Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

tiistaina, maaliskuuta 05, 2013

LUKIJAN ARTIKKELI: Avain Asumisoikeus Oy - asumisen suurin vihollinen

Kiitos aikaisemmista artikkeleista liittyen Avain Asumisoikeus Oy:n harrastamaan mielivaltaisiin vastikkeiden korotuksiin.

Avain Asumisoikeus Oy:n tähtiin kohoavat vastikkeet karkoittavat asukkaat
Avain Asumisoikeus Oy:n asukkailla on vaikeat ajat edessä
Avain Asumisoikeus Oy:n asukkailla on vaikeat ajat edessä, osa 2

Suomessa asumisoikeusjärjestelmä on perseestä. Kyse ei ole mistään muusta kuin asukkaiden rahastamisesta. Asumisoikeusyhtiöitä on lukuisia, mutta pahin esimerkki on Avain Asumisoikeus Oy, jonka kohdalla voidaan perustellen todeta, että valvova viranomainen ARA on antanut Avara Asunnot Oy:stä pois potkitulle toimitusjohtaja Perttu Liukulle, virallisen oikeuden Avain Asumisoikeus Oy:n omistamien asumisoikeusasunnoissa asuvien asukkaiden häikäilemättömään ryöstöön ja lypsämiseen. Kun yksittäinen henkilö pääsee "yleishyödylliseksi" tarkoitetun asumistuotantomuotoa harjoittavan yhtiön suuromistajaksi, on lopputulos selvä. Ainoastaan ARA:ssa toimivat virkamiehet ovat niin aivokuolleita ja sisäsiittoisia etteivät pysty näkemään ongelmaa tässä yhtälössä. En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Sen tiedän että haulikolla on ARA:ssa töitä.

Tässä kohdin pyytäisin blogistia näyttämään sen erinomaisen kuvan vastikkeiden kehittymisestä.


Tuohon kuvaan voi korjata viime vuoden lopussa tulleessa kirjeessä ilmoitettu ja helmikuussa 2013 voimaan astuva vastikkeen korotus, joka tällä kertaa oli huimat 9 %. Kymmenessä vuodessa vastike on melkein kaksinkertaistunut!

ARA:n ohjeilla on aikaisemminkin pyyhitty persettä. En tiedä onko viranomaiset tyhmiä vai voimattomia vai ainoastaan aivokuolleita.

"Asumisoikeusjärjestelmän perustavoitteita on asumiskustannusten kohtuullisuus. Käyttövastikkeen määräytyminen omakustannusperiaatteen mukaan on tärkein keinovarmistaa valtion tuen kohdentuminen asukkaalle. Tämä tarkoittaa sitä, että asumisoikeushuoneistojen haltijoilta saa periä asuinhuoneistosta käyttövastikettaenintään määrän, joka tarvitaan kattamaan asuntojen ja niihin liittyvien tilojenrahoitusmenot ja hyvän kiinteistönpidon mukaiset menot." (ARA)

Kun asumisoikeusjärjestelmä kopioitiin Ruotsista siihen muistettiin ottaa Ruotsin järjestelmän huonoimmat puolet ja lisättiin isolla kauhalla normaalille elämälle liittyviä vieraita piirteitä. Onko se ihme? Koko asumisoikeuslaki tehtiin vain ja ainoastaan rakennuttajien ehdoilla. Sitten vielä väitetään ettei Suomessa ole korruptioita. Samat firmat antavat poliitikoille vaalitukea ja kun aika koittaa samat poliitikot ovat säädättämässä tukijoilleen heidän itsensä näköisiä lakeja. Lex Karpela ja Lex Nokia eivät todellakaan olleet ensimmäisiä yritysmaailman ehdoilla tehtyjä lakeja. Jos joku sanoo ettei suomalainen poliittinen kenttä ole korruptoitunut voi mennä ladon taakse ja ampua itsensä. Jokaikinen poliittinen nassu joka katselee teitä illan uutisissa on korruptoitunut pikku paska. Ainoa ero joidenkin välillä on, että kaikki eivät ole vielä jääneet kähminnästä kiinni. Jälkeenpäin asumisoikeuslakia yritettiin keinotekoisesti korjata silmänlumeeksi, mutta mitään merkittäviä muutoksia siihen ei tehty. Se olisi ollut vastoin rakennuttajien tahtoa eli käytännössä poliitikkojen vaalitukien ehtojen vastaista.

