Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

torstaina, elokuuta 31, 2017

Avain Asumisoikeus Oy – asumisen kurjuutta, osa 3 – Hiekkalaiturintie 9 – Q&A

Kerroimme edellisessä artikkelissa kuinka Avain Asumisoikeus Oy on ajanut ja ajamassa ihmisiä ulos kodeistaan lain- ja sopimusten vastaisesti. Kun seuraa viesteistä miten käsittämättömällä tavalla Maarit Toverin johtama Avain Asumisoikeus Oy kohtelee asukkaitaan ei voi kuin ihmetellä miten yrityksen johtoon on alun perin valittu henkilö jonka kokonaisvaltaiset kyvyt ymmärtää asumista, asumisoikeutta, lainmukaisia toiminta- ja menettelytapoja ovat olemattomat. Kuinka huonosti voi asukkaita kohdella ja kuinka paljon vahinkoa yhden henkilön annetaan aiheuttaa Avain Asumisoikeus Oy:n maineelle? Jos Avaimen hallituksessa on yhtään täysijärkistä ihmistä he vaihtaisivat Maarit Toverin henkilöön jolla on kyky toimia sekä johtamansa yrityksen että asukkaiden etujen ja oikeuksien mukaisesti.

Tulemme julkaisemaan joidenkin asukkaiden itsensä kirjoittamia kokemuksia asumisesta Avaimen asunnossa.

Sitten itse asiaan. Tässä artikkelissa vastaamme poikkeuksellisesti Avain Asumisoikeus Oy:n asukkaiden esittämiin kysymyksiin jotka liittyvät Avaimen vaatimiin pakkomuuttoihin ja asuntojen lainvastaisiin haltuunottoihin.

”Miten on mahollista että meidät ajetaan ulos kodistamme jonkun remontin takia? Asunnossa ei ole mitään remontointitarvetta. Tehköön muutokset sitten kun lähdemme pois asunnosta.”

Ei se olekaan mahdollista. Asuminen ja kotirauha on vahvasti suojattu oikeus. Lue aikaisempi artikkeli jossa asiaa käytiin läpi tarkemmin.

Asumisoikeusasunnossa asumista säädellään asumisoikeuslailla ja asumisoikeussopimuksella. Asukkaan velvollisuus poistua asunnosta voi tapahtua vain toisen osapuolen päättäessä asumisoikeussopimus. Avaimen mahdollisuutta päättää sopimus on selkeästi rajoitettu asumisoikeuslaissa. Myöskään Avaimen perustelut omalle toiminnalleen eivät ole juridisesti kestäviä. Kunnossapitovelvoite, jos sen haluaa laajentaa asunnon peruskorjaukseen, voidaan täyttää vapaaehtoisuus periaatteella tai asukkaan vaihtuessa. Aivan kuten muissa asumisoikeusyhtiöissä menetellään. Missään tapauksessa kunnossapitovelvoitteen osalta ei laissa tai alkuperäisessä hallituksen esityksessä ole annettu edes mahdollisuutta asukkaan ajamiseen ulos asunnosta.  
Omistajan oikeus päästä asuntoon on säädetty huoltotoimenpiteiden tekemistä varten. Tämä oikeus ei tarkoita sitä että omistaja ottaa asunnon haltuun useammaksi kuukaudeksi tai ajaa asukkaan ulos kodistaan.

”Mitä pitää käytännössä tehdä kun Avain koputtaa ovelle? Otanko pesarin valmiiksi?”

Kun saat tiedon että Avain haluaa sinun muuttavan pois asunnosta voit ilmoittaa heille selkeästi ja yksinkertaisesti että et ole muuttamasta asunnosta mihinkään. Jos he haluavat tulla katsomaan asuntoa, muista että heillä on oikeus päästä asuntoon asukkaalle, eli sinulle sopivalla hetkellä. Oikeus päästä asuntoon ei tarkoita oikeutta jäädä asuntoon tai ottaa sitä haltuun.

