Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

torstaina, maaliskuuta 12, 2015

AVAIN Asumisoikeus Oy - Korkotukilainaa virheellisillä tiedoilla

Epäselvyydet jatkuvat.

AVAIN Asumisoikeus Oy on hakenut korkotukilainaa Helsingin Paciuksenkaari 10 -12 kohteen märkätilojen perusparannushankkeeseen. Hakemus on tehty virheellisillä tiedoilla mikä väkisinkin pistää miettimään tämän tyyppisten lainahakemusten todellista rahoitustarkoitusta. Hämmästystä herättää myös viranomaisten leväperäinen suhtautuminen koko asiaan kun virheelliset hakemukset sujahtavat läpi prosessin ilman minkäänlaista tarkastusta tai kokonaisarviointia.

AVAIN Asumisoikeus Oy on jättänyt korkotukilainahakemuksen Helsingin Paciuksenkaari 10 - 12 (Sireenikatu 5-7) kohteen kolmen kerrostalon ja kahden kolmikerroksisen rivitalon märkätilojen perusparantamiseksi 496 000 eurolla. Yhtiöllä on tarkoitus käyttää omaa rahaa 124 000 euroa, eli yhteensä 620 000 euroa. Helsingin asuntolautakunta on päättänyt puoltaa hakemusta 23.10.2014 antamalla päätöksellään ja ARA on tehnyt ehdollisen varauspäätöksen korkotukilainan hyväksymiseksi.

Todellisuudessa kyseisessä kohteen tontilla ei ole kolmea kerrostaloa. Asian voi tarkistaa Helsingin kiinteistörekisteristä. Ainoastaan yksi kerrostalo rappukäytävineen. Kaiken lisäksi asuintiloiksi ilmoitettujen asuinneliöiden määrä hakemuksessa ei vastaa todellisuutta ja yhtiö laskeneekin rivitalojen varastotilat asuinneliöihin.

Märkätilakartoituksen 12 – 14.3.2014 raportin mukaan korjaustarvetta esiintyy 1-5 vuoden sisällä vain viiden huoneiston märkätilassa, joissa on todettu suihkutilassa kosteutta lattiakaivon ympärillä. AVAIN Asumisoikeus Oy ilmoittaa yhden märkätilan korjaamisen keskikustannukseksi 20 000 euroa.

Haetun lainan maksaminen siirtyy suoraan asukkaiden vastikkeisiin! Asukkaat maksavat 496 000 euron lainan joka tarvitaan korkeintaan viiden märkätilan korjaamiseen 20 000 euron kappalehintaan. Yksikään viranomainen ei näytä edes valvovan mitä näissä märkätiloissa tehdään ja mitkä ovat todelliset kustannukset.

Tarvitaanko viiden märkätilan korjaamiseen 496 000 euroa lainaa?

Helsingin asuntolautakunta on puoltanut hakemusta ilman erityishuomioita ja ARA:ssa lainahakemuksen ehdollisen hyväksymisen ovat allekirjoittaneet Hannu Rossilahti ja Jarmo Linden. Samat henkilöt olivat järjestelemässä oikeuskanslerin mitättömiksi ja lainvastaisiksi toteamia AVAIN Asumisoikeus Oy:n osakekauppoja joilla mahdollistettiin yksityiselle liikemiehelle rahastaa korjauksilla suuria summia kuten ”AVAIN Asumisoikeus Oy:n omistussuhteet ovat epäselvät” artikkelissa kerroimme.

Kun asiaa kysyttiin AVAIN Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Maarit Toverilta. Vastaus oli, että "hakemus on täytetty voimassa olevan ohjeistuksen mukaisesti". Helsingin asuntolautakunnan puolestaan totesi että "Viime vuosina määrärahoja on saatu riittävästi, joten hankkeiden priorisointia ei ole kaupungin toimesta ollut tarpeen".

Hienoa että rahaa riittää! Kumpikaan ei kuitenkaan vastannut kysymykseen, miksi virheellisillä tiedoilla on puollettu ylimitoitettua hakemusta? 

Vieläkö joku ihmettelee miksi vastikkeet nousevat?

Oikeudellisesti suurempi kysymys on, kuinka kauan tämä viranomaisten ja AVAIN Yhtiöiden keskinäinen hyväntekeväisyys saa jatkua? Miksi Hannu Rossilahti ja Jarmo Linden toimivat edelleen ARA:ssa omissa suojatyöpaikoissaan ajamassa yksityisten liikemiesten etua? Kuka heitä suojelee ARA:aa valvovassa ministeriössä?

