Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

lauantaina, syyskuuta 30, 2017

Avain Asumisoikeus Oy - Asumisen kurjuutta, osa 4 - Lukija artikkeli

Vuonna 2003 asuimme sen aikaisen Saton, nykyisen Asuntosäätiön/Asokodit asumisoikeusasunnossa ja etsimme isompaa. Tarjolla oli viereisestä talosta Saton iso viiden huoneen asunto. Samaan aikaan oli tarjolla myös  Hiekkalaiturintie 9 yhtiössä sen aikaisen YH-Suomen iso viiden huoneen asunto. Päädyimme YH-Suomen, nykyisen Avaimen asuntoon, koska vastike oli ainoastaan 940 euroa kuukaudessa (jyvitettynä 8.80eur/m2, liitteenä kuva sen aikaisesta asumisoikeussopimuksesta).

Samaan aikaan 2003 tarjolla ollut Saton asunto oli useita satoja euroja kalliimpi kuukaudessa. Huvittavaksi tilanteen tekee se, että tänä vuonna muutimme juuri tuohon samaan 2003 vuonna vapaana olleeseen Saton asuntoon jossa vastike olikin 14 vuoden jälkeen 460 euroa halvempi kuukaudessa!

Mitä oikein tapahtui?

YH-Suomen aikana asuminen Hiekkalaiturintie 9 kohteessa sujui hyvin. Huolto ja isännöinti toimi. Vastikkeet nousivat hyvin maltillisesti 1-2% vuosivauhtia (näet vastikkeen kehittymisen liitteenä olevasta taulukosta). Käänne merkittävästi huonompaan tapahtui 2007-2008 jolloin YH-Suomen asumisoikeusasunnot siirtyivät monimutkaisen järjestelyn kautta yksityiselle sijoittajalle. Olette blogissanne selventäneet asian varsin hyvin.  Vastikkeemme oli vuonna 2008 noin 1030 euroa kuukaudessa. Se oli noussut viiden vuoden aikana vajaat 100 euroa. Vuonna 2017 kun muutimme asunnosta pois, vastike oli jo noin 1600 euroa kuukaudessa. Avain imperiumin aikana vastike siis nousi keinotekoisesti pumpaten noin 60%! 

Kaikki asumisoikeusasunnot ovat kohtuullisen kalliita. Yleishyödyllisyyden periaate on kadonnut taivaan tuuliin. Ainoa poikkeus on HASO, jonka vastikkeet uusissakin kohteissa saattavat olla alle 10 euroa / m2. HASO:n asunnot ovat hyvin edullisia ja noudattavat edelleen yleishyödyllisyyden periaatetta. 

Kaikki oli siis hyvin siihen asti kun viranomaiset sallivat yleishyödyllisen YH-Suomi yhtiön osakejärjestelyin siirtyä yksityiselle sijoittajalle. Tämän kaupan tarkoitus oli mielestäni vain ja ainoastaan saada halvalla edulliset YH-Suomen 5000 asuntoa ja pumpata vastikkeet ylös taivaisiin.  Joku voi tietysti sanoa että näiden asuntojen vastikkeet ovat aikalailla samalla tasolla kuin muidenkin toimijoiden tällä hetkellä. Se toki pitää paikkansa, mutta ei saa unohtaa alkuperäisiä lähtökohtia. YH-Suomen asunnot olivat edullisia (kuten HASO edelleen on) ja viranomaisten avustuksella rikollinen vastikkeiden pumppaaminen taivaisiin tehtiin mahdolliseksi. Ei 60-70% vastikkeiden nousu laillisesti sovi sivistyneen oikeusvaltion periaatteisiin eikä edes markkinatalouteen varsinkin kun toimintaa on säädelty aika tarkkaan laissa. Kenellä tahansa on perusteet tässä kohdin miettiä viranomaisten korruptoituneisuuden astetta ja kuinka näin Suomenkin historiassa mittaava puhallus oli ylipäänsä mahdollista.

Avaimen aikana toiminta oli täysin erilaista kuin YH-Suomen. Jos jotain positiivista pitää etsiä niin voidaan sanoa että Perttu Liukun Aari-isännöinnin ja Renovon henkilöt ovat aina olleet ystävällisiä. Samaa ei ole voinut sanoa Avaimen omasta henkilökunnasta. Avaimen toiminnassa on aina paistanut ylimielisyys ja asennevamma asukkaita ja asukkaiden oikeuksia kohtaan.