Palataan asiaan. Tällä hetkellä ensimmäiset asumisoikeusasunnot tulevat 20-30 vuoden ikään ja asukkaiden maksamat yhtiölainaosuudet pitäisi käytännössä olla loppuun maksettu ja vastikkeiden pudota rajusti. Todellisuudessa yksikään asumisoikeusyhtiö ei ole maksanut kuin korkoja lainoista ja pääoma on edelleen entisellään. Rahoista suurin osa joita ei käytettykään lyhentämiseen on mennyt omistajien taskuun, jotka sitten ajavat hienoilla saksalaisilla autoillaan katsomaan rapistuvia asumisoikeustaloyhtiöitä. Rapistuminenkin on näköjään liikaa kun mitään ei saa uusia. Tämä muuten on Avain Asumisoikeus Oy:n virallinen ohje. Ei saa uusia pitää korjata paikkaamalla paikan päälle. Räikeimpänä esimerkkinä on haljennut WC-pytty naapurilla jota ei saanut vaihtaa, vaan se piti liimata.

Avain Asumisoikeus Oy mainostaa asuntojaan turvallisena asumismuotona. Paskan marjat. Kuten blogistinkin aikaisemmissa artikkeleissaan kertoo. ARA on mennyt hyväksymään asumisoikeusasuntoyhtiön muuttamisen kovanrahan asunnoiksi kun asunnot eivät käyneet kaupaksi korkeiden vastikkeiden takia. Eipä tietenkään, ensin omistajayhtiö nostatti vastikkeita, kuten Avain Asumisoikeus Oy tekee nyt, ajoi asukkaat pois ylikorkeilla vastikkeilla ja kun asunnot tyhjenivät ARA:n ääliövirkamiehet antoivat luvan hallintamuodon muuttamiselle.

En epäile yhtään etteikö Avain Asumisoikeus Oy:n omistajat halua samaa. Eihän kukaan halua pitää köyhiä asumisoikeusasukkaita asunnoissa kun vastikkeita härskisti korottamalla saadaan ne viranomisten myötävaikutukselle muutettua kovanrahan tuottaviksi asunnoiksi. Saa sitten johtajat ostettua vaimolleenkin sen kalliin saksalaisen. Paljonko yksittäiset viranomaiset tästä hyötyvät? Kuinka paljon heille on maksettu? Kukaan ei pysty sössimään mitään niin pahasti kuin Suomen asumisoikeusjärjestelmää, ellei kyse ole sitten tahallisesta teosta, kuten onkin. Eivät poliitikot ruokkivaa kättä pure.

Hyvät ihmiset. Netistä löytyy paljon tietoa asumisoikeusjärjestelmästä ja Avain Asumisoikeus Oy:stä. Haluan kuitenkin kaikille nuorille ihmisille joilla muutenkin työelämän suhdanteet tuovat epävarmuutta epätyypillisine työsuhteineen. Kun asuntoa etsitte, kiertäkää Avain Asumisoikeus Oy ja muut asumisoikeusasuntoja tarjoavat yhtiöt kaukaa!

Itse olen viimein pääsemässä pois tästä kurimuksesta. Menen asumaan vuokralle. Sekin on halvempaa kuin kantaa rahaa asumisoikeusyhtiöiden omistajien pohjattomaan taskuun!

oikeusjakohtuus.blogspot.com

29 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Talojen rakentamiseen käytetyt lainat olisi pitänyt jo monessa 90 luvun alussa rakennetussa taloyhtiössä olla jTämän pitkälti voiton puolella. Asumisoikeusmaksu meni rakennuttajien taskuun ja nyt asukkaat ovat maksaneet vastikkeissaan lainaa, vaikka todellisuudessa vain korkoja.

Eikö se ollut Avain Asumisoikeus Oy joka yritti siirtää 7 000 000 euroa asukkaiden rahoja toisiin busineksiin? Tämän ARA sentään kielsi, olisi ollut liian läpinäkyvää.

Anonyymi kirjoitti...

Artikkelin aihe ja sisältö on täyttä totta. Asumisoikeusjärjestelmässä on paljon puutteita ja erityisesti Avain Asumisoikeus Oy:n toiminta tuntuu olevan varsin törkeää.

