Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

maanantaina, kesäkuuta 26, 2017

Avain asumisoikeus - asumisen kurjuutta, osa 1

Kuinka moni on tyytyväinen asumiseen Avaimen asumisoikeusasunnoissa?

Varmasti moni. Kun ihmiselle riittää katto pään päälle ja tila jota voi kutsua kodiksi, moni on tyytyväinen. Kun ajetaan lainvastaisesti ulos asunnosta, nielee pureskelematta jatkuvasti nousevat vastikkeet, epäselvyydet viranomaistoiminnassa, lainvastaisesti hyväksytyt osakejärjestelyt ja suomalaiseen hiirimentaliteetin tapaan nielee kaiken mitä viranomaiset ja isot korporaatiot määräävät ja ummistaa vielä silmänsä kaikelle, toki, on mukavaa ja helppoa olla tyytyväinen.

Toisaalta, joitakin ihmisiä se vituttaa kun vastike nousee 60-70% ja kaiken lisäksi ilman laillista perustetta käsketään lähteä omasta kodistaan.

Avainta käsittelevässä ensimmäisessä artikkelissa kerrataan miten YH-Suomen edulliset asumisoikeusasunnot siirtyivät lainvastaisin osakejärjestelyin viranomaisen suojeluksessa yksityiselle sijoittajalle ja miten yleishyödyllisestä asumisoikeusyhtiöstä tuli yksityisen sijoittajan lypsylehmä.

Tosi kertomus siitä kuinka Avain asumisoikeuden, Suomen mittakaavassakin suuri puhallus tehtiin viranomaisten avustuksella ja miten yli 5000 asuntoa siirtyivät yksityisen sijoittajan haltuun ja miten asumisoikeusyhtiön yleishyödyllisyys tuhottiin asukkaiden kustannuksella.

Lue: Avain Asumisoikeus - suuri puhallus ja kuinka se tehtiin

Jälkeenpäin voi todeta että lainmukaiset omistussuhteet ovat vähintäänkin epäselvät, mutta viranomaisten suojeluksessa asioita ei korjata. Tämä on korruptiota suomalaisessa yhteiskunnassa pahimmillaan.

Lue:  Avain Asumisoikeus - omistussuhteet ovat epäselvät

ARA joutui lopulta tekemään tarkastuksen Avain Asumisoikeusyhtiöön. Johdon vastentahtoisuus auttaa tarkastuksessa on jopa kirjattu viranomaisen tarkastuskertomukseen.

Lue: ARA:n tarkastus Avain Asumisoikeus Oy:ssä osoitti vakavia ongelmia yhtön toiminnassa

Vastikkeet nousivat YH-Suomen aikaan kohtuullisella 1-3% vuosivauhdilla. Kun asunnot kaapattiin yksityiselle sijoittajalle nousuvauhti oli pahimmillaan jopa yli 10% vuodessa vuosien 2007-2008 jälkeen. Lopputulosta kuvaa hyvin erään lukijan viesti. YH-Suomen aikana vastike oli 8,8e/m2 ja Avaimen aikana se nostettiin kohisten 14,7e/m2, eli hieman vajaat 70%. Alunperin edulliset (vrt. tällä hetkellä esim. HASO) asunnot raiskattiin ja vastikkeet nostettiin keinotekoisesti taivaisiin. Siitä on lain tarkoittama yleishyödyllisyys kaukana.

Lue: Avain Asumisoikeus Oy:n tähtiin kohoavat vastikkeet karkottavat asukkaat
Lue: Avain Asumisoikeus Oy:n vastikkeet nousevat 15% vuosivauhtia

oikeusjakohtuus.blogspot.com


11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse pääsin eroon Avaimen kämpästä 2014. Vastikkeet oli noussu muutamassa vuodessa 32%. Viranomaiset pyörittelee peukaloitaan. Sietäisi tutkia mikä yhteys ARAlla ja Avaimella on tarkalleen, sen verran hyvin on Avaimen intressit suojeltu viranomaisten toimesta.

Tuttava kertoi muuttaneensa 98 valmistuneeseen Avaimen kämppään ja olevansa tyytyväinen. Ääni muuttui kellossa kun kerroin että tosellisuudessa vastikkeen kuuluisi olla 40-60% alempi kun ottaa huomioon mistä on lähdetty YHSuomen aikana liikenteeseen.

Anonyymi kirjoitti...

YhSuomen kämpät oli edullisia. Vastikkeet 8-9euroa neliö. Ihan kuten HASOlla tällähetkellä. Perttu Liukku haistoi tossa busineksen. Nostatti vastikkeet vuosien mittaan todella korkealle tasolle ja tiesi vallan hyvin että viranomaiset ei kerkiä asiaan puuttua ajoissa. ARAn tarkistuskin tehtiin vasta kun vastikkeet oli saatu hilattua tappiin. Sattumaa?

Liukku tienasi muistaakseni 2014 peräti 2.4 miljoonaa kierrätämällä asukkaiden rahat Aari isännöinnin ja Renovon kautta.

Yhdelläkään muulla toimijalla, Asokodit, TA Asumisoikeus, HASO jne vastikkeet eivät alle 10 vuodessa ole nousseet lähemmäs 50%. Vain Avain Asumisoikeudella.

Ei voi suositella. Kiertäkää kaukaa. Asumisoikeusjärjestysnumeron voi käyttää vain kerran. Älkää tuhlatko sitä Avaimeen.

Anonyymi kirjoitti...

> Asumisoikeusjärjestysnumeron voi käyttää vain kerran. Älkää tuhlatko sitä Avaimeen

Erinomainen neuvo. Itse olin päätymässä Avaimeen, mutta onneksi luin nämä ainaisemmat artikkelit.

