Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

sunnuntaina, helmikuuta 04, 2018

Q&A - Häriköintiä

"Osaisitko neuvoa mitä tehdä? Pienellä paikkakunnalla taloyhtiössämme asuu neljähenkinen perhe jonka täysi-ikäinen poika ahdistelee alaikäistä tytärtämme sanallisesti. Heittelee törkeitä seksuaalissävytteisiä kommentteja tyttäremme ulkonäöstä, vaatteista ja tekee suoria seksihdotuksia. Pojan vanhemmat vetoavat siihen että poika on kuulema sairas henkisesti, mutta ei saa mistään mitään apua. Poliisi taas kysyy aina onko jotain konkreettista tapahtunut, heille ei riitä suullinen häirintä. Rikosilmoitus on tehty, poliisi soitti perheelle, ei vaikutusta. Rikosilmoitus ei johtanut mihinkään. Poliisilla on parempaakin tekemistä. Pojan puhutelu ei auta mitään ja vanhemmat eivät ota vastuuta. Häirintä kuitenkin jatkuu, on jatkunut jo toista vuotta. Viimeisin poliisin kommentti oli että meidän pitäisi ehkä muuttaa pois. Mitä tässä oikein voi tehdä?"

Näyttää siltä että kaikki lailliset toimenpiteet asian ratkaisemiseksi on tehty. Siinä vaiheessa kun viranomaiset eivät tee enää asialle mitään olette pisteessä jossa ainoa ratkaisu löytyy teidän omista menettelytavoista.

Ei ole pitkä aika taaksepäin kun poliisi on julkisesti kommentoinut, että iso osa "pienemmistä" rikoksista jää tutkimatta, koska ei ole resursseja. Resursseja on  käytettävä isompien ja yhteiskunnallisesti merkittävämpien rikosten ratkaisuun. Se mikä poliisin ja viranomaisten mielestä on "pienempi" ja "merkityksettömämpi" rikos voi  uhrin kannalta olla merkittävä koko loppuelämään vaikuttava tapahtuma.

Ei ole yllättävää että poliisi kehottaa uhria muuttamaan pois. Tämä on tuttua jo koulukiusaamistapauksissa. Tämä osoittaa tyypillisen suomalaiseen yhteiskunnalliseen oikeusjärjestykseen pesiytyneen paiseen jossa rikokseen syyllistynyttä hyysätään jonkin hänen taustallaan olevan tapahtuman takia. Rikollista pitäisi siis ymmärtää sen takia, että hänellä on ollut vaikea lapsuus, hän on kokenut vakavia traumoja tai hän on sairas. Tällä asenteella uhrin pitäisikin suomalaisessa yhteiskunnassa vain kiltisti tyytyä omaan kohtaloonsa ja kärsiä, koska rikollisen taustassa on elementtejä jotka selittävät hänen käytöstään. Näitä elementtejä pitäisi siis ymmärtää.

Jokainen täysijärkinen tajuaa, että riippumatta taustoista, rikos on aina rikos eikä sen merkittävyyttä voi vähentää rikollisesta johtuvilla vaikutteilla. Sen takia onkin kornia että rikoksen voi lopettaa myös toisella rikoksella.

Väkivallan käyttö on erinomainen ratkaisukeino siinä vaiheessa kun kaikki muut järjelliset keinot on käytetty. Uhrin ei pidä tyytyä asemaansa vain sen takia että kukaan muu ei tee mitään. Koettu väkivalta ja sen uhka tehoaa 98% henkilöistä riippumatta siitä onko kohde rikollinen vai ei. Kun mikään muu ei muuta ihmisen toimintamallia, väkivalta muuttaa varmuudella.

