Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

perjantaina, marraskuuta 24, 2006

ParkPatrol - tämän viikon vitsi

Syntyy kuin sieniä sateella! Näinhän se aikanaan ilmaistiin. ParkCom Oy:n jalanjäljissä kehittelee toimintaansa ParkPatrol joka on Narmer Ky:n pysäköinninvalvontapalvelu. Ensimmäinen vierailu heidän nettisivuillaan kertoi kaiken kyseisestä firmasta. Itseasiassa en ollut heti ihan varma oliko tämä viikon uusin viihdepalsta sarjassa päivän kuumimmat vitsit?

Sivut ovat kuin ala-asteen oppilaan ensimmäinen harjoitustyö internet teknologiasta ja kokonaisuus kertoo kaiken itse yrityksestä. Jokainen voi käydä lukemassa herkkunsa itse. Erityisesti kannattaa käydä yritysesittely sivulla ja lukea mikä oli esimerkki yrityksen toiminta-ajatuksesta.

"Narmer oli Ylä-Egyptin kuningas n. 3100 e.Kr. Hän yhdisti Ylä- ja Ala-Egyptin yhdeksi kokonaiseksi valtakunnaksi ja perusti siten muinaisen Egyptin valtion." (Lainaus, http://www.narmer.fi/)
Katsotaan muutama hämmästyttävä esimerkki ParkPatrol:in sivuilta. Oletetaan ensin, että sopimus yleensä voi syntyä konkludenttisesti, hiljaisesti, ilman tahdonilmaisua, sillä että ajoneuvon kuljettaja ajaa/kävelee pysäköintiehdoista kertovan kyltin ohi. Sopimus syntyy vain ja ainoastaan pysäköintiyhtiön ja ajoneuvon kuljettajan välillä. Riitatilanteessa sopimukseen vetoavan tulee tietää kenen kanssa heillä oli sopimus (valvontayhtiön tulee tietää kuka oli ajoneuvon kuljettaja), sekä esittää näyttö asiasta. Ajoneuvon omistaja/haltija ovat sopimusoikeudellisesti sopimuksen ulkopuolisia tahoja, eikä heillä ole velvollisuuksia sopimuksen suhteen.
"Pysäköintivirheestä johtuvan maksun periminen perustuu ajoneuvon pysäköinneen kuljettaja/omistajan/haltijan ja valvontayhtiön väliseen sopimukseen. Sopimus syntyy, kun ajoneuvo pysäköidään alueelle. Ajoneuvon kuljettajan/omistajan/haltijan on tällä menettelyllään katsottava hyväksyneen opastekylteissä ilmaistut pysäköinnin ehdot." (Lainaus, http://www.narmer.fi/)
Eipä törkeämmin ja kuluttajaa harhaanjohtavammin voi enää väittää. Että sopimus ihan syntyy kuljettajan/omistajan/haltijan kanssa ja kuljettaja/omistaja/haltija on hyväksynyt menettelyllään sopimuksen. Hienoa, autossa tarvitaan kolme erillistä rattia jotta kaikki ovat voineet olleet kuljettajia. Listasta puuttuu enää eno, veli, sisko, äiti, setä, kummi, kaima ja naapurin koira.
Entäpä tämä,
"Mikäli hän nimeää toisen nimetyn henkilön toimineen ajoneuvon kuljettajana, osoitetaan pysäköintivirheestä johtuva maksukehotus tälle henkilölle. (Laki pysäköintivirhemaksusta 8§)" (Lainaus, www.narmer.fi)
Yksityinen pysäköinninvalvonta perustuu sopimusoikeuteen. Laki pysäköintivirhemaksusta koskee kunnallista ja laissa säädettyä pysäköinninvalvontaan. On suorastaa petoksen omaista viitata kuluttajalle lakiin jolla ei ole mitään tekemistä yksityisen pysäköinninvalvonnan kanssa. Olisko tässä viranomaisille työsarkaa? Paikallaan lienee tutkimuspyyntö poliisille.
Entäpä reklamaatio, kun saat alueelta yksityisoikeudellisen maksulapun,
"Väärinkäsitysten välttämiseksi ParkPatrol ei käsittele suullisesti eikä sähköpostin välityksellä annettuja vastalauseita maksukehotuksista. Vain määräajassa tulleet reklamaatiot käsitellään." (Lainaus, www.narmer.fi)
"Reklamaatiot pysäköintivirheen johdosta saadusta maksukehoituksesta kirjallisina osoitteeseen: PARKPATROL, PL 72, 01361 VANTAA" (Lainaus, www.narmer.fi)
"PALVELUNUMERO 0600 - 94477 (3,50€/min + pvm)" (Lainaus, http://www.narmer.fi/)
Uusi yritys taas rahastaa. Tällä kertaa tökerömmin, lapsellisesti ja hyvin läpinäkyvästi. Toivottavasti ParkPatrolin käyttämä paperi on pehmeämpää kuin ParkCom:n, jos tällä kertaa kelpaisi mökille huussiin.
Lue myös: ParkPatrol - hätä kädessä (sisältää kuvat alkuperäisistä artikkelin manitsemista Narmer sivuista, sivujen sisältöä muutettiin hyvin nopeasti tämän artikkelin jälkeen)
Lue myös: ParkCom