Kun asunnosta jotain hajosi sitä yritettiin viimeiseen asti aina huollossa korjata useaan kertaan. Kun totesin että eikö olisi halvempaa vaihtaa osat uuteen niin vastaus oli kätännössä aina että Avain on kieltänyt.

Toiseksi viimeinen niitti poismuutolle Avaimen asunnosta oli talvi 2016-2017. Avain oli suuressa viisaudessaan päättänyt uudistaa vanhan Hiekkalaiturintie 9 lämmönjakelun kytkemällä siihen uutta teknikkaa jossa keskitetysti lämmönjakelu koko taloyhtiössä perustuu tietyistä asunnoista mitattuihin keskilämpötiloihin. Tästä järjestelystä ei kerrottu mitään etukäteen asukkaille. Huomasimme tilanteen kun asuntomme lämpötila laski monissa huoneissa reilusti alle 20 asteen. Ajottain jopa alle 17 asteen. Emmekä olleet ainoita. Monissa asunnoissa jotka nimenomaan olivat lämmönjakelulinjan loppupäässä lämpö kaikkosi ja asunnot kylmenivät. Renovo kävi säätämässä lämpöventtiilejä huoneistossa kokoajan isommaksi ja isommaksi, mutta huoneet eivät käytännössä lämmenneet. Avaimen pelasti haasteelta oikeuteen sopimusrikkomuksesta vain se, että ulkoilma lämpeni ja lämmittämisen tarve katosi.

Kauhistuttavinta tässä oli tosiaan se, että Renovon henkilö kävi säätämässä lämpäpattereiden venttiilejä kokoajan isommalle, vaikka ongelma oli siinä, että Avain oli käskenyt pudottaa lämmitystehoa kustannusten säästämiseksi. Ei ne lämpöpatterit lämpiä jos asuntoon asti ei riitä lämmintä vettä putkistossa. Kun pyysin nostamaan "tehoa", vastaus oli että ei voi tehdä niin. Myöhemmin kuulin, tosin huhuna, että Avain olisi nimenomaan kieltänyt lämmitystehon nostamisen kustannusten takia. Näytti siltä, että Avaimelle oli siis ihan sama asuivatko ihmiset kylmässä asunnossa vai ei. Isännöinti pahoitteli, mutta ei se auta kun määräykset tule Avaimelta. Itse olin jo keskustellut lakimiehen  kanssa Avaimen haastamisesta oikeuteen sopimusrikkomuksen vuoksi, mutta kuten sanoin, kevät pelasti Avaimen tällä kertaa.

Renovolta sanottiin että lämmönjakelu uusitaan ennen seuraavaa talvea. Elokuussa ei ollut tapahtunut mitään. Toivoa sopii että näin todella tehdään ennen syksyä tai muutoin Hiekkalaiturintie 9:ssä vietetään todella kylmä seuraava talvi. Ehdotan kylmyydestä kärsiville asukkaille suoraa yhteydenottoa lakimieheen. Avaimen kanssa ei voi keskustella millään järjellisellä tasolla.

Lopullinen niitti Avaimen asunnosta pois muuttamiselle oli tämä keväinen ilmoitus peruskorjausremontoinnista josta olette kirjoittaneet varsin kattavasti blogissanne. Ei tarvi kummoista maalaisjärkeä ymmärtääkseen että Avaimen vaatimukset remointiin liittyen olivat pitkälti lainvastaisia kuten olette itsekkin todenneet.  Avain lähti soitellen sotaan isomman oikeudella ja käskyttämällä. Koko toiminta oli ja on ollut aina mielestäni hyvin huonosti johdettua, huonosti organisoitua ja kokonaisuus huomioiden aika lapsellisella tasolla. Tällaista ei uskoisi vakavasti otettavalta yritykseltä.

Tässä vaiheessa oli siis selvää että asunnosta en lähtisi minkään remontin takia pois ja asiasta keskusteltiin myös viranomaisten kanssa. Viranomaisten vastaukset olivat enimmäkseen ympäripyöreää tauhkaa jossa ei kunnolla uskallettu arvostella Avaimen toimia. Tästä voi vetää monia johtopäätöksiä. Jälleen kerran oli varauduttu lakimiesten kanssa käymään oikeutta Avainta vastaan, mutta Avaimen pelasti jälleen kerran poismuutto. Ehkä se oli Avaimen tarkoitus alunperinkin.

