Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

lauantaina, joulukuuta 29, 2012

Onnellista uutta vuotta 2013

 
Blogi toivottaa hauskaa ja onnellista uutta vuotta 
2013 
kaikille lukijoilleen.

Vuoden 2012 eniten lukijoita tai eniten paheksuntaa herättäneet artikkelit

Elinkeinoelämän huorat
Onko uudessa parkkisakko oikeudenkäynnissä kyse valvontayhtiön vedätyksestä
Helsingin kaupungin sosiaalijohtaja Paavo Voutilaisen on viimein erottava
Kuinka kiertää Pirate Bay estot
Avain Asumisoikeus Oy:n tähtiin kohoavat vastikkeet karkoittavat asukkaat
Suomen Parkkivartijat Oy hävisi kuluttajariitalautakunnassa - yksityistä valvontamaksu ei pidä maksaa


Lue myös
Q&A - artikkelit

Sananvapaus ja oikeus vapaaseen tiedon jakamiseen?

Muistathan noudattaa myös ensi vuonna perustuslaillista oikeuttasi vapaaseen tiedonjakamiseen? Suomen oikeuslaitoksen päätöstä määrätä operaattorit estämään pääsy Pirate Bay palveluun ei tule sietää. Täältä löytyy lista käytettävistä Pirate Bay proxeista joilla pääset palveluun myös oman operaattorisi estoista huolimatta.

Yksityinen pysäköinninvalvonta?
Yksityisen pysäköinninvalvonnan uhriksi joutuneilta autoilijoita saapuu jatkuvasti postia kyseisten yritysten väärinkäytöksistä ja hyvin agressiivisesta jopa uhkailevasta lähestymistavasta. Pirkanmaalla väitetään erään valvontayhtiön "perintämiesten" käyneen kovistelemassa ajoneuvon omistajan oven takana maksamattomista laskuista. Valitettavasti osa yksityisen pysäköinninvalvonnan yrityksistä on joutunut järjestäytyneen rikollisuuden haltuun.  Tämä näkyy laputtamisen ja perinnän koventuneina otteina. Viranomaiset eivät ole halunneet asiaan puuttua.

 Suurin osa valvontayrityksistä käyttää uhkailujen perusteena 2010 annettua KKO:n päätöstä yksityisestä pysäköinninvalvonnasta. Kyseinen päätös perustuslain vastaisena ei laillistanut valvontaa eikä se kääntänyt todistustaakka sopimusrikkomuksen osoittamisesta. Kuluttajan ja elinkeinoharjoittajan välisiin sopimusriitoihin sovelletaan kuluttajansuojalakia. Lain mukaisesti näyttövelvollisuutta sopimuksen syntymisestä ja väitetystä sopimusrikkomuksesta ei voi asettaa kuluttajan todistettavaksi mikäli maksun saajaa kiistää toimineensa kuljettajana. Ajoneuvon omistajalla tai haltijalla ei ole myöskään mitään lainmukaista velvoitetta selvittää valvontayhtiön sopimuskumppania eli ajoneuvoa kuljettanutta henkilöä.

Kuluttajaviranomaiset ovat viimeksi tänä vuonna todenneet yksimielisissä päätöksissään, että mikäli maksun saaja kiistää toimineensa kuljettajana, maksua ei tarvitse eikä pidä maksaa!

Suomen Parkkivartijat Oy hävisi riidan
Parkkiyhtiö hävisi pysäköintiriidan

Kuluttajaviranomaiset: Yksityistä pysäköintivirhemaksua ei tarvitse maksaa


oikeusjakohtuus.blogspot.com

26 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta.

Kiitos pirate bay linkeistä. Toimii hienosti operaattorien estoista huolimatta.

Pistin juuri pari erinomaista uutuselokuvaa lataukseen. Pääsen illalla katsomaan. On se näppärää, 100 Mbit liittymällä 2Gb tiedosto tulee alle parinkymmenen minuutin.

Anonyymi kirjoitti...

Yksityisestä pysäköinninvalvonnasta sen verran, että huomasin välipäivinä kuinka miehet oli kiinnittämässä Q-Parkin kylttejä Helsingin kauppakeskus Itäkeskuksen parkkihalliin.

On se uskomaton huti kauppakeskukselta. Se että vasta rakennettu uusi puoli on täysin remontissa niin sitten menevät tekemään valvontasopimuksen huijarifirman kanssa.

Minkä takia? Ei se väärin kulkuväylälle pysäköity auto siitä mihinkään siirry yksityisellä maksulapulla. Kunnallinen valvoja sentään voisi siirrättää auton. Ottaisivat esimerkkiä viereisestä Prismasta jossa on kunnallinen pysäköinninvalvonta.