55 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miten vitussa Suomessa voidaan toimia näin? Nähtävästi kuka tahansa saa alkaa kiristämään rahaa ...

Anonyymi kirjoitti...

Hitto, tulisivat tänne Hervantaan tai Hämeenlinnaan, niin saisi hupia koko rahalla =)

Anonyymi kirjoitti...

Mikä ihmeen rutisija kierros kaikilla on meneillään?? Jos pysäköidään väärin ja se johtaa pysäköintivirhemaksuun tai näiden yksityisten yritysten maksulappuun, niin heti ollaan naama väärässä vinkumassa. Kun itse olen saanut kaupungilta aikoinaan pysäköintivirhemaksun, niin totesin virheen tapahtuneen. Tämän jälkeen opin katsomaan, minkälaiset liikennemerkit tai rajoitukset koskevat kyseistä pysäköintipaikkaa tai -aluetta. Menkää itseenne. Hävetkää!!! Ilmeisesti tämä on niin uusi asia, ettei sitä voida hyväksyä. Kuinka paljon te rutisette kaupungin pysäköinnintarkastajille tai poliisille saadessanne viimeksi mainitulta sakon esim. ylinopeudesta tai punaisia päin ajamisesta??

Anonyymi kirjoitti...

Lähetin blogin mailiin pari kuvaa ja osoitteen. Katoppa miten on järjestetty. Samaa aluetta valvoo sekä ParkCom että ParkPatrol. Nähtävästi autoilija voi saada kummaltakin huijarifirmalta maksulapun, 2 x 40 eur.

Anonyymi kirjoitti...

Sinulle "rutisijan vastustaja". Älä puhu asiasta mistä et tiedä mitään. Selvitä ensin mistä oikein on kysymys. Vihjeeksi: Kunnallinen pysäköinninvalvonta perustuu lakiin joka ohjaa toimintaa, nämä yksityiset firmat ainoastaan rahastavat toiminnallaan. Niiden tekosilla ei ole mitään tekemistä yhteisen pysäköinnin valvonnan nimeen. Toiseksi, miksi maksaa maksua, jota ei tarvitse maksaa? Kunnallinen pysäköintivirhemaksu on ulosottokelpoinen, nämä huuhaa firmojen maksut eivät, eivätkä ne perustu suomen lakiin kuten annetaan ymmärtää.

Onneksi on vielä ihmisiä jotka eivät kiltisti maksa kaikkea mitä eteen tuodaan. Sääli että sinunlaisia vieläpörrää, juuri sen takia nämäkin huijarifirmat menestyvät.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä nämä suomenruotsalaiset valittaa...pappa betalar...inte vai?

Jos alueella on molempien ParkComin ja ParkPatrolin kyltit, lienee syytä aukaista silmäsi ja todeta ettei siinä ole mitään epäselvää.
Kysymyksessähän on kahden eri yhtiön jaettu tontti!
Mitä ihmeellistä siinä on?

Sama asia jos olet naimisissa ja vaimosi jakaa myös naapurille ;)

Samalla reiällä monta pelaajaa!

Anonyymi kirjoitti...

Juu, tiedän paikan ... Vuosaaren neekerit ei osaa ajaa saati sitten lukea.

Anonyymi kirjoitti...

