Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

perjantaina, maaliskuuta 16, 2007

Suomi24.fi palvelun sensurointi jatkuu ...

Blogissa julkaistiin aikaisemmin artikkeli Suomi24.fi palvelun harjoittamasta yksipuolisesta ParkPatrol / Narmer Oy yrityksen suojelemiseen tähtäävästä sensuroinnista. Kyse on Suomi24.fi palvelun Parkkisakot -keskustelualueeseen (käykää ihmeessä tutustumassa) kohdistuvasta ennennäkemättömän laajasta ja yksipuolisesta yhden yrityksen suojelemiseen tähtäävästä yksityiseen pysäköinninvalvontaan liittyvien viestien sensuroimisesta.

Sensurointi alkoi marraskuussa 2006, jolloin ensimmäiset negatiiviset artikkelit ParkPatrol valvontayhtiöstä julkaistiin. Tuolloin sensurointi koski vain ja ainoastaan kaikkea kielteistä palautetta ParkPatrol yhtiön toimintatavoista ja nettisivuista. Kyseisellä palstalla on useasti menneiden kuukausien aikana valitettu yksipuolisesta sensuroinnista. Miksi ParkCom Oy:tä saa arvostella, mutta ei ParkPatrol Oy:tä? Jos keskustelussa esiintyi ParkPatrolin nimi, viestit poistettiin välittömästi.

Eniron Suomi24.fi palvelun toiminta alkoi olla niin läpinäkyvää, että palstan sheriffi.genesis on nyt julkaissut keskustelupalstalla huomautuksen siitä, että yksityisestä pysäköinninvalvonnasta ei "Parkkisakot" palstalla saa keskustella. Naurettavaa toimintaa. Olisiko aika miettiä yleisiä käsitteitä ja tutustua valvottavan palstan sääntöihin. Pysäköintikiekkokaan ei millään tavoin liity pysäköintiin?


Suomi24.fi palvelun asiakaspalvelupäällikkö on nimittäin sähköpostitse asiasta esitettyyn kyselyyn määritellyt keskustelualueen sisällön hivenen toisin. Parkkisakoista saa keskustella. Palstan nimen mukaista "parkkisakkoa" ei Suomessa ole edes olemassa. Poliisi voi määrätä sakon, ei pysäköinninvalvoja, eikä varsinkaan yksityinen pysäköintiyhtiö. Kunnallinen viranomainen antaa pysäköintivirhemaksun ja yksityinen valvontayhtiö yksityisoikeudellisen maksun. Ensimmäinen noista on pakko maksaa, jälkimmäistä ei tällähetkellä tarvitse maksaa. Yleisesti kansanomaisessa puhekielessä parkkisakolla tarkoitetaan maksua joka seuraa ajoneuvon väärin pysäköimisestä. Jos kerta yksityisoikeudellinen maksu on seuraamusta valvontayhtiön mielestä väärin pysäköimisestä, yksityinen pysäköintivalvontaan liittyvä keskustelu on Parkkisakot -palstan olennainen sisältö. Yksityisoikeudellisiin maksuihin viitataan myös termillä "yksityiset parkkisakot".


Toiminta on herättänyt monia kysymyksiä, varsinkin sen jälkeen kun ParkPatrol on aloittanut mainonnan Suomi24.fi palvelussa. Minkälainen yhteys on Enirolla, Suomi24.fi -palvelulla, ParkPatrolilla (Narmer Oy) sekä palstan sheriffillä? Miksi Suomi24.fi palveluun ei ole perustettu erillistä "Yksityinen pysäköintivalvonta" -palstaa, kun kerran sitä on pyydetty mm. viime joulukuussa sähköpostilla.Lisäys: Tarkkaavainen blogin lukija on huomannut mielenkiintoisen yhtäläisyyden suomi24.fi palvelun sheriffi.genesiksen ja ParkPatrolin välillä. Sheriffin omassa profiilissa mainitaan: "Toimii sheriffinä hälytyslaitteet & vartiointi, isännöinti ja parkkisakot palstalla.". Kun katsoo Narmer Oy:n / ParkPatrol toimialatietoja siellä kerrotaan: "Liikennekoulutus, liikenneturvallisuus, liikenneasenne, murtosuojaus, hälytinlaite". Lisäksi ParkPatrol mainostaa isännöitsijä-palstalla Suomi24.fi -palveluissa. Siis voiko olla sattumaa, että sheriffin kiinnostuksen kohteet (hälytyslaitteet, parkkisakot ja isännöinti) ovat joko täysin samoja kuin Narmer Oy:n toimialat tai ParkPatrolin mainonnan kohderyhmä (isännöitsijät)? Kun otetaan huomioon vielä asiakaspalvelupäällikön viestissä kerrottu fakta siitä, että alunperin palstalla ei ole ollut sheriffiä, mutta sheriffi on myöhemmin palkattu palstalle, niin kyllä vähemmän vilkkaamassakin mielikuvituksessa näkee jo "salaliiton" merkkejä, varsinkin kun sensurointi kohdistuu aika tarkalleen juuri ParkPatrolia koskeviin viesteihin. Sattumaako? En tiedä, mutta asiasta otetaan yhteyttä Eniroon.