Näinkö toimitaan suomalaisessa ”oikeusvaltiossa”?

oikeusjakohtuus.blogspot.com

Lue myös:
AVAIN Asumisoikeus Oy:n omistussuhteet ovat epäselvät

ARA:n tarkastus AVAIN Asumisoikeus Oy:ssa osoitti vakavia ongelmia yhtiön toiminnassa

Lue:
AVAIN Asumisoikeus Oy - suuri puhallus ja kuinka se tehtiin
AVAIN Asumisoikeus Oy:n tähtiin kohoavat vastikkeet karkottavat asukkaat
AVAIN Asumisoikeus Oy:n vastikkeet nousevat 15% vuosivauhdilla
AVAIN Asumisoikeus Oy - asumisen suurin vihollinen
AVAIN Asumisoikeus Oy:n asukkailla on vaikeat ajat edessä
AVAIN Asumisoikeus Oy:n asukkailla on vaikeat ajat edessä, osa 2

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt en oikein tiedä mitä tähän pitäisi sanoa. Jatkuvasti Avaimesta paljastuu lisää asioita. Puhuuko blogisti paskaa vai voiko tosiaan olla että avaimen ja viranomaisten yhteistoiminta on noin häikäilemätöntä. Nähtävästi kaikkea voi tehdä kun on saanut valvovan viranomaisen mukaan?

Toisaalta, en kyllä epäile blogistin juttua, näyttää siltä että perustuu asiakirjoissa ilmeneviin faktoihin. Käsittämätöntä ...

Anonyymi kirjoitti...

Meillä Helsinkiläisessä avaimen asoyhtiössä oli asukkaiden kokous. Näyttää siltä että 67 asukkaan talosta jo yli puolet on hakemassa asuntoa muualta!!!! Kyllä se niin on että avaimen asumisoikeuskämppien tyhjeneminen on alkanut. Ihmiset muuttavat pois. Vaikka olisi varaa maksaa vastikkeet ei kukaan halua maksaa niitä rikollisille!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se niin on että avaimen asumisoikeuskämppien tyhjeneminen on alkanut.

Tämähän saattaa olla tarkoituskin. Uskon että koko toimenpide vastikkeiden nostamisesta ylisuurille tasolle on Perttu Liukun ja Kari Mäenpään alkuperäinen ajatus. Mukana on ARA:n Rossilahti ja Linden. Se paljonko näille ARA:n veijareille maksetaan on sitten ihan toinen juttu.

Tavoite on siis saada asunnot tyhjenemään jotta ARA voi antaa päätöksen muuttaa asumisoikeusyhtiöt kovanrahan asunnoiksi. Näinhän ARA teki jo kerran muistaakseni Vaasassa (?). Vastikkeet nostettiin, asukkaat lähtivät, asunnot kovanrahanasunnoiksi ja myyntiin.

Miettikääpä paljonko Liukku tienaa. 5500 asuntoa osti 29 euron kappalehintaan. Kun ne saadaan siirrettyä kovarahan asunnoiksi ja myydään 200 000 - 500 000 euroa kappale ... ei riitä laskimessa enää numerot.

Kaikki onnistuu kun ARA on tässä täysin siemauksin mukana.

Asukkaana lähtisin menee kahdesta syystä. Mitä enemmän asuntoja tyhjenee, sitä enemmän vastikkeet nousee. Kun ARA:n päätös vaihtaa asuntojen status tulee niin asukkaat saavat kotiinsa lapun, maksaa täysihinta asunnosta (satoja tuhansia euroja) tai muuttaa helvettiin. Se siitä asumisturvasta.

Anonyymi kirjoitti...

Näin vaalien alla ... Maarit Toveri on kokoomuslainen narttu, joten ei kai tollanen toiminta toimarina ole mitenkään kokoomuksen linjasta poikkeavaa. Pistin meiliä kokoomuksen johdossa oleville henkilöille ja kyselen onko neiti Toverin toimenpiteet, ihmisten riistäminen, kokoomuksen arvomaailman mukaista!

Anonyymi kirjoitti...

Itse asun avaimen isossa viiden huoneen asunnossa. Vastike oli n. 900 eur / kk 11 vuotta sitten. Nyt se on 1500 euroa /kk. Eli vastike on noussut 600 euroa, eli 67%.

Samaan aikaan asokotien kämppä jota alunperin katottiin oli 11 vuotta sitten 1050 euroa / kk ja nyt tällä hetkellä 1380 eur / kk, eli nousua samassa ajassa 330 euroa, eli 31%.

Pistää miettimään miksi Avaimen vastikkeet on nousseet taivaisiin. Alunperin kun päädyttiin YH-Suomen (nykyisen Avaimen) asuntoon sen edullisuuden takia.

Jotain mättää jos ero on noin suuri.

Anonyymi kirjoitti...

Kuten blogisti on TÄSSÄ kuvassa toteen näyttänyt, vastikkeiden huima nousu alkoi 2008 ... jotenkin osuu näihin osakejärjestelyihin!

