Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

maanantaina, joulukuuta 08, 2014

Yksityistä verosuunnittelua - säästä kirkollisveron verran rahaa

Nykypäivänä rahat on monessa kotitaloudessa tiukassa. Hinnat ja verot nousevat kerta toisensa jälkeen. Jostain pitää säästää. Samalla tavoin kuin suuret yritykset tekevät ”verosuunnittelua” välttyäkseen maksamasta veroja, voi yksittäinen ihminen helposti säästää kirkollisveron verran vuosituloistaan ja siitä huolimatta kuulua kirkkoon halutessaan.

Kirkollisveron määrä vaihtelee asuinkunnittain 1 – 2%. Parhaimmassa tapauksessa 30 000 euroa vuodessa tienaava voi säästä 600 euroa vuodessa. Se on iso raha.

Kirkollisveron kannalta on ratkaisevaa kuuluuko henkilö kirkkoon vuoden lopussa vai ei. Seuraavan vuoden kirkollisvero maksetaan edellisen vuoden viimeisen päivän tietojen mukaan.

Haluatko säästää kirkollisveron mutta kuulua siitä huolimatta kirkkoon?

  1. Eroa kirkosta viimeistään 30.12. Eroamisen onnistuu helposti eroakirkosta.fi palvelun kautta. 
  2. Liity kirkkoon tammikuun ensimmäisellä viikolla. Liittyminen onnistuu helposti liitykirkkoon.fi palvelun kautta

Kirkosta eroamista ei tarvitse ilmoittaa verohallinnolle. Koska verokortit on jo muodostettu seuraavalle vuodelle, voit pyytää uuden verokortin jossa kirkollisveron osuus on poistettu. Säästyneen kirkollisveron voit käyttää itsesi hyväksi tai lahjoittaa vähävaraisille. 

oikeusjakohtuus.blogspot.com

Lue:
Kuinka paljon voit säästää tai lahjoittaa parempaan tarkoitukseen – Kirkollisverolaskuri

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, juuri näin olen tehnyt jo kolmatta vuotta, ei ongelmaa. Eikä tässä mielestäni ole mitään väärää. Isot yhtiöt kuten Mehiläinen, Nokia ja Fortum "verosuunnittelevat" eli minimoivat maksamansa verot. Ei siinä varmaan mitään laitonta tapahdu, moraalinen kysymys on ihan toinen.

Yksityisellä ihmisellä on sama oikeus. Eihän se moraalisesti täysin oikein ole kiertää kirkollisveroa jos kirkoon haluaa kuulua, mutta mitäpä ei pieni ihminen tekisi, sitä samaa mitä isot perässä.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt menee blogisti liian pitkälle. Ensin kehoitetaan olemaan maksamatta laillisia pysäköintisakkoja ja nyt pitäisi vielä kirkoltakin varastaa. Käsittämätöntä soopaa.

Anonyymi kirjoitti...

Heh ... verosuunnitelua. Sitä minä olen tehnyt jo pitkään tekemällä duunini pimeästi. Ei mene valtion pohjattomaan kassaan yhtään senttiä, eikä myöskään kirkon.

Kalervo kirjoitti...

Uskovainen ihminen ei moista tekisi. Pakana ja ateisti voi ehdottaa moista rienausta.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö ihminen voi olla uskovainen, vaikka ei kuuluisikaan kirkkoon? Totta kai voi. Kirkolla, kirkon jäsenyydellä tai kirkollisverojen maksamisella ei ole mitään tekemistä sen kanssa uskooko jumalaan.

Oma isäni on syvästi uskovainen ja hengellinen ihminen, mutta ei ole kuulunut kirkkoon. Ei hän tarvitse kirkkoa uskoakseen jumalaan.

Anonyymi kirjoitti...

Blogisti palaa helvetin tulessa. Puhdasta rienausta ja ihmisten uskontoa vastaan kiihottamista. Tuskin edes moinen on laillista.

Sääli että hyvä blogi pilataan käsittämättömällä saatanistisella soopalla.

Anonyymi kirjoitti...

Hanki elämä

Anonyymi kirjoitti...

Ortodoksisen kirkon vero on melkein kaksinkertainen verrattuna luterilaiseen. Ortodoksi säästää siis kaksin kertaisen summan!

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Taas näemmä uskovaiset päästään sekaisin näissäkin kommenteissa. Jos teidän uskovaisuus on kirkkoon kuulumisesta kiinni, niin on usko löyhässä (tosin uskovaisilla nyt on ruuvit muutenkin löyhässä, että sama kai se sitten).

Mites se meni, "kun raha kirstuun kilahtaa, niin sielu taivaaseen vilahtaa"?

Ensin kehoitetaan olemaan maksamatta laillisia pysäköintisakkoja ja nyt pitäisi vielä kirkoltakin varastaa. Käsittämätöntä soopaa.

Ne eivät ole laillisia, vaan perustuslain vastaisia, näin totesi jo käräjoikeus ja hovioikeus, eikä sitä korkein oikeus päätöksessään kumonnut saati ottanut kantaa. Lisäksi kehoitetaan olemaan maksamatta laskuja, jotka eivät ole osoitettu oikealle taholle.

Ja kaiken huipuksi, ne eivät ole "pysäköintisakkoja", vaan väitetysti syntyneen sopimuksen rikkomisesta seuraavia sopimusrikkorangaistuksia. Valitettavasti ne eivät koske muita kuin ajoneuvon pyäsköineitä henkilöitä, vaikka yksityiset pysäköinninvalvontayhtiöt yrittävät petoksen turvin saada rahat ajoneuvon omistajilta/haltijoilta.