Toisaalta, niillä Q-parkin tauluilla ei ole paskan vertaa kun niitä maksuja ei tarvitse maksaa. Itselläni on 4 maksua entiseltä ParkComilta ja 3 maksua Q-Parkilta. Yhtään en ole maksanut, enkä maksa.

Anonyymi kirjoitti...

Itselläni on 5 lappua Q-Parkilta. Voin vakuuttaa että uhkailuista huolimatta kyseinen pulju ei niitä maksuja oikeuteen vie. Pysyvät maksamatta enkä aio uusiakaan maksaa.

Anonyymi kirjoitti...

Valitettavasti osa yksityisen pysäköinninvalvonnan yrityksistä on joutunut järjestäytyneen rikollisuuden haltuun.

Pitää paikkansa. Hyvät esimerkit on ParkPatrol ja Parkkipate.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös yksityisen pysäköinninvalvonnan kieltävä laki tule voimaan maaliskuussa? Tietääkö kukaan?

Anonyymi kirjoitti...

Elinkeinoelämän huorat!!!!

I LOVE IT!!

Katsokaa ympärillenne ja miettikää mihin suomi menossa näiden kokoomuslaisten huorien johdossa. Olisi aika herätä ja ottaa valta takaisin kansalle!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvät vaput ja uudet vuodet :)

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Hauskaa uutta vuotta. Erinomainen ja asiantunteva blogi!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kuluneesta vuodesta. Erinomainen blogi!

Anonyymi kirjoitti...

Voisit viimein tappaa itsesi ja lopettaa blogikirjoitukset. Päiväkoti-ikäisetkin kirjoittaa asiantuntevammin kuin arvon blogisti.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta! Muistakaa, yhtään valvontamaksua ei pidä maksaa uhkailuista huolimatta!

Anonyymi kirjoitti...

Todellista asiantuntemusta esittää kommentoija:
Voisit viimein tappaa itsesi ja lopettaa blogikirjoitukset. Päiväkoti-ikäisetkin kirjoittaa asiantuntevammin kuin arvon blogisti.
Tyyli on suoraan päiväkoti ikäiseltä. Aikuinen ei tuollaiseen alennu.

Hyvää vuotta 2013 sinullekkin.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän se harmittaa ParkkiPaavoja kun alta lähtevät talot, autot ja päivän hommat. Aikaa on ainoastaan muiden kiusaamiselle. Toisaalta sitähän ovat aina harrastaneet.

Anonyymi kirjoitti...

Jaa, että Itiskin haluaa pistää itsensä boikottilistalle. Siitä vain. Vuoden 2006 jälkeen en ole sakkofirmakaupoissa asioinut enkä aio edelleenkään siihen ryhtyä.

Anonyymi kirjoitti...

Olisiko kommentoijilla tai blogistilla heittää linkkiä matskuun jossa olisi tietoa ParkPatrolin linkeistä järjestäytyneeseen rikollisuuteen? Taloyhtiömme meinaa tehdä sopimuksen ParkPatrolin kanssa ja haluaisin yhtiökokousta varten materiaalia asiasta.

Anonyymi kirjoitti...

Tuskin sitä matskua julkisesti on tarjolla. Kuka niitä omalla nimellään haluaa esittää, kysehän on nimen omaan järjestäytyneestä rikollisuudesta.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi taloyhtiönne haluaa tehdä sopimuksen parkpatrolin kanssa? Ei se estä ketään pysäköimästä alueelle, päinvastoin. Kunnallinen valvonta voisi sentään hinauttaa auton pois, mutta ei parkpatrol. Kyseinen firma voi vain lätkäistä maksulapun tuulilasiin jota ei tarvitse edes maksaa. Et taida olla ihan penaalin terävin kynä? No sen takia varmaan talohalituksessa oletkin!

Anonyymi kirjoitti...

Heheh, voi teitä lapsukaisia.

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Taloyhtiömme meinaa tehdä sopimuksen ParkPatrolin kanssa ja haluaisin yhtiökokousta varten materiaalia asiasta.

Miksi haluatte tukea perustuslainvastaista toimintaa, josta osittain petollisesti kerätyt varat eivät edes mene teidän taskuun vaan jonkun muun?

Ja lisäksi, mikä hyöty siitä on, koska kuten todettua, yksityinen pysäköinninvalvoja ei voi hinauttaa autoa pois (kuten kunnallinen valvoja tai poliisi) mikäli se on esimerkiksi pelastustiellä ja että yksityismaksun saa kierrettyä väittämällä ettei ollut kuljettaja.

Taloyhtiönne tulisi jättää yksityinen pysäköinninvalvonta ottamatta, sillä muuten tuette jo lähtökohtaisesti laitonta toimintaa, huonoja perintätoimia sekä uhkailua ja petoksen yrityksiä.

Anonyymi kirjoitti...