Asukkaan häätäminen asunnosta ei tapahdu Avaimen ilmoituksella. Asunnosta lähteminen on aina vapaaehtoista. Käytännössä Avaimella ei ole mahdollisuutta pakottaa sinua ulos asunnosta. Häätämiseen tarvitaan oikeuden päätös ja silloinkin päätöksen toteuttaa ulosottoviranomainen. On erittäin epätodennäköistä että Avain saisi tällaisen päätöksen haettua kesken voimassaolevan asumisoikeussopimuksen. Varsinkin kun asumisoikeuslaissa ja -sopimuksessa ei ole erikseen sovittu tällaisesta menettelystä.

Avain voi uhkailla korvausvaatimuksilla remontin estämisestä, mutta tällainen korvausvaatimus pitäisi perustua sopimusrikkomukseen. Avaimen pitäisi näyttää toteen että on tapahtunut sopimusrikkomus jonka perusteella he ovat oikeutettu korvauksiin. Se että uhkailee korvauslaskun lähettämisellä ei tarkoita yhtään mitään, eikä sellaista laskua tarvitse maksaa. Maksamatta jättäminen ei johda luottotietojen menettämiseen. Avain joutuu hakemaan tällaisille korvausvaatimukselle oikeuden päätöksen jolloin asia menee kokonaisuudessaan oikeuden arvioitavaksi.

Asukkaiden ulosajaminen näyttää perustuvan pitkälti siihen että asukkaat jotka eivät halua lähteä asunnoistaan tottelevat kuitenkin kuin kiltit lampaat. Avain yrittää toimia isomman oikeudella. 

Mikäli Avain yrittäisi väkisin poistaa asukasta huoneistosta, estää käyttämästä huoneistoa tai haittaa asumista huoneistossa kannattaa muistaa että Asumisoikeuslain mukaan (12 LUKU 57§) sinulla on oikeus pyytää poliisilta virka-apua mikäli Avain yrittää estää sinua käyttämästä asuntoasi.

Asumisoikeuden haltijalla on oikeus saada virka-apua poliisilta, jos talon omistaja ilmeisen oikeudettomasti estää asumisoikeuden haltijaa käyttämästä hänelle asumisoikeussopimuksen tai tämän lain mukaan kuuluvaa oikeutta. (Laki Asumisoikedesta, 12 LUKU 57§)

Mikäli tilanne kiristyy äkisti äärimmilleen sinulla on myös lainmukainen oikeus käyttää kohtuullisia voimakeinoja mikäli oikeudettomasti asuntoon tunkeutuvat eivät poistu kehotuksesta.

”Miksi viranomaiset eivät puutu asiaan?”

Valvova viranomainen on ARA. Valitettavasti ARA:n toiminta asumisoikeusasioissa on kansankielellä ollut harvinaisen munatonta. ARA on aikoinaan itse ollut lainvastaisesti hyväksymässä edullisten YH-Suomen asuntojen osakejärjestelyjä yksityiselle sijoittajalle ja mahdollistanut asukkaiden vastikkeiden lypsämisen ja korottamisen jopa 60-70%.

ARA:n toimintaan ei voi yksinkertaisesti luottaa. Se miten ARA:n viranomaiset yrittävät suojella Avainta on herättänyt monia kysymyksiä viranomaisten puolueettomuudesta. Lukijoilta saamiemme sähköpostiviestien perusteella ARA on luvannut selvittää nykyistä tilannetta. Mitä se tarkoittaa on vielä auki.

ARA:n ongelma viranomaisena on sokea luottaminen Avaimen antamiin selvityksiin epäkohdista. Saamiemme tietojen mukaan Avaimen antamat tiedot viranomaisille useassakin asiassa eivät olet pitäneet paikkaansa. Julkaisemme tästä aiheesta erillisen artikkelin.

”Minä olen pienituloinen eläkeläinen. Ohjeiden mukaan minun pitää maksaa vastiketta väistöasunnosta sekä remontin alla olevasta asunnosta. He väittävät hyvittävänsä vastikkeen myöhemmin, mutta ei minulla ole rahaa maksaa moninkertaisia vastikkeita. Nytkin vastike on yli 700 euroa kuukaudessa ja nyt vaaditaan tuplaa monelle kuukaudelle. En ole pystynyt nukkumaan sitten kevään, ei voi mennä näin. Kadun kyllä sitä päivää kun menin valitsemaan Avaimen asunnon eläkepäiville. Tässä piinassa on mennyt terveys ….”