Hyvä sisältö vaan joskus saattaa hukkua turhan kiihkon ja liioittelun taakse. Ja tässä artikkelissa käy vähän niin. Esim. viittaus itsensä ampumiseen on luonnollisesti vain ironinen ilmaus, mutta mauton ja tarpeeton. Vastikkeet ovat nousseet kymmenessä vuodessa törkeästi, pienemmässä asunnossa n. 66 % ja isommassa n. 63 %. Tuo ei kuitenkaan ole "lähes kaksinkertaistunut", kuten blogissa sanotaan.

Toimin itse erään hyvin arvostelulle alttiin ammattiryhmän esimiestehtävissä. Palautetta alaisistani siis tulee. Kyllä parhaiten mieleen jäävät ja johonkin toiminpiteisiinkin johtavat kirjoitukset, joissa keskitytään tiukasti asiaan ilman isompaa kiihkoa. Sen sijaan mauttomuuksia sisältävät palautteet unohtuvat aika nopeasti.

Olen siis kirjoittajan kanssa itse asiasta täysin samaa mieltä, ARAn pitäisi nopeasti puuttua tähän toimintaan. Toisenlaisella kirjoitustyylillä vaan uskoisin saatavan parempia tuloksia.

Anonyymi kirjoitti...

Olen samaa mieltä kirjoitustyylistä ja sen näkee ettei ole blogistin kirjoittama, vaan jonkun lukijan. Mutta ei se haittaa. Välillä kärjistettykin teksti on viihdyttävää, varsinkin kun se on totta.

Anonyymi kirjoitti...

Avain Asumisoikeus asuntojen vastikkeet nousevat kyllä huimaa vauhtia. Muistaakseni laissa on maininta ettei vastike saa ylittää yleistä vuokratasoa. Miksi kukaan ei valvo?

Anonyymi kirjoitti...

Siksi kai sitä kutsutaan "lukijan artikkeliksi". Minusta hyvä ottaa tämä esille vaikka tässä muodossa, varsinkin kun blogisti on jo aikaisemmin julkaissut omia artikkeleja aiheesta.

Anonyymi kirjoitti...

Olen hieman huolestunut itsekin blogin kirjoitusten sekä kommentoinnin tasosta. Asialliset kommentoijat ovat lähteneet ja itsekin harkitsen vakavasti poistumista. Viimeinen niitti oli 18.2. tehdyn jutun "Rikos ei ole sihen syyllistyneen yksityisasia" kommentoinnin taso, missä muutama tyyppi aivan suoraan ilmoitti alkavansa tappaa ihmisiä kaduilla ja haukkui muita kommentoijia "heikoiksi", "alistetuiksi", "lampaiksi" ja "idiooteiksi".

Tuollainen kirjoitustyyli pilaa sinänsä hienon ja pientä ihmistä puolustavan blogin uskottavuuden täysin.

Toivon että blogisti ottaa palautteeni vakavasti ja miettii nyt tosissaan mihin suuntaan haluaa tätä tuotetta viedä. Mikäli homma palaa sanotaanko vuoden-parin takaiselle tasolle missä vielä keskustelukin oli järkevää ja toisia kunnioittavaa, olisi tämä hyvin positiivinen asia.

Toivon jatkossa lisää juttuja yksityisestä pysäköinninvalvonnasta ja odotan innolla erityisesti vakuutuslääkärijuttuja, toivottavasti niitä tulee jo pian.

Anonyymi kirjoitti...

Onko se kommentointi blogistin vika? Blogistahan ei oman ilmoituksensa mukaan moderoi kommentteja, joten kaikki saavat kommentoida. Minusta on hienoa ettei kommentteja moderoida ja yritetä ohjata keskustelun kulkua. Kaikki kommentit ovat tervetulleita eikä kaikista mielipi teistä tarvitse pitää. Minusta monen muun blogin ongelma on se, että kommentointia rajoitetaan tai sensuroidaan jolloin vapaus mielipiteeseen häviää kun keskustelusta poistetaan yhden ihmisen kriteerien perusteella mielipiteitä.

Mikä vika oli rikos ei ole ykstyinen asia artikkelista? Minusta rikos ei ole yksityisasia, kuten ei myöskään Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen.

Anonyymi kirjoitti...