Kun oikeutta ei saa muuten, se on itse otettava omiin käsiin. Uskomme vahvasti että tapauksessanne naapurin poikaan kohdistettu riittävä ja tehokas väkivalta saa hänet lopettamaan ahdistelun. Ratkaisun toteuttaminen kannattaa suunnitella huolella.


oikeusjakohtuus.blogspot.com

Lue myös:
Väkivallalla eroon koulukiusaamisesta


26 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näinhän se just on. Olen nähnyt läheltä kun narsisti piinaa naapuriaan. Poliisi ei saanut loppuu. Oikeudesta tuli sakkotuomio kotirauhan rikkomisesta. Ei loppunut. Kaverin kanssa sitten hoidettiin. Meni viesti perille narsistillekin.

Anonyymi kirjoitti...

Sairasta. Väkivaltaa ei ole oikeus koskaan käyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Hoitoon kannattaa hakeutua ja äkkiä ...

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Väkivaltaa ei ole oikeus koskaan käyttää.

Suosittelisin muuttamaan lausuntoa hieman, sillä sitä on tässä maassa oikeus käyttää moninkin tavoin täysin laillisesti.

Vai miten kuvittelit hoitaa tilanteen, jossa toinen käy kimppuun? Puhumalla lämpöisiä, heittämällä pari vitsiä, kutsumalla raamattupiiriin?

Imulippo kirjoitti...

Väkivalta lopettaa vittuilun.

Anonyymi kirjoitti...

Naapuri naarmutti autoa avaimilla. Oikein parin metrin juova kylkeen. Kehui vielä kännipäissään. Korjautin ja kuukausi myöhemmin taas uudelleen. Kännissä. Viikko sitä tapasin sattumalta roskiskatoksella. Hakkasin ihan pillun päreiksi ja kunnon potkut päälle. Loppu naarmuttelu ja kiersi kaukaa. Ei siihen poliisia tarvi. Niistä ei ole mitään vitun hyöytyä.

Anonyymi kirjoitti...

"Tällä asenteella uhrin pitäisikin suomalaisessa yhteiskunnassa vain kiltisti tyytyä omaan kohtaloonsa ja kärsiä, koska rikollisen taustassa on elementtejä jotka selittävät hänen käytöstään. Näitä elementtejä pitäisi siis ymmärtää."

Hullu banaanivaltiohan tämä on. Käytännössä ainut tapa hoitaa oikeastaan mikä tahansa ongelma on kuitata tappiot, pakata kamppeet ja muuttaa muualle, eli homma toimii tasan tarkaan niin kauan kuin kaikki menee kuin elokuvissa, mutta heti kun kohtaat ensimmäisen ongelman menetät jokaisen sentin minkä olet investoinut omia rahojasi asiaan liittyen.

Juuri tämän takia Suomi on Euroopan paskimpia (ellei paskin) valtio asua ja elää, ja vain totaalinen idiootti jää tänne mielipuoliseen hölmölään pilaamaan elämänsä jos on mahdollisuus lähteä muualle.

Oikeuslaitos ja viranomaiset? Älkää naurattako. Jos viet minkä tahansa asian oikeuteen asiaa jauhetaan vuosikausia, ja vaikka voittaisit jutun korvaukset ovat jo alunperinkin mitättömiä oikeudenkäyntikuluihin nähden, jotka saatat lisäksi joutua maksamaan itse, eikä häiriköllä tai hyökkääjällä ole yleesä tuloja, joten oikeudenkäynti oli alunperinkin tyhjänpäiväistä ajan ja rahan haaskausta.

Viranomaiset tekevät päätöksiä yleensä vain haitaksesi, joten suuressa osassa taapuksissa viranmaisten kanssa asioinnista on vain haittaa.

Väkivalta taas toimii vain siinä tapauksessa jos et omista etkä hanki mitään, etkä aio koskaan omistaa tai hankkia mitään, jolloin voit huoletta käydä hakkaamassa hyökkääjän ja korjata ongelman itse.

Markus kirjoitti...

Voin allekirjoittaa tämän neuvon.