Voi voi. On tainnut jollain mennä herne nenään saatuaan ilmeisesti tällaisen maksulapun. Niinkuin tuo rutisijan vastustaja kirjoitti, on omaa tyhmyyttä jos saa tuollaisen lapun.
Millä perusteella muuten nimittelet kyseisiä yrityksiä huijarifirmoiksi?
Onko sinulla perusteita?
Ellei niin tyhjästä valitat. Työtähän hekin tekevät siinä missä muutkin. Ja sitä paitsi, voihan yksityisalueen omistaja tehdä alueesta maksullisen. Maksu esim. 60€ vuorokausi tai 6€ alkavalta 5 minuutilta. Onko silloin yksityisalueen omistaja myös huijarifirma?
Kenties he ovat lähteneet tälle yksityislinjalle saadakseen pysymään pysäköintipaikat vapaina maksaville asiakkaille. Onhan niistä pysäkjöintipaikoista heillekkin kuluja kuten esim. verot, kunnossa- ja puhtaanapito. Miksi siis he eivät voi maksattaa sitä asiakkailla, jotka pysäköivät heidän alueelleen? Ja varsinkin ne, jotka pysäköivät väärin.

Anonyymi kirjoitti...

Olen samaa mieltä kanssasi!

Täällä valittavat henkilöt, jotka ei uskalla esiintyä omilla nimillään.
Yksityiset maanomistajathan voivat vaikkapa betoniporsailla sulkea pysäköintialueen. Kyllä tässä on kysymys hyvästä valvonnasta, kunhan se tehdään asiallisesti.
Uskon, että kaikki kunnolliset ja rehellisesti elävät tämän tajuavat.
Netissä on vaan niin helppo syyllistää, uhota tai yllyttää, kun henkilöt piiloutuvat nimimerkkien taakse.

Hyvää jatkoa Teille!

Anonyymi kirjoitti...

Ai että näitä huijarifirmojen puolustuajia. Teidän mielestä siis TARKOTUS PYHITTÄÄ KEINOT? Niinkö, eli miten tahansa saa menetellä kunhan tarkoitus on hyvä?

Yksityinen pysäköinninvalvonta saa siis

1. Viitata toimintansa tueksi lakiin, joka ei kyseistä toimintaa koske
2. Antaa virheellistä ja valheellista tietoa siitä mitkä ovat kuluttajan/autoilijan oikeudet
3. Vaatia ulkopuolista henkilö maksamana maksu (omistaja/haltija) kun eivät tiedä kuljettajaa
4. Perusteettomilla uhkailulla vaatia maksua maksettavaksi
5. Mielivaltaisesti määräävät maksuja omien ehtojensa vastaisesti
6. Antaa valheellista tietoa siitä miten sopimusoikeudelliset kysymykset suomessa menevät

Näin siis saa menetellä kun tarkoitus on vain hyvä? No, sääli että tällaisia ihmisiä vielä löytyy, jotka tähän uskovat.

Helpointa on kunhan suomeen eduskunta säätää lain yksityisestä pysäköinninvalvonnasta, kuten Ruotsissa. Silloin pelisäännöt ovat selvät kaikille.

HUOM: Huomatkaa että juuri tätä mitä tässäkin blogissa kerrotaan pysäköintifirmoista, samaan kantaan ovat päätyneet kuluttajavirasto, valtakunnansyyttäjä ja kuluttajavalituslautakunta.

Anonyymi kirjoitti...

Voi hyvät ihmiset, jauhakaa jauhakaa tästä asiasta. Yksi asia kuitenkin on

FAKTA:

Yksityisen pysäköintifirman maksua ei tarvitse maksaa. Eivätkä he sitä uhkailusta huolimatta pysty perimään. Joten miksi maksaa, jos kerta ei tarvitse. Itseasiassa itse olen seonnut jo laskuissa montako on ParkComlta ja montako ParkPetarolita, roskakoriin ne ovat menneet kuten aina ennenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkistin asian tontista. Tontti on yhden omistajan, eli joko ParkCom ja ParkPatrol ovat tehneet kumpikin sopimuksen saman tontin omistajan kanssa tai sitten kumpikin haluavat rahat autoilijaa tuplasti.

Anonyymi kirjoitti...

Olen huomannut että monet autoilijat vielä vähemmän viis veisaavat näiden parkkifirmojen alueiden pysäköintisäännöistä. Ihan turhaa pelleilyä. Pikkuhiljaa kaikki tajuavat että maksaminen on turhaa. Mutta onpahan parkkifirmojen pojilla ja tytölää työtä.

Anonyymi kirjoitti...

Kun lukee blogin artikkelin ParkPatrolin nettisivuista.

Onko täällä tosiaan sellaisia ihmisiä joiden mielestä tuollaista valhetta joita sivuilla esitetään saa vapaasti kertoa toimintansa tueksi? Eli vika on autoilijassa eikä laittomaan uhkaukseen syyllistyvässä firmassa? Mielenkiintoista!