Mitä tulee kirkolta varastamiseen, niin ei se mitään varastamista ole, ei heiltä ole kukaan heidän rahojaan vienyt, kun eihän se kirkko ole kyseistä rahaa saanutkaan. Ja jos kirkolla on rahasta puutetta, niin myyköön omaisuuttaan, viimeksi kun lukuja näin niin oli siinä 900 miljoonan yläpäässä kaikki omaisuus ja tulot, että kyllä siinä on millä mällätä.

Ja jos kerran kirkko haluaa rahaa, niin tehköön kuten muutkin yhdistykset ja kerhot: kerätköön vuosittaista jäsenmaksua jäseniltään. Ei, en puhu verotusoikeudesta, se pitäisi lopettaa kirkolta kokonaan. Tarkoitan sitä,että lähettäköön laskun jokaiselle jäsenelleen, niin saavat ihan itse päättää summan ja siinä nähdään kuinka monta tyhmää senkin maksajaa maasta oikeasti löytyy.

Tässä maassa ei valtio uskontoa tarvitse, eikä niitä tarvitse myöskään tukea taloudellisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä neuvo. Aion kokeilla. Itse säästän yli 1200 euroa vuodessa. Annan siitä vaikka puolet lastensairaalalle ja loput käytän itseeni.

Anonyymi kirjoitti...

Tästä pitäisi saada facebook kampanja pystyyn. Erinomainen idea!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset tästä informaatiosta ja pidetään mielessä. Olen melko tavallinen Suomalainen Ev. Lut kirkon jäsen vaikka todellisuudessa taidan olla lähempänä agnostikkoa. Eli tapakristitty.

En aio kuitenkaan tähän houkuttelevaan tarjoukseen tarttua. Tähän on syynä se, että itse olen perustellut itselleni tuon maksamani veron siten, kirkko tekee paljon hyvääkin. Tämä on se lasikan minun hyväntekeväisyyteni. Nyt voin hyvällä omalla tunnolla kävellä kaiken maailman feissareista ohi kaupungilla ja sanoa kiitos, mutta kiitos ei muille rahakerjääjille.

Jos en maksaisi tätä veroa ehkä sisälläni heräisi halua antaa rahaa jollekin, jolloin joutuisin itse tekemään aktiivisesti jonkinlaisen päätöksen ja todennäköisesti jotain taustatutkimusta ja laiskana ihmisenä en ole tähän valmis.

Toki ymmärrän että Kirkolla on hallinnollisia ja esimerkiksi kiinteistöistä aiheutuvia menoja valtavasti, johon suuri osa rahasta uppoaa. Mutta on niitä hallinnollisia menoja kaikilla avustusjärjestöilläkin ja osalla rahoista suuri osa valuu ihan jonkun muun taskuun jos ei tiedä mihin rahansa todella laittaa.

Maksan siis kirkollisveroni ensi vuonnakin. Mutta minulle on ihan yksi hailee, mitä sinä teet ja miksi.

Anonyymi kirjoitti...

"Mutta on niitä hallinnollisia menoja kaikilla avustusjärjestöilläkin"

Juu on, mutta ei yhtä naurettavissa mittakaavoissa kuin kirkolla, jonka pitää pitää pystyssä pytinkejä jotka eivät ole millään tapaa taloudellisia, järkeviä saati monikäyttöisiä.

Jos johonkin avustukseen haluaa rahansa tunkea, niin SPR on hyvä kohde, sieltä menee se raha [b]hallintokuluitta[/b] sinne avustukseen eikä pytinkien kultakimmellykseen kuten kirkolla. Eikä myöskään huuhaa-opetusten palkkakuluihin.

SPR siis ei maksa palkkojaan niistä keräysvaroista, toisin kuin kirkko.

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Muistakaahan sitten kirkosta eroajat, että Helsingin maistraatti ei edelleenkään noudata apulaisoikeusasiamiehen antamaa päätöstä vuodelta 2011, eli se ei hyväksy sähköisiä eroamisilmoituksia eroakirkosta.fi osoitteesta.

Tässä kyseinen päätös, jossa selvästi todetaan, että ilmoitukset on hyväksyttävä ja että henkilö katsotaan eronneeksi kun maistraatti saa ilmoituksen eroamisesta. Eli mikäli teidän veroista edelleen lähtee kirkolle osuus vaikka eroilmoituksen jätitte edellisvuoden puolella, on syytä ottaa yhteyttä verohallintoon ja toimittaa heille kopio teidän eroilmoituksestanne ja todeta, että olette eronneet, vaikka Helsingin maistraatti muuta väittää.

http://www.eroakirkosta.fi/static/media/muut/eoa_3066.pdf

Anonyymi kirjoitti...

Kirkko on yksi rikkaimmista yrityksistä, ei mitään muuta. Businestä kuten kaikki muutkin. Kirkollisveto menee suurimmaksi osaksi massiivisen organisaation pyörittämiseen. Jos haluat tehdä hyväntekeväisyyttä lahjoita se raha vaikka oman alueesi köyhille lapsiperheille joista ei huolehdi kunta, valtio tai kirkko.

Anonyymi kirjoitti...

En ymmärrä ollenkaan tuollaista. Jos ei usko jumaliin niin voi erota kirkosta saman tien. Jos uskoo, niin onko mielekästä ottaa ikuisen kidutuksen riski tuon takia.

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Jos uskoo, niin onko mielekästä ottaa ikuisen kidutuksen riski tuon takia.

Mihin se uskovainen sitä kirkkoa tarvitsee? Kyllä sitä voi satuihin uskoa ilman osallistumista maalliseen järjestöön.