Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

perjantaina, helmikuuta 06, 2009

Markantalo boikottiin

Valtakunnallinen kodinelektroniikka myyvä Markantalo on asetettava ostoboikottiin! Blogi kehoittaakin kaikkia lukijoitaa jatkossa kohdistamaan ostoksensa muiden ketjujen liikkeisiin. Markantalo on hyvä esimerkki työnantajasta jonka työntekijöihin kohdistama mielivalta saa yhä rajumpia otteita. Blogi on saanut vuosien aikana useita kirjeitä monien eri työnantajien sairaalloisesta mielivallasta, työehtosopimusjärjestelmän väheksymisestä, työlainsäädännön halveksunnasta, luottamusmiesten painostuksesta ja työntekijöiden räikeästä simputuksesta. Markantalo ei ole tässä ryhmässä poikkeus. Palvelualojen ammattiliitto PAM vie pääluottamusmiehensä lainvastaisen irtisanomisen työtuomioistuimeen. Lue liiton tiedote asiasta. PAM kehoittaakin tiedotteessaan kaikkia boikotoimaan Markantaloa. Voit osallistua myös Markantalon vastaiseen addressiin.

64 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ehdottomasti. Kannatan. Itse toimin hoitoalalla työnantajan palveluksessa joka on savustanut luottamusmiehet täysin mielivaltaisella pompotuksella ulos talosta. Nyt kukaan ei halua olla luottamusmiehenä joten paikallisesti sovittavat asiat ovatkin paikallisesti määrättyjä työnantajan toimesta. Se on sääli koska vanha opiskelukaverini on tössä myös hoitoalalla ja hänen työnantajansa osaa inhimillisen kohtelun ja neuvottelukypsyyden työntekijöiden kanssa. Asioista voi neuvotella vaikka työnantajalla onkin pitkälti määräysoikeus. Sillä on vaikutusta ilmapiiriinkin.

Anonyymi kirjoitti...

Entisenä markantalon työntekijänä voin sanoa että paikka on perseestä. Työkaverit ovat mukavia mutta työnantajan toimet ihan käsittämättömiä palkanalennuksineen. Onneksi pääsin pois.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä tietää, alkaakin toi työnantajien vittuilu menn väähän liian pitkälle. Siirrän ostokseni muualle.

Anonyymi kirjoitti...

Jep, hyvä tietää. Aika vähän uutisoitu juttu. Huomenna kun lähdetään uutta jääkaappipakastinta ostaa eukon kanssa niin tiedänpä ainakin mihin en mene.

Anonyymi kirjoitti...

Voisko blogi julkaista artikkelin siitä pomoni kanssa käymästä "keskustelusta" , lähetin puhelun jo viime vuonna blogin osoitteeseen. Siinä minä kuuntelen kun esimieheni markantalossa karjuu naamapunaisena työehdoista, ja täyttä paskaa. Voin sen itsekin julkaista jos joku vain kertoo miten amr-päätteisen tiedoston saa sellaiseen muotoon että sen voi julkaista ja missä sen voisi julkaista.

Anonyymi kirjoitti...

Aika yllättävä juttu blogilta, yleensä ei ota kantaan tällasiin asioihin. Olisiko jotenkin oma lehmä ojassa?

Anonyymi kirjoitti...

Pääluottamusmiehen työsuhteen purkamisella Markantalo osoittaa halveksuvansa luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen oikeuksia. Työnantaja haluaa myös pelotella omia työntekijöitään ja heidän edustajiaan. Emme voi hyväksyä tällaista sopimusyhteiskunnan perusteiden vastaista tekoa, toteaa Julkunen.

Suomessa ammattiliitto on aivan liian heikko, on päästetty työnantajat hyppimään silmille. Kaiken lisäksi nykyinen valtiovalta on vielä työantajien lerissä entisestään lisäämässä työnantajien mielivaltaa (=lex nokia). Miettikääpä vaikka hoitajien joukkoirtisanoutumista? Valtio pakottaa hoitajat neuvottelemaan alkamalla säätämään orjalakia jolla hoitsut pakotetaan töihin. Tällä tavoin työnatajien ei tarvinnut edes neuvotella asiasta. Valtio olisi voinut myös painostaa työnantajia sopimaan asia eikä asettua toiselle puolelle.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kiitos markantalo, minä vien rahani muualle .... bye bye

Anonyymi kirjoitti...

Markantalon sisar yhtiö GIGANTTI ja myös saman konsernin kuuluvaa PIXMANIA.COM kuuluvat pistää boikottiin..
Jos ostat Markantalon verkkokaupasta jotain, niin tuote tulee suoraan Gigantista.
DSG International Plc ja sen osasto east finland on todellisen määrysvallan takana, joka taas kuuluu Dixonin omistukseen, eli pörssiyhtiö

Anonyymi kirjoitti...