Taloyhtiön asukkaalle:

Nosta kokouksessa esille että mikään ei estä ketä tahansa asukasta perustamasta omaa toiminimiyritystä joka jättäisi maksulappuja. Tai että yhtiö itse alkaa valvoa & laputtaa. Maksu tietenkin lyhentämättömänä taloyhtiön käyttöön (jos joku hölmö oikeasti maksaa). Varmasti talossa on vähintään 1 kyttääjä joka ottaa mielellään tehtäväkseen. Ja että tämän vuoksi on aivan turhaa tukea ParkPatrolin toimintaa.

Tai sitten vain osoitat että ParkPatrol ei saa mitään konkreettista aikaiseksi kun kaikki laputetut kuitenkin sanovat "en ajanut".

Anonyymi kirjoitti...

Pyydäppä siellä taloyhtiön kokouksessa nyt vartoomaan maaliskuun alkuun. Parkpatrollin ja kumppaneiden businekset näjetsen pikkuisen sakkaavat siinä pian kuunvaihteen jälkeen. Ei meinaan kannata ehkä alkaa mitään sopimuksia tekemään näiden veijareiden kanssa juuri tässä vaiheessa. Kattoo nyt ensin, ketä alalla enää on tuossa vähän keväämmällä.

Toki muutama parkkisakkofirma Suomessa lähtee viranomaisten apupojiksi uuden lain hengessä. Kattoo nyt ensin, ketä ne ovat. Jo valmiiksi konkurssikypsä parkpatrol ei ehkä siihen joukkoon sovi. Eppäillä tuota ainakin soppii.

Anonyymi kirjoitti...

Tiesitkö? Auton parkkeeraaminen päin v***a on täysin vapaaehtoista. Lisää vaan maksuja niin nämä aivottomat apinat saattaisivat oppia pysäköimään sen pyhän peltilehmänsä. Ei kannata hankkia autoa jos ei ole varaa muutaman kympin lappuja maksaa, köyhät. T: Apina, joka on saanut kolme ihan virallista pysäköintivirhemaksua ja aina ihan syystä.

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Nimimerkille Apina, tiesitkö että tässä ei edelleenkään ole kyse väärinpysäköintioikeudesta, vaan jälleen siitä, että kuka siitä saa laputtaa. Ja vastaus on edelleen sama: laissa määritelty viranomainen.

Lisäksi julkisuudessa on nähty useisiin otteisiin, että perintätavat eivät ole lain tai sen hengen mukaisia, maksuja yritetään periä vääriltä henkilöiltä ja lisäksi jälkikäteen muuttaa syntynyttä 'sopimusta' ehtojen osalta.

Perustuslainvastaisten petosmaksujen maksaminen on täysin vapaaehtoista, itse en sitä suosittele enkä tue.

Anonyymi kirjoitti...

Jaa, että Itiskin haluaa pistää itsensä boikottilistalle. Siitä vain. Vuoden 2006 jälkeen en ole sakkofirmakaupoissa asioinut enkä aio edelleenkään siihen ryhtyä.

No Itishän ajaa myös monta vuotta toimineita elinkelpoisia yrityksiä tiloistaan uuden strategiansa varjolla. Ei Venäläinen bussituristi heidän mukaansa ihan missä tahanssa ulkohuussissa käy ostoksilla...

Liikeittä pitäviä yrittäjiä tämä kyllä paljon naurattaa, ainakin silloin kun on toimitilat lähtemässä alta uuden linjauksen takia...

Jupp3 kirjoitti...

Piratebay -sensuurin lisäksi kannattaisi meuhkata myös siitä, että saman määräyksen pohjalta sensuroidaan myös esim. Promo Bay -palvelua, jonne artistit itse voivat pistää tietoa itsestään, linkkejä videoihin ja musiikkiin - eli siis myös "periaatteellisella tasolla" täysin laillinen palvelu.

Ja nimenomaan artisteja hyödyttävä palvelu. Samaa ryhmää, jonka puolella TTVK Ry. väittää olevansa (sama taho, joka kirjallisesti vaati kyseisen sivun sensuuriin)

MikroPC:n uutinen aiheesta:
http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/article870167.ece

DNA:n asiakaspalvelun vastaus kyselyyn sivuston toimimattomuudesta:
http://pastebin.com/djsWTGkk

Anonyymi kirjoitti...

Kuluttaja-asiamies herännyt http://www.talouselama.fi/uutiset/yksityinen+parkkisakottaja+ravaytti+rajun+eraantymismaksun++joutui+oikeuteen/a2165711

Ainakin Hatanpään Nesteellä on Parketin kylteistä hävinnyt ehto jonka mukaan voivat nostaa maksun 60€:een jos sitä ei makseta. Mutta eihän tuota muutenkaan tarvitse maksaa...