Olin itse vuosia sitten koulukiusattuna. Vuosia. Kaikki normaalit rauhanomaiset keinot kokeiltiin. Kuraattoria sitä ja opinto-ohjaajaa psykologia ties mitä. Kaiken maailman puhutteluita rehtorin kansliassa. Loppujenlopuksi tilanne alkoi olla kuin minä olisin syyllinen siihen kiusaamiseen. "Hei kyllä sussakin on vikaa". "Sun nyt pitää vain kestää eikä olla tuollanen"... Eli siis kiusaajina ei ollut vain ne varsinaiset kiusaajat, vaan myös nämä auktoriteetit minkä pitäisi mukamas auttaa jotain ja pitää kouluympäristön turvallisena... Kaiken maailman rehtoria sun muuta turhaketta.

Sitten tapahtui jotain. Varsinainen pääkiusaaja sattui tulemaan vastaan ihan keskustassa muina miehinä käveli. Olin kuin pantteri. Hakkasin sen niin verille kuin vain koskaan voi hakata, on ihme, että se jäi henkiin. Hakkasin sen päätä viereiseen tiiliseen seinään oikein urakalla. Siis oikeasti se sai sellasen löylytyksen, että muistaa lopun elämänsä. Siinä vaiheessa kun ohikulkijat puuttuivat tilanteeseen, olin sullomassa sitä katuviemäriin pää edellä sellanen reikänen kansi siis minkä tempasin pois. Itse sitten päädyin poliisivankilaan, eli siis putkan lattialle joksikin aikaa. Kun tuli kuulustelut, sanoin poliisille että haistakaa tekin pitkä vittu. Seuraavan kerran kun joku minua kiusaa, siitä tulee ruumis ja saatte hakea sen säkissä. Ihan sama mitä mulle teette, ei kiinnosta. Joku päivä kuitenkin pääsen vapaaksi. Muuta sanottavaa mulla ei ole.

Kiusaaminen loppui siihen... Eikä sen jälkeen kukaan ole enää mua kiusannut...

Näin jälkeenpäin ajatellen, en oikeastaan ole vihainen noille varsinaisille kiusaajille. Ne sentään rehellisesti vain kiusasi syystä jos mistäkin. Mutta ne kaikki rehtorit, ohjaajat, lässyttäjä-tätit ... Ne joiden piti auttaa. Toivottavasti palavat helvetissä koko remmi! Täysin turhia ja tyhjänpäiväsiä. Ihan niin kuin ne poliisitkin joiden pitäisi auttaa uhreja ja ottaa rikollisia kiinni...

Että Suomen olosuhteissa. Tämä on se ainoa toimiva tapa. Suomessa kun kuvio ihan oikeasti menee väärinpäin. Uhri on paskaa ja rikollinen on kuningas. Ehkä kannattaa ainakin hetkeksi siis olla rikollinen, jottei tarvitse olla uhri.

Markus kirjoitti...

Jatkoa...

Tuomioksi tuli muutama sata euroa sakkoa ja saman verran vahingonkorvauksia. Olinhan itsekin vielä lapsi. Maksoin joskus moiset pois ulosoton kautta ja sillä hyvä.

Nyt olen päälle kolmekymppinen. Tällä hetkellä sairaseläkkeellä. Niin vakavat jäljet tuo kiusaaminen minuun jätti, että joudun lopun elämäni olemaan "pois pelistä".

Tuo pääkiusaaja on kuollut. Oli huonoilla teillä ilmeisesti pitkään koulujen jälkeenkin. Vankilakierrettä yms. En tiedä mihin mömmöihin sitten kuoli. Ei kuitenkaan sentään minun tekemään höykytykseen.

Loput kiusaajat saavat nyt sitten elättää minua kun maksavat korkeita eläkemaksuja. Se on ihan oikein. Näin minä sen asian näen. Jos yhteiskunta haluaa säästää rahojaan, ehkä kannattaisi ensin muuttaa kulttuuria niin päin, että uhri on se kuningas ja rikollinen on ... rikollinen...

Anonyymi kirjoitti...

Suomi on fasistinen oikeistolaisvaltio jossa kaikenlaiselle kiusaamiselle, kyttäämiselle ja kyykyttämiselle on valtiovallan siunaus, oli kyseessä sitten koulukiusaaminen, ahdistelu tai vaikka työttömien aktiivimalli.