Asunnon remontoiminen omistajan toimesta perustuu vapaaehtoisuuteen. Toisin kuin Avain antaa ymmärtää sinun ei ole pakko lähteä asunnosta mihinkään. Jos haluat että asunto remontoidaan voit neuvotella asiasta, esimerkiksi keittiö ja kylpyhuoneremontit voi tehdä myös asukkaan asuessa asunnossa.

Avaimen vaatimus vastikkeen maksamisesta remontin aikaisesta asunnosta jossa asukas ei asu on selkeästi lainvastainen. Asumisoikeuslain mukaisesti (2 LUKU 8§) asunnon haltija on ”vapautettu” käyttövastikkeen maksusta siltä ajalta kun huoneisto ei ole käytettävissä. Vapautettu termi tarkoittaa ettei asukas ole velvollinen maksamaan remontinalaisesta asunnosta vastiketta remontin aikana. Jälkikäteen maksettu hyvitys ei ole lainmukainen. Toki se on helpoin ja edullisin tapa Avaimelle toteuttaa vastikkeiden järjestelyt, mutta asian vaikeus Avaimen puolelle ei tee menettelystä lainmukaista.

Saamamme viestiketjun mukaan ARA on pyytänyt asiasta selvitystä Avaimelta. Avaimen edustaja on kertonut viranomaiselle että he ovat luopuneet lainvastaisesta menettelystä. Sitä huolimatta sama menettely näyttää jatkuvan edelleen asukkaille jaettujen muuttovaatimusten yhteydessä.

” … Entä mistä edes löytäisin väistöasunnon? Eikö Avaimen pitäisi tarjota asuntoa remontin ajaksi. Nyt kuulemma eivät tee niin.”

Asunnon remontoiminen omistajan toimesta perustuu vapaaehtoisuuteen. Toisin kuin Avain antaa ymmärtää sinun ei ole pakko lähteä asunnosta mihinkään. Mikäli haluat lähteä asunnosta, väistöasunnon etsiminen on käytännössä Avaimen tehtävä. Pikainen soitto vuokrantarjoajille (VVO, Lumon, Sato jne) kertoo karun todellisuuden. Kukaan ei vuokraa asuntoa tilapäisesti epämääräiselle 2-3 kuukauden ajalle. Lyhimmillään vuokrasopimukset tehdään aina vuodeksi.

Avaimella on kaiken lisäksi valtava määrä asuntoja tyhjillään, joten jos olisi tahtoa, osaamista ja asiakaspalveluhenkeä niin Avaimella olisi mahdollisuus hankkia sijaisasunnot. Maarit Toverin johtamalla Avain Asumisoikeudella ei tällaista henkeä löydy.

”En vittu ymmärrä miksi asunto pitää remontoida. Se on täysin kunnossa. Parkettilattia, keittiö on ihan fine. Itse olen maalannut seinät juuri edellisenä vuonna ja keittiön kaapit vaihdoin. Avain kertoo että kaikki revitään pois ja laitetaan uudelleen. Käsittämätöntä touhua.”

Asunnon remontoiminen omistajan toimesta perustuu vapaaehtoisuuteen. Toisin kuin Avain antaa ymmärtää sinun ei ole pakko lähteä asunnosta mihinkään.

Asumisoikeuslain mukaisesti (3 LUKU 11§) sinulla on oikeus tehdä muutostöitä asunnossa ilman omistajan lupaa. Koska tämä oikeus on asumisoikeuskohtainen sinulla on myös oikeus pitää ne koko asumisen ajan. Avaimella ei ole oikeus tulla repimään tekemisiä muutostöitä pois. Jos olet maalannut seinäsi haluamallasi värillä, se seinä pysyy maalattuna samalla värillä niin kauan kuin asut siinä tai haluat maalata sen uudelleen.