Olen perjantaina jättänyt poliisille tutkintapyynnön ParkPatrolin nettisivuilla annetuista tietoisista ja valheellisista väitteistä. ParkCom sentään yrittää taiteilla lain rajamailla mutta ParkPatrolin osalta mennään selvästi petoksen puolelle.

Anonyymi kirjoitti...

www.parkcomsucks.com

Anonyymi kirjoitti...

Miksiköhän yksikään parkkifirma ei ole vienyt vielää asiaa oikeuteen? Siksi, koska perusteita maksujen perimiseen ei ole. Toimintaa kannattaa jatkaa niin kauan kuin on tarpeeksi asiakkaita joita voi uhkailla maksamaan.

ParkCom:n toimitusjohtaja uhosi jo viime kesänä että kaikki maksut peritään vaikka oikeusteitse. Noh, tyhjää puhetta, ja jokainen tietää miksi.

Anonyymi kirjoitti...

Valittajia kaikki tyynni. Eipä voi muuta kuin nauraa. Menkääpä peilin eteen ja katsokaa itseänne. Kuten lottovoittaja sanoi: "Omaa tyhmyyttänne."

Anonyymi kirjoitti...

Omaa tyhmyyttää maksaa maksu jolle ei ole perusteita? No en ala kiistelemään asiasta. Läpi maailman historian on ollut näitä ihmisiä jotka alistuu mihin tahansa ja joilla ei ole omaa tahtoa eikä periaatteita. Lähetäppä minulle osoitteesi niin pistän tulemaan pari ylimääräistä laskua. Nekin tietysti maksat ihan kiltisti.

Näille ihmisille löytyy ihan oma kuvaava sanansa, mutta en nyt kerro tässä jos vaikka paikalla on muitakin lapsia.

Anonyymi kirjoitti...

http://users.tkk.fi/~jolaine/parkcom/huom.jpg

Anonyymi kirjoitti...

ParkPatrol on perseestä, samoin suomi24

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä näköjään solvaajia täällä paapotaan. Kuinkahan kauana niin on??

Anonyymi kirjoitti...

Ihmeellisesti noi ParkPatrolin sivut muuttuivat heti kun niitä kritisoitiin. Mitä se osoittaa itse firmasta ja siitä kuinka varmalla pohjalla firman pyörittäjät mahtavat olla?

Narmer Ky muuttuu pian osakeyhtiöksi. Tällätavoin eivät vastaa häviöstään oikeudessa omalla omaisuudellaan. Mitäköhän noi ParkPatrol pojat ja tädit ovat oikein ajatelleet kun ovat vailla minkäänlaista perustietoa lähteneet moista bisnestä pyörittämään. Alkuperäisen sivun tekstiä kun lukee niin ensimmäiseksi kävi mielessä pääsivätväköhän koskaan läpi äidinkielestä perustkoulussa?

Anonyymi kirjoitti...

ParkPatrol seuraa ParkCom:n jalanjälkiä, eli helppoa rahastusta tyhmiltä autoilijoilta jotka menevät maksut maksamaan.

parkPatrolille tiedoksi. Olen yrittänyt jättää jo useasti autoni teidän valvomalle alueelle mutta ei ole lappua tullut. Yrittäkää nyt pistää se lappu ikkunaan, minä maksan ja sen jälkeen vaadin rahat takaisin korkoineen. Oikeudessa nähdään jos palautusta ei kuulu.

Ajattelin eläkepäivieni ratoksi 30 vuoden lakimiesuran jälkeen pistän moisen pikkupoikien firman ihan omaksi iloksi polvilleen.

Anonyymi kirjoitti...

ParkPatrol on ihan harrastelijafirma. Luultavasti omistaja Lauri Mustonen on ainoa varsinainen työntekijä. Lauri-poika on ilmeisesti muuttamassa stadiin. Ehkä liikennemerkit alkavat asteittain tulla tutuiksi. Mutta aikaa siinä menee, kun vähästä aloittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Pitäisköhän jonkun lähestyä Neste Markkinointia? ParkPatrol on tehnyt heidän kanssaan sopimuksen. Nyt jos katsotaan Narmer/ParkPatrol toimintaa niin onko kyseisen firman methodit Nesteen yrityskuvan etujen mukaisia?

