Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

sunnuntaina, toukokuuta 27, 2018

Avain Asumisoikeus Oy luopuu painostuksen edessä lainvastaisista menettelytavoistaan

Olemme kertoneet aikaisemmin Avain Asumisoikeus Oy:n lainvastaisista menettelytavoista ottaa asumisoikeusasunto haltuun ja ajaa asukas ulos asunnostaan kesken voimassaolevan asumisoikeussopimuksen peruskorjaus remontoinnin takia. Asumisoikeuslaki ei tätä mahdollista eikä tällaisesta menettelystä ole sovittu myöskään asumisoikeussopimuksessa. Kotirauhan suoja on perustuslaillinen oikeus josta poikkeaminen edellyttää, että siitä nimenomaisesti on sovittu tai oikeus on laissa määritelty. Asunnon remontointi siten että asukas joutuu lähtemään asunnosta asumisoikeussopimuksen voimassaollessa pitää perustua vapaaehtoisuuteen!


18.04.2018 Avain Asumisoikeus Oy on vastineessaan ARA:lle ilmoittanut että asukkaan ei ole pakko muuttaa asunnosta pois mikäli ei niin halua. Asunnon peruskorjaus voidaan suorittaa myös asunnon haltijan vaihtuessa.
Viittaus: ARA dnro 23670/635/18.


Avain on vastineessaan antanut ymmärtää, että tämä vaihtoehto on ollut aina olemassa. Blogin saamien kirjallisten todisteiden perusteella tämä ei ole ollut käytäntö. Asukkaille on selvästi kerrottu että asunnon remontointi ja asunnosta pois muuttaminen eivät ole vapaaehtoisia toimia. Asukkaille jaetussa materiaalissa on selkeästi todettu että asukas on korvausvelvollinen mikäli estää remontin. Samaa viestiä on toistettu myös asukkaiden infotilaisuuksissa.

ARA ei katso aihetta jatkotoimenpiteisiin Avain Asumisoikeus Oy:tä kohtaan, koska Avaimen antaman selvityksen mukaan asunnosta muuttaminen on ollut vapaaehtoista. Näin tilanne ei kuitenkaan ole ollut todellisuudessa ja Avaimen antama selvitys itsessään on valheellinen. ARA:n korruptoituneisuus Avain yhteyksissä paistaa ikävästi läpi. Viranomainen uskoo yrityksen selvitystä, vaikka todistettavasti käytäntö on ollut jo vuosia aivan toinen. Blogin saamien tietojen perusteella ARA:sta on tehty asian suhteen kantelu oikeuskanslerille ja tutkinta jatkuu.


Useita asukkaita, mm. isoja perheitä jotka ovat muuttanut kokonaan pois asunnosta Avaimen painostuksen takia ovat palkanneet asianajajan valmistelemaan haastetta Avain Asumisoikeus Oy:tä vastaan. He tulevat vaatimaan korvauksia aiheutuneista kuluista, koska nyt annetun selvityksen perusteella muuttaminen ei olisi ollut pakollista alunperinkään ja Avain on johtanut heitä harhaan tietoisesti ja tahallisesti aiheuttaen vakavia taloudellisia menetyksiä.


Ainoa positiivinen asia on nyt selkeä viesti ja vahvistus valvovan viranomaisen kautta että Avain Asumisoikeus Oy noudattaa jatkossa lakia ja sopimusvelvoitteitaan ja Avain Asumisoikeus Oy:n asunnosta ei ole pakko muuttaa peruskorjausremontoinnin takia ellei itse niin halua. On kokonaan eriasia kuka haluaa asua Avaimen asunnoissa joissa asukkaalla ei näytä olevan mitään oikeuksia. Avaimen mielivallan alla ei ole hyvä olla, koti on jossain muualla.


oikeusjakohtuus.blogspot.com


Lue:
Asumisoikeus vakavien ongelmien edessä
Avain Asumisoikeus Oy - Asumisen kurjuutta, osa 1
Avain Asumisoikeus Oy - Asumisen kurjuutta. osa 2 - Hiekkalaiturintie 9
Avain Asumisoikeus Oy - Asumisen kurjuutta, osa 3 - Hiekkalaiturintie 9 - Q&A
Avain Asumisoikeus Oy - Asumisen kurjuutta, osa 4 - Lukijan artikkeli


Lue:
Kaikki Avain artikkelit

26 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ikävää että tämä selvisi nöin myöhään. ARAn toiminta on puhdasta pelleilyä. Itse muutim isosta perheasunnosta kokonaan pois koska edestakainen 6 hengen tavaroiden siirto yli 110m2 asunnosta oli sulaa pelleilylä. Parempi muuttaa sitten kokonaan. Voin vakuuttaa että Avain tulee saamaan haasteen tästä. Kulut tullaan vaatimaan korkoineen ja lisäksi oikeudenkäyntikulut tulevan Avaimen maksettavaksi.