Gigantista en osta ihan sen takia, että siellä jaettiin pari vuotta sitten potkut työntekijälle sillä perusteella, että hän oli surffannut netissä (kirjoittanut jonkun reklamaatiosähköpostin kihlasormuksestaan tms.) työajalla.

Antaa nyt potkut netissä surffaamisen (1 kerta) takia :-).

Anonyymi kirjoitti...

Mikä vasurivammaisten piipityslaari tämä nyt on? Boikotoikaa ihan rauhassa, raha puhuu silti ja karavaani kulkee.

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

"raha puhuu silti"

Niin puhuukin, nimittäin jossain muualla kuin Markantalossa.

Mahtanee vituttaa, kun ei siellä kohta käy kukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Onko tarkoituksella markantalo linkit laitettu osoittemaan olemattomaan osoitteeseen boikotin vuoksi ?:( Olisin muuten mennyt ostoksille.

Anonyymi kirjoitti...

"Gigantista en osta ihan sen takia, että siellä jaettiin pari vuotta sitten potkut työntekijälle sillä perusteella, että hän oli surffannut netissä (kirjoittanut jonkun reklamaatiosähköpostin kihlasormuksestaan tms.) työajalla.

Antaa nyt potkut netissä surffaamisen (1 kerta) takia :-)."

Ei taida tälläkään tyypilla olla ihan kaikki faktat tiedossa tästä kyseisestä työntekijästä? Vai onko? Kyllä tää tyyppi harrasti vähän muutakin työajallaan joten en yhtää ihmettele että kenkää sai ;>

Anonyymi kirjoitti...

En tunne tapausta gigantinn työntekijästä joka olisi netin takia sanottu irti, mutta tiedän työntekijän joka kerran lähti 10 minuuttia liian aikaisin ja sanottiin irti. Liitto vei asian työtuomioistuimeen ja gigantti hävisi. Irtisanominen oli laiton.

Nyt ennen kuin joku ulisee että on se kumma että saa lähteä 10 minuuttia liian aikaisin duunista vaikka palkka pitää maksaa kokoajalta, niin huomautan, että kyse ei ole siitä. Työntekijä on tehnyt väärin lähtiessään liian aikaisin, siitä ei ole siis kyse. Vaan kyse on siitä että lakia ja työehtosopimuksia pitää noudattaa, sitä vartenhan ne on tehty. Työntekijälle on ensisijaisesti annettava huomautus virheellisestä menettelystä jotta hän voi korjata toimintatapaansa. Jos se ei auta, sitten voidaan olla irtisanomislinjalla. Tässä tapauksessa ei annettu varoitusta vaan suoraan kenkää. Työtuomioistuin totesi myös että 10 minuutin poissaolo ei ole niin vakava että se oikeuttaisi purkamaan työsopimuksen (purkaminen ja päättäminen on eriasia).

Monet työnantajat kuten GIGANTTI ja MARKANTALO pitävät työntekijöitään orjina, siinä mielessä että työnantajan sana on laki ja mitään muuta ei ole. Työnantajat ovat kuitenkin solmineet esim. TYÖEHTOSOPIMUKSET ja joutuvat noudattamaan sopimuksia että lakia. Näiden asioiden rikkomisesta riidat yleensä alkaa kuten markantalon luottamusmiehen irtisanominen. Työehtosopimuksissa on määritelty luottamusmiehen erityisasema ja hänellä on oikeus osallistua liiton koulutukseen työajalla.

Markantalon kovat otteet osoittavat vain halua painaa työntekijät kuuliaisesti karsinaan. Kukaan ei uskalla tehdä tai sanoa mitään kun firmalla on pokkaa irtisanoa jopa suoja-asemassa oleva luottamusmies.

Toivon totisesti että PAM käyttää järeimpiä mahdollisia keinoja markantaloa vastaan, mielellään myös giganttia.

Anonyymi kirjoitti...

Missä Markantalossa tämä luottamusmies irtisanottiin? Voitaisiin porukalla mennä kertomaan mielipide kyseiseen myymälään!

Anonyymi kirjoitti...

Tää blogi on mahtava. Kiitos tiedosta, viikonloppuna oli tarkoitus hankkia uusi tv ja löysinkin sen markantalon esitteestä mutta menen muualle, vaikka veikolle.

Terkkuja
Annikki

ps. Olen vakio blogifani, jatka samaan rataan

Anonyymi kirjoitti...

Mikä vasurivammaisten piipityslaari tämä nyt on? Boikotoikaa ihan rauhassa, raha puhuu silti ja karavaani kulkee.

Joo, näin varmaan tapahtuu mutta jo liikealankoulutuksen perusteissa sanotaan että yksikin menetetty asiakas on tappio, ja veikkaan että markantalo tulee kokemaan vielä monia tappioita varsinkin liiton aloittamien toimenpiteiden jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

PAM, vaadimme KOVIA otteita, pistkää se markantalon toiminta ALAS.

Anonyymi kirjoitti...