Lisäys 2: Lukekaa sähköposti ja miettikää kuinka näkyvää sensurointi on?


Jos haluatte seurata palstalta poistettujen viestiketjujen sisältöä niistä osa löytyy helposti Google -hakukoneen välimuistista. Menkää osoitteeseen http://www.google.fi , kirjoittakaa hakusanaksi

parkpatrol site:suomi24.fi

Jos linkin takaa löytyvä sivu on poistettu, valitkaa Google hakutuloksen linkin alta löytyvä Välimuistissa -linkki.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa ....

Anonyymi kirjoitti...

Pelkkää asiaa. Vituttaa tuo suomi24.fi:n politiikka. MUTTA! ÄH, miksi pitäisi enää jatkaa suomi24:n palstoilla? Olemme jo huomanneet, että palstan sheriffi ei osaa hommaansa tai on PARKPATROLIN PALVELUKSESSA. Olisiko aika perustaa nettiin foorumi/keskustelupalsta, joka olisi pyhitetty "parkkisakko"keskusteluille? Jos joku viitsisi pistää sellaisen pystyyn, niin olisi helppoa keskustella ja jakaa kokemuksia näistä LAITTOMISTA FIRMOISTA (parpatrol, parkcom).

Laittaisiko joku hyvä ihminen sellaisen pystyyn? Uskon, että siitä voisi tulla erittäin suosittu! Ja vihdoin meillä olisi kollektiivinen ja ennen kaikkea PUHDAS SENSUROIMATON keskustelupalsta tätä vääryyttä vastaan. Eläköön SANANVAPAUS!!

Anonyymi kirjoitti...

Huomaatteko että tosa palvelupäällikön viestissä sanottiin etä palstalla ei ole ollut sheriffiä aikaisemmin, se on sinne otettu myöhemmin. Taisi saada ParkPatrol oman miehen ujutettua paikalle, koska edelleenkin ParkCom viestit saa paikalla olla ...

Anonyymi kirjoitti...

Jaaha, tota mä en ole tiennytkään Googlesta ...

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Suomessa näköjään rehottaa aika läpipaskasensuuri, itsekin olen ko. keskusteluun ottanut osaa monesti ja alta aikayksikön on kaikki lähtenyt. suomi24 kyllä antaa keskustella BB tai britneyspeareista mutta auts jos jokun hämähemmon liiketoiminta, ja moraaliton toiminta nostetaan pöydälle niin kyllä sattuu - ajatelkaa että tuolla alepanmuovikassimoraalilla varustetut ihmiset toimivat valvojina, murtosuojauksessa tms. jotka ovat erityisen luottamuksellisia tehtäviä.

Eläköön sananvapaus, addressi pystyyn.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan toi jo nähty. Parkkisakko palstalla sai vapaasti keskustella ja jopa hyvinkin hyökkäävästi ParkCom:sta, mutta marraskuussa kun keskustelu alkoi ParkPatrolista niin sen jälkeen suomi24.fi palvelulla karkasi mopo käsistä.

Anonyymi kirjoitti...

Lisäyhteys ParkPatrolin ja sheriffi genesiksen välillä (blogin mainitsemien lisäksi): molempien kotipaikka on Vantaa. Samoin viime aikoina parkkisakot-palstalle tulleella nimimerkillä kuvaaja70. Viimeksi mainittu nimimerkki on ilmeisesti rekrytoitu sheriffin apulaiseksi puolustamaan ParkPatrolia. (Kuvaaja70:n ja genesiksen profiilit ovat hyvin samankaltaisia.)

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä teidän perustelut on kaukaa haettu. Jos teitä todella sorretaan tuolla Suomi24:lla omasta mielestänne, niin miksi sitten pitää kirjoittaa sinne.
Ja sitäpaitsi, kyllä siellä näkyy vain olevan kummankin firman asioista keskusteluja olemasssa.

Sen olen kylläkin huomannut, että jos jompakumpaa firmaa nimitellään siellä huijareiksi,mafiaksi tai syytetään virkavallan anastamisesta, häipyvät ne sieltä aika äkkiä.