Erinomaisia artikkeleita. Joka kerta jotain erlilaista, ei aina samaa puuroa kuin eräillä.

Anonyymi kirjoitti...

Voi voi, minusta on hienoa että ei tiedä minkälaista artikkelia odottaa, tai minkälainen tulee seuraavaksi. Se nyt vielä oiskin fiksua jos pitäisi yksityisestä pysäköinninvalvonnasta jauhaa jauhamiseen saakka. Tällä hetkellä kaikki on puhuttu ja kerrottu. Maksuja ei tarvitse maksaa.

Blogistille palautetta: Jatka samaan tahtiin, anna artikkeleiden olla monimuotoisia, ainoastaan sillätavoin blogin mielenkiinto säilyy.

Aino K. kirjoitti...

"Rikos ei ole sihen syyllistyneen yksityisasia" kommentoinnin taso, missä muutama tyyppi aivan suoraan ilmoitti alkavansa tappaa ihmisiä kaduilla ja haukkui muita kommentoijia "heikoiksi", "alistetuiksi", "lampaiksi" ja "idiooteiksi".

Piti ihan katsoa kyseisen artikkelin kommentit ja yhtään, siis YHTÄÄN en löytänyt jossa olisi uhottu ihmisten summittaisella tappamisella kaduilla.

Ikävää että kaikkia joidenkin mielipiteet, oli ne sitten rahvaanomaisesti kirjoitettu tai ei, miellytä. Aina löytyy näitä. Toinen sanoo että naisen paikka on nyrkin ja hellan välissä, ja aina löytyy joku joka pahoittaa mielensä. Toisen mielestä kosto on oikeutettu, ja taas on mielensä pahoittanut itkemässä.

Miksi? Eikö toisenlaisisia mielipiteitä saa olla olemassa? Eikö sananvapauteen kuulu että jokainen saa kertoa mielipiteensä? Häiritsevämpää olisi se, että jotkut kommentoijat pyysivät henkilö hakeutumaan hoitoon vain sen takia ettei henkilön kärkäs mielipide ollut arvostelijoiden mielestä tarpeeksi korrekti.

Mitä tulee tuohon kostoon, niin ymmärrän täysin mistä se kumpuaa. Oikeusjärjestelmä on olemassa sen takia ettei mitään yleistä lynkkaus tai kostomentaliteettia vallitsisi yhteiskunnassa. Oikeusjärjestelmä on olemassa jotta ihmiset voisivat luottaa siihen että rikoksista rangaistaan yleisen oikeustajun mukaisesti ja syylliset oikeasti joutuvat vastuuseen teoistaan.

Entä kun tuo oikeusjärjestelmä ei enää toimi? Entä kun oikeutta ei enää jaeta? Suunta on ollut vuosikymmenien ajan yhä huonompaan, eikä se ole yleisellä voivottelulla miksikään muuttunut. Päinvastoin.

Ei tarvitse olla ruudin keksiä huomatakseen viikon uutisista että puolen miljoonan euron kavelluksen tehnyt sai 3 vuotta ehdotonta. Arvoveneen varastanut sai kaksi vuotta ehdotonta. Pitkään jatkuneesta pedofiliasta annettiin ehdollista, samoin törkeästi raiskauksesta.

Sitten joku vielä kehtaa ihmetellä mistä himo kostolle kumpuaa? Se kumpuaa siitä kun yhteiskunta on epäonnistunut tehtävässään jakaa oikeutta.

Ei tämän blogin artikkelit monesti mitään hienostunutta sanailua ole, eikä kuulukaan. Se mikä on hienoa, on se että artikkeleita löytyy laidasta laitaan, aiheesta kun aiheesta. Mielipiden on aina valmiina. Kaikista parasta kuitenkin on että blogisti ei poista yhtään kommenttia, ei edes niitä joissa blogistia haukutaan ja solvataan. Sille tulisi nostaa hattua.

Meillä on esimerkkejä kuten Jyrki Virolaisen blogi jossa blogisti moderoi kommentteja sen mukaan mikä itse on sopivinta ja mikä ajaa hänen omaa mielipidettään ja asiaa. Siihen oikeusjakohtuus blogisti ei ole sortunut.

Jatka samaan malliin.

Lopuksi kommentti, itse aiheeseen.

