Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

sunnuntaina, lokakuuta 29, 2017

Avain Asumisoikeus Oy - Asumisen kurjuutta, osa 5 - Korkitukilainaa

Olemme raportoineet vuonna 2015 kuinka Avain Asumisoikeus Oy hakee peruskorjauksiin korkotukilainaa virheellisillä tiedoilla.

"Hakemus on tehty virheellisillä tiedoilla mikä väkisinkin pistää miettimään tämän tyyppisten lainahakemusten todellista rahoitustarkoitusta. Hämmästystä herättää myös viranomaisten leväperäinen suhtautuminen koko asiaan kun virheelliset hakemukset sujahtavat läpi prosessin ilman minkäänlaista tarkastusta tai kokonaisarviointia. "

Olemme saaneet nähtäville myös Avain Asumisoikeus Oy:n korkotukilainahakemuksen Hiekkalaiturintie 9 asumisoikeuskohteen peruskorjaukseen. Hiekkalaiturintie 9 on Helsingin Vuosaaressa sijaitseva asumisoikeusyhtiö jonka asukkaita Avain Asumisoikeus Oy on lain- ja sopimusten vastaisesti ajamassa ulos asunnoistaan.

Hiekkalaiturintie 9 korkotukilainahakemus on samalla tavoin karua luettavaa kuin Avaimen aikaisemmatkin hakemukset. Hakemusta on käyty useamman asukkaan kanssa läpi ja esimerkiksi väitteet siitä, että kaikki taloyhtiön asunnot ovat erittäin huonossa tai huonossa kunnossa, ei pidä paikkaansa. Raportissa on myös suoria tahallisia tai tahattomia virheitä. Väitetään mm. että asunnon kylpyhuone on huonossa kunnassa ja remontoitu  yli 10 vuotta sitten, mutta todellisuudessa se oli kattavasti remontoitu vesierityksiä myöten vain alle 2 vuotta ennen kuntoarviointia. Esimerkkejä on monia.

Avain Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Maarit Toveri on itse allekirjoituksellaan vahvistanut korkotukilainahakemuksen oikeaksi ja totuuden mukaiseksi. Helsinkin kaupunki on puoltanut hakemusta maaliskuussa 2016 jonka jälkeen se on lähtenyt jatkokäsitelyyn.

Puoltavien, valvovien ja hyväksyvien viranomaisten suurin ongelma on siinä, että he luottavat sokeasti yrityksen antamiin tietoihin hakemuksissaan. Tämä avaa yleisellä tasolla mahdollisuuden viranomaisten harhauttamiseen ja yrityksen omien etujen maksimoimiseen veronmaksajien kustannuksella.

Avaimen osalta toimintatapa on erityisen huolestuttava jos Avaimelle ei riitä pelkästään asukkaiden kaltoinkohtelu, mutta he myös vähät välittävät viranomaistoiminnalle annettujen tietojen laadusta.

Kehoitamme vakavasti Helsinkin kaupungin vastaavia viranomaisia kuten myös ARA:aa keskittymään Avain Asumisoikeus Oy:n toiminnan valvomiseen ja toiminnan oikeudellisuuden vakauttamiseen yleisesti hyväksytylle ja lainmukaiselle tasolle.

Lue:
Avain Asumisoikeus Oy - Korkotukilainaa virheellisillä tiedoilla

Olemme julkaisseet 2015 yleishyödyllisen HASO:n ja voittoa asukkaiden selkänahasta repivän Avain Asumisoikeus Oy:n asuntojen vastikevertailun. Erot ovat tuhansia euroja vuositasolla. Eikä viime vuodet ole tilannetta ainakaan korjanneet, Avaimen vastikkeiden nousun jatkuttua vuosi toisensa jälkeen.