Voisko blogi julkaista artikkelin siitä pomoni kanssa käymästä "keskustelusta" , lähetin puhelun jo viime vuonna blogin osoitteeseen. Siinä minä kuuntelen kun esimieheni markantalossa karjuu naamapunaisena työehdoista, ja täyttä paskaa.

Voisin mennä kanssa markantalon "päällikön" puheille ja nahoittaa keskustelun. Sen idiootin kanssa on aina kiva keskustella kun suu vaahtoa ja sylki lentää. Mulla tallentuu myös amr-muotoon. Miten sen julkaisee nettiin. Sorry, en ole mikä internet welho.

Anonyymi kirjoitti...

Pisti silmään eräässä kirjoituksessa: suoja-asemassa oleva luottamusmies.

Siis mikä suoja-asema ? ? ? Toki, kun väkeä vähennetään esim. yt-menettelyn kautta,, niin luottamusmies lähtee viimeisenä. Luottamusmiesten irtisänomattomuudesta on tullut varsinainen . . . . . legenda.
Eipä paljon ammattiliitot lehtienpalstoilla tai muutoinkaan kerro, jos ovatkin hävinneet oikeudessa lauttamusmiehen potkuista.
Ja kyseisestä tapauksesta, tietoa ei ole, kuin . . . . . . . . . .

Se että eräät yritykset ovat jatkuvasti mm. oikeudessa työsuhdeasioista, niin eikö se työn haku kannata suunnata sitten toisiin, paremmin pelisääntöjä noudattaviin yrityksiin.

Anonyymi kirjoitti...

"Suoja-asema" on huono termi, mutta toki totuus on että luottamusmiehellä on huomattavasti korkeampi irtisanomissuoja työntekijöiden edustamisen takia ja sen takia että työehtosopimuksissa näin on turvattu. Se on selvää että jos luottamusmies jättää varsinaiset työtehtävänsä hoitamatta niin ei luottamusmiesasema sitä suojaa. Tarkoitus on että neuvottelutilanteessa työnantaja ei voi käyttää normaalia painostuskeinoa luottamusmieheen, kuin he voivat käyttää työntekijään. Luottamusmiehen asema on turvattu työehtosopimuksissa. Kun luottamusmies on erityisen aktiivinen ja valvoo työntekijöiden oikeuksien toteutumista, silloin työnantajalla on kova pyrkimys savustaa henkilö ulos.

Se että eräät yritykset ovat jatkuvasti mm. oikeudessa työsuhdeasioista, niin eikö se työn haku kannata suunnata sitten toisiin, paremmin pelisääntöjä noudattaviin yrityksiin.

NIMEN OMAAN! Sen takia onkin tärkeää että näille tapuksille saadaan kova julkisuus. Itse en menisi koskaan duuniin Lidliin, Giganttiin enkä Markantaloon.

Anonyymi kirjoitti...

Näin talon työntekijänä kummastuttaa mikä haloo on noussut siitä että oikeus tapahtui.. Liettilä oli niin tyhjä arpa kuin vain olla voi. Ajaa omia etujaan ja huseraa ihan miten sattuu. Toisaalta kummastuttaa kuinka pam haluaa meidät boikottiin kun kuitenkin kaikki ollaan pamilaisia. Meidän perseet siinä on tuli linjalla kun lyödään boikotteja. Ja ehkä kokonaisuuttakin ajatellen olisi ihan hyvä että olisi kaikki faktat hallussa ennen kuin suu vaahdossa mesotaan että paska paikka.

Anonyymi kirjoitti...

Minä myös olen työntekijänä markantalossa, ollut jo kohta 3 vuotta. Aktiivisesti etsin uutta duunia jostain muualta. "Paska paikka" on aika lievästi kuvattu työnantajasta nimeltä Markantalo.

Toisaalta kummastuttaa kuinka pam haluaa meidät boikottiin kun kuitenkin kaikki ollaan pamilaisia. Meidän perseet siinä on tuli linjalla kun lyödään boikotteja.

Haloo, oletko tyhmä, vai saatko itsesi vain kuulostamaan siltä? Ainahan, "kärsijöinä" on työntekijät koska ammattiliiton voima on työntekijöissä, oli kyse sitten boikotista tai lakoista. Siinä kuluut kuitenkin niihin jotka mielummin antavat työnantajan määrätä miten sattuu ja täysin mielivaltaisesti. Antaa mennä kaikki kunhan "minuun" ei satu. Se onkin hienoa solidaarisuutta. PAM on oikeassa ja Markantalo väärässä. Äärettömän tyhmäliike erottaa pääluottamusmies. Ei siinä ole paljoa järki pakottanut työnantajaa. Sitä saa mitä tilaa. Raha se on joka vaikuttaa ja varsinkin sen menettäminen, sitä se työnantajakin ymmärtää.

Älkää hakeko markantaloon duuniin, paljoa pahempaa paikkaa ei voisi olla.

Anonyymi kirjoitti...

Paljonkohan olet mahtanut herra Liettilän toimista kostua??? Antaa mennä kaikki kunhan "minuun" ei satu. Se onkin hienoa solidaarisuutta.