Jokainen ymmärtää että asuminen sellaisen yhtiön asunnoissa jossa jatkuvasti joutuu miettimään asukkaan oikeuksia lakimiesten kanssa ja riitelemään yksinkertaisimmastakin asioita ei ainakaan luo asumismukavuutta eikä jatkuvuutta.

Avainta en missään tapauksessa voi suositella. Toki ymmärrän että kaikilla Avaimen asukkailla ei ole samanlaista kokemusta ja monella on sujunut hyvin. Itselleni Avain on punainen vaate jonka asuntoihin en koske pitkällä tikullakaan.

Lukijan artikkeli

***

oikeusjakohtuus.blogspot.com


37 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juuri näin. Asuin myös Avaimen kohteessa ja muutin pois vuokralle. Kalliimpaa on mutta eipähän tarvi kokoajan olla huolissaan Avainen touhuista.

Anonyymi kirjoitti...

Toi YHn asuntojen vastikkeiden nosto on yksi härskimmistä tempuista Suomen asuntoympyröissä. On käsittämätöntä että viranomainen antaa kaiken tapahtua vaikka lailliset perusteet estää kaupat oli mahdollisuus. ARAn virkamiehet eivät joutuneet mihinkään vastuuseen tästä kuplasta. Jälkeenpäin hymistellään päätä ja olla hiljaan.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä ole lämmityssysteemiä korjailtu. Nyt on jo asunnossa viileä vaikka yöllä ei lämpötila ole vielä kovin alas laskenut. Entä kun tulee pakkasta? Onneksi poika tuntee asianajajan joka on luvannut auttaa pro bono. Avaimen Maarit Toverille annetaan viikko aikas korjata tilanne. Sen jälkeen tulee haaste perässä.

Anonyymi kirjoitti...

Laita viestii B rappukäytävän ilmoitustaululle. Täällä on muitakin jotka haluaa osallistua.

Anonyymi kirjoitti...

Jos blogistin artikkelit todella pitävät paikkansa siitä, että Avain perustelee oikeuttaa ajaa asukkaan ulos kodistaan "asuntoon pääsy" oikeuden ja "kunnossapitovelvollisuus" velvoitteiden takia niin täytyy kysyä, kuka Avaimessa on päätynyt tällaiseen päätelmään? Veikkaan että asiasta ei ole kysytty keneltäkään muulta kuin jotain "itseoppineelta" lakiasiantuntijalta. Jos kyseessä on todellakin asianajaja tai lakimies niin kannattaa vaihtaa ammattia tai palata takaisin koulun penkille.

Kotirauhan ja yksityisyyden suoja on niin vahva oikeus että sen ohi ei ajeta millään tulkinnoilla. Ei siihen riitä että "omistaa" asunnon ja omistusoikeus antaisi toimintaan oikeutuksen. Vaikka olisit pelkkä vuokralainen asunnossa, niin omistajan oikeus ajaa asukas ulos perustuu lakiin ja sopimukseen. Ei mielivaltaan. Vielä suuremmin tämä toteutuu asumisoikeusjärjestelmässä. Asumisoikeuslaissa ei "asukkaan ulos ajamista" ole erikseen määritelty ja jos sitä ei ole myöskään asumisoikeussopimuksessa ei omistaja yhtiöllä ole muuta mahdollisuutta kuin sopia asiasta vapaaehtoisuuteen perustuen.

Siis oikeasti. Jos asumisoikeuslaissa olisi haluttu rajoittaa asukkaan oikeuksia ja lisätä velvollisuuksia siellä olisi mainittu jossain momentissa että esim. "kunnossapitovelvoitteen täyttämiseksi omistajalla on oikeus edellyttää asukkaan siirtymistä pois hallintaan oikeuttavasta asunnosta kunnossapitovelvoitteiden täyttämisen ajaksi". Tällaista ei löydy!

Kunnossapitovelvoite voidaan täyttää monin tavoin esim. asukkaan vaihtuessa tai vapaaehtoisuuden perusteella. Kunnossapitovelvoitteen täyttämiselle ei ole laissa erikseen määrätty mahdollisuutta ajaa asukas ulos asunnostaan.

Asuntoon pääsy oikeus taas koskee perinteisiä taloyhtiölle kuuluvia korjauksia. Asuntoon pääsy ei ole oikeus jolla asunnon voi ottaa haltuun kuukausiksi ja ajaa asukas ulos asunnosta.