En tiedä minkälainen idiootti johtaa Avainta mutta he ovat täysin pelanneet itsensä nurkkaan. Ensin he kertovat että asunnosta on pakko muuttaa ja kertovat tämän kirjallisesti. Sitten he valehtelevat ARAlle että ei se koskaan ole ollut pakollista. Heh ... kyllä tyhmyydelle pitäisi joku raja olla.

Anonyymi kirjoitti...

Asukkaiden infotilaisuudessa sanoi Avaimen edustaja että heillä on laillinen oikeus remontointiin. Jos asukas estää sen siitä seuraa korvausvelvollisuus. Pakko on siis muuttaa. Noh. En rupe 5 hengen tavaroita kuskailee edestakasin joten muutin pakon edessä kokonaan pois. Tästä tuli noin 2500 euron kustannukset.

Nyt Avain siis väittää viranomaisille että ei olisi koskaan ollut edes pakko muuttaa. Noh, lasku lähtee Maarit Toverille 2 viikon maksuajalla. Jos ei rahat ole tilillä niin nähdään rosiksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Asukkaat vois vähän opetella perustietoja juridiikasta ja erityisesti omista oikeuksistaan. Varmasti tajuaisi hyvin nopeasti ettei Avaimen menettely ole lain tai sopimusten mukaisia. Peruskorjauksen asunnossa voi tehdä asukkaan suostumuksella tai kun asukas vaihtuu.

Anonyymi kirjoitti...

Huomatkaa myös että remontoinnista vaikka asukas suostuisikin siihen EI SAA tulla ylimääräisiä kuluja asukkaalle. Vastike on ainoa sopimusoikeudellinen velvoite asuntoon liittyvistä kustannuksista. Muutto ym kustannukset jää Avaimen maksettavaksi täysimääräisenä.

Anonyymi kirjoitti...

Huomatkaa myös että remontoinnista vaikka asukas suostuisikin siihen EI SAA tulla ylimääräisiä kuluja asukkaalle. Vastike on ainoa sopimusoikeudellinen velvoite asuntoon liittyvistä kustannuksista. Muutto ym kustannukset jää Avaimen maksettavaksi täysimääräisenä.

Näinhän se on. Itse muutin perheeni kanssa pois 100m päähän Asokotien asuntoon. Saman kokoinen yli 100m2 asunto ja vastike vajaa 500e/k siis 6000e/v halvempi kuin Avaimella. Meillähän Avaimen vastike nousi 2008-2017 yhteensä 67%.

Avain tarjosi remontin väistöasuntoon muuttoapua. 2 miestä pakettiauto ja 8 tuntia. Eihän tuo olisi riittänyt mihinkään. Kun muutimme pois meillä oli Niemeltä 4 miestä, iso kuorma-auto, kaikki pakattu valmiiksi ja suojattu. Kesti 12 tuntia.

Avaimessa johtamisen taso on todella heikko. Toinen vaihtoehto on että siellä pyörii täysin kykenemättömiä työntekijöitä jotka eivät ymmärrä realimaailman menosta mitään. On hiven eriasia siirtää 5-6 hengen talous 100m2 kämpästä kuin yksin elävän 1-2 huoneen koppero.

Yleisellä tasolla kun katsoo tämän blogistin kirjoituksia Avaimesta niin täytyy ihmetellä minkä tasoista johtajuutta kyseisessä puulaakissa on? Monessa muussa paikassa toimari olisi lähtenyt jo vähemmälläkin

Anonyymi kirjoitti...

Käsittääkseni toimari oli kokkareiden listalla ehdokkaana. Eli sikäli toi osaamisen taso ei ole yllätys kun tuntee tausta.

Anonyymi kirjoitti...

"ARA ei katso aihetta jatkotoimenpiteisiin Avain Asumisoikeus Oy:tä kohtaan, koska Avaimen antaman selvityksen mukaan asunnosta muuttaminen on ollut vapaaehtoista. Näin tilanne ei kuitenkaan ole ollut todellisuudessa ja Avaimen antama selvitys itsessään on valheellinen."

Suomalainen kommunismi on jo ajat sitten viety niin pitkälle, että viranomainen tulee hyvin harvoin tekemään yhtäkään päätöstä yksilön eduksi - edes selvissä väärinkäytöstapauksissa kuten tässä.