Ehkei nyt kuitenkaan ihan noinkaan. Asia olisi eri jos luottamusmies hoitaisi työnsä ja toimisi väli kätenä talon ja työntekijöiden välillä..

Anonyymi kirjoitti...

http://www.adressit.com/tukesimarkantalolle

Hyvän asian puolesta, nimi alle!

Anonyymi kirjoitti...

"Näin talon työntekijänä kummastuttaa mikä haloo on noussut siitä että oikeus tapahtui.."

Mikäs oikeus se on että luottamusmies irtisanotaan? Olisitko vielä samaa mieltä jos sinulle yhtäkkiä sanottaisiin että ei tarvii huomenna tulla? Oikeus tapahtui?

Kaikki uutiset mitä markantalosta on viime aikoina kuultu, on koskenut sen yrityksiä heikentää työntekijän asemaa. Nyt kun on firmassa oli luottamusmies jolla oli edes vähän valtaa sanoa takaisin työnantajalle, tälle annettiin kenkää. Hieno työyhteisö.
Onnea vaan sullekin jos ko. firmassa työskentelet ja olet vielä onnellinen työpaikastasi.

Anonyymi kirjoitti...

AMR-tiedoston muuttaminen!

Tässä sitten vähän infoa.

Tällä ilmaisella softalla voi amr-tiedoston muuttaa mp3:ksi.

http://www.freedownloadscenter.com/Multimedia_and_Graphics/Misc__Sound_Tools/Mobile_Media_Converter.htmlJa mp3:ksi muutetun klipin voi vaikka lähettää :

http://www.mp3-upload.net/


Sitten vain linkkiä tänne, niin voidaan kaikki kuunnella.

Anonyymi kirjoitti...

Markantalo suurin ongelma on että siellä on otettu linja kaikin keinoin yrittää HEIKENTÄÄ työntekijöiden työehtoja. Luottamusmiehen irtisanominen on vasta jäävuorenhuippu.

Kovasti väitetään että luottamusmies ei ole tehnyt tehtäviään oikein. Nyt herääkin kysymys että kumman näkökulmasta, työnantajan vai työntekijöiden? Työnantajan näkökulmasta luottamusmies on varmasti tehnyt hommansa väärin jos on ollut erityisen aktiivinen ja työntekijöiden mielestä väärin jos tilanne on ollut päinvastoin. Kuitenkaan, mikään noista asioista ei liity varsinaisen työtehtävän hoitoon, joten mitään mikä liittyy luottamusmiestehtävien hoitoon, hyvin tai huonosti, ei oikeuta irtisanomiseen.

Aikaisempi kirjoittaja ei näytä tätä ymmärtävän ja taitaa aika lailla olla "työnantajan" leirissä kun hänen mielestään työnantajan tehtäviin kuuluu erottaa huono/hyvä luottamusmies. Katsos, lain ja sopimusten mukaan työntekijät päättävät luottamusmiehestä - EI TYÖNANTAJA.

Anonyymi kirjoitti...

Siinä etelä-Suomalaisessa markantalossa jossa minä työskentelen työnantajan "edustaja" yritti loppuun asti estää työntekijöiden laillista oikeutta järjestäytyä ja valita itselleen luottamusmies.

Samaa mieltä edellisen kirjoittajaj kans. Työntekijät päättävät luottamusmiehestä, ei työnantaja.

Anonyymi kirjoitti...

Ja mp3:ksi muutetun klipin voi vaikka lähettää :

http://www.mp3-upload.net/


Sitten vain linkkiä tänne, niin voidaan kaikki kuunnella.


Hienoa, kiitos. Yritän saada aikaiseksi. Tulette huomaamaan kuinka tämä "päällikkö" markantalossa kohtelee työntekijöitä. Ei jää tarkoitusperistä mitään epäselväksi eikä tosiaan alkeellistenkaan käytössääntöjen puuttuminen. Onks laillista julkaista?

Anonyymi kirjoitti...

Totta kai, jos kyse on äänitteestä johon on tallennettu keskustelu johon itse olet osallistunut, se on täysin laillista nauhoittaa. Voit myös julkaista sen ihan vapaasti. Katso kuitenkin että et vahingossa julkaise yksityiselämään liittyviä asioita. Esim. jos "päällikkö" puhuu vaikka terbeydentilastaan jne. Muutoin ihan ok.

Missä tämä nahoitus tapahtui?

Anonyymi kirjoitti...

Kahden keskinen "keskustelu" päällikön huoneessa.

Imulippo kirjoitti...

Turho toivoa että PAM tekisi asialle jotain. Itse olin 14 vuotta kyseisessä liitossa ja kaduttaa että ei tullut aikaisemmin erottua.