Valittaa voi mutta aina se johda mihinkään. Joten usein ainoat vaihtoehdot ovat käyttää oman käden oikeutta tai muuttaa johonkin oikeasti demokraattiseen oikeusvaltioon kuten esim. Ruotsiin tai Viroon jossa itsekin asun ja teen bisnestä. Ei ole tullut kertaakaan mieleen muutta takaisin paskamaahan nimeltä suomi.

Anonyymi kirjoitti...

kansalaisaloite YKSITYISEN PYSÄKÖINNINVALVONNAN LOPETTAMISEKSI

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3059

Anonyymi kirjoitti...

Itseäni kiusasi sairas naapuri. Hän puhui minusta paskaa. Valitti olemattomasta melusta, vihjaili naapurille, että minä olin naarmuttanut napurin autoa, möin kuulemma ryssäläistä viinaa, tirkistelin naapureita jne. Tuo naapuri oli ihan oikeasti sairas. Avohoidossa. Onneksi lähimmät naapurit, taloyhtiön pj ja isännöitsijä tiesi sairaudesta ja jätti länkytyksen omaan arvoonsa, mutta uudet asukkaat, satunnaiset vieraat ja muut saattoivat uskoa hänen puheitaan. Hän saattui pysättää rappukäytävässä kulkevia ihmisiä ja kertoa heille satujaan. Jouduin ajoittain kyselyiden ja perättömien huhujen kohteeksi.

Valitettavasti tämä paskiainen oli pieni mummonkääpä. Anteeksi vain. Oma ylpeyteni ei anna periksi ruveta vanhoja mummoja mukiloimaan, vaikka kukaan ei saisikaan tietää. Kävi toki sekin mielessä, kun oli verenpaine tapissa. Olin vuokralla. Ahdisti. Muutin pois. Asiaa helpotti se, että sain tarkoituksiini sopivamman (joskin hieman kalliimman) kämpän. Onneksi ei ollut vielä omistusasunto.

Miten tällaisen tapauksen voi hoitaa muulla tavoin ja katsoa itseään vielä peiliin sen jälkeen?

Anonyymi kirjoitti...

Entäpä jos tuo poika sattuu olemaan kaksimetrinen ja 120 kiloinen douppaava painonnostaja sekä potkunyrkkeilijä ja sinä itse olet keski-ikäinen pulskistunut konttorirotta, jolle ei liikunta ole oikein maistunut viimeiseeen vuosikymmeneen?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä hätä keinot keksii

Maria kirjoitti...

Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

Anonyymi kirjoitti...

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/mikko-kieltaytyi-maksamasta-yksityisen-parkkifirman-maksuja-ja-havisi-jutun-oikeudessa-maksettavaa-nyt-lahes-13-000-euroa-aivan-helvetillista/6915238#gs.rccriM0

Miksi Mikolle kävi näin?

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Miksi Mikolle kävi näin?

Lyhyesti, oikeus ei ole pitänyt Mikon selvityksiä luotettavina. Lähtökohtana jo se, ettei ole muka nähnyt/reagoinut perintäyrityksiin.

Artikkelista suoraan lainattuna: Koska parkkifirma pystyi esittämään dokumentit autojen pysäköinnistä niiden omistajan työpaikan läheisyyteen kahta lukuunottamatta, oikeus katsoikin Mikon olevan velvollinen esittämään selvitystä autojen käytöstä.

Oikeus nojasi muun muassa Helsingin hovioikeuden ratkaisuun vuodelta 2017, jossa katsottiin, että yleensä ajoneuvon omistaja tai haltija ainakin tietää kenen käytössä auto on. Todennäköisempää oli, että Mikko olisi parkkeerannut autonsa itse työpaikkansa lähelle, kyse oli oikeudellisin termein "järkevän näyttöenemmyyden" täyttymisestä, jolloin todistustaakka siirtyi Mikolle.