Jokaisen joka on ajettu laittomasti kodistaan pitäisi nyt ottaa yhteyttä asianajajaan ja vaatia korvauksia tarvittaessa oikeuden kautta, koska jos jokainen vain hyväksyy nämä väärinkäytökset touhuilu tulee jatkumaan entisellään.

Anonyymi kirjoitti...

ARAn toiminnassa on aina ollut paljon korruption merkkejä. Kiinnostaisi todella tietää mikä yhteys on ARA viranomaishenkilöiden ja Avaimen johtajien välillä. Mikään muu ei selitä ARAn kyvyttömyyttä puuttua yrityksen toimintaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ihmisten täytyy jossain asua. Viimeinen vaihtoehto on Avain. Tilanne voi muuttua jos nykyinen johto tajuaa erota, erityisesti toimari Toveri. Luottamus voi palautua vain johtoa uusimalla. Nykyisen johdon epäpätevyys kulminoituu juuri näihin ongelmiin joita tämäkin blogi on raportoinut.

Anonyymi kirjoitti...

Muutin Avaimen 2h+k 54m2 kaksiosta (890e/kk) 70m päässä olevaan Asokotien kaksioon 56m2 (625e/kk). Miksiköhän?

Anonyymi kirjoitti...

87 vuotias äitini sai tällaisen muuttoilmoituksen viimevuonna. Terveys meni järkytyksestä kun hän suri kodistaan muuttamista. Yritin sanoa ettei tarvitse muuttaa. Hänelle annetuissa papereissa luki toisin. Asukastilaisuuteen hän ei jaksanut mennä. Itki useasti puhelimessa. Raivostuttaa vieläkin. Hän menehtyi ennen pakkomuuttua. Toivottavasti Avaimen johto on tyytyväinen aiheuttaessaan äitini kuoleman.

Anonyymi kirjoitti...

Nykyaikaisessa maailmassa yhdenkään yrityksen ei pitäisi käyttäytyä näin omia asiakkaitaan, tässä tapauksessa asukkaita kohtaan. Rapakon takana tämän kaltainen toiminta johtaisi helposti 6-7 numeroisiin korvausvaateisiin ja todennäköisesti korvaukset myös tuomittaisiin. Suomessa valvova viranomainen ei tee mitään asialle, ei kiinnosta ja korvauksia pitäisi hakea jokaisen asukkaan omalla kustannuksella.

Nyt olisi oiva paikka joukkokanteen nostamiselle Maarit Toverin Avain Asumisoikeus Oy:tä vastaan. Vaikka ulospotkitut asukkaat eivät saisikaan mitään ruhtinaallisia korvauksia menettelytavat olisi hyvä käydä läpi oikeusasteissa. Nythän kun pahin kohu sosiaalisessa mediassa laantuu Avain palaa takaisin aikaisemmella linjalleen. Palaa varmasti niin kauan kuin yritys on epäpätevän johdon temmellyskenttänä.

Anonyymi kirjoitti...

Meinasin hakea Avaimen kämppää kun niillä on jostain syystä yli 150 kohdetta tyhjillään ja vapaana ... mutta en sittenkään. Mieluummin maksan vaikka enemmän tai menen vuokralle kunhan omistajan suunnalta osataan noudattaa edes alkeellisimpia kotirauhan säännöksiä

Anonyymi kirjoitti...

"Nyt olisi oiva paikka joukkokanteen nostamiselle Maarit Toverin Avain Asumisoikeus Oy:tä vastaan"

Ennemminkin pitäisi nostaa ryhmäkanne, mutta Suomessa sen voi nostaa vain viranomainen, joka on suomalaisessa kommunismissa jossa yksilö uhrataan pääsääntöisesti aina kaikenlaisten "yhteisöjen" eduksi lähinnä utopiaa.

Anonyymi kirjoitti...

Itse muutin pois Avaimelta jo vuosia sitten. Otin asunnon YHSuomen aikaan. Sen jälkeen kun asunnot siirtyi Perttu Liukulle vastikkeet nousi ajoittain 10% vuosivauhtia. Vuoden 2008 ja 2015 välillä 61%. Liukku kelasi edullisten YHSuomi asuntojen vastikkeet pilviin. Viranomaiset ei luonnollisesti tehneet mitään. Koskaan en palaa Avaimen asiakkaaksi. Sikäli ei ole yllätys Avaimen toimet ihmisten ulosajamiseksi asunnoista.

Vihreä ruusu kirjoitti...

Mutta mitähän ARA olisi sitten voinut tehdä? Ketäänhän ei laitettu pakolla muuttamaan tai korvausvastuuseen.