Alkuperäisessä korkotukilainahakemuksessa jonka Avain on hakenut Hiekkalaiturintie 9 asuntoyhtiöön Maarit Toverin allekirjoituksella vahvistetaan että yhtiön kaikki asunnot ovat huonossa tai erittäin huonossa kunnossa. Kuten moni asukas on huomannut, tämä ei pidä paikkaansa. Palaamme tähänkin asiaan uuden artikkelin muodossa.

oikeusjakohtuus.blogspot.com

Aikaisemmat osat:
Avain asumisoikeus – asumisen kurjuutta, osa 1

Avain asumisoikeus – asumisen kurjuutta, osa 2 – Hiekkalaiturintie 9 

Lue
Avain Asumisoikeus Oy – Korkitukilainaa virheellisillä tiedoilla

Avain Asumisoikeus Oy:n omistussuhteet epäselvät

Avain Asumisoikeus – suuri puhallus ja kuinka se tehtiin 

Lue kaikki avaimeen liittyvät artikkelit

23 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Erikoista että toimari Toveri ei ole vieläkään vetänyt johtopäätöksiä ja eronnut. Entisenä avain henkilönä voin sano että kyseisen rouvan toimintatavat eivät ole nykymaailmasta.

Anonyymi kirjoitti...

Pitääkö paikkansa huhu joka kiertää asukkaiden keskuudessa? Eli että Avaimessa olisi jaettu asumisoikeusasuntoja ohi jonon mm. sihteerin pojalle? Kysyn vain jos joku tietää pitääkö paikkansa?

Anonyymi kirjoitti...

ARA tutkii asiaa

Anonyymi kirjoitti...

Pikainen soitto vuokrantarjoajille (VVO, Lumon, Sato jne) kertoo karun todellisuuden. Kukaan ei vuokraa asuntoa tilapäisesti epämääräiselle 2-3 kuukauden ajalle. Lyhimmillään vuokrasopimukset tehdään aina vuodeksi.

Vaikka haluaisikin vapaaehtoisesti että asunto remontoidaan niin vaaditun väistöasunnon hankkiminen ei ole monessa tapauksessa edes mahdollista.

Ensinnäkin, Avaimen "muuttokehoitukset" saattavat tulla muutaman viikon varoitusasjalla. Tämä jos mikä on täysin lainvastaista. Jopa vuokralaiselle on paremmat oikeudet kuin Avaimen asunnossa.

Avaimen pitäisi pystyä kertomaan vähintään puolivuotta, 6kk, etukäteen tarkka muuttopäivä, kauanko remontti kestää ja tarkka päivä milloin asuntoon pääsee takaisin. Nyt tilanne on se että muuttokehoitus tulee todellakin lyhyellä varoitusasjalla ja remonttiajat muuttuvat, venyvät ja paukkuvat.

On täysin mahdotonta saada väistöasuntoa vuokrattua millään lyhyellä varoitusasjalla ja epämääräisellä 2-3 kuukauden vuokra-ajalla.

Yksiö tai kaksio voi onnistua jos on suhteita. Mutta esimerkiksi meillä perheasunto 4h (jopa 3h kävisi väliaikaisesti) ei saa vuokralle. Kukaan vuokranantaja eikä varsinkaan yksityinen vuokraa asuntoa 2-3 kuukaudeksi tietämättä irtisanomispäivää. Sitäpaitsi vuokrasopimukset tehdään nykyisin vähintään vuodeksi.

Lasten koulu on vieressä, ei väistöasuntoa voi hakea toisesta kunnasta tai toiselta puolelta kaupunkia.

Olen keskustellut oman asianajajan kanssa asiasta ja hän on hyvin pitkälti samoilla linjoilla blogistin kanssa. Ilmoitan siis nyt Avaimelle ja tulen ilmoittamaan myös kirjallisesti kun muuttokehoitus saapuu että en ole asunnosta lähtemässä. Asuntoon pääsee käymään, mutta vain asukkaan läsnäollessa, ei yleisavaimella ja vierailun kesto rajoitetaan yhteen tuntiin maksimissaan.