1. ParkPatrolin pysäköintimaksussa on laiton 50% korotus jos maksua ei maksa. Koska kyse on sopimusoikeudellisesta saatavasta, jos siitäkään niin maksuehto tulee olla merkittynä alkuperäisessä sopimuksessa, siis kyltissä - ei ole.
2. 50% korotus on perintälain vastainen.
3. Kun katsoo Narmerin alkuperäisiä kotisivuja ja niistä syntynyttä keskustelua, muistaakseni suomi24 palvelussa kyseisen firman edustaja tarjosi rahaa tietyn nimimerkin paljastamisesta
4. Yhtiön ainoa kommunikointi osoite on postilokero

Pistän saman tien mailia Nesteelle ...

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän tämä patrol on jo Tammiston Mäkkärissäkin. Lähetin kyselyn Mäkisen pääkonttoriin että ovatko tietoisia tästä touhusta.

Kyseinen purilaispaikka on keskellä peltoa, ainoana liikkeenä. Eikä sinne kukaan mene kuin autolla. Varmuuden vuoksi 'lappumies' kävi kiireisimppän lounasaikaan, saipahan mielestään hyvän saaliin. No multa ei ainakaan saa euroakaan.

Ohjeet kyltissä olivat suomeksi mutta eihän Mäkki mikään kansainvälinen yritys olekaan? Vai oliko sittenkin?

On se ulkomaalaisella ruokailijalla mukavaa kun vuokra-auton visalaskuun pompsahtaa suomen Patrolien pysäköintimaksu. Voihan sitä palvelunumeroon soittaa eikä maksa kuin yhden BigMacin per minuutti, jos siis soitat Suomesta. No tuskinpa langan toisessa päässä savoa vieraampia kieliä ymmärrettäisiinkään?

Mitäköhän tuumivat amerikoissa? Voi olla paikallinen Ronald Mc Donald ihmeissään kun Suomessa autiolle pellolle kyhätylle Mc Donaldsille ei voi pysäköidä ilman 'sakon' uhkaa? Voi olla etteivät ole yrityskuvaansa ihan tällaiseksi ajatelleet?

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin... mullahan taisi heidän kanssan olla jokin sopimus pysäköinnin valvonnasta? Nyt näyttää siltä että mun autoa on naarmutettu. Ilmeisesti valvonta on pettänyt kun sopimuosapuoli ei ole ilmoittanut mulle kuka autoa on naarmuttanut. Pitäisköhän käydä poliisilla? Sopimusrikkomushan tässä on kyseessä! Nyt rupee maksamaan PorkPatrol!

Onneksi ei vielä varastettu autoa. Ehkä huomenna?

Anonyymi kirjoitti...

Olen viimeinkin saanut ParkPatrolin maksulapun niiden 6 ParkCom:n lisäksi. Sytytin mökin takan sillä, hyvä sytyke.

Kiitos Mustonen ilmasesta paperista ...

Anonyymi kirjoitti...

Onnea teille, jotka olette edes sen sytykelapun saaneet. Mun kohdalla ovat tehneet näköjään silleen, että jättivät kokonaan lapun jättämättä tuulilasiin, mutta perivät maksua kuitenkin nyt.

Auto oli tosiaan parkissa 2h paikalla vain 10 minuuttia, eli jos joku tehnyt jekun ja heittänyt lapun mun auton tuulilasista menemään, niin aika nopeasti on saanut tapahtumat edetä.

Pitää varmaan tehdä tutkintapyyntö tästäkin asiasta, on meinaan jo aivan selvää kusetusta.

Olikos noilla jotain käyntiosoitetta, vois käydä henkilökohtaisesti paikan päällä selvittämässä asiat, kun en ala mitään 3,5e/min maksamaan tuosta ilosta.

Anonyymi kirjoitti...

Jotain on muuttunut paremmaksi... Tammiston mäkkärissä on siirrytty 2 h pysäköintiaikaan.

Anonyymi kirjoitti...

haha joku muu kanssa vihannut parkpatrollia :D
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200702195762910_uu.shtml

turpaan vaan

Anonyymi kirjoitti...

ParkPatrol on kaapannut Suomi24-sivuston "Parkkisakot"-palstan. Sinne on tullut "sheriffi", jolla on vahva kytkentä ParkPatroliin. Tietysti hän toimii myös Suomi24:n pyynnöstä.

Kun ParkPartol mainostaa Suomi24:ssä, se on katsonut oikeudekseen vaatia sensuuria. Kaikki keskustelu yksityisestä p-valvonnasta pyritään nykyään poistamaan. Ainoa tapa keskustella ja levittää siitä tietoa alkaa olla tämä palsta. Toivottavsti palstan ylläpitäjällä riittää energiaa päivittää ja kehittää sitä.

Anonyymi kirjoitti...