PS: En ole tässä nyt kummankaan osapuolen puolella, teen vain yleisiä havaintoja.

Anonyymi kirjoitti...

ARAn tehtävä ei ole auttaa yksittäisiä asukkaita riidoissa. Avaimen toiminnassa on kuitenkin kyse yleisestä linjasta jonka toimenpiteet kohdstuu kaikkiin asukkaisiin. Tältä osin Avaimen menettelyyn puuttuminen on ARAn toimivallan sisällä.

ARAlle on valitettu Avaimen toimista jo aikaisemminkin. Eivät ole asialle tehneet mitään. Nyt kun tieto on tullut julkiseksi ja asiassa näytetään painostetun ARAa on ARA viimein vaatinut uutisen mukaan selvityksen Avaimelta. Nyt Avaimella ei tietenkään ollut mahdollisuutta enää kertoa rikkovansa lakia vaan ilmoittivat että asunnosta ei ole pakko muuttaa. Tämä tieto Avaimen taipumisesta noudattamaan lakia on nyt julkinen.

ARAlla on valtuudet puuttua asumisoikeudyhtiöiden toimiin monilla tavoin. ARAn pitäisi käyttää tätä toimivaltaa mutta jostain syystä Avain on ARAn suojeluksessa ja viranomainen ei tee mitään väärinkäytöksien edessä.

Jos tieto siitä että ARAsta on tehty kantelu oikeuskanslerille pitää paikkansa ollaan menossa oikeaan suuntaan. Vaikka en usko että ARAn korruptoituneisuudelle Avaimen suhteen koskaan paljastuu todellista syytö.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Onko tämä päätös ARA dnro 23670/635/18 luettavissa jossain kokonaan? Onko siinä kyse yksityishenkilön valituksesta?

nimim. samassa tilanteessa oleva

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on edelleen pakko muuttaa vaikka remontti ei olisi välttämätön esim. kylpyhuoneiden osalta. ARA:n mukaan he eivät valvo peruskorjauksia eivätkä ole velvollisia ottamaan kantaa Avaimen toimintaan.

Claudia Klein kirjoitti...

Hei ja tervetuloa Spotcap Global Loan Services -palveluun. Nimeni on Claudia Klein, olen lainanantaja ja myös laina-konsultti.

Tarvitsetko kovasti rahoitusta? tarvitsetko lainaa erilaisiin tarkoituksiin? Jos vastaus on kyllä, suosittelen ottamaan yhteyttä yritykseesi kautta | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsApp: +4915758108767 | ja sinulla on laina tililläsi 24 tunnin sisällä, koska tarjoamme erinomaisia ​​lainapalveluita ympäri maailmaa.

Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainapalveluita (henkilökohtainen laina, yrityslaina ja monia muita), tarjoamme sekä pitkä- että lyhytaikaisia ​​lainoja ja voit myös lainata jopa 15 miljoonaa euroa. Yritykseni auttaa sinua saavuttamaan monenlaisia ​​tavoitteita monilla lainatuotteilla.

Tiedämme, että laillisen lainan saaminen on aina ollut valtava ongelma Henkilöille, joilla on taloudellisia ongelmia ja jotka tarvitsevat siihen ratkaisun, monien ihmisten on vaikea saada pääomalainaa paikallisista pankeistaan ​​tai muista rahoituslaitoksista korkean koron vuoksi. korko, riittämätön vakuus, velan ja tulon suhde, matala luottotulos tai muut syyt.

Ei enää odotusaikoja tai stressaavia pankkikäyntejä. Palvelumme on käytettävissä ympäri vuorokauden - voit saada lainaa ja suorittaa transaktiosi missä ja milloin tarvitset.

Tarjoamme 24 tunnin maailmanluokan lainapalveluita. Kysymyksiä / kysymyksiä? - Lähetä sähköpostia osoitteeseen | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 | & Vastaa hetkessä.

Perheesi, ystävien ja työtovereiden ei tarvitse tietää, että sinulla on vähän rahaa, kirjoita meille vain ja saat lainan.

Taloudellinen vapaus on sinun käsissäsi!

Puhelinliittymät kirjoitti...

Hyvä artikkeli

Äänikirjat kirjoitti...

Mielenkiintoista tekstiä.

Puhelinliittymä tarjous kirjoitti...

Koska saadaan uusia artikkeleita?

Vertaa hintaa kirjoitti...

Hyvä kirjoitus aiheesta. Paljon kerännyt kommentteja :)

Tilaa lehdet netistä kirjoitti...

Olipas hyvä julkaisu

Lainaa kirjoitti...

Kiinnostava julkaisu.