Avaimen toiminnan härskiys täytyy olla kylmästi laskelmoitua ja tulosoptimoitua. Halutaan kaikin keinoin välttää kuluja ja yritetään ohjata ne asukkaiden maksettavaksi. En nimittäin usko että edes Avaimen johtoportaassa olisi niin epäpäteviä ihmisiä että tämä toimintamalli olisi syntynyt vahingossa. Kyllä se on tarkoin harkittu ja perustuu siihen että asukkaat eivät jaksa, uskalla pistää vastaan. Avain haluaa jyrätä isomman oikeudella.

Avaimen maine on mennyt. Ei tarvi paljoa "Avaimesta" googlettaa kun kaikki väärinkäytöksistä kertovat artikkelit tulevat silmille. Jos olet asunnon etsijä niin haluatko todella asunnon yhtiöstä jonka toiminta koko historiansa ajan on ollut kyseenalaista.

Kuka Avain Asumisoikeus yhtiötä johtaa? Minkälainen koulutus hänellä on yrityksen johtamiseen? Historian perusteella ei kovin kaksinen.

Anonyymi kirjoitti...

Avain julkisti tyytyväisyyskyselynsä tulokset alkukesästä. Teksti antoi ymmärtää että Avaimesta tykätään ja sitä suositellaa. Päätelmä oli vähintäänkin erikoinen. Kun katsoi tarkemmin tilastoja niin 31% arvosteli voimakkaasti Avainta. 42% oli neutraalia ja ainoastaan 27% suositteli. Oikea päätelmä on siis että 73% asukkaista ei suosittele Avainta.

Siis toistan: 73% asukkaista Ei suosittele Avainta

Tämä on todella karu tulos ja kertoo paljon Avaimen toiminnasta. Avaimen pitäisi todella miettiä mikä on mennyt pieleen. Ensimmäinen kysymys on miksi Maarit Toveri on edelleen toimari tällaisen fiaskon jälkeen. Herää kysymus on hallituksen puheenjohtaja Perttu Liukku ihan tehtäviensä tasalla jos nykyinen toiminta ja siitä kertovat tulokset ovat hyväksyttäviä. Monessa firmassa tuolla tuloksella ja murska palautteella olisi toimari saanut jo kenkää.

Anonyymi kirjoitti...

Terveisiä Hiekkalaiturintieltä. Kylmä alkaa olla taas kämpässä. Jos tänä talvena pitää ylimääräinen lämmitin hankkia kuten viime talvena niin Avain saa maksaa siitä syntyvän laskun kunnes lämmitys on korjattu. Eikä tämä ole pelkkä uhkaus. Vuosaarelainen lakimies on luvannut hoitaa asian viranomaisten kanssa. Prosessi on jo käynnissä.

Anonyymi kirjoitti...

Huh huh näitä juttuja. Kiitos näistä tiedoista katoimme juuri että Avaimella olisi ollut kämppä tarjolla sopivalla paikalla kun lapsikin tulossa. Yhtiö on kuitenkin jo 20 vuotta vanha joten Avain varmaan haluaa siitäkin ajaa asukkaat ulos remontim tieltä. Noh. Nyt Avain ei ole enää vaihtoehto. Pitää jakaa tietoa myös yliopistolla.

Anonyymi kirjoitti...

73% ei suosittele???? WTF?

Anonyymi kirjoitti...

AVAIN Asumisoikeus Oy:sta saa tietoa myös seuraavasta yhtiön historiaa ja toimintaa koskevasta blogista:

http://avainkirjoituksia.blogspot.fi/

ARA:n osuudesta AVAIN Asumisoikeus Oy:n häpeälliseen historiaan voi lukea ARA-kirjoituksia -blogista:

http://arakirjoituksia.blogspot.fi/

Asuntorakentamisen Kehityssäätiöllä on ollut keskeinen rooli AVAIN Asumisoikeus Oy:n omistusjärjestelyissä ja siitä voi lukea säätiön tuolloista toimintaa koskevasta blogista:

http://saatiokirjoituksia.blogspot.fi/

Ympäristöministeriö on keskeinen ministeriö asumisoikeusasukkaiden näkökulmasta, sillä se vastaa asumisoikeusasumista koskevasta säädösvalmistelusta. Kirjoituksia omista ja muiden kokemuksista ympäristöministeriöstä asumisoikeusasukkaiden elämään keskeisellä tavalla vaikuttavana ministeriönä voi lukea seuraavasta blogista:

http://ymparistoministerio.blogspot.fi/

Asumisoikeusasukkaista eripuraisina ja siten helposti hallittavina voi lukea seuraavasta blogista:

http://asumisoikeusasukkaat.blogspot.fi/

Kannattaa aloittaa lukea jokaista blogia sen ensimmäisestä kirjoituksesta, jossa on kuvattu blogin tarkoitus. Blogit eivät sisällä ihan viimeisiä ihmeellisyyksiä kohteidensa toiminnasta, mutta antanevat perspektiiviä niille.Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitukseen liittyen, olisi itsellänikin vieraskirjoituksen paikka erään Saton kohteen lämmmityspelleilystä.