Anonyymi kirjoitti...

Moni laskee että Avaimen kämpät on hinnaltaan samaa tasoa kuin esimerkiksi Asokotien. Tämä pitääkin paikkansa osittain. Tässä unohdetaan kuitenkin että 90 ja 2000 luvun alussa rakennetut YHSuomen asunnot olivat edullisia. Liukku hankki nämä asunnot itselleen huomatessaan business mahdollisuuden, eli mahdollisuuden hinauttaa asuntojen vastikkeet ylemmälle tasolle. Se onnistuikin mikä sitten johti juuri siihen että alkuperäisissä YHSuomen asunnoissa vastikkeet ovat nousseet jopa 50-70% kuten artikkelissakin on mainittu.

Kyllä asun itsekkin tällaisessa asunnossa ja nousu on helppo laskea kun katsoo kaikki korotusilmoitukset läpi vuosien ajalta.

Ainoa edullinen asumisoikeus yhtiö pääkaupunkiseudulla on HASO. Se on kaupungin ja oikeasti yleishyödyllinen. Uusien asuntojenkin vastikkeet on pääsääntöisestu max 10e/m2 samaan aikaan kun Asokodit ja Avain tuottaa asuntoja 14-15e/m2 vastikkeilla. Mistä ero?

Toinen on yleishyödyllinen ja toiset haluaa kerätä rahaa omistajilleen. Siinä ero. Jälkimmäistä ei saisi kuitenkaan kutsua enää yleishyödylliseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Onko joku oikeasti niin hölmö, että luottaa viranomaisten apuun mahdollisissa ongelmatapauksissa?

Suomalainen viranomaistoiminta on älyvapaa vitsi. Käytännössä ainut tapa hoitaa ylipäänsä mikään asumisongelma on pakata kamppeet ja muuttaa muualle toivoen, ettei skeidassa ollut suurempia summia omaa rahaa kiinni. Mitään järkevää kanavaa minkään oikean ongelman (joka aiheuttaisi sataa euroa enempää kuluja) hoitamiseen ei ole.

Eli jos olette joutuneet näihin asumiskusetuksiin kannattaa ennemminkin pyrkiä minimoimaan kulut ja pyrkiä niistä eroon.

Anonyymi kirjoitti...

ARA hyväksyi aikoinaan osakejärjestelyt ja hyväksyminen oli lainvastainen. Viranomainen siis mahdollisti, hyväksyi ja myötävaikutti tilanteeseen jolla mahdollistettiin asukkaiden ryöstäminen. Viranomaisiin ei voi luottaa se on selvä. Onkin rehellistä kysyä mikä oli yhteys Liukun omistamien yhtiöiden johdon ja ARAn virkamiesten jotta viranomaiset saatiin tekemään lainvastainen päätös ja kaikenlisäksi päätöstä ei enää kumottu vaikka ylin lainvalvoja oli menettelyn todennut maittomaksi. Sama asia kun ryöstäisin pankin, jäisin kiinni mutta saisin pitää rahat.

Anonyymi kirjoitti...

Onko täällä oikeasti joku joka luottaa Suomessa viranomaisiin? Viranomainen ei ole mikään entity tai kokonaisuus. Viranomainen koostuu yksilöistä virkamiehistä jotka ajavat yleensä omaa tai kaverinsa etua sekä ovat täysin lahjottavissa. Korruptio on piilossa.se ei ole näkyvää.

Anonyymi kirjoitti...

Avaimen kämpästä lähdin siinä vaiheessa kun vastike noussut yli 40%, jokin raja se lypsämiselläkin pitää olla. Minun vastikkeista ei makseta Liukun 2.4 miljoonan tuloja.

Anonyymi kirjoitti...

Suomalainen järjestelmä on myös siinä suhteessa älyvapaa, että viranomainen voi sekoilla lähes mitä tahansa ilman mitään vastuuta mistään kunhan ei tee rikosta.

Pahimmillaan hallinto-oikeudet korjailevat näiden pölkkypäiden sekoiluja näiden eläkepäiviin asti ja laskun maksat sinä.

Käytännössä suomalainen hörhöyhteiskunta estää kansalaisilta ylipäänsä mitään tuottavan toiminnan kaikenlaisilta veroilla ja byrokratialla, mutta sallii yritysten jopa varastaa miljoonittain ihmisten rahoja "yleishyödyllisyyden" verukkeella.

Esim. USA:ssa osalliset olisivat vankilassa. Suomessa nämä nauravat paskaisia ja hölmöläiskansa maksaa laskun.

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa pitäisi kansan viimeinkin lähteä kunnolla kadulle eikä vain mutista neljän seinän sisällä. Viha pitää osoittaa oikeisiin kohteisiin.

Unknown kirjoitti...

Oletteko etsineet lainaa aloittaa uusi liiketoiminta tai maksaa velkoja?

Tässä on tilaisuus, jonka olette odottaneet lainatarjouksemme tarjoamana
monenlaisia rahoituspalveluja, kuten kiinteistölainaa, kovaa
raha laina, yritysluotot, koululaina, kiinnitys ja henkilökohtainen laina
pitkällä ja lyhyellä aikavälillä korolla 3%.

Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä niin pian kuin mahdollista ja saat
laina, jota etsit 72 tunnin kuluessa. Etukäteen maksua tai lainan käsittelymaksua ei ole liitetty.

Parhain terveisin,

Isabella Eduardo
Sähköposti: info@sunfinancellc.com
Lainan konsultti / neuvonantaja
Verkkosivusto: https://www.sunfinancellc.com