Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

sunnuntaina, kesäkuuta 16, 2013

Fennia Viikko - Osa 7 - Monta erinomaista syytä jättää vakuutus ottamatta Fenniasta

Autoni perään ajettiin risteyksessä kun pysähdyin punaisiin valoihin. Minulla oli vanhempi auto, joten olin ottanut siihen vain pakollisen liikennevakuutuksen. Perääni ajoi kuljettaja jolla oli kalliin puoleinen bemari. Aluksi kaikki piti olla selvää. Kuljettaja myönsi peräänajon ja odotin että hänen Fenniasta ottamastaan liikennevakuutuksesta korvataan autoni vahingot ja korjauskulut. Vaihdoimme yhteystiedot ja autoni hinattiin varikolle odottamaan vakuutustarkastajan käyntiä. Vakuutustarkastaja ilmoitti korjauskuluiksi 3500 euroa. Ajattelin että asia on kunnossa, auto korjataan, mutta kului viikon päivät ja sain Fenniasta kirjeen jossa todettiin että perääni ajanut bemari ei ole aiheuttanut peräänajoa eikä Fennia siten korvaa bemarin liikennevakuutuksesta autoni korjauskuluja.

Miten tämä oli mahdollista? Soitin Fenniaan ja kysyin asiasta. Kyseessähän oli klassinen peräänajo ja kuljettaja oli myöntänyt syyllisyytensä. Fenniasta kerrottiin, että vakuutusyhtiön ei tarvitse perustaa päätöstään tieliikennelakiin. Laki voi määritellä peräänajajan syylliseksi, mutta vakuutusyhtiö tekee korvauspäätöksen omien perustelujensa mukaisesti. He ovat ”tutkineet” asiaa ja todenneet että korvauksen maksamisen edellytykset eivät täyty. Auto jäi varikolle. Jos olisi ollut kasko-vakuutus olisin voinut sen korjauttaa siitä, mutta nyt auton korjauttaminen olisi pitänyt maksaa omasta pussista eikä opiskelijalla ollut varaa maksaa 3500 euroa.

Valitin asiasta liikennevahinkolautakuntaan. Päätös tuli 11 kuukauden kuluttua ja siinä todettiin että Fennian olisi kuulunut maksaa autoni korjauskulut vastapuolen liikennevakuutuksesta, koska perässä tulevan pitää suhteuttaa nopeutensa siten että kerkiää pysähtymään. Todettiin myös että esitetyn todisteiden perusteella olin pysähtynyt punaisiin valoihin ”keltaisella” ja takana tuleva bemari oli nähtävästi ajatellut vielä ajavansa valoista läpi "vanhoilla vihreillä". Fennia noudatti kyllä päätöstä ja autoni korjattiin, mutta Fennian temppuilun takia olin ilman autoa melkein vuoden.

Yritin selvittää jälkeenpäin tämän bemarikuljettajan ja Fennian välistä suhdetta, josko sieltä löytyisi jotain mikä tukisi tätä pelleilyä, mutta en löytänyt tietoa. Sen voin kuitenkin sanoa, että onneksi omat vakuutukseni eivät ole Fenniassa, sen verran epäluotettavalta kuulostaa kyseisen firman touhu.

oikeusjakohtuus.blogspot.com

Oikeusjakohtuus –blogi haluaa vakavasti varoittaa kuluttajia hankkimasta vakuutusta Fenniasta. Jos vain mahdollista, vakuutus kannattaa siirtää pois Fenniasta luotettavampaan vakuutusyhtiöön. Vakuutus on hankittu turvaksi vaikeisiin elämäntilanteisiin ja kenelläkään yksittäiselle henkilölle ei ole hyväksi joutua Fennian mielivallan uhriksi silloin kun vakuutusturvaa kaikista eniten tarvitsee. 

Lue myös
Fennia Viikko -artikkelit 
Fennia nosti yksipuolisesti Nuorisoturvavakuutuksen omavastuuta
   

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän ne maksanut sen bemarin mälläyksen, että en oikein tiedä miksi tämän vuoksi jättäisin vakuutuksen Fenniasta ottamatta?

Eipä ole minun ongelma jos eivät jollekkin muulle maksa =)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä tapaus on nyt mennyt ihan perssiilleen. Seuraavaksi blogi taulukoi vakuutusyhtiöt ja tyytyväisyyspalkit.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta on aika jännä että vakuutusyhtiö voi tulla onnettomuudesta ja siihen johtaneista syistä eri tuloksiin kuin esimerkiksi poliisi ja oikeuslaitos. Ihan samankaltainen tapaus kävi siskolle neljä vuotta sitten. Silloin kyseessä oli vakuutusyhtiö If joka piti siskoa syyllisenä vaikka poliisitutkinnassa syyllinen oli aivan toinen autoilija.

Anonyymi kirjoitti...

Se johtuu katsos siitä että vakuutusyhtiöt suomessa tekee just niin kuin niitä huvittaa. Vakuutusoikeus myötäilee.