Kohteessa ei muuta vikaa ollutkaan, mutta tämä asian hoitaminen kun oli niin perinjuurin lapsellisuuden ja naurettavuuden välimaastossa.

Syyt olivat kaikilla tiedossa, kohde ja huoneisto olivat haastavassa paikassa. Tuulettomana pakkaspäivänä 22asteen pakkasessa olohuoneessa oli normilämpö. Nollan tietämillä ja tuulessa 15 asteen lukemia sisällä, sisäpihan makuuhuoneissa normaalilämpö samaan aikaan. Patterien huonekohtaisten säätöjen merkitys on olematon, kaukolämpö anturi oli sisäpihalla ja muutoinkin leikkuri oli suurin alle viiden pakkasasteen lukemissa.

Isännöitsijä kuukausia vaati erilaisia keskilämpötilamittauksia ja kaiken mahdollisen pelleilyn. Lopulta riidassa päästiin, että asukkaan pitää ostaa sähkömittari joka laskee lisäpatterin sähkönkulutuksen, sekä eritellä jokainen kilowatti ja osuus kuukausittain sähkölaskusta, jotta tämä korvataan.

Jokainen ymmärtää kun asiaa tahallisesti hankalaksi tehtiin, kun vuokra on 1500e, niin ehkä ne lisäpatterin parit eurot eivät edes asukasta haittaisi, vaan periaate palella kotonaan.

On naurettavaa kaukolämpökohteessa sähköpatterilla lämmittää, kun se häiritsee taas huoneistotermostaattia.

Asukas usein hakee ratkaisuja, tulevaksi talveksi ilmoitettu sopimuksen maksimikorotus 1500e vuokraan oli jo niin monta euroa, että jätin toppatakit ostamatta perheelle ja muutimme pois.

Mielenkiintoisempi tarina olisi huollon ja isännöinnin toiminnasta toisaalta, siinä asukas ei sinänsä ollut kuin katsomassa puhallusta omistavalta sijoitusyhtiöltä. Vinkkasin Motille, ilmeisesti liian vaikea jutunaihe. Asukkaalla niinkään ollut roolia muutoin, mutta niin kummallista oli touhu siinä taloyhtiössä.

Anonyymi kirjoitti...

Tänään on Vantaan käräjäoikeus antanut päätöksen, jonka mukaan vuokratulta asukaspaikalta tulee maksaa Parkkipatelle oikeudenkäyntikuluineen yli 8000 euroa.

Kyseessä on Nikkarinkruunu yhtiö eli Keravan kaupungin yhtiö. Päätöksellä on suuri periaatteellinen merkitys, sillä reklamaatioita pysäköintiyhtiölle ei enää katsota maksun perumisen arvoiseksi, vaan parkkivalvontayhtiöllä on oikeus saada maksu reklamaatioista riippumatta.

Alkaa olla niin, että Parkkipaten toiminta kiinteistöjen alueella alkaa pienentämään kiinteistöjen arvoa - tosin vuokrayhtiöissähän olette sitten kaupungin armoilla.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/567251-parkkipate-voitti-pysakointikiistan-karajaoikeudessa-oman-parkkiruudun

Anonyymi kirjoitti...

Näissä asuntojen lämpötilaongelmissa ei tarvitse todellakaan tyytyä siihen mitä isännöitsijä tai tekninen isännöitsijä tekee tai on tekemättä. Kunnan ympäristöviranomaiset voi pyytää puuttumaan asiaan. Tässä ongelma on se että viranomaisten puutteellisten resurssien takia näissä on monesti kohtuullisen pitkä viive. Se mitä kannattaa tehdä on pitää omaa lämpöpäiväkirjaa jossa useamman kerran päivässä mittaa lämpötilan keskeltä huonetta n. 1.5 korkeudelta. Tyypillisesti isännötsijät eivät usko näihin "omiin mittauksin", mutta oikeudessa niillä on suuri painoarvo kun pysytytään osoittamaan järjestelmällisyys ja trendi. Mittaustulokset eivät ehkä ole 100% oikein, mutta niistä näkyy miten lämmitys asunnossa toimii.