Lue:
Avain Asumisoikeus Oy - Asumisen kurjuutta, osa 4 - Lukijan artikkeli
Avain Asumisoikeus Oy - Asumisen kurjuutta, osa 3 - Hiekkalaiturintie 9 - Q&A
Avain Asumisoikeus Oy - Asumisen kurjuutta, osa 2 - Hiekkalaiturintie 9
Avain Asumisoikeus Oy - Asumisen kurjuutta, osa 1


Lue
Kaikki artikkelit Avaimen väärinkäytöksistä

oikeusjakohtuus.blogspot.com

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ARA voisi puuttua seuraavaa laittomuuteen ja huijaukseen jota Avain harrastaa Hiekkalaiturintie 9:ssä

Asuntoja "peruskorjataan", ei kuitenkaan kerrota mikä peruskorjauksen taso on. Sen sijaan asukkaille jaetaan lista parannustöistä joita asukas voi itse maksaa. Tarjotaan parempaa liettä ja parampaa jääkaappipakastinta, liukuovia, ovikalusteita jne. Kaikilla on hintalappu jonka asukas joutuu maksamaan.

Avain siis repii kaikki ennestään korjatut asunnot auki ja purkaa asukkaiden lainmukaisesti omalla kustannuksella tekemät remontoinnit ja sen lisäksi laskuttaa asukkaita paranuksista. Avain ei myöskään aio hyvittää asukkaan itse maksamia parannustöitä kuten Asumisoikeuslaki yksiselitteisesti edellyttää. Asumisoikeuslain mukaan jos asukas parantaa asunnon tasoa hänelle kuuluu hyvittää poismuutettaessa parannustöistä aiheunut hinta.

Tässäkin Avain haluaa kusta asukkaita silmiin?Anonyymi kirjoitti...

Laki asumisoikeudesta
11§
Asumisoikeuden haltijalla on oikeus tehdä huoneistossa kunnossapito- ja muutostöitä niin kuin tässä pykälässä säädetään. Merkitykseltään olennaisesta kunnossapito- ja muutostyöstä asumisoikeuden haltijan on ennalta ilmoitettava talon omistajalle.

--> Avain yritti kieltää aikoinaan asuntojen pintaremoinninkin asukkailta. Lain mukaan pintaremontointi, kuten maalaus tai tapetointi on kuitenkin täysin sallittua ilman lupaakin.

12§
Asumisoikeuden haltijan oikeus korvaukseen kunnossapitotöistä

Jos asukas parantaa tasoa ja tason nosto tehdään omistajan luvalla, asukkaalla on oikeus korvauksiin muutostöistä.

--> Jos asukas ostaa omistajan tarjoamana paremman tason kuin omistajan tarjoama alkuperäinen taso, hänelle kuuluu lain mukaan korvata tason parannus.

Anonyymi kirjoitti...

Olen muuttamassa pois Avaimen asunnosta. Pitääkö minun päästää seuraava asukas katsomaan huoneistoa?

Anonyymi kirjoitti...

> Olen muuttamassa pois Avaimen asunnosta. Pitääkö minun päästää seuraava asukas katsomaan huoneistoa?

Ei tarvitse jos et halua. Laki sanoo:

Kun talon omistajalle on tehty 23 §:n 2 momentissa tarkoitettu ilmoitus asumisoikeudesta luopumisesta, talon omistajalla on oikeus näyttää huoneistoa talon omistajalle ja asumisoikeuden haltijalle sopivana aikana.

Talon omistajalla on oikeus, mutta se edellyttää sekä omistajan JA haltijalle sopivaa aikaa.
--> pidä huoli että mikään aika ei sovi sinulle

Anonyymi kirjoitti...

Avain kun aloittelee näitä remontteja niin antavat kyllä yli puolivuotta ennen tiedon että tällainen on tulossa mutta eivät pysty kertomaan tarkkaa aikaa milloin asunto pitää olla tyhjä ja milloin sen saa takaisin. Köytännössä tarkat päivät pitää ilmoittaa vähintään 3-4 kuukautta ennen, mutta pahimmissa tapauksissa lappu käskystä häipyä asunnosta on tullut paria viikkoa ennen. Yllättäen Avain katsoo myös oikeudeksi varastaa asukkaiden autopaikat remonttimiesten käyttöön. Itse tarvitsen paikan autolle vaikka asunnosta olisinkin poissa.

