Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

keskiviikkona, kesäkuuta 03, 2009

Helsingin sosiaalijohtaja Paavo Voutilaisen on erottava, osa II

Huhtikuussa käytiin kiivasta keskustelua Helsingin kaupungin sosiaalijohtaja Paavo Voutilaisen ylenpalttisesta rahankäytöstä. Paavo Voutilainen oli sisustanut työtilojaan 72 000 eurolla sosiaaliviraston laskuun (kts. kalustehankintalista). Sosiaalijohtaja Paavo Voutilaisen toimialueella kuuluvat Helsingissä lapsiperheiden palvelut, päivähoito sekä vanhusten palvelut. Samaan aikaan kun Paavo rykäisi kerralla sisustuksensa kuntoon, Helsingin kaupunki leikkaa rajusti vanhusten ja erityisesti lapsiperheiden palveluja. Sosiaaliviraston budjetti on vuodelle 2009 täysin alimitoitettu, mikä tulee entisestään johtamaan mm. kustannusten karsimiseen, palveluiden heikkenemiseen ja päivähoitoryhmien kokojen suurentumiseen ja hoidon tason dramaattiseen laskuun.

Lukekaa toimittaja Susanna Kuparisen 02.06.2009 julkaisema kolme sivuinen artikkeli voima.fi sivustolta sosiaalijohtaja Paavo Voutilaisen hulvattomasta rahankäytöstä ja edesottamuksista. Näyttää siltä että sosiaalijohtaja hallitsee valtakuntaansa diktaattorin ottein. Pelolla ja kurilla.

Toimittaja Susanna Kuparinen pääsi pitkällisen ponnistuksen jälkeen tutkimaan Paavo Voutilaisen edustustilin käyttöä. Paavo Voutilainen näyttää käyttäneen sosiaaliviraston rahoja esimerkiksi ravintolassa juhlimiseen ja juomien tarjoiluun.

Artikkeli sisältää myös Paavo Voutilaisen tuskaisen haastattelun. On käynyt nimittäin ilmi että artikkelin mukaan kaupungin taloushallinto on varoittanut Voutilaista hyvissä ajoin kalustehankinnan laittomuudesta. Paavo Voutilainen on ohittanut taloushallinnon olankohautuksella. Voutilaisen mielestä hän ei ole saanut kyseistä viestiä eikä hän tunne kaupungin hankintoihin liittyvää hankintasäännöstöä ja hankintalakia. Todellisuudessa Paavo Voutilainen oli esittelijänä kun sosiaalilautakunta antoi lausunnon uudistetusta kaupungin hankintasäännöstä 4. syyskuuta 2007. Lisäksi Susanna Kuparisen artikkelin väitteiden mukaan 72 000 euron huonekaluista oli tehty tilaus ennen lautakunnan hyväksyvää käsittelyä mikä sinällään olisi jo täysin laitonta.

Tästä salailusta huolimatta sosiaalilautakunta ja apulaiskaupunginjohtaja Paula Kokkonen eivät halunneet antaa Voutilaiselle edes huomautusta toiminnastaan. Sosiaalijohtaja Paavo Voutilaisen on erottava tai hänet on erotettava välittömästi. Hän on epäpätevä ja vastuuton hoitamaan kaupungin sosiaalijohtajan virkaa. Samalla Paula Kokkosen pätevyys toimia apulaiskaupunginjohtajana on pistettävä suurennuslasin alle. Toisiaan suojeleva kaveripiiri on karsittava ulos Helsingin kaupungin johdosta. Olkaa rohkeasti yhteydessä Helsingin kaupunkiin ja vaatikaa toimenpiteitä. Sähköpostiosoite kaupungille on muotoa etunimi.sukunimi@hel.fi. Ohjatkaa asialliset viestinne ja kommentinne oikeille henkilöille. Kertokaa mielipiteenne. He ovat virkamiehiä joiden pitäisi palvella meitä kaikkia ja käyttää veronmaksajien rahoja viisasti koko yhteisön hyväksi eikä kalliisiin kalusteisiin ja mittaviin alkoholitarjoiluihin.

Susanna Kuparisen artikkeli: Miljardin euron mies (sivu1, sivu2, sivu3)
Paavo Voutilaisen puhelinhaastattelu kokonaisuudessaan

Artikkeli: Aitiopaikalla

Lue myös:
Helsingin sosiaalijohtaja Paavo Voutilaisen on erottava

29 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei jumalauta mikä jätkä. Kuinka hyvä kavereita tää Paavo ja Paula oikein on ;) Koskaan mitään järkevää syytä ei ole suojella tollasta henkilöä.

Anonyymi kirjoitti...

Ainoastaan Suomessa saa virkamies jatkaa toimintaansa tollasen kuprun jälkeen. Vain Suomessa, hyvät herrat!

Anonyymi kirjoitti...

Pojat sitten ryyppää minunkin verorahoilla oikein olan takaa. On se hyvä että että rahat menee sentään viinaan. Mäkin taidan lopettaa duunit ja elää sosiaalitoimen rahoilla suoraan sossun luukulta. Parempi juode ne rahat itse kun antaa paavon tarjoilla muille.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on Paavo Voutilaisen palkka? Eiks sen saa jostain verotiedoista selville?

