Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

lauantaina, joulukuuta 29, 2007

Antoisaa uutta vuotta 2008

Antoisaa uutta vuotta 2008 kaikille blogin lukijoille!

Kiitos antamastanne palautteesta ja lukuisista artikkeliehdotuksista. Monet ehdotuksenne ovat vielä työnalla. Tässä vuoden 2007 kuusi eniten hakuja kerännyttä artikkelia.

6. Kuluttajanoikeudet jaetulla sijalla artikkelin Vapaamatkustajat kanssa

Sivuhakujen määrä 2007:

(01.01.2007 - 28.12.2007)

24 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo, uutta vuotta sinnekin, jatka vain samaan malliin niin ainakin tää lukija jatkaa "fanina". Ens vuonna varmaan "parkcom hävisi hovissa" nostaa uuden piikin.

Anonyymi kirjoitti...

Olkaahan kiltisti älkää toilailko ...

Anonyymi kirjoitti...

Olen miettinyt itsekkin blogin perustamista, mutta kestää tosi pitkän aikaa ennen kuin sinne oikeasti saisi lukijoita. Sulla näyttää olevan kohtuu hyvin pullat uunissa ja kasvua kokoajan.

Sulla olis valmiit lukijat, paljollako myyt blogisi?

Anonyymi kirjoitti...

Surkee blogi! Ihmettelen ihmisiä joiden mielestä sen rakkaan peltilehmän saa pysäköidä mihin tahansa. Luuseri.

Anonyymi kirjoitti...

Ota pelle silmäkäteen ja lue vaikka edellinen artikkeli, tseesus ...

Minusta on oikein että väärinpysäköiviä rangaistaan!

Olen täysin samaa mieltä. Fiksu ihminen on jo huomannut ettei kysymys ole väärinpysäköinnin suosimisesta, vaan siitä kenellä on oikeus rangaista pysäköintisääntöjen noudattamatta jättämisestä. Laki pysäköintivirhemaksusta lähtee siitä, että kyse on julkisen vallan käytöstä myös yksityisellä alueella. Oikeus rangaista on lain mukaan vain ja ainoastaan poliisilla tai kunnallisella pysäköinninvalvonnalla. Tarkoitus ei voi pyhittää keinoa. Yksityinen rankaiseminen, vaikkakin vain pysäköintivirhemaksun muodossa, on Suomessa laitonta ja moraalisesti ehdottoman tuomittavaa. Vaikka yksityinen valvontayhtiö tekisi mielestäsi kuinka hyvää työtä tahansa, ei lakia voi valvoa rikkomalla lakia.

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Täytyy kyllä sanoa, että nämä jotka tässä blogissa valittaa tämän blogin kirjoituksista, eivät joko osaa lukea tai ovat muuten vain hyvin anteliaita kaikelle rahastukselle ja kusetukselle ja haluavat omankädenoikeutta tähän maahan. Ihme pelleilyä.

Blogin pitäjälle minäkin toivotan hyvää uutta vuotta ja toivottavasti näemme taas uusia juttuja :)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä blogi, hyvät uudet vuodet ja odottelen mielenkiinnolla sun juttujasi ...

Anonyymi kirjoitti...

Pidähän ensi vuonnakin noi yksityiset parkkifirmat suurennuslasin alla. Ainakin hovioikeuden päätös tulee olemaan odotettu.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta tälle blogille, joka on ehdottomasti parhaita mitä olen lukenut.

Uudeksi vuodeksi Thaimaaseen pariksi viikoksi, seurailen kyllä sieltäkin käsin tätä blogia. Eräs ystäväni kuluttajavirastosta kertoo, että sielläkin seurataan tätä blogia ja arvostavat tämän blogin tehokasta tiedon valistamista mm. pysäköintifirmojen toiminnasta.

Kuluttajavirasto on ottanut suurennuslasinsa alle toisen kusetusfirman toiminnan, liittyen hienojen urheiluautojen vuokraustoimintaan ja vuokrausosakkeen myyntiin. siitäkin olisi hyvä kirjoitella totuus täällä.