Eikä viranomaiset tee mitään muuta kuin auttavat riistämisessä.

Anonyymi kirjoitti...

Pitäiskö ministeriössä jonkun ottaa koppi tästä? Vai onko niin että tässä esitetyssä (väitetyssä) ARA:n ja asumisoikeusyhtiön välisessä toimintamallissa ei ole mitään ihmeellistä?

Anonyymi kirjoitti...

Helsingin Sanomat kirjoittaa 15.3.2015

http://www.hs.fi/sunnuntai/a1426233472725?jako=ea616f867763e70ae916190edb3afa57&ref=tf_iHSisboksi-etusivu&utm_campaign=tf-hs&utm_source=iltasanomat.fi&utm_medium=tf-desktop&utm_content=frontpage


"Hoivakoteja rakennetaan muun muassa valtion Ara-tuilla ja korkotukilainoilla, joita myönnetään yleishyödyllisille yhteisöille.

Kun tukia viimeksi jaettiin tammikuussa, niitä sai myös kolme yksityistä yhtiötä.

Mehiläisen osoitteessa toimiva yleishyödyllinen MVH-Asunnot sai 1,2 miljoonan euron avustuksen hoivakotiin Sipoossa. Avain- ja Arttu-yhtiöt saivat molemmat avustuksia kuusi miljoonaa euroa.

Sekä Avain että Arttu kuuluvat yritysryppäisiin, joissa on yleishyödyllisten yhtiöiden lisäksi myös tavallisia osakeyhtiöitä. Esimerkiksi Artun kohteissa rakennuttajana toimii samojen omistajien Suomen Aluerakennuttaja ja Avaimen kohteissa Avain Rakennuttaja. Avaimen omistaja Perttu Liukku on myöntänyt, että suuri osa tytäryritysten liikevaihdosta tulee myynnistä hoivakodeille.

Paraikaa Attendolle tekeillä olevasta yhdeksästä kohteesta seitsemän on saanut Ara-rahaa."

Lehti jatkaa....

"Avain sai 1,4 miljoonan euron avustuksen Asikkalan hoivakotiin, jonka vuokralaiseksi oli tulossa Attendo. Nyt rakentamispäätös on pantu jäihin. Asikkalan kunnanvaltuusto tyrmäsi kunnanjohtajan esityksen vanhustenhoidon ulkoistamisesta sen jälkeen, kun aiheesta oli järjestetty kunnan historian suurin mielenosoitus."

EI RIITÄ AVAIMELLE Asumisoikeusasukkaiden rahat, vielä pitää kerätä mummoiltakin vanhuuden varalle kerätyt säästöt.

Anonyymi kirjoitti...

Hohoijaa. Luuletteko tosiaan että saatte Lindenin ja Rossilahden tapaiset rikolliset pois suojatyöpaikastaan? Ette saa, ainoa tapa saada ne lähtemään on että kyseiset herrat kuolevat. Sen jälkeen sinne valitaan joku muu ja ehkä heillä on moraalista järkeä olla vähemmän korruptoituneita. Toivottavast "viikatemies" tulee ja korjaa Rosilahden ja Lindenin tapaiset pikku paskiaiset.

Anonyymi kirjoitti...

oivottavast "viikatemies" tulee ja korjaa Rosilahden ja Lindenin tapaiset pikku paskiaiset.

Sekä avaimen Toverin että Liukun. Paska pitää polttaa juurinen, muuten se kasvaa vain takaisin.

Avaimen asunnossa asuva poliisi kirjoitti...

Huomasin juuri poliisin rekistereistä että yhdellä veijarilla on pahoinpitelytuomio, arvatkaapa kenellä?

Anonyymi kirjoitti...

Avain- Yhtiö vaatii vuokralaiselta 3 kuukauden irtisanomisaikaa, ja jos asuntoon ei saada
uutta asukasta normaalin 1- kuukauden irtisanomisajan aikana, he väittävät Avain- Yhtiöllä
olevan oikeus pidättää muuttajan asumisoikeusmaksusta 2 kuukauden ylimääräinen vuokra
kuluineen. Vaikka luovuttaisi asunnon avaimet 1kk. irtisanoutumisajan jälkeen, Avain yhtiö väittää heillä olevan oikeus periä
täydet vuokrat vesimaksuineen vaikka asukas ei enää pääsisikään asuntoon.
Vuokralaki sanoo, että "Vuokralaisen irtisanoessa vuokra- sunnon, irtisanomisaika on 1 kk, eikä sitä voi millään sopimuksilla lyhentää tai pidentää. Jos niin on tehty, sopimus on mitätön".
Onko Asumisoikeus- Yhtiöillä laillinen oikeus menettelyynsä ko. asiassa?