Anonyymi kirjoitti...

Ei vittu:

460 euroa pöytävalaisimesta
5820 euroa 2 kpl neuvottelutuoleja
1151 euroa sohvapöytä
590 euroa lattiavalaisin
18520 euroa johtajan työpöytä

Tuossa vasta pahimmat, ja tässä kilpailutettu lista samoista hankinnoista:

120 euroa pöytävalaisimesta
950 euroa 2 kpl neuvottelutuoleja
280 euroa sohvapöytä
130 euroa lattiavalaisin
1800 euroa johtajan työpöytä

Milä oikeudella Paavo pistää meidän rahoja haisemaan?

Anonyymi kirjoitti...

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Skpn+Hakanen+vaatii+selvityst%C3%A4+sosiaalijohtajan+kohukalusteista/1135246459773 ---- Hoida homma kotiin Yrjö Hakanen. Paavo Voutilaiselle potkut.

Anonyymi kirjoitti...

Paula Kokkosen on myös erottava Voutilaisen suojelusta. Minkälainen ihminen syytää veronmaksajien rahoja mielummin järjettömän kalliisiin kalusteisiin ja viinaan kuin hoitaisi kuntoon kaupungin lapsiperheiden asiat. Hyvi vittu minkälainen ihminen, ihan oksettaa ...

Anonyymi kirjoitti...

Jos oikein ymmärsin Kuparisen artikkelista niin lautakunta ja Kokkonen eivät ole puuttuneet asiaan kun Voutilainen on kuulemistilaisuudessa puhunut paskaa enemmmän kuin lapiolla on keritty kaivaa syrjään.

Nyt on aika antaa kenkää Voutilaiselle koska muuten ei kansalaisille jää muuta keinoa kuin hoitaa oikeus ja kohtuus ihan itse.

Anonyymi kirjoitti...

"Sosiaalinen ajattelu on pahasti hukassa, jos viraston johtajan pitää pönkittää asemaansa noin isolla kalustehankinnalla samaan aikaan, kun päivähoitopaikkoja on liian vähän, vanhustenpalveluja heikennetään ja kaikkein heikoimmassa asemassa olevien harkinnanvaraiseen toimeentulotukeen ei riitä rahaa", Hakanen sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä vittua tää paska blogi Voutilaista vainoaa, mitä se tämän ylläpitäjille yhtään kuuluu mihin Voutilainen käyttää hänelle budjetoidut rahansa. Paskapuhetta ja mustamaalausta.

Susanna Kuparinen taitaa olla taas niitä pikkusieluisia vanhojapiikoja joiden on vartavasten etsittävä joku kohde mustamaalaukselle. Hanki hyvä ihminen jo elämä!

Anonyymi kirjoitti...

Joo, yhtä rehellinen on yksityisten parkkifirmojen omistajat. Tien päähän tuli sekin toiminta kun oikein kunnolla mekastettiin. Sama käy Voutilaiselle, lähtölaskenta on alkanut ja Kokkonen menee mukana jos ei ota järkeä käteen.

Anonyymi kirjoitti...

Kunhan valmihiksi saan tämän tai huomisen aikana niin kantelu lähtee oikeuskanslerille sekä sosiaalijohtaja Paavo Voutilaisen että Paula Kokkosen toimmasta.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö Voutilaista voisi viedä oikeuteen ja vaatia häntä maksamaan kustannukset omista rahoistaan? Kysehän on lainvaistaisesta menettelystä ja virkamiehenä myös hän on vastuussa teoistaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs sanotte tästä:

Paavo Voutilaisella on sosiaali- ja terveysalan MBA-tutinto Tampereen yliopistosta 2004-2007, alana sosiaali- ja terveysjohtaminen. Kuulostaako hyvältä?

Mikäs paikka tämä sitten on: http://www.mbatampere.fi/, katsokaapa kuka on kyseisen paikan ohjausryhmässä? Itse Paavo Voutilainen, herää siis kysymys, onko edes tota tutkintoa oikeasti hankittu? Tämä siis ihan rehellisenä mielipiteenä, en väitä mitään ... ;)

K Huotari kirjoitti...

Ettei vaan käy niin että koko juttu unohtuu kohta kokonaan kunnes jonkun ajan päästä pitäisi saada vaikka parempi edustusauto. Paljonkohan se Maybach maksaa "kaikilla herkuilla".

Eihän sitä miljardin budjetissa pari tonnia tunnu missään. Rapatessa roiskuu. Pikku virhe, asiat menny vaan väärässä järjestykessä läpi. Tahallinen vahinko. Toi viimenen varmaan kuvaa tapahtunutta parhaiten. Tai sitten se että ahneella on paskanen loppu. Toivottavasti.

Merja kirjoitti...

