Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

maanantaina, tammikuuta 20, 2014

Ruotsinkielisyys vaikka pakolla !

Kuntarakennemuutoksen ja siihen liittyvien lainmuutosten (HE 31/2013 ) perusteella suomenkieliset kunnat pakotetaan kaksikielisiksi.

Nykyisen kielilain (6.6.2003/423 5§) mukaisesti kunta on kaksikielinen jos suomen- tai ruotsinkieliseen vähemmistöön kuuluu vähintään 8% asukkaista tai vähintään 3000 asukasta.

Hallituksen uudessa esityksessä kielilain 5§ lisättiin muutos, jos kaksikielinen kunta tulee kuntajaon muutoksen johdosta osaksi sellaista uutta kuntaa, joka lain nojalla olisi säädettävä yksikieliseksi, on uusi kunta kuitenkin kaksikielinen!

Esimerkiksi Kotkan kaupungin on selvitettävä yhdistymistä Haminan ja Pyhtään kanssa. Kotka ja Hamina ovat selkeästi yksikielisiä, suomenkielisiä kuntia. Pyhtää on puolestaan niukasti ruotsinkielinen kunta 8.4% ruotsinkielisellä vähemmistöllään. Jos Kotka, Hamina ja Pyhtää yhdistetään yhdeksi kunnaksi, tuloksena on 81 000 asukkaan uusi kunta joista noin 1% puhuu äidinkielenään ruotsia. Uuden kielilain muutoksen myötä uusi kunta on kuitenkin mitättömän pienellä ruotsinkielisellä vähemmistöllä kaksikielinen.

Muutos aiheuttaa huomattavia kustannuksia uudelle kunnalle koska kaikki viranomaisten kilvet ja opasteet on muutettava ruotsinkielisiksi, myös liikennemerkit ja muiden julkisella paikalla olevien ohjeiden tekstit on muutettava ruotsinkielisiksi. Viranomaispalvelut muuttuvat myös ruotsinkielisiksi mikä edellyttää viranhaltijoilta ruotsinkielen taitoa ja kaikki materiaali joita kuntalaisille tarjotaan viranomaisten toimesta tulee olla myös ruotsiksi.

Kaikki nämä kustannukset ja vaatimukset vain siksi että 81 000 asukkaan kunnassa on 810 ruotsinkielistä ihmistä?

Jokainen meistä ymmärtää että näissä muutoksissa ei ole järjen hiventä. Suurin syyllinen suomenkielisiin kohdistuvassa rasismissa tässä maassa on Ruotsalainen kansanpuolue, RKP. RKP:n aatteelliseksi isäksi kuvattu Axel Olof Freudenthal oli kielitutkija joka uskoi suomenkielisten rodulliseen alempiarvoisuuteen. Tämän aatteen pohjalta RKP jakaa vuosittain pitämillään puoluepäivillä Fraudenthal –mitaleja ansioituneille henkilöille ruotsinkielen aseman edistämisestä. Siltä osin täytyy tietysti nostaa hattua RKP:lle että politiikka on hyvin onnistunut. Pieni vähemmistö vie enemmistöä kuin pässiä narussa ja rasismi sekä viha suomenkielisiä kohtaan on hyväksytty normaaliksi käytännöksi.

Suomenkielisten tehtävä on savustaa RKP ulos kaikista mahdollisista päättävistä elimistä. Yhden pienen vähemmistön kukkoilu aiheuttaa yhteiskunnalle mittavat vahingot puhumattakaan muista yhteiskunnallisista ongelmista jotka syntyvät siitä että Suomessa asuu pieni vähemmistö jolla on paremmat kansalaisoikeudet kun valtaväestöllä.

oikeusjakohtuus.blogspot.com

Artikkeli pohjautuu arvostetun Jussi Halla-ahon artikkeliin ”Kuntarakenneuudistus eli kaksikielisyyttä saranapuolelta

Lue myös:
Välkommen till Sjundeå / Läpikulku kielletty
Ruotsin kielen asema on purettava Suomessa
Ahvenanmaa – suomalaisuuden tuska
  

8 kommenttia:

Jklak kirjoitti...

Eihän tässä ole ongelmaa. Kotka ja Hamina vain jättävät Pyhtään yhdistymisen ulkopuolelle ja yhdistyvät keskenään jolloin syntyy noin 75 000 asukkaan kunta.

Jklak kirjoitti...

Toinen vaihtoehto on siirtää 15 ruotsinkielisen ihmisen henkikirjat Haminaan (opiskelija tai vaikka hoitokotiasukas) jolloin Pyhtäällä on väemmän kuin 8% ruotsinkielisiä....

Jklak kirjoitti...

Pöh - (ei siis välttämättä Haminaan) tarkoitin haminaan tai Kotkaan....

Anonyymi kirjoitti...

Pakkoliitoksella tehdään ruotsinkielisä kuntia!

Anonyymi kirjoitti...

Miksi lakia on näin rukattu? Jos ruotsinkielinen kunta tulee osaksi isompaa kuntakokonaisuutta ja ruotsinkielisyyden ehto ei täyty, silloin uusi kunta on suomenkielinen.

Missä maassa 4.5% vähemmistö voi tällätavoin lobata ja määräillä.

Ruotsinkielen asema näyttää olevan oikea tabu suomalaisessa poliitikassa vaikka historiaa vähänkin tunteva tajuaa että ainoa yhteinen historia jolla on merkitystä on Venäjän kanssa, joten jos täällä kaksikielisyyttä pitää olla niin Suomi / Venäjä.

Ruotsinkielellä ei ole minkäänlaista merkitystä. Ihan kuin ei Suomen kielelläkään.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös Siilasmaa ehdottanut Englantia viralliseksi kieleksi.

Ehdotus ei todellakaan ole huono. Ruotsin kielen virallinen asema voidaan poistaa ja tilalle ottaa Englanti.

Englannista on hyötyä, ei Ruotsista. Ne ajat ovat auttamattomasti ohi jolloin perusteltiin ruotsinkielen osaamista Suomen kauppasuhteilla Ruotsiin. Ikävä kertoa mutta ne firmat jotka toimivat Suomessa ja Ruotsissa, virallinen kieli on Englanti, ei todellakaan ruotsi!

Anonyymi kirjoitti...

Ei se että tuollaista upotetaan lainsäädäntöön. Mutta tästä on nyt kirjoiteltu Halla-ahon scriptassa, täällä, Hommaforumilla, sekä usealla muulla keskustelupalstalla.

Mutta onko kukaan nähnyt yhtään lehtiartikkelia? En ainakaan itse. Yleensä kun Halla-aho aivastaa, on siitä juttu että "aivasti rasistisesti", mutta ei tällä kertaa. Ei varmaan löytynyt keinoa esittää kommentteja rasistisina.

Anonyymi kirjoitti...

Juuri näin, nyt rasismi ja syrjintä kohdistuu valtaväestöön joten siitä ollaan hiljaa.