Ei myöskään pidä pelätä isännöinnin ja taloyhtiön haastamista oikeuteen. Koska isännöinnin ja taloyhtiön laiminlyönnit perustuvat juuri sille olettamukselle että asukkaat vikisevät aikansa ja jokaisen talven jälkeen tulee kevät ja lämmintä. Oletus on että asukkaat eivät uskalla tehdä mitään.

Itse haastoin jatkuvien huoneiston lämmitysongelmien takia taloyhtiön oikeuteen 8 vuotta sitten. Taloyhtiö hävisi, samoin isännöinti. Taloyhtiö ja isännöitsijä joutuivat yhteisvastuullisesti maksamaan 18 900 euroa oikeudenkäntikuluja ja sen lisäksi omat kulunsa. Isännöitsijä sanottiin myöhemmin irti.

Ei kannata lespuilla ja tyytyä vähään. Ongelman korjaamiseen tulee antaa aikaa, mutta jos asunnon lämmitystä ei saada toimimaan 1-2 viikon sisällä ilmoituksesta silloin kyse on selkeästi väärinkäytöksestä ja välinpitämättömyydestä. Monelle isännöitsijälle ja taloyhtiölle tulee kiire siinä vaiheessa kun haaste kolahtaa postiluukusta. Itse totesin isännöitsijälle kun soittele haasteesta että nyt on myöhäistä enää sopia. Tästä on aiheutunut minulle kuluja ja haittaa. Oikeuteen mennään vaikka saisit lämmityksen toimimaan. Lämmitys toimi kahden päivän päästä, mutta oikeuteen mentiin ja lopputulos oli selkeä.

Rohkeasti vain eteenpäin. Kotivakuutusten oikeusturva korvaa monesti näistä riidoista johtuvia kuluja.

Anonyymi kirjoitti...

Mulla oli Avaimen kämpässä juuri tällainen ongelma että patteri ei lämmennyt tarpeeksi ja huoneessa oli ajoittajin alle 20 astetta talvipakkasella lämmintä. Sitten duunikaveri käski ottaa jakoavaimen käteen ja aukaiste termostaatin venttilin mutteri ja löysyttää termostaatti irti jolloin termostaatin säädöt ei rajoita lämpimän veden kulkua. Hienosti toimi ja asunto lämpeni.

Joo, tiedän että näin ei saisi tehdä, mutta mitä sitten? Jos huolto/isännöinti/omistaja viittaa kintaalla ongelmille niin ratkaisen ne itse. Eikä tästä edes jää kiinni. Huolto voi haluta päästä asuntoon, mutta se pitää sopia asukkaalle sopivalle hetkelle. Kun en ole asunnossa ovi on turvalukossa ja turvalukon avainta ei ole huollolla eikä Avaimella. Jos joku haluaa päästä asuntoon tarkistamaan, käännän mutterin kiinni. Kun huolto on poistunut aukaisen takaisin.

Anonyymi kirjoitti...

Muistakaa aina että älkää antako turvalukon avainta huollolle tai yleensäkään kenellekään. Pitää varmistaa että kukaan ei asunnossa käy silloin kun siellä ei ketään ole paikalla. Avaimen isännöinti vaati kerran minua antamaan turvalukon avaimen huollolle jotta asuntoon on pääsy "jos sattuu jotain". Noh, sanoin että rikkovat oven jos on niin kiireä päästä, mutta jopa oma vakuutusyhtiö jossa kotivakuutus sanoi että turvalukon avainta ei kannata antaa. Jos oikeasti on hätä niin rikkovat sitten oven.

Anonyymi kirjoitti...

Heh, meillä kävivät taloyhtiössä säätämässä venttiilit 21 asteeseen että säästetään rahaa. Joo, asunnossa oli vitun kylmä. Termostaatin ventiilin aukaiseminen toimii hyvin. Mitä sitten jos sotkee lämmityksen, ei ole minun ongelma kunhan kämpässä on lämmintä.

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Päätöksellä on suuri periaatteellinen merkitys, sillä reklamaatioita pysäköintiyhtiölle ei enää katsota maksun perumisen arvoiseksi, vaan parkkivalvontayhtiöllä on oikeus saada maksu reklamaatioista riippumatta.

