Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

tiistaina, maaliskuuta 20, 2007

Suomi24.fi palvelun sensurointi jatkuu ... (2)

Suomi24.fi palvelun Parkkisakot -palstan sensurointi on levinnyt ennennäkemättömän laajaksi ja peittelemättömäksi. Tästä toiminnasta kannattaa valittaa. Millä tavoin kyseinen toiminta palvelee mainostajia keskustelun kaikotessa muualle? Miksi palstalla Eniron toimesta suojellaan yksityistä valvontayhtiö ParkPatrolia?

Käykää Eniron palautesivulla antamassa omat asialliset kommentinne suomi24.fi -palvelusta ja sheriffi.genesiksestä.

http://www.eniro.fi/palaute/

Lue myös: Suomi24.fi palvelun sensurointi jatkuu ...

PS: Loppuviikosta artikkeli ParkPatrolin laittomuuksista ...

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En jaksa odottaa ... ja palautetta annettu ...

Anonyymi kirjoitti...

On kommentoitu ...

Anonyymi kirjoitti...

Palautetta annettu, ja ehdotettu sheriffin vapauttamista tehtävistään.

Anonyymi kirjoitti...

Sama juttu, nyt on aika hankkia uusi sheriffi kaupunkiin ...

Anonyymi kirjoitti...

Ei saa mun sheriffiä vaihtaa, apuvaa ,,,

Anonyymi kirjoitti...

Seuraavan viestin kirjoitin vastineeksi sheriffi Genesiksen keskusteluohjeisiin. Eipä mennyt tuntiakaan keskellä yötä, niin viesti oli hävinnyt. No, ainahan sen voi postata tänne sensuroimattomalle saitille.

---

"Mutta mikäli linja on tuota mitä se on ollut, että niitä vain täällä haukutaan ... niin kyseiset keskustelut tullaan poistamaan."

Tämä on huomattu.

Oletko muuten sattunut ajattelemaan, miksi yksityinen pysäköinninvalvonta herättää niin paljon kritiikkiä, tai miksi ihmiset ovat kiinnostuneita sen legitimiteetistä? Asia alkaa kiinnostaa autoilijaa siinä vaiheessa, kun joku hämäräperäinen yritys kiinnittää neljänkympin maksuvaatimuksen tuulilasinpyyhkijän alle. Kun autoilija selvittää asiaa hieman tarkemmin, hän toteaa, ettei asiasta ei ole käyty yhtään kunnollista oikeustapausta. Samalla selviää, että osa yksityisistä pysäköinninvalvontafirmoista toimii hämärissä osoitteissa, joita postilaatikoiden vuokrausfirmat tarjoavat. Nettiä surffaamalla löytää sitten kopion kuluttajaviraston kannanotosta, jossa ladellaan faktoja elinkeinonharjoittajan ja kuluttajan välisen tasapainon järkkymisestä. Tätäkään dokumenttia ei parkkifirmojen weppisaiteilta löydy.

Suomeen ollaan kovaa kyytiä änkeämässä yksityistä lainvalvontaa, joka ei yhteiskuntaamme ainakaan keskustelutta kuulu. Tämä palsta toimi aikaisemmin loistavana foorumina asiasta tiedottamiselle. Sääli, ettei Enirolla enää ole rohkeutta sallia keskustelun jatkumista.

Lehdistöstäkään ei löydä asiantuntemuksella kirjoitettuja juttuja. Tämä johtunee siitä, että yksityisen pysäköinninvalvonnan legitimiteetin ymmärtäminen on niin monimutkainen asia, ettei rivitoimittajalla kertakaikkiaan ole mahdollisuuksia (ilman juristin koulutusta) perehtyä asiaan riittävässä määrin.

No, jos tänne ei saa kirjoittaa, niin täytynee ryhtyä freelancetoimittajaksi ja tarjota artikkelia vaikkapa Helsingin Sanomiin tai johonkin muuhun pikkulehteen, vaikkapa kahvipalkalla. Siellä kun keskustelua eivät estä mitkään sheriffit, vaan linjanvedon tekevät päätoimittajat. Heillä taas on asiantuntemusta siitä, mitä lehdessä voidaan käsitellä.