Asiasta toiseen toinen kusetusparkkifirma on saanut jotain päivityksiä aikaan kahden viikon aikana. eli www.parpatrol.fi

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

© Narmer/ParkPatrol, osittainenkin lainaaminen kielletty

Hah, hyvä yritys :) Siinähän sitä tulikin jo osittain lainattua, mutta lainataan nyt lisääkin:

Emme käsittele kuluttajan tietoturvan takaamiseksi, sähköisesti lähetettyjä reklamaatioita.

Eli sama kansankielisesti: Hei, emme osaa käyttää tietokoneita, joten lähetätkö etanpostia, jotta voimme viivytellä reklaamation kanssa ja kierrellä ja kaarrella helpommmin.

Onkohan firmalle julkisen salauksen menetelmät tuttuja?

Anonyymi kirjoitti...

Hyvät uudet vuodet

Anonyymi kirjoitti...

Eipä sakkofirma PuistoPartion pojilla ja tytöillä tunnu olevan kovinkaan suurta kiirettä kotisivujen päivittämiselle. Kyllähän puoli vuotta nyt on hyvä aikajänne uusien sivujen rakentamiseksi. Olisikohan kenties vaikeuksia löytää sopivan vakuuttavia sanamuotoja tai kenties vaikka näppäimistö rikki?

Anonyymi kirjoitti...

Uudeksi vuodeksi Thaimaaseen pariksi viikoksi ...

Toivottavasti en finnmatkojen ... saattaa itse matkaan tuhraantua useampi vuorokausi, hyvät uudet vuodet kaikille!

Anonyymi kirjoitti...

Mahtanet tarkoittaa "rentalia"? Outoa toimintaa kieltämättä. Kävin n.2v.sitten kuuntelemassa mairean myyntimiehen puhetta autonvuokraamisen ihanuudesta ja sain malliesimerkin siitä kuinka opeteltua myynti mantraa on vaikea muuttaa kesken kaiken vaikka asiakasta EI kiinnosta esim. matkailuautot!!! : ) LOL mikä reisssu, eipä näkynyt edes pihassa hummeria jolla piti saada koeajaa myyntipuheen jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Paljollako myyt blogin?

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Kukas siellä blogia on ostamassa? Philips, Lauri, Tom, muut blogiin vittuuntuneet? :-)

Hyvää Uutta Vuotta kaikille vain, ja blogin omistajalle jaksamisia :-)

Anonyymi kirjoitti...

Taidat olla varsin wittumainen mies(?)... Putiikkien kannalta!! :D Sattumalta päädyin, tästä eteenpäin käyn jatkuvasti lukemassa ja käkättämässä ja ottamassa oppia, loistavaa niin asiaa kuin viihdettä! Joskus kun tulee ja on tullut vastaavia eteen. Jatka samaan tahtiin!!

Anonyymi kirjoitti...

Haluaako joku vaientaa blogin? Onko tämä uusi hyökkäys sananvapautta vastaan? Itsekkin tutustuin tähän sivustoon puolivuotta sitten ja viikottain seurailen. Hyöytyä on ollut enemmän kuin kuluttajaviraston sivuista. Siellä asiat neuvotaan niin "varovasti", täällä kerrotaan suoraan miten tilanteen voi hoitaa ja kuka vastaa mistäkin.

Kiitokset blogin ylläpitäjälle ja ansiokasta uutta vuotta.

Anonyymi kirjoitti...

Loistava blogi! Ihmettelen ihmisiä, jotka tätä blogia mollaavat. Winneri!

Anonyymi kirjoitti...

Oikeat yksityiset valvontafirmat käytävät puomeja esim. Europark. keskustassa. Jos halua valvoa pysäköintialueettaan, niin rakentakaa sen ympäri aidan ja/tai kulkuportin. Silloin no problem. Katsokaa lisäksi rikoslaissa mielenkintoista pykälää ja mietikää itse voiko tästä ottaa mallia. Yksityisellä alueella voi myös toimia toimeksiantosopimuksella vartioimisliike (Laki yksityisistä turvallisuuspalveluista), joka paikan omistajan tai haltijan pyynnöstä voi jakaa ja usein jakaakin varoituslappuja. Esim. joissakin paikoissa on tehty niin, että 3 varoituslapun jälkeen tilataan kunnallinen pysäköinninvalvoja paikalle. Ei koskaan ollut ongelmia autoilijoiden kanssa.