Ensin sosiaalijohtaja puhuu haastattelussa itsensä pussiin. Sitten lähimmät alaiset todistavat esimiehensä antavan väärän todistuksen tolkuttoman kalliiden kalustohankintojen tekemisestä. Ja kaiken lisäksi paljastetaan, että sosiaalilautakuntaa huijattiin mennen tullen. Eikä kyse ole vain johtajan kalustehankinnoista. Esille tulee myös se, miten palvelujen ulkoistamisen ja yksityistämisen hyötyjiin kuuluu muun muassa sosiaalijohtajan entinen työnantaja.

Kun Voutilaisen kalustohankinnat tulivat julkisuuteen, hänen esimiehensä, apulaiskaupunginjohtaja Paula Kokkonen siunasi ensiksi hankinnat, totesi ne sitten lain ja kaupungin päätösten vastaiseksi – mutta päästi Voutilaisen pälkähästä ilman seuraamuksia.

Voiman juttu herättää uusia kysymyksiä. Johtiko Voutilainen harhaan apulaiskaupunginjohtajaa vai yrittikö Kokkonen estää alaisensa joutumisen vastuuseen lain rikkomisesta? Millä sosiaalilautakunta saatiin hiljaiseksi ja käytännössä siunaamaan laittomuus? Jos sosiaalijohtaja tekee tällaisia ratkaisuja työhuoneensa sisustamisessa, mitä kaikkea muuta tapahtuu miljardin budjetilla toimivassa virastossa?

(lainaus Yrjö Hakasen blogista)

Anonyymi kirjoitti...

Voutilaisen on erottava ja Kokkosen myös koska kyseinen "nauta" suojelee alaisiaan ja salaa sekä peittelee tehtyä rikosta.

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkähän helläkätisesti suhtauduttaisiin asiaan, jos viraston asiakas olisi onnistunut saamaan n. 70000 € ylimääräistä etua virastolta väärillä perusteilla?

Eipä hyvät heiluisi. Tuskin saisi vankeustuomiotaan ehdollisena.

Anonyymi kirjoitti...

Kalustehankinnasta, mulle kävi kerran samoin. Sanottiin että kunta on jo kilpailuttanut, tilaa sieltä suoraan. Tilasin.

Myöhemmin selvisi että se kilpailutus olikin jo ikivanha, ja kalusteet piti maksaa omasta pussista kaikki. Täällä ne on nyt mulla kotona.

Anonyymi kirjoitti...

Työttämänä kun olen, niin kävin juuri hakemassa Helsingin "sosiaaliluukulta" rahaa omiin ja perheen menoihin. Väärin perustein ja väärillä kuiteilla. Lisäksi salasin omaisuuttani ja pankkitilitietoja.

En näe tässä kuitenkaan mitään väärää koska toimin samoilla moraalisilla arvoilla kuin sosiaalijohtaja Paavo Voutilainen ja apulaiskaupungingjohtaja Paula Kokkonen.

Tulen tekemään näin myös jatkossa.

Anonyymi kirjoitti...

eihän kokkonen takuulla suojelis alaistaan tuolla tavalla jos itellä ei ole vielä pahempaa "budjetin" käyttöä takanaansa.

arvelen vaan... :)

Anonyymi kirjoitti...

Osataan sitä muuallakin http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/TEOn+nettisivut++maksoivat+220%C2%A0000+euroa/1135246647400

"Osa hankinnoista on viraston mukaan tehty vastoin hankintalakeja. "

"TEO teki tarkastusviraston mukaan satojen tuhansien eurojen sopimuksia terveydenhuollon rekistereiden ylläpidosta ilman kilpailutusta. "

Anonyymi kirjoitti...

Tänään lehdessä että yksityinen henkilö on tehnyt kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle Voutilaisen ja Kokkosen sooloilusta. Muistaakseni joku postasi tänne tehneensä kantelun. Hieno homma! Moiset rikolliset pitää saada vastuuseen.

Paula kirjoitti...

Pahoin pelkään että tulos on huomautus ja Kokkonen sekä Voutilainen eivät osaa tehdä johtopäätöksiä itse ...

Anonyymi kirjoitti...

http://www.vartti.fi/artikkeli/359dde90-8b06-4b73-b074-bf8664a7ec81

"Sosiaalijohtaja Paavo Voutilaisen 72 000 euron sisustuspäätös ei olekaan hankintalain vastainen, arvioi Helsingin kaupungin oikeuspalvelut lausunnossaan."

No ompa ihme :o

Imulippo kirjoitti...

Sosiaalijohtaja Paavo Voutilainen tutkinnassa myös kerjäläisprojektista

Poliisi epäilee, että Voutilainen rikkoi julkisten hankintojen lakia. Hän jätti kilpailuttamatta yli 120 000 euron hintaisen projektin, jossa Diakonissalaitoksen työntekijät kartoittivat romanikerjäläisten tilannetta. Voutilainen itse on aiemmin työskennellyt Diakonissalaitoksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjavinkki: Paul Babiak: Käärmeet liituraidassa.

Anonyymi kirjoitti...

"Helsingin sosiaalijohtajan kalustekaupoista virkarikossyytteet"

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2252267&pos=hl-ko-2

Anonyymi kirjoitti...

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2011/03/1283382/sosiaalipomon-kalustehankinnat-tanaan-karajilla