Kannattaa muistaa että vakuutusoikeus hankkinut Suomelle paljon tuomioita ihmisoikeustuomioistuimesta.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän tämä viesti on aika selväksi käynyt. Fenniaa ei pidä siis käyttää.

Uskon että muut vakuutusyhtiöt tekee aikalailla samallatavoin, mutta täytyy myöntää että seuraavan kerran kun vakuutuksia kilpailutan saattaa Fennia ihan alitajuntaisesti jäädä pois.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos blogistille! Upeita juttua eikä mitään vaikeaselkoisia lakikiemuroita. Tällaisia artikkeleita lisää!

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän tämäkin alleviivaa vain sitä että poliisi paikalle selvissäkin tapauksissa. Kaikki vakuutusyhtiöt tekevät samaa. Ja pitää muistaa että bemarikuski on todennäköisesti valehdellut silmät ja korvat täyteen vakuutusyhtiön suuntaan. Näin on käynyt itsellenikin kun n. 60-kymppinen taksi-isäntä vaihtoi kaistaa suoraan minun kylkeeni Helsingin keskustassa. Tämän jälkeen hän yritti saada minut allekirjoittamaan tyhjän vahinkoilmoituksen. Hän kun kuulemma tiesi miten nämä pitää täyttää... Itselläni oli kasko joten auto korjattiin oman yhtiöni puolesta samantien. Vakuutusyhtiöt tappelivat asiasta toista vuotta syyllisestä. Lopulta kun vastapuolen vakuutusyhtiön ihminen soitti minulle, niin hänkin sanoi suharin kanssa puhuneen. Eikä kuulemma ollut mikään miellyttävä kokemus. Loppupeleissä suhari joutui maksajaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tällaisia vahinkotapahtumakertomuksen muuttajia on Suomi täynnä.
Minä olen joutunut parikertaa samanlaiseen tilanteeseen. Toisella kertaa henkilöauto ajoi perääni, kun istuin punaisissa liikennevaloissa. Toisella kertaa henkilöauto vaihtoi oikealta kaistalta siten, että osui minun takalokasuojaani. Aika selvä juttu, mutta kutsuin poliisit paikalle, nämä totesivat kaistanvaihtajalle, että tämä on syyllinen. No illalla sitten sen kaistanvaihtajan mies soitteli minulle, että mitä tämä oikein on, kun vaimonsa "tuli oikealta"...

Tuon ekan tapauksen vahingontarkastaja alkoi sitten vängätä, että meniköhän se minun autoni hinauskoukun suoja rikki juuri silloin kun perääni ajettiin!

Anonyymi kirjoitti...

Tämäkö oli se suuri liikenne-/autovakuutushuijaus mitä pässit jo etukäteen hehkutti? Ei vittu hyvää päivää. Seuraavaksi varmaan kirjoittelette kun vanhemmat ei suostu teille kaljaa hakemaan vaikka olette jo melkein 14 vuotta "vanhoja"... Kauheaa!

Anonyymi kirjoitti...

Kuka on hehkuttanut? En löydä hehkutusta? Taidat olla vain pieni urpo parka, muna suussa homo joka asuu vielä äitinsä kanssa? Vai panetko mutsiasi? Vai paniko mutsisi veljeään kun sinusta tuli tuollainen paskiainen?

Anonyymi kirjoitti...

Heheh

Anonyymi kirjoitti...

Asia kävi selväksi tämän viikon aikana. Vakuutusyhtiöt ajavat omaa etuaan asiakkaidensa kustannuksella (se ei varmaan ole uutta) vähät välittämättä sopimuksista ja lainsäädännöstä. Tämä onnistuu koska harva meistä jaksaa tapella vakuutusyhtiöitä vastaan varsinkin kun on tiedossa että sekä vakuutuslautakunnat että vakuutusoikeudet kallistuvat aina vakuutusyhtiöiden puolelle.

Kiitokset blogistille keskustelun herättämisestä. Tätä tarvitaan ja toivon todella että muitakin vakuutuslääkäriartikkeleja tulee Fennian lisäksi.

Se kuva jäi että Fennia on vakuutusyhtiöistä pahin tai pahin asiakkaiden oikeuksien polkija. Joten eiköhän vedetä se johtopäätös että valitaan useammasta pahasta se pienempi ja hylätään Fennia. Mitä useampi asiakas sen tekee, sen varmemmin yrityksen on muutettava toimintatapaansa.

Anonyymi kirjoitti...

Fennia on hylätty jo kauan sitten! Sen paskempaa Firmaa ei ole, sääliksi käy ihmisiä jotka joutuvat siinä firmassa työskentelemään. Natsimeininkiä!

Anonyymi kirjoitti...

Blogisti lupasi julkaista minun kokemuksen Fennian autovakuutuksesta. Kannattaa odottaa, tällä viikolla tapahtuu!

Heh heh!