Osaltaan PAM:n tehottomuudessa on kyse siitä että kädet ovat sidotut. Vaikka haluaisivatkin toimia, eivät pysty kun lainsäädäntö ei anna valtuuksia. Ja osaltaan taas silkasta pelkuruudesta kun aihetta olisi toimintaan mutta ei uskallusta. Liikaa hyssyttelyä silloin kun nyrkkiä pitäisi lyödä pöytään. Johtuisiko hyssyttely kenties siitä että naispitoisuus liitossa on 80%?

On se tehottomuus pamin oma vika tai, niin jäsenelle se jäsenyys on hyödytön koska kalliille jäsenmaksulle ei saa vastinetta.

Anonyymi kirjoitti...

Varoituksen sana sille joka aikoo julkaista nauhoitteen keskustelusta joka on luottamuksellisesti käyty mahdollisesti Markantalon esimiehen/päällikön ja alaisen välillä. Mikäli julkaiset äänitteen sinua vastaan nostetaan syyte sekä sinut irtisanotaan välittömästi työtehtävistäsi. Pidä itseäsi varoitetun.

Anonyymi kirjoitti...

Sellainen sama vain PAM:n edustajille, että sitten on parempi ottaa KUNNON otteet käyttöön tämän asian suhteen, ei mitään piipertelyä ja hyssyttelyä. Pelkkä tuomioistuimeen vienti ei riitä. Jos tätä painellaan villasella voi edessä olla aikamoinen kato jäsenistöstä. Sen verran pehmeää toi linja on ollut aikaisemmin. Laittomat keinot käyttöön, maksatte sitten sakot tuomioistuimessa, samoinhan työnantajakin menettelee - samalla mitalla takaisin.

Anonyymi kirjoitti...

Varoituksen sana sille joka aikoo julkaista nauhoitteen keskustelusta joka on luottamuksellisesti käyty mahdollisesti Markantalon esimiehen/päällikön ja alaisen välillä. Mikäli julkaiset äänitteen sinua vastaan nostetaan syyte sekä sinut irtisanotaan välittömästi työtehtävistäsi. Pidä itseäsi varoitetun.

Huh huh, kyllä tulee taas sitä paskaa .... pitänee hankkia lapio ...

Anonyymi kirjoitti...

"Mikäli julkaiset äänitteen sinua vastaan nostetaan syyte sekä sinut irtisanotaan välittömästi työtehtävistäsi. Pidä itseäsi varoitetun"

Tuskinpa tuossa isoa vahinkoa tulee vaikka saisikin kenkää...Ja toisekseen, missä on määritelty "luottamuksellinen"? Ja mikähän mahtaa olla syyte? Taitaa ko. esimiehellä olla hätä kädessä ja yrittää estää nauhoitteen julkaisua kaikin keinoin....Samaa sarjaa näiden "puheluita ei saa nauhoittaa"-juttujen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.digitoday.fi/tyo-ja-ura/2009/02/07/markantaloboikotti-leviaa-tekstiviesteilla/20093448/66

Anonyymi kirjoitti...

"Huh huh, kyllä tulee taas sitä paskaa .... pitänee hankkia lapio "

Sinällään uhkailu on kyllä paskapuhetta. Tuskimpa sitä oikeuteen jotuu, mutta melko varmasti työpaikka on liipasimella. Kyllä työtekijästä aina eroon pääsee.

Toisaalta, jos lafka kohtelee duunareitaa huonosti niin en kamalasti potkujen perään miettisi. Kaippa sitä aina jotain työtä (ammattitaitoinen) myyjä saa.

Anonyymi kirjoitti...

Se on totta että Suomessa on mahdollista päästä v-mäisestä työntekijästä helposti eroon. Kiitos korkeimman oikeuden linjauksen. Työnantaja voi aina, milloin tahansa sanoa kenet tahansa irti ilman minkäänlaista perustetta. On sitten henkilöstä itsestään kiinni viekö asian oikeuteen. Asiaa tietysti helpottaa jos kuuluu liittoon ja oikeudenkäsittely hoidetaan sitä kautta. Vaikka työnantaja häviäisikin niin ainoa sanktio joka tulee on "sakko" ja "korvaus" laittomasti irtisanotulle työntekijälle. Työntekijää ei kuitenkaan ole pakko ottaa takaisin töihin.

Tämän linjauksen takia monet, varsinkin isommat työnantajat halutessaan voivat irtisanoa ikävän henkilön täysin laittomasti ja tietoisesti lain- ja työehtosopimuksen vastaisesti. He vain laskevat kannattaako irtisanomien jos joutuu maksamaan X euroa sakkoa ja Y euroa korvauksia. Asialle on kuitenkin vain yksi hintalappu ja henkilöstä pääsee jokatapauksessa aina eroon rahalla, laillisesti tai laittomasti.

Ruotsissa tilanne on toinen. Jos henkilö todetaan lainvastaisesti ritisanotun henkilö on otettava takaisin duuniin. Tällä on estetty se keinottelu jolla työntekijästä pääsee eroon laittomasti rahalla vain maksamalla sakot ja korvaukset. Turha miettiä paljonko laiton irtisanominen maksaa kun työntekijä on otettava takaisin duuniin.