Rikoslaissa 24. luku, 3§(15.7.2005/585)
Julkisrauhan rikkominen


Joka oikeudettomasti

1) tunkeutuu taikka menee salaa tai toista harhauttaen virastoon, liikehuoneistoon, toimistoon, tuotantolaitokseen, kokoustilaan taikka muuhun vastaavaan huoneistoon tai rakennukseen tai sellaisen rakennuksen aidatulle piha-alueelle ... jolla liikkuminen on asianomaisen viranomaisen päätöksellä kielletty, taikka

2) kätkeytyy tai jää 1 kohdassa tarkoitettuun paikkaan,

on tuomittava julkisrauhan rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Eihän valvonnassa mitään ongelmaa ole, sitähän voi suorittaa kuka tahansa millä tahansa parkkipaikalla, mutta omankädenoikeutta eli maksulappusten levittelyä ei tule eikä voi sallia.

Anonyymi kirjoitti...

Julkisrauhan rikkominen

Joka oikeudettomasti

1) tunkeutuu taikka menee salaa tai toista harhauttaen
2) kätkeytyy tai jää 1 kohdassa tarkoitettuun paikkaan


Luehan vielä nuo tässä siteeratut kohdat tuosta julkisrauhan rikkomisesta. Tunnusmerkistö tähän tekoon täyttyy vasta, kun jonnekin on joko

- tunkeuduttu (eli siis menty jollain tasolla väkisin),
- menee salaa (eli siten, että ei voida olettaa kenenkään havaitsevan sitä)
- menee harhauttaen (eli esimerkiksi esiintymällä jonain toisena henkilönä kuin mitä oikeasti on)

tai

- kätkeytyy (siis piiloutuu)
- jää kohdassa 1 mainittuun paikkaan

Tunnusmerkistö voi täyttyä vain silloin, kun se joka menee tai kätkeytyy on HENKILÖ. Auto ei voi syyllistyä rikokseen. Jos parkkipaikalle on vapaa pääsy, ei julkisrauhan rikkomisen tunnusmerkistö voi käytännössä täyttyä.

Jos jätän auton vaikkapa kauppakeskuksen oven edessä olevalle portaikolle poikittain, se EI ole julkisrauhan rikkomista. Virheellistä pysäköintiä kylläkin.

Siis: miten tämä julkisrauhan rikkominen tähän asiaan liittyi?

Anonyymi kirjoitti...

Tietenkään ei julkisrauhan rikkominen tähän aiheeseen mitnkään suora liittyy. Tässä lähinnä haetaan sitä, että ainoastaan teknisillä ratkoisuilla valvotulla alueella asiaton oleskelu (= ns. väärä pysäköinti) on rikkonut sääntöä (lakia yksityisestä pysäköinninvalvonnasta ei ole olemassa Suomessa). Esim. Europarkin pysököintialuelle pääsy on valvotu puomilla. Niin yksinkertaista tämä on.

Em. rikoslaen pykälöstä on haettu lähinnä esimerkki siitä, mikä on nykyisen suomalaisen oikeusjärjestelmän tulkinta rikoksesta (milloin rikoksen tunnusmerkistö täytyy), joka mielestäni voitaisi rinnastaa nk. yksityiseen pysäköinninvalvontaan.

Parkcom logikansa mukaan kuka tahansa voi kävellä pitkin katua ja jakaa mielivaltaisesti omatekoisia "sakkolappuja".

Anonyymi kirjoitti...

Onko kukaan kuulut siitä onko Parkcom jättänyt valitukseen hoviin? Itse en löytänyt mistään mitään tietoa, että Parkcom olisi valittanut kaikista aikaisemmista kommenteista huolimatta.