En ole koskaan asunut asumisoikeusasunnossa, mutta jälleen kerran täytyy ihmetellä, mistä kumpuaa viranomaisten päättömyys ja valvonnan puute. Onko tosiaan niin että viranomaisilla ei ole mahdollisuuksia puuttua, työkaluja ei ole annettu, vai onko kyse korruptioista.

Oli miten oli, uskon blogistin sanaan ja tulen aina kiertämään Avain Asumisoikeuden asunnot kaukaa.

Kiitos vinkistä!

Anonyymi kirjoitti...

Avain Asumisoikeus asunto jäi ONNEKSI historiaan viime vuoden lopulla. Vastikkeen vuosittainen nouseminen oli järkyttävää.

Taloyhtiö yritti säästää omilla toimillaan kaiken, mutta rakennuttajalle menevä vastike nousi vuodesta toiseen. Kun asunnossa jotain hajosi sitä oli vaikea saada vaihdettua, aina yritettiin viimeiseen asti korjata.

Avain Asumisoikeus Oy mainostaa itseään kestävästä kehityksestä.

Sopimuksen mukaan esim. jääkaappipakastimien uusiminen kuuluu yhtiölle, ei asukkaalle. Yhtiö ei kuitenkaan halua uusia edes 15-20 vuotta vanhoja laitteita jotka kuluttavat sähköä hirmuisesti. Onko se sitä kestävää kehitystä? Aina vain odotetaan että laitteen pitää hajota tai asukas menee typeryyksissään ostamaan itse uuden.

Hienoa pelleilyä Avain Asumioikeudelta!

Anonyymi kirjoitti...

ARAsta "yleishyödyllisten" asumisoikeusyhtiöiden valvontaviranomaisena löytyy kirjoituksia myös osoitteesta

http://keskustelu.suomi24.fi/node/11138459

Kannttaa lukea ja ihmetellä!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan posketonta tuo vastikkeiden nousu. Lisäksi isännöinti ja huolto on todella syvältä. Isännöitsijäkin vaihtuu samaan tahtiin, kuin sukat jalassa. Meille riitti ja muutamme pois.

Anonyymi kirjoitti...

Avaimen kohteissa korjausremontteja tekee Renevo. Katso linkistä yhteystiedot. http://renevo.fi/yhteystiedot/

Toinen hyvä yhteistyökumppani on Enero Works. Katso referenssit.
- http://www.enero.fi/fi/

Miten lie keikat kilpailutettu ? "Pikku-veli" tai "hyvä-veli" hoitaa homman. - Ai miin, alle 30.000 € korjauksia ei tarvinne kilpailuttaa, eikä kukaan valvo mitä todellisuudessa tehdään, vai tuunataanko vain ?

Anonyymi kirjoitti...

Erilaisissa mielipiteissä ei sinällään ole mitään ongelmaa. Ongelma tulee siinä vaiheessa jos lakataan kunnioittamasta toisten oikeutta erilaisiin mielipiteisiin. Tästä kunnioituksen lakkaamisesta kertoo esim. toisten kommentoijien henkilöön menevä arvostelu. Idiootiksi, heikoksi, lampaaksi tai alistetuksi haukkuminen ei todellakaan ole sopivaa käytöstä, eikä sitä voi perustella "kansanomaisella tyylillä".

Jos joku on sitä mieltä että esim. kostaminen on ok, ei siinä mitään, se on hänen mielipiteensä ja toteuttaessaan tätä mielipidettä häntä kohtaa lain ja esivallan täysi voima.

Mutta uudistan toiveeni että toisten kommentoijien kunnioitusta tulisi vaalia.

Tämä artikkelisarja asumisoikeusasunnoista on myöskin todella hyvä, siitä plussaa blogistille.

Anonyymi kirjoitti...

tänään hesarissa uutinen, että vuokralla asuminen on kallistunut vuonna 2012 eniten Helsingissä, peräti 3.9 %, siis hetkinen, samaan aikaan Avain Asumisoikeus asunnoissa asuminen on vuosi toisensa jälkeen kallistunut 6 - 9 % !!! Miten se on mahdollista? Kuinka huonosti noita taloyhtiöitä hoidetaan?

Anonyymi kirjoitti...