ARA ei uskalla kommentoida. Nähtävästi yhteydet Avaimen johtoo on enemmän kuin viralliset. Olen tehnyt kahdesta ARAn asumisoikeusasunto asiaa hoitavasta naisesta kantelun oikeuskanslerille.

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on onneksi turvalukko ovessa ja avainta ei ole huollolla eikä Avaimella. Katson ihan piruuttain kuinka pitkälle Avain menee toimissaan yrittäessään päästä asuntoon? Tervetuloa yrittämään :)

Anonyymi kirjoitti...

Minä en ole lähdössä asunnostani mihinkään. Olen jo hoitanut asian tutun asianajan kanssa siten että mikäli Avain estää pääsyni asuntoon kutsun poliisit paikalle, peruste asumisoikeuslaki 12 LUKU 57§:

Asumisoikeuden haltijalla on oikeus saada virka-apua poliisilta, jos talon omistaja ilmeisen oikeudettomasti estää asumisoikeuden haltijaa käyttämästä hänelle asumisoikeussopimuksen tai tämän lain mukaan kuuluvaa oikeutta.

Minä en ole suostunut lähtemään asunnostani kesken voimassaolevan asumisoikeussopimuksen. Sopimuksessani ei tällaista oikeutta Avaimelle anneta eikä myöskään asumisoikeuslaissa.

Varaan myös itselleni oikeuden tarvittaessa puolustautua vaikka voimakeinoin mikäli minut yritetään häätää asunnosta ilman voimassa olevaa oikeuden päätöstä.

Anonyymi kirjoitti...

Nämä jutut Avaimesta on järkyttäviä. Ei uskoisi että toimitaan Suomessa jonka pitäisi olla sivistysvaltio.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi saattaa olla sivistysvaltio mutta Avaimen toimissa on sivistys kaukana. Saas nähdä kauanko Perttu Liukku jaksaa katella Maarit Toveria Avain Asumisoikeus Oy:n johdossa.

Anonyymi kirjoitti...

On suorastaan loistavaa että on blogisteja jotka kertovat asiat kuten ne ovat. Voin sanoa että Hiekkalaiturintiellä Avaimella on kummasti muuttunut äänikellossa alkuperäiseen asenteeseen nähden. Kyllä yleinen käsitys on että Maarit Toverin johtama asumisoikeusyhtiö Avain on täysin karannut todellisuudesta. Mitä asukkaiden pitää tehdä jotta johto saadaan vaihdettua? Onko julkinen kapina asukkaiden keskuudessa ainoa vaihtoehto? Se julkisuus olisi varmasti liikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Huh huh. Onneksi varoitin Helsinkiin muuttaneita sukulaisia Avaimen kämpistä. Ottivat asunnon mieelummin Asolta.

Jurgen Stefan Financial Service kirjoitti...

Tarvitsetko kiireellistä lainaa maksaaksesi velkojasi tai osakelainaa parantaaksesi liiketoimintaasi? Ovatko pankit ja muut rahoituslaitokset hylänneet sinut? Tarvitsetko lainojen yhdistämistä tai asuntolainaa? Älä etsi enää, sillä olemme täällä jättääksemme kaikki taloudelliset ongelmasi taaksemme. Ota yhteyttä sähköpostitse: jurgenstefanfinancialservice@gmail.com jurgenstefanfinancialservice@outlook.com Tai Whatsapp: +919654763221 +2348071917956 Nämä ovat Jurgen Stefan Financial Service. Tarjoamme lainoja kiinnostuneille kohtuullisella 3% korolla. Vaihe on 5 000,00 eurosta 350 000 000,00 euroon.

Laina kirjoitti...

Hyvä postaus

Seiska tarjous kirjoitti...

Joo nii o

Äänikirjat kirjoitti...

Samaa mieltä

Puhelinliittymät kirjoitti...

Jooooo samaa mieltä kans

Äänikirjapalvelut kirjoitti...

Joooo

Matkapuhelin tarjoukset kirjoitti...

Jooooooooooooooooo