Näillä mennään ja suosittelen samaa muillekin.

Anonyymi kirjoitti...

Laskeskelin mitkä ovat ylimääriset kustannukset tästä touhusta asukkaalle? Ottaen huomioon kaikki muuttokustannukset 4h asunnosta, väliaikaiset kulut jne. Päädyin että tämä ruljanssi maksaa meidän perheelle 1000-2000 euroa, riippuen vielä sijaisasunnon vuokrasta.

Avaimen tarjoama muuttoapua, joka on naurettava kaksi miestä ja pakettiauto muutamaksi tunniksi, on pelkkää silmänlumetta. Se toimii ehkä yksiön muutossa, mutta viimeksi kun muutimme 3h asunnosta nykyiseen 4h asuntoon meillä oli Niemi muuttamassa. Neljä miestä, iso kuorma-auto ja muutto kesti 9 tuntia. Välimatkaa oli alle 2 km.

Eli jos minulle tulevat ylimääräiset kustannukset on 1000-2000 euroa, missä kohdin lakia tai asumisoikeussopimusta kerrotaan että Avain saa aiheuttaa kesken sopimuskauden tällaisia kustannuksia? Ainoa mitä on sovittu että minä maksan vastiketta (kolmea erilaista) ja niistä katetaan sekä omistajayhtiön että asuntoyhtiön kulut. Mistään muista kuluista ei ole sovittu enkä rupea niitä maksamaan.

Anonyymi kirjoitti...

> Mistään muista kuluista ei ole sovittu enkä rupea niitä maksamaan.

Avaimella ei ole juridista oikeutta aiheuttaa asukkaalle tällaisia kuluja koska niistä ei ole sovittu missään etukäteen. Asumisoikeussopimuksessa on sovittu vastikkeen maksamisesta joka kattaa kulut.

Voin kertoa esimerkin. Hiekkalaiturintie 9 kohteessa sarjoitettiin kaikki lukot joitakin vuosia sitten. Asuntojen avaimet vaihtuivat. Meillä oli alunperin asuntoon 7 avainta. Meillä oli käytössä 6 avainta. Sarjoituksen jälkeen asuntoon tarjottiin 5 avainta. Kun pyysin että avaimia pitää olla 6 kpl, lukkoliike teki ylimääräisen avaimen ja yritti laskuttaa meiltä. 40 euroa. Katsoin että tämä "ylimääräinen" kustannus ei kuulu minulle vaan Avaimelle koska Avain sen sarjoituksen halusi alunperin tehdä. Myöskin asumisoikeussoppariin perustuen meille oli alunperin annettu 7 avainta. Tästä sai vääntää aikalailla, mutta lopulta Avain maksoi sen 40 euroa, kuten kuuluikin.

Eli Avaimella ei ole mitään oikeutta aiheuttaa asukkaalle muita kustannuksia kuin vastikkeet. Ne jotka haluavat muuttaa remointin ajaksi pois voivat muuttaa mutta kaikki kulut jotka se aiheuttaa tulee kustantaan vastikkeilla kerätyistä rahoista eikä niin että asukas maksaa itse isonkin osan kuluista.

Anonyymi kirjoitti...

Surkeeta oli Avaimen kämpässä asuminen. Muutin jo edellisenä vuonna. Mikään ei organisaatiossa toimi kunnolla. Helvetin huonosti johdettu. Maarit Toverille kenkää!!!

Anonyymi kirjoitti...

> Helvetin huonosti johdettu. Maarit Toverille kenkää

Samaa toivoo aika moni meistä henkilökunnasta!

Anonyymi kirjoitti...

Hmm. Kuulostaa siltä että Avain haluaa köyhät pois asunnoistaan.

Anonyymi kirjoitti...

Asukkailta lypsetyillä rahoilla 2015 ... Avain yhtiöiden toimitusjohtajan Perttu Liukun tulot olivat yhteensä 835 435 euroa. Avain yhtiöiden toinen omistaja Kari Mäenpää tienasi 298 811 euroa. Avain Asumisoikeus -osakeyhtiön toimitusjohtajan Maarit Toverin tulot olivat yhteensä 124 512 euroa.