Kaikilla "asumistasoa nostavilla remonteilla" siirretään liikaa perittyjä vuokria lähipiirin omistamien remontti-, huolto- ja isännointi yhtiöiden kautta Liukun imperiumin hallintaan.
Viranomaisilla ei ole resursseja eikä haluja valvoa yleishyödyllisen yhtiön toimintaa. Rahahanat ovat auki.
Tolloja maksajia ovat asukkaat joiden pitää jossain asua.

Viranomaiset jopa avustavat holding yhtiöiden perustamisessa ja varojen/osinkojen siirtämisessä valvonnan ulottumattomiin.

Anonyymi kirjoitti...

Avaimen kohteissa korjausremontteja tekee Renevo.

Onko Renevosta kenelläkään mitään kokemusta? Onko tämä firma jollain tavoin liitoksissa Avain Asumisoikeus Oy:n?

Anonyymi kirjoitti...

Renevo Oy on perustettu marraskuussa 2012 (siis viime vuoden lopulla).

Miten tämä firma on saanut yksinoikeuden Avain Asumisoikeus Oy:n remonttikohteisiin?

Arvatkaapa?

Avain Asumisoikeus Oy:n suuromistaja on Perttu Liukku joka hankki enemmistön 150 000 euron sijoituksella.

Renevo Oy:n toimitusjohtaja on Arttu Liukku ja yritystietojen perusteella Perttu Liukku on hallituksessa.

Asumisoikeusasuntojen korjaus tapahtuu potista joka on kerätty asukkailta. Nyt Perttu Liukun Avain Asumisoikeus Oy:n kohteita korjaa Renevo Oy joka ottaa remontista ylihintaa. Raha juoksee Liukkujen firmoille ja Avain Asumisoikeus Oy:n asukkaat maksaa joka remontista ylihintaa.

Kusetus on täydellinen? Miksi viranomaiset eivät puutu tähän?

Anonyymi kirjoitti...

On hieno rahasampo, täytyy myöntää.

Omistan pari tuhatta asuntoa joiden asukkailta kerätään rahaa asuntojen remontoimiseen ja korjaamiseen. Näistä rahoista maksetaan ilman kilpailutusta yli suuret remonttikustannukset firmalle jonka myös omistan.

On se näppärää kun sen osaa. Viranomaisia asia tuskin kiinnostaa, ei kai siinä mitään laitonta ole rahastaa asukkaita. En yhtään ihmettele että vastikkeet nousee vuosi toisensa jälkeen huimasti.

Onko tosiaan niin että koko asumisoikeusjärjestelmä haluataan ajaa tuhoon?

Anonyymi kirjoitti...

Kiertäkää se Avain Asumisoikeus kaukaa!! Uskokaa nyt!

Perttu myös kirjoitti...

Lähetin tästä sähköpostia ARA:lle, katsotaan miten suhtautuvat.

Anonyymi kirjoitti...

Hehe, uskotko tosiaan että ARA:n tarkastajia kiinnostaa. Ne on kaikki suojatyöpaikassa lahjottu hiljaisiksi. Samaa mieltä artikkelin kirjoittajan kanssa. Haulikolla on töitä!

Anonyymi kirjoitti...

"Olen hieman huolestunut itsekin blogin kirjoitusten sekä kommentoinnin tasosta. Asialliset kommentoijat ovat lähteneet ja itsekin harkitsen vakavasti poistumista."

Olen seurannut nettiä vuodesta -97 asti ja milloin minkäkin alustan tai palstan keskustelun taso on ollut romahtamassa niin kauan kuin jaksan muistaa. Tyypillisesti nämä keskustelun tasosta huolissaan olevat eivät juurikaan luo sitä parempaa keskustelua, vaan tyytyvät vain valittamaan nykyisen tason paskuudesta, tai haikailevat aikaan jolloin taso oli parempi.

"Minusta on hienoa ettei kommentteja moderoida ja yritetä ohjata keskustelun kulkua."

Näin on. Surkeat ja tyhmät argumentit kyetään aina ampumaan alas. Monet tiukan moderaation (Jyrki Virolainen esim) blogit ovat pelkkiä selkääntaputtelukerhoja. Tietysti ylilyöntejä tapahtuu ja välillä tunteet kuumenevat, mutta silti parempi näin.

Anonyymi kirjoitti...

Ette ole vielä nähneet koko kuvaa!