"sheriffi" on poistanut viime päivinä lähes kaikki pysäköntiä koskevat keskustelut Suomi 24-palstalta. Itse aloittamastaan keskustelusta sheriffi poistaa kaikki viestit, jotka ovat eri mieltä sheriffin kanssa. Siellä ei voine enää keskustella aiheesta.

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilkaas hakusanaa

ParkPatrol

Googlessa !!! Onneksi olkoon oikeus blogi, olette kiistaton ykkönen ja hyvä puoli on se, että kyseisestä firmasta haettaessa tietoa totuus tulee esiin ennen firman omaa propagandaa ...

Anonyymi kirjoitti...

No nyt ParkPatrol alkanut ilmoitella Suomi24:n parkkisakot-palstallakin. Ilmankos siellä ei saa enää keskustella mistään, vaan sheriffi poistaa kaikki viestit.

Anonyymi kirjoitti...

Boikottilistalle täytyy nyt sitten lisätä myös Olarin Prisma. Tänään siellä käydessäni huomasin, että parkkihallin ovelle oli ilmestynyt ParkPatrollin kyltti.

Ostosten tekemisen sijaan kävinkin tyhjentämässä S-tilini ja suuntasin sen jälkeen autoni toiseen kauppakeskukseen. Varmaa on myös se, että asiakasuskollisuuteni S-ryhmää kohti vähentyy radikaalisti tämän päätöksen jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Sheriffi käytti ennen aputoiminimeä "kuvaaja70" Suomi24:n parkkisakot-palstalla, mutta kiinnijäätyään siitä lähettelee nykyään viestejä parkkisakot-palstalle anonyyminä, minkä paljastaa muutamakin seikka kirjoitustyylissä ja. Juuri kuvaajan kirjauduttua sisään eilen, käskettiin yhden kirjoittelijan "imeä munaa". Että sellaista moderointia sillä palstalla...

Anonyymi kirjoitti...

Onko Park Patrol Oy:n hallituksen puheenjohtajalla Lauri Mustosella turvakielto. Osoitetietoja ei nimittäin löydy kaupparekisteristä. Kaupparekisterissä on "sähköpostiosoitteena" kyseisen puljun webbisivuosoite (www.parkpatrol.fi). Mahtaako tämä täyttää väärän rekisterimerkinnän tunnusmerkistön?

Anonyymi kirjoitti...

Ja näin: olin eilen avomiehen kanssa purkamassa rakennuslevyjä autosta. Auto oli pysähtyneenä asuintalomme (Vantaan Pähkinärinne) eteen siksi ajaksi (noin 6-7min), jotta saimme levyt kannettua rappusia ylös neljänteen kerrokseen (eivät nimittäin mahtuneet hissiin). Palattuamme autolle näimme sinisen ford focuksen, joka oli parkkeerattu keskellä ajoreittiä. Nousin autosta ulos ja samaan aikaan edellä olevaan focukseen juoksi nopeasti nainen kansio kädessään. Mentyäni takaisin autoon huomasin Parkpatrollin lapun auton tuulilasissa. Edellä ollut nainen oli parkpatrollin parkkipirkkoja ja kyseinen mimmi oli ollut sakottamassa läheistä autoa. Kivakiva...Otti aivoon, etten huomannut sakkolappua aikaisemmin, olisi nimittäin parkpatrollin nainen saanut hieman kyytiä... Vantaan Pähkinärinteessä sakotuskäytäntö on aika koominen: kaverimme oli suorittamassa muuttoa pakettiautolla ja hänellekin räpsähti kyseiseltä firmalta pikavoitto.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja tilanne oli se, että vaimo ajo autoa ja sai maksun, mutta auto on minun nimellä. Joten karhun sain minä enkä ole velvollinen maksua maksamaan. Vaikka tiedän kuljettajan, ei minun sitä sopimuksen ulkopuolisena tarvi kenellekään selvittää. Näyttötaakka on valvontayhtiöllä.

Anonyymi kirjoitti...

Ja näin: olin eilen avomiehen kanssa purkamassa rakennuslevyjä autosta. Auto oli pysähtyneenä asuintalomme (Vantaan Pähkinärinne) eteen siksi ajaksi (noin 6-7min), jotta saimme levyt kannettua rappusia ylös neljänteen kerrokseen (eivät nimittäin mahtuneet hissiin). Palattuamme autolle näimme sinisen ford focuksen, joka oli parkkeerattu keskellä ajoreittiä. Nousin autosta ulos ja samaan aikaan edellä olevaan focukseen juoksi nopeasti nainen kansio kädessään. Mentyäni takaisin autoon huomasin Parkpatrollin lapun auton tuulilasissa. Edellä ollut nainen oli parkpatrollin parkkipirkkoja ja kyseinen mimmi oli ollut sakottamassa läheistä autoa. Kivakiva...Otti aivoon, etten huomannut sakkolappua aikaisemmin, olisi nimittäin parkpatrollin nainen saanut hieman kyytiä... Vantaan Pähkinärinteessä sakotuskäytäntö on aika koominen: kaverimme oli suorittamassa muuttoa pakettiautolla ja hänellekin räpsähti kyseiseltä firmalta pikavoitto.