Sheriffille hyvää jatkoa rapsahdusviestien deletoimisessa. Suosittelisin kyllä nimimerkin vaihtamista - sheriffi.harmageddon olisi paljon osuvampi, jos raamatullisella linjalla pitää olla. Genesiksestä ei nimittäin keskustelun osalta ole kyse.

Anonyymi kirjoitti...

"Suomi24.fi palvelun Parkkisakot -palstan sensurointi on levinnyt ennennäkemättömän laajaksi ja peittelemättömäksi. Tästä toiminnasta kannattaa valittaa. Millä tavoin kyseinen toiminta palvelee mainostajia?"

Kyllä se varmaan ainakin Suomi24lla mainostavaa ParkPatrolia palvelee oikeinkin mukavasti.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä oli syytä usuttaa MOT noiden parkkifirmojen ja Eniron kimppuun. Valtakunnassa ei ole oikein muita tutkivia journalisteja. Karpo tietysti myös, mutta Motilla on tiukemmat kysymykset.
Joku raja noille firmoille kuitenkin pitää saada.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno homma että loppuviikosta on tulossa artikkeli ParkPatrolin hämäristä puolista.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt niillä oli Parkpatrollin mainos suoraan palstalla.
Firman sivuilta löytyi tämä:
http://www.parkpatrol.fi/laki.html
Sikäli outoa että nuo parkkifirmat vaativat parkkikiekon käyttöä, kun asetus sen erityisesti kieltää maksullisilla paikoilla. Nyt siis jos vaaditaan kiekko, josta seuraa että paikka on maksuton, niin mmikä siis on laskutusperuste. Maksuttomasta paikasta kun ei kuitenkaan voi rahaa vaatia.

Anonyymi kirjoitti...

No niin, nyt se parkkisakkoseriffi on alkanut jakaa kirjoituskieltoja arvostelijoille. Olen siis toistaiseksi ip:n mukaan bannattu.
Silti tekstini ovat aina olleet asiallisia ja olen vain pitänyt lukua siitä miten monta viestiä seriffi on poistanut. Laskemisesta siis tuomitaan.

Anonyymi kirjoitti...

Käytä web proxya niin pääset kirjoittelemaan ihan vapaasti. Niitä löytyy maailmalta kymmeniä tuhansia ja jos sheriffi aikoo kaikki IP:t bännänä niin riittää ainakin tekemistä.

Anonyymi kirjoitti...

Jussi Halli, Eniron portaalipäällikkö, oli haastateltavana Sunnuntaisuomalaisessa 13.5.2007.

Lainaus tekstistä:
----------------------------
Halli ei lämpene ajatukselle, että moderoimattomien keskustelupalstojen ylläpitäjille määrättäisiin lailla valvojat ja ylläpitäjät saatettaisiin vastuuseen viestien sisällöstä.

-Se hankaloittaisi ellei tekisi mahdottomaksi laaja-alisen kansalaiskestelun yksittäisillä sivuilla verkossa. Ennakkoon moderoiduilla sivuilla viestimäärät ovat nytkin poikkeuksetta murto-osa esimerkiksi Suomi24-keskustelupalstan viesteistä.

-Helposti käynnistyy myös ennakko- ja itsesensuuri, kun nykymaailmassa ihmiset ovat kärkkäämpiä tekemään tutkintapyyntöjä ja nostamaan oikeusjuttuja. Silloin ei välttämättä haluta käydä keskustelua esimerkiksi jonkun ison yrityksen toimintapolitiikasta, varsinkaan jos yrityksen oikeusosasto ottaa yhteyttä ja kovistelee.
---------------------------
Lainaus päättyy.

Joopa joo. Juuri näin. Hellurei, hellurei ja vauhti on hurjaa...

Anonyymi kirjoitti...

Näyttääpä siltä, että Sheriffi Genesis ei enää ole Sheriffi, ainakaan tuolla parkkisakkopalstalla. Olisipa mielenkiintoista kuulla Eniron versio siitä, miksi näin on...

Anonyymi kirjoitti...

Uutta kehitystä: Genesistä ollaan haastamassa oikeuteen sananvapauden loukkaamisesta.
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=95&conference=4500000000001420&posting=22000000028097916

Anonyymi kirjoitti...

suomi24 yritystä ollan jo pidempään tehty pelkästään lestaatiopalvelimeksi.
Kaikki lestaatio-omisteisten yritysten moittiminen tai niiden tuotteiden kritisoiminen on täysin kielletty.