Huomaatteko jälleen eron Ruotsin hyväksi. Miksi kaikki paska otetaan malliksi ruotsista mutta kaikki hyvä taas ei.

Anonyymi kirjoitti...

Itselleni tarjottiin työpaikkaa takaisin kun olin ensin saanut potkut pitkittyneen sairasloman takia ja otin yhteyttä liittoni asianajajaan, joka otti yhteyttä entiseen pomooni. Eipä kuitenkaan kiinnostanut enää mennä takaisin sellaisen pomon alaisuuteen.

Anonyymi kirjoitti...

Yli-innokas luottamusmies saa usein aikaan enemmän vahinkoa kuin hyötyä. Tappeluksi menee koko touhu ja työilmapiiri pilaantuu lopullisesti. Luottamusmiehen tärkein taito on neuvottelutaito ja sitä ei monellakaan taida olla.
Ja täällä vaahdotaan boikotista, selvä se boikotoidaan sitten, kohta on lappu luukulla ja leipäjono kasvaa entisestään. Onko teillä sitten hyvä mieli?

Anonyymi kirjoitti...

"Ja täällä vaahdotaan boikotista, selvä se boikotoidaan sitten, kohta on lappu luukulla ja leipäjono kasvaa entisestään."

Pikkuisen jää vajaaksi tuo sinun päättelyketjusi. Mikäli Markantalo tämän boikotin myötä sattuisi kaatumaan, niin ei sillä ole mitään vaikutusta leivänpaahtimien tai televisioiden myyntiin. Työpaikkoja siis syntyy toisiin toivottavasti työntekijäystävällisempiin liikkeisiin.

Anonyymi kirjoitti...

"Työpaikkoja siis syntyy toisiin toivottavasti työntekijäystävällisempiin liikkeisiin."
Oikeastiko uskot että tässä taloudentilassa joku muu kodinkoneliike palkkaisi merkittävästi lisää väkeä jos heidän myyntinsä sattuisi kasvamaan sen takia että joku toinen kauppias kaatuu??? Palattaisiinko taas maanpinnalle, jooko?

Anonyymi kirjoitti...

mol.fi:ssä oli äkkiä laskien kolme sivua avoimia myyjän paikkoja (ei toki kodinkoneliikkeiden vaan yleensä), että kyllä työtä tekevälle paikka löytyy.

Anonyymi kirjoitti...

Välillä vain taitaa olla niinkin, että kun työntekijöiden etuja poljetaan jokin ammattiliitto hyötyy. Kuulostaa ehkä oudolta, mutta sitähän se yritysten harjoittama yöehtosopimusshoppailu on. Sen myötä ammattiliitto voi saada lisää jäseniä.

Jos nykyinen sopimus on liian kallis, voi aina harkita siirtymistä edullisempaan sopimukseen. Tämä voi tapahtua vaikkapa ulkoistuksen, tytäryhtiökikkailun tai muiden vastaavien toimien kautta. Tämän myötä työntekijät saadaan kivasti siirrettyä työnantajalle edullisempaan sopimukseen. Saadaan heikennettyä työehtoja. Samalla tietysti heikompaan sopimukseen myöntyväinen ammattiliitto saa lisää jäseniä.

Kuinkahan usein PAM on ollut hyötyjänä ja kuinka usein häviäjänä tässä sopimusshoppailussa. Onko kellään tilastoja asiasta?

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen elämäni varrella ollut molemmilla puolin pöytää, ja täytyy sanoa että kaikkien käsitys luottamusmiehen kaikkivoipaisuudesta ei oikein ole tältä planeetalta. Oikeuksia on, mutta on myös velvollisuuksia. Ja viime kädessä se on se työnantaja joka sen palkanmaksaa, ei toiset työntekijät tai liitto. Toki tässä tapauksessa ko. työnantajan omaamalla taustalla voi olla vaikea vakuuttaa muut luottamusmiehen väärikäytöksistä, ainakaan ilman kovia todisteita. Itse olen antanut yhden luottamusmiehelle kenkää kun ei liiton ohjeistuksesta huolimatta omat työt enää kiinnostanut, tuli vissiin joku jumalakompleksi, olisitte nähnyt ilmeen kun annoin lapun. Kauhealla huudolla lähti jätkä ja lupasi kutsun raastupaan, sitä tässä on nyt neljättä vuotta odoteltu. Ei ollut viissin liittokaan kiinnostunut kun oli esittää huomautukset ja varoitukset ihan kaverin allekirjoituksilla varustettuna.
Nykyinen luottamusnainen onkin toista maata, yksi parhaista työntekijöistä yksikössään, mutta silti todella tiukka niissä asioissa mistä hänen pitääkin olla, etten sanoisi oikea pain in the ass, mutta niinhän se pitääkin. Eikä koskaan olla tapeltu, joskus jompi kumpi on ollut väärässä, mutta liittojen tulkinnoilla kaikki on selvinnyt (Teknologia - Metalli). Kaiken kaikkiaan miellyttävä henkilö, jos olisin sinkku ja 20v nuorempi niin... tai sitten en.