Tuossa on parkkiyhtiö muuten taas kerran keksinyt uuden tavan toimia väärin. Jos nyt oikein muistan, niin heidän sopimusehdoissaan puhutaan nimenomaan PYSÄKÖINNISTÄ, ei PYSÄYTTÄMISESTÄ. Jos olette todella kantaneet rakennuslevyjä autosta sisään, kyse EI ole pysäköinnistä vaan tieliikennelaissa tarkoitetusta pysäyttämisestä, joka on sallittua myös silloin kuin pysäköinti on kiellettyä. Edes teoriassa ette ole rikkoneet mitään sopimusehtoja pysäyttäessänne auton kuorman purkamista varten, koska ajoneuvoa EI ole pysäköity.

Anonyymi kirjoitti...

sain maksukehoituksen kotiin, sakon olin nähtävästi saanut 12.4, eikä hajuakaan missä koska muistutus tuli vasta eilen eikä tuulilasista ole kertaakaan sakkoja löytynyt.. olisin halunnut soittaa park patroliin, mutta yhteystietoja ei vain löydy mistään.. pitääkös toi "sakko" nyt sitten maksaa, vai kuinka on muut tehny??

Anonyymi kirjoitti...

sain maksukehoituksen kotiin, sakon olin nähtävästi saanut 12.4, eikä hajuakaan missä koska muistutus tuli vasta eilen eikä tuulilasista ole kertaakaan sakkoja löytynyt.. olisin halunnut soittaa park patroliin, mutta yhteystietoja ei vain löydy mistään.. pitääkös toi "sakko" nyt sitten maksaa, vai kuinka on muut tehny??

Palautapa mieliin Gigantin slogani "se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa" ennen tilisiirron tekemistä...

Anonyymi kirjoitti...

Eikös tästä blogista nyt käy aika selvästi ilmi pitääkö se maksaa vai ei?

Sun tapauksessa jatkat normaalilla linjalla, eli ilmoitat kirjallisesti että et ole ollut ajoneuvonkuljettaja. Thats it. Jos tulee lisää karhuja niin kehoita viemään asiaa oikeuteen.

Parkpatrolin TULEE TIETÄÄ sopimuskumppaninsa eli autoilija. Sinun ei sitä tarvitse heille selvittää!!

Anonyymi kirjoitti...

Tsot tsot mitä puhetta:), alkaa oikein naurattaa. Olisiko se parempi, että tilaan kaupungin parkkipirkot sitten aina "sakottamaan" yksityisalueeni tilaa, kuin että joku yksityinen sen viitsii joskus tarkistaa? Kaupungin heepothan ovat oikein innoissaan ajatuksesta:):) . Tiedän, että ottaa päähän saada lappu ikkunaan, olen monesti syyllistynyt siihen mutta oma moka, turha siitä on syitä muualta hakea.
Miten ratkaiset tämän asian sitten;
autostasi on mitattu valvontakameralla ylinopeuskuva, kiistätkö kaiken loppuun asti ja esität tyhmää, ettet ollut ratin takana etkä tosiaankaan tiedä kuka muu oli vai miten menettelet?

Anonyymi kirjoitti...

Kuten tässäkin blogissa on moneen kertaan todettu, niillä kaupungin parkkipirkoilla on laillinen mandaatti kirjoittaa niitä lappuja, ja lisäksi rahat menevät kunnan yhteiseen kassaan, josta niillä voidaan sitten hankkia kuntalaisia hyödyttäviä asioita.

Yksityisen firman osalta laillista mandaattia ei ole, maksut eivät ole käytännössä oikeudessa pitäviä (ainakaan, kunnes joku toisin todistaa) ja lisäksi rahat menevät kaikenmaailman huijariyrittäjien taskuntäytteeksi.

Jos kunnallinen valvonta ei toimi, ratkaisuna ei pitäisi olla se, että otetaan oikeus omiin käsiin ja ruvetaan kirjoittamaan näitä yksityisoikeudellisia maksuja.