Osaltaan järkevää toimintaa siinä mielessä, että toisella ei ole mitään luotettavaa selvitystä asista antaa. Toisaalta taasen aivan järjetöntä, että henkilön tarvitsee omaa syyttömyyttään todistella, etenkin kun pysäköinninvalvontayhtiö vetoaa sopimusoikeudelliseen asiaan, jossa he ovat näyttövelvollisia eikä auton omistaja/haltija.

Unknown kirjoitti...

Easy "water hack" burns 2 lbs OVERNIGHT

Over 160 000 men and women are utilizing a simple and secret "liquids hack" to drop 2lbs each night as they sleep.

It's very simple and works all the time.

This is how to do it yourself:

1) Get a glass and fill it half glass

2) Now learn this awesome HACK

and you'll become 2lbs lighter in the morning!

Claudia Klein kirjoitti...

Hei ja tervetuloa Spotcap Global Loan Services -palveluun. Nimeni on Claudia Klein, olen lainanantaja ja myös laina-konsultti.

Tarvitsetko kovasti rahoitusta? tarvitsetko lainaa erilaisiin tarkoituksiin? Jos vastaus on kyllä, suosittelen ottamaan yhteyttä yritykseesi kautta | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsApp: +4915758108767 | ja sinulla on laina tililläsi 24 tunnin sisällä, koska tarjoamme erinomaisia ​​lainapalveluita ympäri maailmaa.

Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainapalveluita (henkilökohtainen laina, yrityslaina ja monia muita), tarjoamme sekä pitkä- että lyhytaikaisia ​​lainoja ja voit myös lainata jopa 15 miljoonaa euroa. Yritykseni auttaa sinua saavuttamaan monenlaisia ​​tavoitteita monilla lainatuotteilla.

Tiedämme, että laillisen lainan saaminen on aina ollut valtava ongelma Henkilöille, joilla on taloudellisia ongelmia ja jotka tarvitsevat siihen ratkaisun, monien ihmisten on vaikea saada pääomalainaa paikallisista pankeistaan ​​tai muista rahoituslaitoksista korkean koron vuoksi. korko, riittämätön vakuus, velan ja tulon suhde, matala luottotulos tai muut syyt.

Ei enää odotusaikoja tai stressaavia pankkikäyntejä. Palvelumme on käytettävissä ympäri vuorokauden - voit saada lainaa ja suorittaa transaktiosi missä ja milloin tarvitset.

Tarjoamme 24 tunnin maailmanluokan lainapalveluita. Kysymyksiä / kysymyksiä? - Lähetä sähköpostia osoitteeseen | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 | & Vastaa hetkessä.

Perheesi, ystävien ja työtovereiden ei tarvitse tietää, että sinulla on vähän rahaa, kirjoita meille vain ja saat lainan.

Taloudellinen vapaus on sinun käsissäsi!

Ben Rogers kirjoitti...

Tarvitsetko kiireellistä lainaa? Tarjoamme lainoja kiinnostuneille henkilöille, jotka etsivät lainaa hyvässä uskossa. Tarjoamme laajan valikoiman rahoituspalveluita: kaupallinen suunnittelu, kaupallinen ja kehitysrahoitus, asuntolainat ja asuntolainat, velkajärjestelylainat, yrityslainat, yksityiset lainat, opintolainat, alennettu korkolainat 3 %:lla. Ota yhteyttä vakuudelliseen ja vakuudettomaan lainaasi varten Kiinnostuneiden ehdokkaiden tulee ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse: atlantagroupfinancefirm@gmail.com
Ota yhteyttä WhatsAppin kautta: +447340858827

Ystävällisin terveisin,
Ben Rogers

Liittymät kirjoitti...

En tarvitse

Äänikirja kirjoitti...

Tarvitseko itse?

Puhelinliittymät kirjoitti...

Hyvä kirjoitus

Sähkön kilpailutus kirjoitti...

Hyvä artikkeli

Seiska tarjous kirjoitti...

Hyvä ja mielenkiintoinen postaus

Lainaa-netistä.fi kirjoitti...

Hyvää kamaaa