Avain Asumisoikeus Oy:n suuromistaja on Perttu Liukku joka hankki enemmistön 150 000 euron sijoituksella.

Renevo Oy:n toimitusjohtaja on Arttu Liukku ja yritystietojen perusteella Perttu Liukku on hallituksessa.

Asumisoikeusasuntojen korjaus tapahtuu potista joka on kerätty asukkailta. Nyt Perttu Liukun Avain Asumisoikeus Oy:n kohteita korjaa Renevo Oy joka ottaa remontista ylihintaa. Raha juoksee Liukkujen firmoille ja Avain Asumisoikeus Oy:n asukkaat maksaa joka remontista ylihintaa.


Avain Asumisoikeus Oy:n rakennuttamista hoitaa AVAIN Rakennuttajat Oy jonko toimitusjohtaja on Perttu Liukku, lisäksi Avain Asumisoikeus Oy:n isännöinti "kilpailutettiin" syksyllä 2012 ja se siirty AARI Isännöinti Oy:lle jonka hallituksessa on Perttu Liukku.

Huomaatteko kuinka täydellinen imperiumi on yksityiselle henkilölle rakennettu yleishyödyllisestä yhtiöstä, täydellinen rahasampo ja kaikki asukkaiden rahoilla.

Asukkailta kerätään rahat Liukun yhtiössä, korjauksista päättää Liukun isännöinti joka tilaa ne Liukun Renenevolta. Renevo laskuttaa ylihintaa, isännöinti hyväksyy sen ja rahaa kaivetaan lisää asukkailta pyörittämään tätä rahasampoa.

Anonyymi kirjoitti...

Asukkailta kerätään rahat Liukun yhtiössä, korjauksista päättää Liukun isännöinti joka tilaa ne Liukun Renenevolta. Renevo laskuttaa ylihintaa, isännöinti hyväksyy sen ja rahaa kaivetaan lisää asukkailta pyörittämään tätä rahasampoa.

Ei jumalauta, en yhtään ihmettele että vastike omassa avain asumisoikeus kolmiossa on noussut vuosittain törkeitä vauhtia jos kerta rahat menee Liukun businesten pyörittämiseen.

Herää kysymys miten tämä on voinut tapahtua ja miksei valvova viranomainen ARA tee asialle mitään. Onhan näihin "markkinaseman väärinkäyttöihin" puututtu pienemmissäkin tapauksissa.

ARA:n lakimiehistä ja valvojista pitäisi tehdä kantelu oikeuskanslerille. Olen aivan varma että Liukulla on omat ystävänsä juuri nimenomaan ARA:ssa. Ei tämä muutoin ole mahdollista.

Anonyymi kirjoitti...

Eikä tässä vielä kaikki !

Asumisoikeussopimuksissa ei ole mainintaa jyvityksestä. Yhtiö on kerännyt vuoden 2003 jälkeen asukkailta vuokria sopimuksen vastaisesti.

Asumisoikeussopimukseen on merkitty vain asuin pinta-ala, eikä siinä ole mainintaa siitä että vuokra määräytyy ”jyvitettyjen neliöiden mukaan”.

Pienissä asunnoissa asuvat asukkaat ovat joutuneet maksamaan ”haamu-neliöistä”.

Asunnon haltijoille ei ole ilmoitettu jyvityksestä mitään myyntiesitteissä eikä vuokrien korotusilmoituksissa.

Tästä johtuen Avain Asumisoikeus Oy ei ole vuokran korotusilmoituksissaan kertonut edes asunnon kokoa.

Varmistakaa että maksatte sopimuksen mukaisesti vuokranne, ja siitä että korotusilmoituksessanne on mainittu sopimuksen mukaiset neliöt.

Anonyymi kirjoitti...

Asioita sisäpiiriläisenä nähneenä hyvävelijärjestelmä takaa Liukulle vapaudet soheltaa Aran puolelta!

Anonyymi kirjoitti...

Aikamoinen Mafia vallitsee Avain Asumisoikeus / Aari Isännöinti Oy / Renevo Oy - akselilla. Kaikissa firmoissa peuhaa sama henkilö, jonka tilille kilahtaa jokunenkin roponen…!!
Pitäisiköhän tuohon jo viranomaisten tai ARA:n puuttua.!!!!