Anonyymi kirjoitti...

Katsokaas tätä mammaa. Kuntavaaleissa mitättömät 124 ääntä. Kukaan ei usko sinuun. Kyllä hävettäisi olla sinä!

http://www.vaalikone.fi/kunta2017/helsinki/ehdokas/2626/

Anonyymi kirjoitti...

Maarit Toveri: Lisäksi toimin aktiivisesti asumiseen liittyvissä ja sitä kehittävissä järjestöissä, jotta mm. Helsingissä voisi asua kohtuullisin asumiskustannuksin.

Kohtuullisin? Miten tähän yhtälöön sopii entisten YHSuomen asumisoikeusasubtojen vastikkeiden korottaminen yli 50% jopa 70% !!!!!! Se on siis kokkari Maarit Toverin mielestä kohtuullista?

Anonyymi kirjoitti...

Vaikea uskoa että puhutaan Suomesta ja suomalaisesta asumisesta. Avaimen toiminnassa on asumisen osaaminen kaukana. Eiköhän Maarit Toverin tilalle tosiaan pitäisi vaihtaa joku osaavampi. Tiedänpähän kiertää Avaimen asunnot kaukaa ja saman viestin olen sanonut kaikille jotka asuntoa ovat olleet vaihtamassa.

Perttu kirjoitti...

Se että Perttu Liukku sai pitää 150 000 euron osakejärjestelyillä hallintaan saamansa yleishyödyllisen yhtiön 5500 asuntoa ARAn virkamiesten (oliko Rossilahti?) lainvastaisella hyväksymisellä on sama kuin minä ryöstäisin pankin ja kiinnijäätyäni saisin pitää rahat.

Anonyymi kirjoitti...

Sain juuri Asokotien kämpän. Huippu onnellinen. Pääsin Avaimesta eroon.

Anonyymi kirjoitti...

Pitäiskö Avaimen hankkia jostain oikeaa lainopillista neuvontaa? Nyt tuntuu että siellä on joku kotikutoinen lakimies antamassa neuvoja jonka mukaan ihmiset saa sopimusten vastaisesti ajaa kodistasn ulos sen takia että kun olemassa kunnossaputovelvoite ja oikeus päästä asuntoon? Heheh ... kuka pelle noita keksii???

Avain haluaa ihmiset ulos kun se on heille edullisempaa, mutta keittiö ja kylpyhuonerempatkin voi tehdä ihan hyvin siten että asunnossa asutaan.

Anonyymi kirjoitti...

Avain pienensi lämmitystä taloyhtiössä säästääkseen kustannuksista. Lämpötila laski osissa asuntoa reilusti alle 19 astetta. Kun huoltomiestä käskettiin nostaamaan lämmitystehoa sitä ei kuulema saanut tehdä! Sellaiata on asuminen Avaimen helvetinasunnoissa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tämän blogistin. Eiköhän Avain asuntojen kurjuus ole jo kaikkien tiedossa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tämän blogistin. Eiköhän Avain asuntojen kurjuus ole jo kaikkien tiedossa.

Kurjuus on Avaimen ja Toverin toiminnan itsensä aiheuttamaa. Onneksi joku siitä raportoi. On tärkeää että ihmiset eivät uhraa kallisarvoisia asonumeroita Avaimen roskakämppiin.

Anonyymi kirjoitti...

Itselläni on huonoja kokemuksia myös TA:sta,jossa muutin uuteen asumisoikeusasuntoon jossa oli uutuudeltaan pahoja ongelmia.

Koko rakennus haisi rappukäytävistä lähtien mädälle, huoneistossa oli lätkitty muovimatot märille pinnoille, sulakkeet eivät kestäneet edes pölynimurin laittamista päälle, lattialistat irvistelivät, jne. eli käytännössä suunnilleen kaikki mitä voi tehdä päin persettä oli tehty päin persettä.