Anonyymi kirjoitti...

Löysin Parkpatrolille käyntiosoitteen yritysrekisteristä: Porthaninkatu 9L 70, 00530 Helsinki. Täytyy varmaan mennä sinne oven taakse kolkuttelemaan, kun eivät vastaa reklamaatioon ja yrittävät periä rahoja perintätoimiston kautta

Anonyymi kirjoitti...

"SK:n tietojen mukaan Nesteen sopimuskumppanin, ParkPatrolin pääomistaja on todettu ulosotossa varattomaksi." (Suomen Kuvalehden nettipalvelu, http://www.suomenkuvalehti.fi/sk-netti/uutiset-ja-politiikka/kotimaa/riittaa-etta-ongelma.aspx )

Mielenkiintoista... mielenkiintoinen artikkeli muutoinkin.

Anonyymi kirjoitti...

joo pysäköinti valvonta on sitä varten että olis pysäköinti paikkoja mutta ne koskee vaan niitä jotka käy kahvilaa ei niitä jolla ei ole kilpiä esim vaaralan shell 323 f mazda ollu 1kk takapihalla ei sakkoa eikä autoa ole viety mihinkään

Anonyymi kirjoitti...

Löysin Parkpatrolille käyntiosoitteen yritysrekisteristä: Porthaninkatu 9L 70, 00530 Helsinki. Täytyy varmaan mennä sinne oven taakse kolkuttelemaan, kun eivät vastaa reklamaatioon ja yrittävät periä rahoja perintätoimiston kautta

Turha vaiva. Porthaninkatu 9 L:n osoitteita vuokraa joku firma postilokeroiden tapaan. Ei siinä rapussa taida toimia yhtään oikeaa firmaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ihme kitinää. Ajatte auton toisen yksityisalueelle sääntöjen vastaisesti, saatte siitä laskun ja kehtaatte marista!
Teistä kaikki varmasti maksaa mielelllään autopaikasta ja antaa sen jonkun välinpitämättömän kanssa-autoilijan käyttöön. Sitten itse etsii vapaata paikkaa ruuhkassa. Haluaisin nähdä hymyilyttääkö sitten kun paikkavarasta sakotetaan? Turha varmaan soitella viranomaisia apuun kun niillä taitaa olla tärkeämpääkin tekemistä.

Anonyymi kirjoitti...

Tietääkö joku missä vaiheessa tämä prosessi on? Siis onko oikeudesta jo tullut joku päätös näistä parkkimaksuista? Sain viime viikolla maksun Vantaalla erään Shellin pihalla, jonka siäänajoväylällä oli ko. pysäköintikielto. En ole ennen nähnyt näitä bensiksillä eikä tullut mieleenkään parkkikiekko, kun sentään kävin oikeasti bensiksellä asioilla. Joku kertoi saaneensa maksun jo perinnästäkin. Sieltä tulevat laskut kasvavat kulujen vuoksi äkkiä isoiksi ja jos oikeus hyväksyy ParkPatrolin toiminnan, niin siitä tulee äkkiä pitkä penni maksettavaksi. Mitä siis tehdä? Odotan nyt kumminkin kehoitusta ja palautan sen sitten ja kiistän kuljettaneeni autoa.

Anonyymi kirjoitti...

Edelliseen lisäten - löysin juuri näiltä sivuilta tiedon, että asia on hovissa 17.9. ja päätös tulee lokakuussa. Siispä odottelen.

Anonyymi kirjoitti...

Sikäli kuin Suomen laki sanoo, että sakotus oikeus on VAIN ja AINOASTAAN Poliisilla ja kunnallisella pysäköinninvalvojalla. Nämä yksityiset pysäköinninvalvonta yritykset ovat pelkkää huuhaata. Joten minunkin kantani on. ÄLKÄÄ HELKKARISSA MAKSAKO jos saatte parkpatrollilta tai Parkcomilta lapun. Sijoittakaa ne sinne, minne ne kuuluvat, eli roskakoriin.

Anonyymi kirjoitti...

Ja Mustosen Lauri vaan jaksaa yrittää
SkattaParkki Ky
Y-tunnus: 2148628-1
SkattaCafé
Pikku-Laurin ajokoulutus
Viihdepalvelu PÖMP
loput voitte lukea tästä,
http://www.ytj.fi/yrityshaku.aspx?path=1547%3b1631%3b1678&kielikoodi=1

vaan sakottaakohan lauri katajanokan nesteen parkkipaikalla vielä autoja?