Anonyymi kirjoitti...

Ei mitään faktaa ole, mutta eikö Markantalo ole nykyisin Gigantin omistuksessa? Voin olla väärässäkin...

Anonyymi kirjoitti...

"Ja viime kädessä se on se työnantaja joka sen palkanmaksaa, ei toiset työntekijät tai liitto."

Minä kun luulin, että sen palkan maksaa asiakas.

Anonyymi kirjoitti...

olen antanut yhden luottamusmiehelle kenkää kun ei liiton ohjeistuksesta huolimatta omat työt enää kiinnostanut, tuli vissiin joku jumalakompleksi, olisitte nähnyt ilmeen kun annoin lapun. Kauhealla huudolla lähti jätkä ja lupasi kutsun raastupaan, sitä tässä on nyt neljättä vuotta odoteltu.

Kuten sanoit, luottamusmiehellä on velvollisuutensa ja myös oikeutensa asemansa takia. Se on selvää että työtehtävät tulee myös hoitaa. Sinun tapauksessasi nähtävästi liitto on myös huomauttanut luottamusmiestä ja sanomalla hänet irti teit aivan oikein. Koska haastetta ei tullut myös ammattiliitto oli kanssasi samaa mieltä. Näin yksinkertaista se on. Markantalon osalta luottamusmies on sanottu irti muusta kuin väärinkäytösten takia. Kannattaa muistaa että väärinkäytös on eria asia kuin se tekeekö jonkun mielestä luottamusmieshommia hyvin vain huonosti. Jos kyse olisi oikeasti luottamusmiehenä toimineen henkilön väärinkäytöksistä ei liitto reagoisi asiaan näin voimakkaasti. Ei savua ilman tulta.

Markantalo boikottiin.

Anonyymi kirjoitti...

Kävin tänään vähän ostoksilla MARKANTALOSSA. Katselin ensin 42-46 tuuman televisioita. Löytyhän se. 1690 euroa, pistetään pakettiin. Tarvitsen lisäksi vielä kotiteatterin. Sekin löyty 350 euroa. Vaimo tarvitsee uuden pesutornin kuivausrumpuineen. Sekin löyty, yhteensä 1250 euroa. Aikaa meni n. 50 minuuttia saman myyjän kanssa ja sitten kassalle.

Kassalla kysyin yllättäen kun myyjä löi tavaroita koneeseen, että "olikos tämä se firma joka irtisano luottamusmiehen lainvastaisesti ja eikös se ole tämä firma joka on PAM:n boikotissa?"

Myyjä meni ihan hiljaiseksi, ei sanonut mitään vaan jatko tavaroiden lyömistä kassakoneeseen.

"Enpä taida ostaakaan näitä teiltä, menen tohon lähimpään veikkoon".

Myyjä meni ihan punaseksi ja alkoi änkyttää. Minä kävelin ulos ovesta ja huusin vielä kovalla äänellä: "EI KANNATA TÄÄLTÄ MITÄÄN OSTAA, TÄÄ KAUPPAHAN ON BOIKOTISSA LAITTOMUUKSISTA".

Anonyymi kirjoitti...

Erinomaista!

Anonyymi kirjoitti...

Varsinainen aasiakas. Sehän olikin varmaan myyjien syy, että talo on boikotissa. Tai siitä varmaan oli paljon apua, että kävit näyttämässä kuka käskee.

Anonyymi kirjoitti...

Ei tietenkään se ole myyjien syy, enkä sitä myyjille kohdistanutkaan. Mielenilmaisu oli kohdistettu Markantalolle. On tietysti ikävää että myyjä joutuu välikäteen, mutta sellaiste se elämä on. Lauantaina taas uudelleen ...

Kossu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Näyttää olevan samanhenkiset täällä toisiiinsa tukemassa ja luulemassa olevansa kovinkin oikeassa ja enemmistössä. Ovat hurmaantuneet omista kirjoituksistaan. Ei Ammattiliitto voi toimia Suomessakaan sekä tuomarina että rankaisija Itseasiassa ei kumpaisenakaan. Jos näin luulee on oikeudentaju kieroutunut.

Anonyymi kirjoitti...

Ei savua,, ilman tulta sano.

Mitä olen ylipäätänsä lueskellut ao. episodista, niin . . . . . . . Toisaalta luottamusmies on lähtenyt "ilman lupaa" liiton järjestämälle kurssille; olisikohan vastaavia kurssejä ollut myöhemmin, vai oliko ainutkertainen ? ? ? Ja miksei ao. henkikö "kysynyt" lupaa ? Vaikkakin yleensä se tuppaa olemaan "ilmoitusmuontoinen" asia. Toki työnantajan "joustamattomuus" voi olla osasyy episodiin. On ao. yritysessä päätetty, että a) pelisääntöjä muutetaan . . . . b) halutaan päästä henkilöstä eroon ja se sopiva tilaisuus tuli . . . . .