Käytännössä ko. kusetuspulju ei reagoinut reklamaatioihin lainkaan ja loppujen lopuksi irtisanoin asunnon pahojen hengitystieoireiden takia ja jouduin vielä makselemaan 3 kuukauden vastikkeet, koska terveystarkastajan mielestä riitti, että märän lattian hajuvuodot tukitaan, enkä keksinyt mitään raja-arvoja (koska niitä ei käytännössä ole) joiden perusteella omia mittauksia olisi kannattanut lähteä teettämään. Hullua suomalaista touhuilua...

Kun näihin asumiskusetuksiin lisää korkeammat vastikkeet kuin vastaavat vuokrat + kymmenien tuhansien pantit ei niissä mitään järkeä ole.

Anonyymi kirjoitti...

"Kun saat tiedon että Avain haluaa sinun muuttavan pois asunnosta voit ilmoittaa heille selkeästi ja yksinkertaisesti että et ole muuttamasta asunnosta mihinkään. Jos he haluavat tulla katsomaan asuntoa, muista että heillä on oikeus päästä asuntoon asukkaalle, eli sinulle sopivalla hetkellä."

Näin teoriassa, mutta on käytännössä aika paska juttu jos kommunisti (taloyhtiö) tekee jatkuvasti "kotietsintöjä" asuntoosi ja korottelee vastikkeita älyttömälle tasolle.

Jokainen ymmärtänee, että suomalainen viranomaistoiminta on täysi vitsi - omalla asuinpaikkakunnallani asumisoikeus- ja arava/korkotuki -asunnot ovat huomattavasti kalliimpia vastikkeiltaan ja vuokriltaan kuin vapaiden markkinoiden vastaavat vuokra-asunnot. Viranomaiset eivät ole tehneet (eivätkä tule tekemään) asialle tasan tarkkaan mitään muuta kuin varastamaan entistä enemmän rahojasi kaikenlaisina veroina ja suoltamaan lisää verorahoja näihin rahastusautomaatteihin.

Gonzalez Andres kirjoitti...

Hei, olen ulkomainen lainanantaja, jonka päätin myöntää

lyhyen, keskipitkän ja pitkän aikavälin lainoja

rehellisille ihmisille, jotka kuukausittaisista

tuloistaan ??huolimatta kamppailevat vastaamaan heidän

perus tarpeisiinsa. Lainojen korko on 2% koko laina- ja

lainatarjousedellytyksistä. Pyydetyt lainat on saatu

muutaman tunnin kuluessa hakemusten jättämisestä. jos

kiinnostunut ota yhteyttä meihin
Sähköposti: (GONZALEZANDRESLOAN@GMAIL.COM)

Voimme rahoittaa seuraavia:

• Lainat kaikille
• Laina kaikkiin kiinteistöihin
• Usean perheen / asuinrakennukset
• Lainat sijoittajille
• Bridge Loans / Mezzanine Rahoitus
• Ulkomaisen ostajan laina
• Kaupalliset lainat
• Land / Rakentaminen
• Uusi kaupallinen / monikulttuurinen tuote, jonka

alhainen korko on 2%
• Lainamäärät: 2000 euroa - edellä

 Jos kiinnostunut ota yhteyttä meihin jatkuvaa

luotonantajan kautta;

Gonzalez Andres Financial Company;
Sähköposti: GONZALEZANDRESLOAN@GMAIL.COM
Herra Gonzalez J. Andres

Unknown kirjoitti...

Oletteko etsineet lainaa aloittaa uusi liiketoiminta tai maksaa velkoja?

Tässä on tilaisuus, jonka olette odottaneet lainatarjouksemme tarjoamana
monenlaisia rahoituspalveluja, kuten kiinteistölainaa, kovaa
raha laina, yritysluotot, koululaina, kiinnitys ja henkilökohtainen laina
pitkällä ja lyhyellä aikavälillä korolla 3%.

Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä niin pian kuin mahdollista ja saat
laina, jota etsit 72 tunnin kuluessa. Etukäteen maksua tai lainan käsittelymaksua ei ole liitetty.

Parhain terveisin,

Isabella Eduardo
Sähköposti: info@sunfinancellc.com
Lainan konsultti / neuvonantaja
Verkkosivusto: https://www.sunfinancellc.com