Missä tuollaista väitetään tai mistä tuon käsityksen olet saanut? Uutisartikkelissakin nimenomaan sanottiin, että oikeus totesi reklamaatiovelvoitteen toteutuneen. Tuossa tapauksessahan on ollut selkeästi merkitty, että sitä tunnusta tarvitaan, tosin juttu ei kerro mikä on alkuperäisen pysäköintipaikkasopimuksen sisältö, ts. velvoittaako pysäköintipaikkasoppari lappua käyttämään.

Taas on näemmä viety oikeuteen ns. selkeä tapaus, jolla yritetään pönkittää pysäköintifirmojen perustuslain vastaista toimintaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa tapauksessahan on ollut selkeästi merkitty, että sitä tunnusta tarvitaan, tosin juttu ei kerro mikä on alkuperäisen pysäköintipaikkasopimuksen sisältö, ts. velvoittaako pysäköintipaikkasoppari lappua käyttämään.

Ei kuulu varsinaiseen aiheeseen, mutta ihmettelen mikä on ollut alkuperäisen pysäköintisopimuksen sisältö? Onko sitä tajuttu arvioida lainkaan. Itselleni kävi aivan vastaava. Yksityinen firma alkoi valvomaan pysäköintihallin paikkoja ja tuli ilmoitus että ikkunassa on pidettävä pysäköintitunnusta esillä. En pitänyt, joten maksuja alkoi kertymään säännöllisin väliajoin. En koskaan maksanut eikä asiaa viety oikeuteen koska matkassa oli pieni muuttuja.

Alkuperäinen sopimus pysäköintipaikasta ei nimittäin määrittänyt että pysäköintihallissa pitäisi pitää mitään tunnusta esillä. Vaikka pysäköintialueen omistajalla onkin oikeus määrätä pysäköinnin ehdosta niin hänellä on myös velvollisuus noudattaa aikaisemmin tekemiään sopimuksia pysäköinnistä eikä muuttaa niitä jälkikäteen. Koska aikaisempi sopimus (=ehdot) pysäköinnistä eivät sisältäneet mitään velvollisuutta minkään pysäköintitunnuksen pitämisestä näkyvillä ei myöskään sellaista voi vaatia mielivaltaisesti. Uusiin sopimuksiin pysäköintiyhtiö oli laittanut tämänkaltaisen klausaalin mutta ei vanhoihin.

Oikea menetellytapa pysäköintihallin omistajalla olisi ollut irtisanoa vanhat sopimukset irtisanomisajan puitteissa ja tarjota tilalle uusia sopimuksia jossa velvoite on kirjattu. Näin ei kuitenkaan tehty joten mitään velvoitetta pitää pysäköintitunnusta ei ollut. Kun pysäköintivalvonta firman lakimieskin tämän viimein tajusi hän ymmärsi luopua vaatimuksistaan.

Anonyymi kirjoitti...

Joko se Avain Asumisoikeuden toimarin paikka on auki?

Anonyymi kirjoitti...

AVAIN Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Maarit Toveri on koulutukseltaan merkonomi (ei edes yo-merkonomi), joten aika vähäisellä koulutuksella pääsee ison asumisoikeusyhtiön toimitusjohtajaksi. Näköjään riittää, että on kokoomuslainen ja muutenkin sopiva yhtiön omistajien tarkoitusperiin.

Anonyymi kirjoitti...

Jaakko Fagerlund Tuossa on nyt sellaista tietoa löytynyt netistä, että vuokrattu autopaikka kaupungin yhtiö ja kerava. Parkkipaikka merkitty varattu kyltillä ja rekisterinumerolla, youtubesta löytyi video tapahtuma-ajasta, alkuperäisestä sopimuksesta parkkipaikan vuokrasta ei tietenkään ole mistään saatavilla, mutta videon perusteella kyseessä on asukkaan oma paikka eli vuokrattu autopaikka. Jostain luin, että ko. parkkipaikka vuokrattu 2000-luvun alussa ja parkkipate alkanut toimimaan alueella 2013. Mistä noita tietää.

Anonyymi kirjoitti...

Miten AVAIN Asumisoikeus Oy:tä ja pysäköinninvalvontaa koskevat keskustelut liittyvät toisiinsa?

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Miten AVAIN Asumisoikeus Oy:tä ja pysäköinninvalvontaa koskevat keskustelut liittyvät toisiinsa?