Anonyymi kirjoitti...

Työnantajapuoli väittää että luottamusmies on ilman lupaa lähtenyt, ja luottamusmies väittää että piti olla vapaata ko. päivät mutta yllättäen ne muuttuikin työpäiviksi. Ei työvuorolistaa voi työnantajapuoli yksipuolisesti muuttaa sen jälkeen kun se on julkaistu. Eikä työntekijän tarvitse selitellä vapaapäivän menoja työnantajalle. Ja vaikka olisi ollutkin työpäiviä, niin yleensähän näille liiton järjestämille kursseillä pääsee vaikka palkattomalla vapaalla.. Ettei olisi käynyt niin että toimitusjohtaja huomasi että tässähän on keino päästä hankalasta luottarista eroon... Taisi vain nousta asiasta vähän suurempi haloo kuin mitä arvasi.

Anonyymi kirjoitti...

Kai luottaristakin täytyy olla oikeus eroon päästä jos ei aja työyhteisön etuja.Ei luottamushenkilön tehtävä ole toimia mitään osapuolta vastaan, eikä myöskään ajaa vain omaa etuaan.Tämä on vanhakantaista ajattelua. Ei Ammattiliitto kyllä voi myöskään toimia tuomion antajana. Pamin luottamushenkilöt joista iso määrä oli ajanut sitä asiaa,että jotain pitää tehdä, esim mielenosoitus yms. kuinka moni heistä vain ja pelkästään, yksinomaan sen takia, että oma perse tulis entistä turvatummaksi. Kuinka moni tiesi oikean tilanteen, ei kukaan heistä. Miten olisi voinut tietää? Ei kukaan ole ollut heistä kyseisellä työpaikalla. Minkä takia kyseinen henkilö oli luottariksi valittu? Eikö ketään muuta ollut tullut ehdolle, joka olisi monien tuntema, tämähän on tyypillinen tilanne.Nyt paluuta ei ole. Ihan järkyttävää, että yhteiskunnan/PAMIN pelisäännöt edellyttävät neuvotteluja työsuhteen palauttamiseksi, sehän tässä on suurin vitsi! Täysin toivoton ja idiootti ajatuksenakin.Kuvitelkaa nyt.Miten työt muka tämän jälkeen voisivat jatkua, kun kaikki tietävät, että tämä tyyppi ja työnantaja ovat vihoissa keskenään.Ilmeisesti monien paikan työntekijöiden mielestä kyseinen luottamushenkilö ei kyllä nauttinut läheskään kaikkien työpaikan henkilöiden luottamusta.Seuratkaapa netin keskustelupalstoja ja uuutisointia asiasta.Entä sitten nuo 300 muuta työntekijää, kuka ajaa heidän etujaan?Nyt ajetaan ilmeisesti vain tämän yhden henkilön, pois heitetyn luottarin etuja?

Anonyymi kirjoitti...

Näin se homma etenee
"STT:
Työtuomioistuin on tuominnut Palvelualojen ammattiliiton sakkoihin Markantaloa koskevasta boikottikehotuksesta. Liitto joutuu maksamaan Suomen Kaupan liitolle hyvityssakkoa 6 000 euroa.

PAMin tavoitteena oli ostoboikotilla painostaa Markantaloa perumaan pääluottamusmiehelle annetut potkut.

Työtuomioistuimen mukaan PAM rikkoi ostoboikottikehotuksellaan työrauhavelvollisuutta. Kyseessä oli työtaistelutoimi, joka kohdistui työehtosopimuksen määräykseen, jonka mukaan työnantaja ottaa ja erottaa työntekijät."

Anonyymi kirjoitti...

Boikotti oli seurausta laittomasta irtisanomisesta, ei syy. Se oli siis selvää tuomio siitä napsahtaa ja uskoisin että se olkin pam:lla tiedossa. 6keur ei paljoa ole ammattiliitolle. Markantalo maksaa korvauksia irtisanotulle, joten ovat myöntäneet syyllisyytensä. Valitettavasti Suomessa ei ole käytössä ruotsin malli, kiitos korkeimman, että laittomasti irtisanottua ei tarvitse ottaa takaisin töihin. Siiloinkaan ei ole merkitystä miten hyvin riitapuolten yhteistyö sujuu, vaan sillä, että ennaltaehkäistään laittomia irtisanomisia.

Anonyymi kirjoitti...

Kai luottaristakin on oikeus päästä eroon ??? Oletko tosissasi. Siihen on ihan omat prosessinsa, et kai tosissasi väitä että laiton irtisanominen on se tarkoitus joka pyhittää keinot? Mistä näitä sikiää .... ??

Anonyymi kirjoitti...

Juu. Alkakaa vaan boikotoida Markantaloa, että voivat laillisesti irtisanoa lisää väkeä "Tuotannollisista ja taloudellisista syistä"