja Soini on sen jo todistanut. Kovaan ääneen ilman hampaita haukkuu kaikkea eteensä tulevaa, mutta heti kun persut alkoivat rahaa saamaan niin säätiötä pystyyn ja lakiehdotuksissa juuri heidän kaltaisensa säätiöt pidettäisiin verovapaina. Nythän kaikki ovat ja juuri säätiöt ovat tämän maan suurin mätäpaise ja korruption lähde!

Anonyymi kirjoitti...

Minä en halua listalta yhtäkään asiaa, mutta olen TÄYSIN valmis hyväksymään ne, jos sillä voidaan keventää keski- ja hyvätuloisten verotaakkaa. Tämän maan progressiivinen verotus on kyllä sielä ja syvältä. Siinä kohtaa kun luen tilinauhasta, että bruttotuloista +40% katoaa jonnekkin muualle kuin omaan taskuun on homma kyllä todella perseellään.

Ja ei, se ei todellakaan kuulu kenellekkään minkä verran minä tarvitsen rahaa elääkseni ja tehdäkseni omasta mielestä mielekkäitä asioita elämässäni. Minä teen kovasti töitä oman palkkani eteen ja siitä joku sosialisoi ison osan. Vähemmällä tulonsiirroilla pitää pystyä pyöritämään tätä yhteiskuntaa.

Anonyymi kirjoitti...

Hah hah! Taas kun vaalit oli ja meni niin kaikki persutrollitkin häipy maisemista samointein.

Ei se ei niin älykästä persuakaan kiinnosta pätkääkään kansalaisten hyvinvointi vain oma! Vai miten muuten selitätte tämän kommentointikäyttäytymisen?

Anonyymi kirjoitti...

Kokoomusnuorten varapuheenjohtajajalta lipsahti Facebookissa rehellistä puhetta ajatuksistaan:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288513210745.html
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/410016/Kokoomusnuorten+varapuheenjohtaja+tylyttaa+lapsiperheita

Kimmo Sasi innostui kovasti:
"Sasin mielestä on kuitenkin hyvä, että kokoomusnuoret haastavat puoluetta, ja tuovat esiin radikaalejakin ajatuksia."

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/11/02/kokoomusnuorten-varapomo-lakkauttaisi-lapsilisat/201241275/12

S

Anonyymi kirjoitti...

Saul pojan puheessa ei ole mitään ihmeellistä. Se peilaa täydellisesti kokoomuslaista arvomaailmaa jossa vain "kokoomuslaisen arvomaailman mukaisen yhteiskunnan jossa on tilaa vain rikkaille ja kokoomuslaiset normit täyttäville menestyville ihmisille".

Eikö Saul poika ole juutalainen? Ei uskoisi että herran suusta pääsee moisia ajatuksia huonommasta aineksesta. Eikös Hitler aikanaan yrittänyt juuri tätä huonompaa ainesta poistaa Euroopasta?

Anonyymi kirjoitti...

On se totta. Säätynousu on Suomessa mahdollinen. "Työväenpuolueesta" voidaan nousta Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtajaksi. Onnea Jyri!

Anonyymi kirjoitti...

Niin, mites sitten muiden "poliitikkojen" nousu ties minne? En suurinta osaa muista/tiedä/halua tietää... Lipponen (SDP) kaasuputkeen, Vanhanen (KESK)perheyritysten liittoon, Siimes (kommarit) lääketeollisuuteen ja lista jatkuu aivan loputtomiin...

Mutta onneksi näillä kaikilla ex-kansanedustajilla on eduskunnan "turvaverkko" johon pudota jos ei palkintopaikkaa saa muualta!