Molemmat toimivat laittomasti tai laittoman rajamailla ja vähät välittävät "asiakkaistaan".

Joo, ei ne liity sen kummemmin, mutta tuli tuossa puheeksi. Jatkakaa.

Anonyymi kirjoitti...

Hiekkalaiturintiellä kämppä sen kun viilenee tällä hetkellä lämpö laskenut 20 asteeseen. Joo, tiedän, sehän on vielä sallituissa rajoissa. Mutta kun ulkolänpötila laskee lähelle nollaa niin sitten kylmenee lisää kun se vitun lämmitys ei toimi vieläkään!!! Työntäkää se AVAIN vittuuuuun!!

Anonyymi kirjoitti...

Sörki niitä pattereita. Patterin alakulmasta voi löytyä hatun alta tai ilman hattua virtauman säätö. Tästä säädöstä voi häiriytyä muiden kierto, mutta v..tut se sille kuuluu jonka kämpässä palelee.

Anonyymi kirjoitti...

Ei auta sitä virtausta säätää kun vesi on kylmää kun tänne asti kerkiää. Jäähtyy matkalla. Ongelmaa ei ollut aikaisemmin ennen kuin Avain määräsi lämmitystehon alas. Kyllä se vesi kiertää mutta kylmänä. Avain on siis ihan PERSEESTÄ!

Anonyymi kirjoitti...

Pakko sanoa että en koskisi Avaimen asumisoikeusasuntoihin edes pitkällä tikulla ja olen sentään töissä Avaimella. Se kertonee kaiken. Tiedän aivan liikaa siitä miten asiat hoidetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Avaimen tapa korjata rikkinäinen postiluukku : törkän värinen ilmastointiteippi. Uusi postiluukku olisi varmaankin liian kallis...

Gonzalez Andres kirjoitti...

Hei, olen ulkomainen lainanantaja, jonka päätin myöntää

lyhyen, keskipitkän ja pitkän aikavälin lainoja

rehellisille ihmisille, jotka kuukausittaisista

tuloistaan ??huolimatta kamppailevat vastaamaan heidän

perus tarpeisiinsa. Lainojen korko on 2% koko laina- ja

lainatarjousedellytyksistä. Pyydetyt lainat on saatu

muutaman tunnin kuluessa hakemusten jättämisestä. jos

kiinnostunut ota yhteyttä meihin
Sähköposti: (GONZALEZANDRESLOAN@GMAIL.COM)

Voimme rahoittaa seuraavia:

• Lainat kaikille
• Laina kaikkiin kiinteistöihin
• Usean perheen / asuinrakennukset
• Lainat sijoittajille
• Bridge Loans / Mezzanine Rahoitus
• Ulkomaisen ostajan laina
• Kaupalliset lainat
• Land / Rakentaminen
• Uusi kaupallinen / monikulttuurinen tuote, jonka

alhainen korko on 2%
• Lainamäärät: 2000 euroa - edellä

 Jos kiinnostunut ota yhteyttä meihin jatkuvaa

luotonantajan kautta;

Gonzalez Andres Financial Company;
Sähköposti: GONZALEZANDRESLOAN@GMAIL.COM
Herra Gonzalez J. Andres

Ben Rogers kirjoitti...

Tarvitsetko kiireellistä lainaa? Tarjoamme lainoja kiinnostuneille henkilöille, jotka etsivät lainaa hyvässä uskossa. Tarjoamme laajan valikoiman rahoituspalveluita: kaupallinen suunnittelu, kaupallinen ja kehitysrahoitus, asuntolainat ja asuntolainat, velkajärjestelylainat, yrityslainat, yksityiset lainat, opintolainat, alennettu korkolainat 3 %:lla. Ota yhteyttä vakuudelliseen ja vakuudettomaan lainaasi varten Kiinnostuneiden ehdokkaiden tulee ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse: atlantagroupfinancefirm@gmail.com
Ota yhteyttä WhatsAppin kautta: +447340858827

Ystävällisin terveisin,
Ben Rogers

Matkapuhelin kirjoitti...

Jooooooo

e-kirjat kirjoitti...

Jiiiiiiiiiiii

Mobiililaajakaista tarjoukset kirjoitti...

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Lehtitarjoukset kirjoitti...

juuuuuuuuuuuuuuuuu

Seiska tarjous kirjoitti...

Jååååååååååååååå

Lainaa netistä kirjoitti...

jvvvvvvvvvvvvvvv